icon

Videli ste dokument - Nemý výkrik?

ewisam
24. máj 2012

Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.

katja78
8. jún 2012

@luciauk - nuž, bodaj by to bolo tak, bodaj by niekto po prečítaní nejakého jedného, dvoch... konkrétnych príspevkov zmenil názor...bodaj by si tu takýto "svoj" impulz na mieru našlo viac ľudí, aby mohli byť ohnivkami, čo šíria zmenu svojho postoja z "pro-choice" na "pro-life".....kiež...
Ale obávam sa, že pre tých, pre ktorých sme nepochopiteľní, platí ten Popperov výrok:
„Nemôžete nikoho argumentami donútiť, aby bral argumenty vážne, alebo aby si vážil svoj vlastný rozum.“ (Sir K. R. Popper)"

minewka
Odpoveď bola odstránená
mataharyy
8. jún 2012

@luciauk Stává se, když máme na věc krapet jiný názor, že ne vše co napíšu se ti bude líbit 😉 Ale co už, třeba příště v jiné diskusi 🙂

ewellina
8. jún 2012

@katja78 Keď ja som zvedavá, čo si chcela.... 😎

minewka
8. jún 2012

@evkasus 😀

Tak medzi riadkami čítaš zle - ale asi to je vzájomné - rovnako som zrejme čítala zle medzi riadkami niektoré tvoje príspevky.

Tak už to býva v internetovej komunikácii. (občas by ma zaujímalo - ako by si "sadli" diskutujúci vidiac sa naživo)

Celá táto debata je prevažne v duchu "čo ak". A to aj z tvojej strany. Preto mi tvoj argument prišiel zvláštny. SKôr taký, že nevieš, alebo nechceš pravdivo a úprimne odpovedať na trefnú otázku. príde mi, že si nechceš ani len pripustiť túto možnosť, ako spomínala tá diskutujúca - lebo by to znamenalo, že sa v svojom úprimnom boji mýliš. Je to správne?

luciauk
8. jún 2012

@minewka nehnevaj sa, ale to hovoríš ty, ktorá povedala, že sme schopné tým ženám hodiť kameň do chrbta? 😖

dusika11
8. jún 2012

@minewka????to sa povazujes za zenu??? kto na koho pluje ????som ta ohlasila adminovi tvoje vulgrane spravanie sa neda uz tolerovat

dusika11
Odpoveď bola odstránená
luciauk
8. jún 2012

@mataharyy vieš, problém je to, že ani nejde o presadzovanie svojho názoru ako takého, ale o to, že "za" je platné, "proti" sa musí presadzovať a o to bolestnejšie to vnímame, lebo z nášho pohľadu sa niekomu ubližuje, kdežto vy keby ste prijali náš postoj, tak by sa nikomu neublížilo./ vo všeobecnej rovine, z pohľadu na nenarodené dieťa./ ja som si týmto prešla pri vegetariánstve, nepochopenie, ukazovanie prstom, tri tehotenstvá, pri každom kýchnutí som si za to mohla sama, lebo nejem mäso, to isté deti...ale to mám našťastie už za sebou 😀

evkasus
8. jún 2012

@minewka aku moznost si neviem pripustit?

ewellina
8. jún 2012

@luciauk Ja sa len chcem opýtať trošku mimo témy, ale keď už o tom vegetariánstve hovoríš, nemáš potom problémy s nedostatkom železa a vitamínu B12? Len sa pýtam.

minewka
8. jún 2012

@dusika11 Kľudne ma nahlás, máš na to právo.
Radšej s láskou poslať do kelu, ako bez lásky povedať mám ťa rád.
čo je pre teba vulgárne? Slovo mozog?
Pľuješ síru vpravo vľavo - a nech ma všetci tuto upália protestne na hranici a hoci aj vyhodia z koňa - je mi to srdečne jedno!
Ty si môžeš písať o tom, z koho alebo z čoho ti je zle??? To ti nevadí a je to správne??? Súdiš bez mihnutia oka - je to hnus.A mne je zle z teba.

PS: Som dobrý človek, dobrá žena, dobrá matka. Každý, kto ma pozná, to vie. Po celý čas som ignorovala tvoje kydy na mňa - a aj za to nahlásenie mi to stálo za to sa konečne ozvať. Ja totiž nemám možnosť ako ty nahlásiť príspevok ako nevhodný. Ak by som to mohla - dávno to spravím. Jediná možnosť, ktorú mám, je reagovať slovne.

A kľudne sa tvár, že nevieš, o čom je reč.

luciauk
8. jún 2012

@ewellina nemám. to sú základné otázky, ktorá sa pýtajú ľudia, plus, bielkoviny. je to mýtus. darujem krv, takže som pod kontrolou tak či tak. napr. B12 je všade okolo nás. dokonca vedci, ktorí chcú s B12 robiť pokusy, tak aj po týždni dezinfekcie sa ho nevedia zbaviť. nadnesene povedané, stačí zjesť špinavé jablko alebo si oblízať prst a máš zásobu B12 na týždeň. ale to ti obvodný lekár nepovie, lebo on dostáva províziu z predaja vitamínových tabletiek...atd atd atd. sú krajiny a národy, ktoré nejedia mäso. zasa je to len európska norma. napr. keby ste si prečítali kolko mäsa a mlieka sa konzumovalo pred 100 rokmi... ale ja som sa tejto téme celkom úspešne vyhýbala, aj ked bola už niekolkokrát predhodená napr. pri téme o duši...z môjho pohľadu je nepochopiteľné, ako niekto, kto zje sliepku alebo prasa, odcudzuje niekoho, kto zje psa alebo delfína... tak isto som zámerne neodpovedala na otázku ohladne UM a liekov, aby sa neodbiehalo od témy...zasa odbočujeme 😝

minewka
8. jún 2012

@luciauk áno, hovorím to ja. A som na to hrdá. Áno, mám plné zuby kydov na vlastnú osobu. Nehrám sa tu na svätú, ani na dokonalú, ani sa super morálnu. Áno - dvihla som ruku na obranu a je mi jedno, čo si za to zliznem.

dusika11
8. jún 2012

@minewka ano si fajn ty mozes vsetko oscovat urazat hadzat kamenom...a a plut..ale si ako vzdy v kazdej teme mimo temy moja osoba sa tu neprebera..a to aka si matka ukazujes sama.svojim spravanim

evkasus
8. jún 2012

baby neberte tu diskusiu tak osobne... 😕 😕 😕 Aj ked su tu slovne prestrelky, ale je to stale iba internetove forum...

dusika11
8. jún 2012

@minewka hladas konflikty a hadanie sa....tak sa hadaj ale pekne sama u mna si davno skoncila

dusika11
8. jún 2012

@evkasus ale potrebuje sa hadat...hlada niekoho do koho by sprtla

luciauk
8. jún 2012

@evkasus mne napríklad vadilo, ked prišli nový diskutujúci a povedali, že sa tu len hádame, a vyzeralo to tak len pre niektoré ostré diskusie, bránenie sa a podobne, ktoré boli vyvolané ostrými výrokmi istých osôb. uškodilo to debate.

dusika11
8. jún 2012

@luciauk no ved ludia su vseliaki..niektori sa potrebuju hadat ako sol..a tak sa ventiluju kadeako..su to urcite prouchy osobnosti..a bohuzial na MK su uz kadeake pripady

evkasus
8. jún 2012

@luciauk
@dusika11
chapem, ale ked sa chce niekto silou mocou hadat, tak co najmenej reagovat na provokaciu...to zabera u mna 🙂

dusika11
8. jún 2012

@evkasus asi ano...mas pravdu..

minewka
Odpoveď bola odstránená
luciauk
8. jún 2012

aj tak si myslím, že niektorých ludí táto diskusia osloví. mňa ako prvé osvietilo, ked som pred pár rokmi pozerala na nete dokument o nelegálnych potratoch v rusku. pamätám si výpoveď nejakej zdravotnej sestry, ktorej bolo do plaču, lebo musela hádzať živé deti do smetiaka a potom jedno dievča, 22r, ktorého sa pýtali, či videla svoje dieťa, povedala, že hej, že to bolo krásne dievčatko, asi v 27.tt, usmievala sa pri tom, sedela na nemocničnej posteli a úplne kĺudne rozprávala o umelo vyvolanom pôrode, ako sa dievčatko ponášalo na ňu, ale nemá poriadnu prácu /pochopila som, že je šlapka/ a nemôže si teraz dovoliť dieťa a tuším to nebol jej prvý potrat ...vtedy som si povedala "tá je úplne, ale úplne oblbnutá" a zamyslela som sa nad sebou a zistila som, že aj ja som oblbnutá ☹

dusika11
Odpoveď bola odstránená
werka_t
8. jún 2012

fuuuuu....aka husta debata.... 😒

evkasus
8. jún 2012

@werka_t to iba obcas...a zrovna si sem nakukla... 🙂 Za par hodin sa to tu zasa vyladi do normalnej diskusie 🙂 To pisem iba na vysvetlenie, lebo sme sa o tom akurat bavili, ze ked sem do temy niekto iba tak nakukne, tak si moze pomysliet, co to za tema, ze sa tu tak hadaju... 😖 😉

dusika11
8. jún 2012

@werka_t ani nie len nasa minewka sa potrebuje hadat...ona to uz ma tak trocha v krvi. 😝 ked neskace do mna tak do inych..ja som ju rozzurila lebo mi prislo z jedneho prispevku zle..no co uz..hlavne ze to bolo reci o tom ako vsetky co sme za film nemy vzkrik tak hadzeme kamenmi..tak ja uz neviem co su toto za balvany..

minewka
8. jún 2012

@dusika11 veru, na každého dôjde. Ja sa nebojím.

minewka
8. jún 2012

@evkasus zaujala ma táto otázka, ktorú ti položila jedna diskutujúca - a tvoje odpoveď ma trochu prekvapila..bola som zvedavá, čo odpíšeš....tvoje "čo ak" mi prišlo veľmi vyhýbavé...

Pýtala sa:
"A co ked zivot nezacina pocatim a nekonci smrtou? Co ak zivot je stalepritomny, iba si nachadza telesnu schranku, v ktorej urcity cas prebyva? Ako velmi to narusi presvedcenie o nasej pravde?"