Video dieťaťa na facebooku bez súhlasu rodiča
Na facebookovu stránku bolo zavesené video, na ktorom bolo moje dieťa, bez môjho vedomia a súhlasu. Pod videom boli doslova hejty na ňho aj na výchovu. Ako by ste riešili túto situáciu?
a tiez bolo ze hadzali kamene do hniezda labutiam
Z tvojho príspevku je podľa mňa dosť jasne, ze tvoj syn mal nevhodné správanie, keď to spustilo vlnu kritiky. Nebude to len hádzanie kamienkov ....ty sa teraz snažíš svojho syna a aj vašu rodinu uchrániť pred osočovanim ....a to takým štýlom., že ideš riešiť starostu? Ach.....dieťa treba mať na ,,očiach,, a vedieť kde je a čo tam robí. A teda 8 ročný aby bol sam ?
Bolo by fajn pridať fotky, aby sme tebe a tvojmu synovi nekrivdili,
@taga 2x som sa jej opýtala, čo sa stalo a kde boli oni ako rodičia.. pýtala som si video, vyzvala som ju, že ak chce poradiť, má napísať pravdu, inak tu dáva priestor špekuláciám.. doteraz tak neurobila, ženy teda špekulujú, tebe je z toho na grc a autorka ti ďakuje, že si ako jediná pochopila a že si ju podporila 🤷🏻♀️ mohla by si mám to teda priblížiť, keďže si pravdepodobne jediná chápavá?
zbytočná debata 🤐
Len tak mimochodom predpokladám, že starosta to video zverejnil na FB profile vašej obce a zhejtovali to tam ľudia rovnako z vašej obce. Tak či tvoj syn nebude v obci známa firma keď sa ľudia hneď obuli aj do vašej výchovy. Tak sa mi moc nechce veriť, že to bolo všetko kvôli jednému razu čo hádzal kamienky do jazierka. Či to nebuď skôr tak, že už ani starosta si nevie dať inak rady
@nikaeli pekny pokus ma do niecoho vmanipulovat 😉
ale s dovolenim, ja si radsej budem drzat odstup.. a presne o tom hovorim - ona nedala info, ja nehovorim, ze s nou uplne suhlasim... no to, ze niekto nieco nepovie alebo nevysvetli automaticky neznamena, ze klame alebo je "ten zly" a mame pravo ho udupat pod zem (resp jeho 8 rocne dieta)
@mamina7070 tak je dosť možné že práve toto bolo to hádzanie kamienkov do jazera. Len sa zabudlo dopísať labutiam do hniezda 🤦♀️
@drusila1407 ja by som chcela vidieť to video keďže nevinne hádzanie kamienkov ako popisuje autorka nie je také zlé ze by starosta zakázal dieťaťu prístup na ihrisko a zverejnil by to video... Ibaže by hádzal kamene do rýb a nebolo to také nevinne 🤔
@iwesska no len aby sa nakoniec nezistilo, že starosta bol možno aj v práve. Veľa detí si dnes robí čo chce a rodičom je to jedno. Ak ich na to upozorníš, kašlú na to. Možno je to aj tento prípad. Bez videa ťažko posúdiť. Ale jasné, vyhrážať sa človek bude, len aby nemusel pravdu prijať. Ale ktožvie ako to je v skutočnosti
@lucia13022023 tiež mi je záhadou prečo keď si autorka myslí, že je všetko ok a pýta tu radu, prečo nezverejní aj to video 🤷🏽♀️ možno jej ide len o "princíp", že bolo jej dieťa bez súhlasu uverejnené na FB, ktovie...
@drusila1407 a zaujímavé, že kamienky sa zmenili na kamene😉
@drusila1407 jej skôr vadili tie hejty na jej dieťa a ich rodičovskú výchovu. Myslím, že tam išlo o viac ako nevinnú zábavu, inak by tie komentáre pod videom nemali zmysel.
Možno priestranstvo aj bolo označené upozornením, že priestor je monitorovaný a autorka to len nespomenula. Lebo v dnešnej dobe si myslím, že starosta by si 10xrozmyslel, či niečo zverejní len tak.
@janage ja si tiež myslím, že tam nešlo o nevinne hádzanie "kamienkov"
Aspoň ja keby uvidím zverejnené video ako si chlapec hádže kamienky, nerobí nič zlé, nikomu neublizuje tak by som si nepomyslela nič zlé.. A keby to tak aj bolo, myslím ze autorka by nemala problém to video sem zdieľať, a každý by sa zhodol ze starosta je debil a bezdôvodne dal to video na net...
@lucia13022023 určite mamička dôležité detaily zatajila, napísala len to, čo jej vyhovuje, a napísala to tak, aby boli všetci zlí, len ich rodine ublížené.
@drusila1407 vyzerá to,že autorky sa to zverejnené video riadne dotklo. Písala,že boli veľké hejty ľudí z dediny na jej výchovu a na chlapca celkovo. Len stále mám pocit,že hádzanie kameňov/kamienkov do jazierka nie je celá pravda. A keď jej syna hľadal dám starosta,tak Boh vie,do čoho hádzal tie kamienky,nakoľko žabky snáď hádzať mohol.
@nelca0510 ved práve.. Myslím si ze každá z nás co tu píše si raz v živote hodila kamienok do jazera keď sme boli deti, a nikto nikdy nič nepovedal.. Čiže tam to nebude len o tom nevinnom hádzani
Aj za predpokladu, ze dieta sa chovalo nepristojne, sposob "odplaty", ktoru zvolil starosta je nepripusna..
Nekontaktoval rodicov, rovno sa rozhodol chlapca vytrestat verejnym lyncom. Takto sa veci neriesia. Ide predsa o 8r dieta, ktoreho svetom to moze zatriast privelmi..
"Shame and blame" este nikdy veci nevyriesilo, ani velku vychovnu vahu nema..
Vacsina tu riesi chlapcovo spravanie, bez znalosti suvislosti by ste ho hned dobre, ze do polepsovne nestrcili, ale tema je o inom, je predsa o reakcii nan.. A ta nebola spravna.
A zdoraznujem, ze neobhajujem to, co sa stalo, kedze vlastne ani neviem, co sa stalo...
Autorka - mala si presne napisat, co chlapci vyviedli, nevytvorila by si priestor na spekulacie.
U nás pár rokov dozadu mládežníci pod vplyvom, nevediac čo od rozkoše, prevrhli a tým pádom praskol a zlomil sa betónový kvetináč. Museli to teda urobiť všetci spolu. A rodicia to uhrali tak, že výsledok šetrenia bol, že jeden z partie nešťastne zakopol o predmetný kvetináč a ten sa pádom na bok poškodil.
K ujme vlastne došiel mladý. Na neuverenie.
@janage to musel byť potom nejaký menší ,,kvetináčik,, keď na prevrhnutie stačilo zakopnutie. Bolo to vôbec reálne možné?
Bože aké ste múdre. 90% z vás by takúto verejnú hanbu neprežilo...
@beronsche pre mňa je zas na neuverenie, že chalan čistý jak ľalia, 1.krát si hodí 2 kamene do jazierka a už práve jeho rovno vycapia verejne. A tiež by ma zaujímalo či je to oficiálna stránka obce, ako autorka vie, že to zverejnil starosta atď.
A áno, väčšina rieši aj správanie chalana lebo keby bolo v poriadku, nič z toho by autorka teraz neriešila.
Chýbajú zásadné fakty.
@dominikamacakova 90% z nás by ani nemalo dôvod mať dieťa na videu kvôlli hádzaniu kamienkov. Ktožvie kde je pravda
@kvetinka75 jasne ze do neba volajúca blbosť. Bol to klasický betónový truhlikovy ako bývajú v mestách na verejných priestranstvách. Len dávno v dobe pred kamerami. Tak to išlo v duchu skutok sa nestal. Teda pardon stal, poškodený je ten čo zakopol.
@janage co je na neuverenie a co nie je, je velmi individualne. Ano, ja by som tiez popisala detaily, keby sem hodim taku otazku.
Presne, ako pises, chybaju zakl.fakty .. ale napriek tomu je tu vacsina prispievatelov pripravena dieta odsudit.
Ja si viem predstavit, ze chalani nahadzali do obecneho jazierka velke sutre, bez ublizenia akemukolvek zvieratu a starosta sa nastval a dal video na stranku obce. Ludia radi sudia, najma od klavesnice, to su mnohi hrdinovia a tak tam zacali dieta hejtovat..
Ale to je tiez Len moja spekulacia....
Tak ci onak, ide o dieta, starosta si mal radsej dat tu namahu a kontaktovat rodicov a s nimi dany problem riesit.
A nie hned zverejnovat video ako nejaky Zoro pomstitel...

tiez by ma zaujimalo, co teda tie deti robili, lebo to ocividne podla reakcii na internete asi nebola “len nejaka zabavka”
naposledy (par dni dozadu) kolovalo video, kde vyrastkovia z nudy rozkopali par aut.
a teraz par dni dozadu video z obce rudnany, nebude to nahodou ono?
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/848115-dostat...