icon

Video dieťaťa na facebooku bez súhlasu rodiča

4. aug 2023

Na facebookovu stránku bolo zavesené video, na ktorom bolo moje dieťa, bez môjho vedomia a súhlasu. Pod videom boli doslova hejty na ňho aj na výchovu. Ako by ste riešili túto situáciu?

Strana
z5
petulda333
17. aug 2023

@beronsche vies,len nevieme ci to uz parkrat takto neriesil,ze kontaktoval rodicov a ziadal napravu. A ked nic,tak to uz urobil takto. Su to sice len nase domienky,ale tak nic ine nam neostava,len takto,kedze video tu nie je a autorka nepise. A zas,aj ked ako ludia radi kritizujeme,neverim,zeby viacero obyvatelov danej dediny,hejtovalo nevinne hadzanie kamienkov do vody

lenkasarka
17. aug 2023

@mamina7070 písala, že bolo video na ktorom deti hádzali kamene
Do hniezda labutí.

janage
17. aug 2023

@beronsche no iná baba písala, že už spolu komunikovali a malému zakázali vstup na ihrisko.
V dnešnej dobe, keď sa GDPR oháňa každý, neverím, že starosta len tak z pretlaku hnevu, pri prvom priestupku hodí video na verejnú stránku a riskuje žalobu seba či obce.
Tu matka podala info, tak jemne povedané, neúplné.

simca06022011
17. aug 2023

Presne, keby to bolo nic starosta by takto nepostupoval urcite... a vagabundov treba pekne zverejnit. Nech sa rodicia aj na kocky pokrajaju. Pochybujem ze to bolo nic, najma preto, ze keby to bolo "nic" tak by nemala problem autorka sem link na video dat.

beronsche
17. aug 2023

@janage pisala, ze starosta odkazal po inych detoch, ze ma zakazany vstup na ihrisko... Je to v tom printscreene z poradne.

@petulda333 ja si to predstavit v pohode viem, ak islo o riadne sutre a malinke jazierko.. Ono ta davova psychoza vie riadne strhnut, vidno to krasne aj na koni..
A ano, nevieme, ci boli konflikty aj predtym.. mozno boli s rovnakym akterom, mozno Ani neboli. Alebo mozno boli s inymi a pri tomto starostovi rupli nervy.. ktovie..

Ale samozrejme toto je len iny pohlad na vec, Ako protipol k tomu, ku ktoremu sa to sklzlo..
Kym autorka nenapise viac, mozeme vsetky Len hadat..

beronsche
17. aug 2023

A inak, v mojej rodnej obci bol predtym starosta, ktory by to presne takto nahulvata riesil, stacilo, ze vstal hore zadkom a aj z malickosti bola pohroma... 🤪 mozno preto tento moj pohlad..

beronsche
17. aug 2023

@lenkasarka aha, tak toto o tych hniezdach bude zrejme v jednom z jej zmazanych prispevkoch...

lenkasarka
17. aug 2023

@beronsche nie nie , autorka sa k tomu vôbec nevyjadrila. To písala mamina7070. Labuť je zákonom chránené zviera. Možno preto takto reagoval starosta. My sa môžme len domnievať. Každopádne robil niečo zle, nevinne hádzanie to určite nebolo. Deti bežne hádžu kamienky do vody. A ak zakázal dieťaťu aj vstup na ihrisko, tak to nevinne na 99% nebolo.

simca06022011
17. aug 2023

@beronsche ten incident s labutami sa stal kdesi davnejsie, hladala som to vtedy v google, tam labut uhynula od zialu ci co dokonca, ked jej nejake deti kamenmi a tehlami ci ako vajicka porozbijali. Tu vobec nevieme co sa stalo.

janage
17. aug 2023

@beronsche v dnešnej dobe keď obce financne ledva prežívajú by si starosta 100x rozmyslel či bude riskovať prípadnú žalobu a finančnú náhradu. Alebo trestné oznámenie.
A 8 ročné dieťa nie je 2rocne, aby nevedelo rozlíšiť čo je nevhodné chovanie. A ak to nevie, nemá sa čo pohybovať bez dozoru dospelého.

petulda333
17. aug 2023

@beronsche no,lenze ona pise,ze kamienky. Cize vychadzam z toho. Toto by asi tolko ludi nevyprovokovalo ku kritike. A ano,kedze autorka nepise,su to len nase domienky

beronsche
17. aug 2023

Inak, vidite, ako vznikaju fabulacie? Z niektorych prispevkov to vyzera, ze chlapec ublizoval labutiam a starosta rodicom povedal, ze ma zakaz vstupu na ihrisko.... Pricom Ani jedno nie je pravda..

Pekne to demonstruje, ze ak nie sme priamo ucastnikmi ci svedkami incidentu , opatrnost je namieste a je lepsie sa zdrzat utvorenia zaverov, kedze pravda sa casom (aj ked casto nechtiac) ohyba..

A ja neviem, mne z toho tak ci onak vychadza, ze incident Mal byt rieseny inak a nie hned cez "shame & blame" pristup, zverejnovania videa, najma ak ide o dieta. A to bez ohladu na to, aky vazny bol cin.

@janage sranda je, ze on tu zalobu riskuje aj tak. Ci je to prvy priestupok, ci 354-ty..

janage
17. aug 2023

@beronsche no ak by bol priestor označený ako verejný a monitorovaný, a dieťa konalo protiprávne asi by to dosť zmenilo situáciu. Plus stále nevieme ako autorka vie, že video tam dal práve starosta a či to je na oficiálnej stránke obce, atď.
Ale vieme, že autorka podala fakty vyložene len a len čiastočne a zo svojho uhla pohľadu.
Ona to tu prvotne podala ako nevinné hádzanie kamienkov a myslím, že všetkým zúčastneným je už jasné, že tak to zďaleka nebolo.

lenkasarka
17. aug 2023

@beronsche ako vieš, že ani jedno nie je pravda? Ja som sa vyjadrila , že je to môj subjektívny názor tj. Nemusí to byt pravda, ale môže. Ty píšeš , ani jedno nie je pravda nie je možné , že fabulujes aj ty?

beronsche
17. aug 2023

@lenkasarka jasne, aj ja pisem len a len dohady..

Strana
z5