Video zo šikany na škole šokovalo rodičov
Väčšinou sa ma takto tragédie nedotknú, ale videla som video z aktuálne riešenej šikany na škole kedy chlapec skočil zo strechy a som tak strašne rozhodená!!! Zhnusená, nahnevaná z časti aj zúfalá keď si predstavím, že sa toto môže diať v budúcnosti môjmu dieťaťu a je mi to strašne ľúto za tých rodičov.. keď tam počujem kričať vo videu tie deti ako naňho kričia dvíha sa mi žalúdok, poznám sa a viem, že v iných prípadoch by som obraňovala deti, že sú odrazom rodičov a podobne, nikdy neprajem nikomu nič zlé a snažím sa vždy pochopiť “obe strany”, ale v tomto prípade by som ich chcela vidieť a prefackať aj ich aj ich rodičov a aby niesli následky a trápilo ich svedomie DO KONCA ŽIVOTA
Len toľko k môjmu výlevu, ale prišlo mi vhodne sa vypísať sem - väčšinou tu sme rodičia a berieme takéto veci inak
@karolinakr tak on nebol vzdy taky ako ho vidis na fotkach teraz.urobil obrovsky pokrok co sa vzhladu tyka.. ak to pocuval dlhodobo napriklad par rokov tak vtedy bol niekde inde.... takze sebavedomie bolo asi poznacene a nevidel realitu uz..
@sandra19860 ach Bože. To je niečo strašné.
Verím tomu, že by neskončil, keby sa nedialo to svinstvo okolo. To že stal 50 minút svedčí, že bola ešte šanca. Dali mu ale ešte aj v takejto situácii vedieť , že ani keď sa chce zabiť na ňom nezáleží, že je nikto pre nich aj tak. Škola je jednoznačne vinník. Že to dovolila. Že zatvárala oči. Ten riaditel musí byť strašný fas. Jeho ego musí byť obrovské. A empatia na bode mrazu. Neverím, ze je to dobrý človek. A tie deti. To je čistá katastrofa. To je ako zlý sen. Že takéto niečo sa môže naozaj diať.
@mandevilla presne jednoznacna vina skoly riaditela a ucitelov ved tolko stal a cakal a oni ho k tomu dohnali svojou necinnostou
@mamina7070 keby chceli tak za ten čas už by aspoň rozložili žinenky z telocvične, alebo niečo urobili aby prípadný skok dopadol inak
ale alibisticky, veď sme zavolali hasičov a čakali 50 minút čo sa bude diať
To je výsledok rodičov a toho, že pedagógovia či riaditeľ školy, nemá dostatočné kompetencie. Môj syn je v škole šikanovaný, už sme tam neraz boli riešiť a vždy to skončí na tom že oni mu nemôžu prikázať návštevu psychológa... Je to na rodičoch, ktorí musia súhlasiť. Keď nesúhlasia, môžete sa aj na hlavu postaviť. Dohovor žiakovi nepomáha... urobí herecké výkony a pokračuje za chvíľu ďalej.
@mandevilla : Áno, malo by sa to riešiť , lebo toto nie je normálne v poriadku .
@sandra19860 preboha, nemozem to ani citat, tak mi je to cele neskutocne luto, revem 😭😭
@annm81 podľa vyjadrenia školy na stránke https://zsparchovany.edupage.org/
Po 3. vyučovacej hodine náš žiak Roman, napriek zákazu službukonajúcej učiteľky, cez okno na chodbe vyskočil na strechu jedálne a po protipožiarnom rebríku prešiel na strechu budovy školy.
Službukonajúca učiteľka, ktorej pokyny žiak nedodržal, okamžite informovala vedenie školy. To zalarmovalo všetky záchranné zložky a oznámilo udalosť zákonnému zástupcovi. Podrobný opis sme neskôr poskytli policajnému vyšetrovateľovi, ktorému škola naďalej poskytuje maximálnu súčinnosť.
Roman následne asi 50 minút zo strechy školy komunikoval s učiteľom, zástupcom školy, policajtom a matkou. Následne telefonoval s otcom, ktorý sa nachádzal v zahraničí. Ešte pred príchodom hasičov skočil zo strechy školy. Lekári ho oživovali na mieste, následne ho transportovali do nemocnice, kde žiaľ zraneniam podľahol.
Podľa toho Roman otváral okno na chodbe, učiteľka čo dávala dozor na chodbe mu zakázala liezť von. Potom informovala riaditeľa a trieda asi bez dozoru ho "povzbudzovala".
1.vedenie skoly okamzite po vylezeni na strechu informovalo VSETKY zachranne zlozky
2. Ziak 50 minut komunikoval s matkou, otcom, ucitelom, zastupcom
3. Este pred prichodom hasicov skocil. To ich 50 minut nikto nevolal? Alebo im tak dlho trvalo prist? No neviem ci by to nieco zmenilo… hrozne chudacik chlapec
Cele to uz preslo do tak obludnych rozmerov aj ta strelba pred domom… a predsa sa mi zda ze sa to nejak malo riesi co sa stalo… neviem… ani od ministra skolstva alebo prezifentky neviem no
@martinusik91 keby si si počkala ziaka pred školou a dala mu facku, riaditel by mal ihned rozviazane ruky a začal konat
Toto čo je za chory systém, ze vinnik ma vačšie prava ako obeť
@karolinakr presne... Ale už sa to rieši... tento prípad myslím pohne veľa školami a "zodpovednými". Bohužiaľ ako vo všetkom, najprv sa musí stať niečo zlé, aby sa začalo konať.
predtým ako vyliezol na strechu školy, išiel Roman do vedľajšej triedy k ôsmakom a žiakom povedal …”mal som vás rád, ahojte.”
Jeho mladšiemu kamarátovi, ktorého našiel na chodbe podal ruku a povedal mu to isté …mal som ťa rád. Kamaráta to prekvapilo … ako, že …mal? Roman odpovedal …uvidíš.
Roman na zázname zakričí k svojim spolužiakom: Mám vás rád! Z jeho triedy sa pritom celý čas z okna ozýva hlasný dievčenský smiech. "Ty je*alko!" kričí jedna z nich na Romana. Dievčatá sa smejú a medzi nimi jeden spolužiak kričí na Romana “Ču*ák!” Smiech pokračuje.
Na našej škole šikana neexistuje - citujem triednu učiteľku : "Nech Vás ani nenapadne obviniť nevinné deti zo šikany, keď budú Vášmu synovi na výlete vulgárne nadávať, lebo to je ich bežný verbálny prejav." Ten môj nenadáva 🤷♀️asi som ho zle vychovala.
@martinusik91 všetko riešte písomne. O každom rozhovore nech je zápisnica. Oni sa radi tvária, že nič nevedeli.
@ateh : Nemám slov ...
Mali by tie dievčence odobrať z rodín do napravno ústavných zariadení ako výstrahu pre ostatných! Že učitelia a rodičia takýchto detí zatvárajú oči pred šikanou je aj moja osobna skúsenosť malo by sa to zmeniť možno práve táto nešťastná udalosť bude stimul aby sa nieco zmenilo, šikana by mala byť trestný čin detsko nielen vylúčené zo školy ale pekne do nápravného zariadenia a už len náznaky šikany trestať hneď učiteľmi od prvej triedy základnej školy čo sa žiaľ nedeje! Žiaľ rodičov je nepredstaviteľný a hlúposť tých kráv v tvare nekonečna.
@martinusik91 treba im dvojkami z chovania hroziť a následne hrozba vylúčenia zo školy. Nič iné nezaberie len to, že oni by mohli niečo stratiť. Deti sú obrazom rodičov a tie čo šikanujú majú rodičov, ktorým to je jedno a nezáleží im že vaše dieťa trpí, ale ak by ich decká mali mať z toho nejaké dôsledky verte, že to im vadiť bude. A rodičom treba povedať, nech si uvedomia že pri takejto výchove sa to v starobe môže otočiť proti nim aj na nich si budú vybijat svoju zlosť...
@evinka400 presne to sa mi stalo 😂👌 vraj sa o ničom nevedelo...
@martinusik91 Ono to ide všade ako cez kopirák. Niekedy mám pocit, že sú na to priam vycvičení, bohužiaľ.
Najnovšie spravy - mama Romana strielala pred domom jednej zo žiačok z plynovej pištole, policia ju tuším zadržala
alebo vyšetruje
No leby sme boli v Amerike a striela ostrými fu, už by sa tie žiačky dosmiali

@sandra19860 kludne, hlavne ze by som vedela ze dcera ma pokoj .. a rodicom by som to kludne vysvetlila tiez ako napisala aj
@simca06022011 .. ked ju oni nevedia dat do laty tak niekto musi 🤷🏼♀️