Video proti domácemu násiliu
Ahojte, vytvoril som video proti domácemu násiliu. Účinkujú tam rôzni SK športovci (napr sestry Fialkové, M. Hamšík, J. Kucka) tak budem rád ak si ho pozriete prípadne zazdieľate.
Ďakujem pekne
Peter
@pessy teoria je taka, ze ked to zena nahlasi, tak ako prvy prichadza na rad znalecky posudok z oblasti klinickej psychologie a skuma sa ci ma syndrom tyranej zeny. To je v podstate jediny relevantny “dokaz” pri psychickom tyrani. Pri fyzickom su to aj lekarske spravy.
U nas existuje aj neodkladne opatrenie voci tyranovi vydavane sudom do 7 dni od podania (10 dni byva vykazanie z bydliska). Neviem ci o tomto zeny vedia. Opatrenie vacsinou obsahuje zakaz priblizenia a vylucenie z uzivania spolocneho bydliska.
Tolko k teorii. Ta funguje krasne. Aj brozurky ministerstva posobia velmi proaktivne.
Potom pride prax a obet zistuje ze to je naozaj vsetko len teoria. Tam vidim najvacsie zlyhanie ja.
Mne napr vysetrovatel povedal ze ja som muza provokovala. A jeho pravnik ho objahoval, ze bol v tazkom citovom rozpolozeni a preto sa mi vyhrazal. Takze nakoniec tyran je obet a zena je hysterka. To je realita na slovensku.
@soldi čiže bez fyzického poškodenia je to čisto jej tvrdenie proti jeho tvrdeniu? napadá mi možno zriadiť nejakú organizáciu, aj keď len tel číslo, pre také prípady, kedy nikto iný neverí. Možno viesť databázu, že aha, tento človek sa v minulosti už dopustil tochto, takže je veľká šanca že to je pravda aj teraz. Rovnako aj databázu typu, aha tento človek predtým už nahlásil podobné niečo a uznali mu to, takže je veľká šanca, že aj teraz hovorí pravdu

@lubkavargova1 (a aj pre @soldi) ďakujem ti. čo sa odborníkov týka, poradne, azylové domy atď boli prví ktorých som kontaktoval s touto reklamu, ešte dávno než vôbec vyšlo video
ja osobne by som sa najradšej zameral na dve veci, na fakt že veľmi veľa ženám sa neverí, keď to nahlásia
a na to, že sa veľmi často ženy vrátia k násilníkovi, bohužiaľ hlavne lebo nemajú kam inam ísť (z dlhodobého hľadiska)
prieskum že čo bol impulz to riešiť a prečo dovtedy nie, je veľmi dobrý, určite to budem mať na pamäti