Vidíte manželovu výplatnú pásku každý mesiac?
Moj mi neukazuje kazdy mesiac vyplatnu pasku,stale ked chcem vediet , tak sa musim pytat, v poslednej dobe mi je to trapne, ale co ma robit ked mi sam nikdy od seba nepovie? On sa ma pyta stale kolko mam mesacny prijem a ja stale mu poviem, dokonca niekedy aj vyplat. pasky vidi.Vyplatne pasky si vraj nechava v robote, nenosi ich domov.A ja mam pocit, ze mi nieco zatajuje 😒
tak to fakt nechápem, prečo necháva pásky " v robote". to sa nebojí, že mu ich tam niekto pozrie? je to určite divné a chce to otvorenú debatu s ním.
čítala som tu všeličo a teda môj názor je taký, že z tých odpovedí, kde baby píšu, že vedia "približne", som usúdila, že sa bude jednať o prípady, kedy asi nežijú ako väčšina mladých dnes- nadoraz. a to neviem, či je tvoj prípad.lebo teda ja obrazne povedané potrebujem presne vedieť príjem rodiny-aby som sa vedela zariadiť,koľko výdavkov a čo v daný mesiac môžem/nemôžem minúť. účet máme spoločný-kvôli poplatkom v bankách, máme na ňom všetky trvalé príkazy, je písaný na mňa,ale máme každý svoju kartu k nemu, proste "spoločná kopa", takže máme prehľad o pohyboch na účte, aj cez sms a vieme sa zariadiť. fakt by som chcela byť v pozícii, že len zhruba viem príjem-pretože zhruba neznamená isto /tu/ a to znamená, že ju asi nepotrebujem. ale aj tak neviem, ako sa v tej "približnej" sume peňazí potom niekto orientuje, koľko minúť a pod. ale každý žije, ako mu vyhovuje a vychádza, takže je to individuálne.
len rozhodne nechápem, prečo v partnerstve by sme nemali vedieť o našej finančnej situácii PRESNE. proste istota je istota-a v dnešnej dobe to vo financiách platí dvojnásobne.
určite mu povedz to, čo si napísala sem 😉
držím palce 🙂
Mne muz vyplatnu pasku tiez neukazuje,ale mame spolocny ucet,kam chodi vyplata.Ale hned ako dostane pasku vola mi kolko dostal.Je to dolezite vediet ,aby sme sa vedeli zariadit na cely mesiac...Naplanujeme si co si kupime nazvys aby sme vysli do dalsiej vyplaty ..... 😉
Muž sa má finančne postarať o rodinu, najmä pokiaľ sú deti v domácnosti. Ten ženin príjem je ako doplnok, nemá sa starať čo zarobíš ty alebo dostaneš podporu, ale má sa starať, aby jeho príjem kryl Vaše potreby. A keď je jeho príjem malý, tak nech sa uskromní, tým stálym vypytovaním ťa len znervozňuje, muž má byť pre ženu istota, lebo inak to nefunguje dobre. Keď Ti nepovie, ani ty mu nepovedz a pekne od neho pýtaj peniaze hlavne na domácnosť a stravu.
ja vyplatnu pasku nevidim-nezaujima ma-mm ma len minimalnu mzdu na vyplatnej paske.manzel sa o nas stara ako ma,prerabame momentalne,snazi sa kupit vsetko co potrebujeme a chceme a viac ma nezaujima lebo vidim a viem ze sa snazi-a verim mu 🙂
ahoj, môj muž keď dostane výplatu, donesie aj výplatnú pásku, lístky a čo sa týka bankomat. karty, tak tú mám pri sebe ja, aj mužovu aj svoju. Veď väčšinou všetko platím ja a kupujem takže je to super ako to je 🙂
u nás mám na starosti financie ja. takže vždy v deň výplaty dostanem od mm výplatnú pásku a peniažky. a keby manžel chcel vidieť moju výplatnú pásku tak s tým problém tiež nemám, ale jeho to vôbec nezaujíma 🙂
Samozrejme,mam ja bankomatovu k.vyplata ide tam..vsetko mam ja....🙂inak si to ani neviem predstavit...
Nepotrebujem ju vidieť,ved máme spoločný učet.....sme manželia a aj deti su spoločné,takže tam nie je čo riešiť.Mne tiež chodia peniažky na tento učet.Spolu rozhodujeme o všetkom,nikdy sme sa vzajomne nekontrolovali,určite nekupujeme ani jeden z nás zbytočnosti,ale pravidelne si chodime na rodinné večere 😉
podla mna prehlad je fajn, ale vydelovat muzovi vreckove, to je uz troska moc, nie?ved nie je nesvojpravny clovek...by to malo fungovat nejak tak prirodzene, nie ze ukaz pasku a ja ti vydelim....
ja sa mm nepytam na vyplatu, lebo mi to povie sam, aj tento mesiac ma až rozosmial, lebo sme spolu volali, ked bol v robote, že potrebujem kartu na tankovanie a on mi hned zahlasil "uz bola vyplata, poslal mi &&&&& peňazi" som sa smiala, lebo zapotil uplne presnu sumu 😀 😀 😀... Finacie mame spolocne, on vie, kolko mam ja, aj viem kolko ma on, žijeme predsa spolu, tak je vsetko spolocne. tiez ked chcem kupit nieco neocakavane a zda sa mi to drahe, tak to kolzultujem s nim... podla mna je to normalne...
nie neviem presne..vyplatnu pasku nema a ma nepravidelny prijem..viem preto len zhruba, hovori mi, kolko zarobil, ale ja si to nikam nezapisujem, pamatam si to preto len zhruba..ucty mame dva a ten jeho podnikatelsky ucet viest ani do buducna nechcem, odvody a ostatne pracovne vydavky a prevody si robi sam a chcem, aby to tak aj ostalo, nechcem sa mu tam vobec motat, ani nechcem, aby tam chodili moje peniaze ked budem mat uz vyplatu..manzel nema problem mi aj svoj ucet ukazat, aj obraty na nom, aj zostatok, mam k nemu aj hesla, ale iniciativne mu tam neleziem, pretoze nemam pocit, ze mi nieco taji..potom mame este sukromne peniazky, tie su spolocne, na beznu potrebu, z toho sa mina..
nikdy ma nenapadlo pozerat manzelovi do vyplatnej pasky... viem, akurat kolko ma na zmluve a realna vyplata veru o moc vyssia predpokladam nebude... nas ucet a financie ma na starosti on a mne to uplne vyhovuje, nikdy mi nic nechybalo a vsetkeho mam dostatok, ked sa peniazky prilis rychlo minaju, iba mi povie, aby som pribrzila... 😉 rozmyslam, co by mi tak mohol zatajit a kupovat si... hmotne veci by som doma videla... restauracie a krcmy?... no nech si dopraje, pokial mi nechodi domov neskoro a opity... dovolenky? ... to by nesmel byt stale doma... milenku? ... tomu by som nezabranila ani keby som tu pasku hned videla...
@junovka tu je skor na mieste otazka...nedava ti peniaze na to co potrebujes zaplatit? platis vsetko zo svojho? spoveda ta kolko si zarobila a kontroluje co minas? lebo ak ti peniaze dava a spolocne vadavky idu minimalne na polovicu a nekontroluje ta a neobmedzuje tak nechapem co riesis... my mame dva ucty on svoj a ja svoj... kazdy mesiac sa ma opyta kolko ma vybrat penazi a donesie kolko poviem - neviem aku ma vyplatu ani ma to nezauijima ... nekontroluje co miniem - maximalne sa opyta kde sa tak rychlo tie peniaze minuli🙂 o velkych vydavkoch sa radime...zhruba mam prehlad o jeho ucte (zhruba treba chapat tak ze netusim presnu sumu, len viem ze co si asi mozeme dovolit a co uz nie) ...
skor by bolo dobre vediet preco ta to zaujima...mas pocit ze taji nieco velke? akoze peniaze idu niekam mimo rodiny? lebo ja sice neviem kolko ma a kolko zarobi ale viem ze ak tam nieco nasetri tak to ide do rodiny na nejaky vacsi vydavok....teda nemam sa ho dovod pytat kolko ma a uz vobec nemam dovod pytat vyplatnu pasku - nikdy by mi to nenapadlo
Aj u nas to funguje podobne.... Muz vie presne o mojich vydavkoch a prijmoch a ja ani netusim kolko kedy zarobi...kolko a kde minie. Bolo mi trapne kontrolovat ho ako maleho chlapca....ale vcera ma nastval. Ja ho nekontrolujem...a on si zoberie moj vypis z banky a rad za radom kontroluje kazdu polozku. Potom vypis z kreditky.... kazdy tyzden pozera kde som co minula. A vypytuje sa.... a naco si minula XY penazi v tomto a tom obchode..... naco si bola tam a tam? Ved co som ja nesvojpravna? A pritom som to ja kto si vie lepsie ustrazit financie.... Ja robim nakupy oblecenia, potravin, potrieb do domacnosti...atd........odteraz chcem vidiet kazdu vyplatnu pasku, kazdy vypis z uctu....VSETKO!!! Nech vie ako sa citim.
to s tym vreckovym som veru ani ja nepochopila. Mali sme takeho kolegu. Prijem mal cca cez 2000E a manzelka mu kazdy den vydelila jednu stravenku + 5E na obed a "vydavky" 😀 . Riadna sliepka., to bola ina hanba ked sme sa skladali trebars niekomu na darcek a on nikdy nemal, najskor musel od zeny pytat....
A k otazke, my mame spolocny ucet, takze samozrejme vidime a pouzivame si navzajom vsetko.
Vidím každú jednu výplatnú pásku a všetky peniaze 🙂 . Máme totiž spoločný účet, kde chodia všetky naše príjmy, teda manželova výplata a môj RP + prídavky na deti. Za všetky účty a výdaje som zodpovedná ja o všetkom mám lepší prehľad, manžel na to veľmi nieje 😀 . Na nákupy chodíme spolu, prípadne ak idem ja, donesiem bloky, aby videl čo som kúpila a koľko som minula, lebo väčšinou bol prekvapený, že som veľa minula a málo doniesla 😀 .
vyplatna paska ma nezaujma, manzel ma stale rovnaky plat s malymi obmenay vzdy v janaury, tie mi vzdy nahlasi bez toho aby som sa ho nieco pytala.
my mame s manzelom oddelene ucty... aj ked obcas pocitim tuzbu po spolocnom (aj ked moji rodicia funguju na dvoch uctoch cely zivot)... manzelov prijem a ani vydavky nekontrolujem... rovnako ani on moje... obcas si navzajom zafrfleme: ze ako je mozne, ze sa nam tak minaju... ale nic viac... ja jemu doverujem a on mne... z jeho uctu sa platia vsetky naklady spojene s bytom... z mojho naklady na skolku a oblecenie na dieta a mna (on si kupuje oblecenie sam)... stravu kupujeme raz on a raz ja... benzin na auto a neplanovane vydaje plati ten, co ma peniaze... pocas materskej mi vzdy ked si zaziadam peniaze da (ak ma) a na nic sa nepyta... ani jeden z nas nie je hlavnym financmajstrom - sme rovnocennymi partnermi (aj ked nemam nic proti tym, co si tieto funkcie rozdelili)... aj ked mame obcas talianske manzelstvo 😀
tiez viem kolko ma mm prijem, ale pasky nevidim. dokonca ani ja svoje nenosim domov, mam ich v praci. no peniaze u nas mam na starosti ja, takze vidim kolko pride na ucet. co vacsinou ani on sam nevie, tak mu zvacsa poviem kolko prislo, aby vedel ci mu dobre zaplatili. ale napr. on nevie kolko mne chodi, priblizne vie, ale nepyta sa ma na to a to mame peniaze spolocne.
neviem teda ci mate peniaze spolocne, ale nevidis napr na vypise z uctu alebo tak kolko mu prislo?
no kedze mna po tom ako som otehotnela prepustili tak sme mali len partnerov prijem, ktory mi odovzdaval .. on ma vyplatu tyzdenne.. zo zaciatku si robil so mna srandu ze to je jeho vyplatna paska a ze mi ju neda 😀 ale to len preto ze som aj tak mala jeho bankomatovu kartu a tak som aj tak presne vedela kolko mu prislo ... vlastne ani by ma nebavilo cumiet mu do tej pasky podstatne je ab mi dal to co zarobi a ja som mohla stoho vyplatit vsetko co musime dom, stravu, ucty a tak .. mne chodi teraz uz materska .. kazde 2 tyzdne ale partner ani netusi kolko presne .. vie priblizne ale to len tak orientacne .. u nas sa zviedlo pravidlo co je tvoje to je moje , co je moje do toho ta nic 😀 😀 😀 potrebne je aby ste sa porozpravali o tom ako chcete dalej takto pokracovat .. ako mas teda hospodarit ked ani nevies s coho mozes .. a nema ti to byt preco trapne jednoducho ziojete spolua zdielate vsetko spolu tak neni o com ..
my mame tiez obaja vlastne ucty, s tym, ze obaja mame navzajom pristup navzajom cez IB -vidi on moje pohyby...vidim ja jeho...ked chcem kupit nejake prekvapko...poziciam si a potom vratim🙂 on plati hypoteku+naftu-co je u nas dost velka polozka:(...ja byt /najom+inkaso+elektriku+net/ a zo zvysneho kupujeme do domacnosti...raz plati v obchode on raz ja...niekedy zarobi viac on niekedy ja🙂 teraz ked pojdem na matersku a budem dostavat rodicovsky bude to horsie a neviem si to predstavit...bude mi musiet posielat asi nejake "drobne" na ucet...lebo hospodarit s 200e mesacne si teda predstavit neviem...:( ale snad to zvladneme...
neviem o tom,zeby bolo niekoho povinnostou ukazovat nieciu vyplatnu pasku a tiez nieje tvojou povinnostou,aby si mu povedala,kolko ty zarabas,pripadne dostavas penazi... ked ta stve,ze ti nechce povedat,tak mu nepovedz ani ty a hotovo...
ja viem,kolko cca zaraba moj muz, ale pytat si od neho vyplatnu pasku ma v zivote nenapadlo...
nie nevidim.. ale viem kolko zaraba. spolocny ucet s pristupom oboch nemame takisto nemame pristup k uctu jeden druheho, mame vsak spolocnu kasu kam davame obaja peniaze a odtial vsetko financujeme... a na vsetko navyse co potrebujem manzel peniaze da... tak v tom nevidim problem...
@junovka vsak to skus otočit ked sa ta spýta, tak sa spýtaj "a ty?" ja tiež neviem kolko manžel zarába, ale staviame a ja som povedala, on platí všetko na dome ja nas zatial budem zivit, potom ked dostaviame sa dohodneme ako dalej, ale ked je treba niečo zaplatit navyše tak to zaplatí, aj ked mne nevídu peniaze tak mi dá. zatial nevidim ziadny problem v takomto fungovaní a aj mi to vyhovuje. ked prestane, budem to riešit aktuálne
manzel je zivnostnik, takze pasky nevidim, ale vzdy viem, kolko ma roboty a kolko za to dostane, lebo casto mu prave ja robim cenove ponuky pre klientov a faktpry. ak ma nejake drobne fusky, tak to neriesime, to je vzdy len par drobnych medzi ruky (na cigy). ale nie vzdy to tak bolo. na zaciatku nasho vztahu aj ked sme uz spolu byvali mi nehovoril, kolko zarobi. Ako povedala @tinkabb, mozno mu bolo trapne, ze zarobil menej ako ja...
@eskymacik17 to je smutne, ze ta prepustili po tom, co si oznamila, ze si tehotna. teraz je uz nastastie na to zakon
baby- nebola táto téma Otázka? 😕
pozerám, že už je to diskusia 😕
Ja si rada pozeram mužovu pasku lebo je plateny od hodiny a vždy si to porovnavame kolko mal hodín a kolko zarobil mame s toho taku srandu doma 😀 sem tam sa aj natahujeme že kto mal viac hodín a kolko mne ešte chýba aby som ho dobehla a somarinky . Teraz som už na materskej 4 mesiace a neprišla mi ešte ani koruna. Takže plati všetko on a niako to neriešime ved sme rodinka a štastna tak nas peniaze netrapia
neviem kolko panacek zaraba a ani ma to nezaujima. je dane, kolko sa dava do kasy. vacsie vydavky sa preberu a dohodnu.
s ostatnym nech si nalozi podla vlastnej uvahy, tak ako ja.

ahoj,
ja by som to nevidela tak zle....každý má doma niečo zaužívané a tak je to aj s financiami a aj tu platí jedno pravidlo : O.K. je to tak, ako ta vyhovuje všetkým zainteresovaným stranám...
...my máme spoločnú kasu, bežné nákupy sa riešie z môjho účtu, z mm účtu sa platia všetky splátky, byt, auto, telefóny, poistky a zvyšok sa odkladá a z toho, čo sa odloží sa po vzájomnej dohode riešie väčšie položky, zdá sa nám takto také samozrejmé....
...mám však kámošky, ktoré nemajú prehľad o mm príjmoch, ale nie je to kvôli tomu, že by spolu dobre nežili, alebo by niečo tajili, je to preto, že manželia sú podnikatelia/konatelia firiem, prípadne, že majú nadštandardný príjem a financie jednoducho neriešia....zväčša si výdavky typu dovolenka, nová telka a tak môžu dovoliť bez šetrania a porady s manželkou....
junovka, doporučujem zistiť, ako to je u vás, prečo to manžel nerieši a hlavne mu povedz, že Tebe to takto nevyhovuje, že by ste mali prejsť na iný spôsob, ktorý bude O.K. pre obe strany. držím aplce, aby si situácia čo najskôr vyriešila
🙂