Vidíte manželovu výplatnú pásku každý mesiac?
Moj mi neukazuje kazdy mesiac vyplatnu pasku,stale ked chcem vediet , tak sa musim pytat, v poslednej dobe mi je to trapne, ale co ma robit ked mi sam nikdy od seba nepovie? On sa ma pyta stale kolko mam mesacny prijem a ja stale mu poviem, dokonca niekedy aj vyplat. pasky vidi.Vyplatne pasky si vraj nechava v robote, nenosi ich domov.A ja mam pocit, ze mi nieco zatajuje 😒
.....tak to je choré 😀 ...
my mame spolocny ucet, z ktoreho nikdy nevyberam a taktiez firemny, na ktory mam tiez pristup, ale tiez nepouzivam, vyuzivam len kreditne karty, ktore nesuvisia s tymito uctami, manzel mi nikdy nehovori, kolko za mesiac zarobil a ja sa ho nepytam, zhruba viem, kolko je schopny do mesiaca zarobit, keby som chcela vediet presne pozriem sa na vypisy z uctov Ja mam vlastny ucet, na ktory manzel nema pristup, chodia mi tam peniaze z mojej roboty, manzel vie priblizne kolko zarabam, ale tiez mi nekontroluje ucet, ani sa nevyzveda kolko som zarobila, kolko minula, kolko zostalo ....
ahoj, vzdy som vedela partnerov prijem. bolo to tak v predchadzajucich vztahoch, je to aj teraz, v aktualnom vztahu. zrejme si vyberam muzov, u ktorych viem, ze tato tema nie je problem. Alebo su zo mna natolko hotovi, ze sa mi sami od seba pochvalia? neviem, neriesim, mame to v pohode. pravdou je, ze by som nedokazala zit s chlapom, ktory "citi potrebu" nejake to euro predo mnou ukryvat... zrejme som si ich vzdy vyberala ako take zviera - instinktivne 😀 😀 😀 😀
@junovka...v prvom rade si toto nemala davat ako otazku, lebo dievcata ti mohli aj poradit a ale takto to bude iba ako anketa, kde sa dozvies, ze je uplne normalne a v podstate nevyhnutne vidiet manzelove financie.
Napada ma otazka...ako moze rodina "spravne" hospodarit s peniazmi, ked neviete, kolko spolocne prispievate do rozpoctu???
V prvom rade by som sa tvojho "primitiva" (prepac, ale bohuzial inak sa tvoj drahy neda nazvat) opytala, ako si predstavuje vasu buducnost, co sa financii tyka...
Ked nevies kolko zarobis, nevies kolko mozes minut a nevies, kolko mozes usetrit...
Ja by som sa velmi obavala buducnosti. V dnesnej dobe, clovek musi mat presne vytycene ciele a vyhradene peniaze na rozne vydavky:
Auto....Dovolenka.......opravy bytu/domu......deti.......domacnost......zabava.......
Ako vy dvaja dokazete fungovat???
Moj manzel je taky zaneprazdneny, ze ked som sa ho pytala, kolko zarobi hrube rocne (potrebovali sme to koli hypoteke), tak mi povedal: " A ako to mam vediet, ved Ty vedies nasu domacnost...? " 😕 Jedina vec, co ho zaujima je, aby sme necerpali z nasetrenych penazi, ale minali len z bezneho uctu.
Ked sa jedna o velku polozku, tu predebatujeme spolu.
Za 10 rokov manzelstva sa ma moj manzel nespytal, kolko zarabam. Jeho peniaze su nase a moje peniaze su moje- na blbosti a vylety.
Treba manzela posadit a musi vyjst s pravdou von. Ak ti nieco taji, treba sa to dozvediet co najskor...inak nebudete mat problem len financny ale aj partnersky
Zelam pevne nervy.
peniaze máme spoločné odkedy sme spolu, ešte sme neboli ani manželia. máme spoločný účet kam nám chodia všetky peniaze, obaja máme karty, obaja vieme o každom výdavku aj príjme toho druhého. myslím že tak to má byť v manželstve, "čo je moje je aj tvoje"
manžel je súkromník a ja mu vediem účtovníctvo, takže mám prehľad o každom cente 😀
Pasku mu nikdy nepozeram,ani by ma to nenapadlo. A ked sa opytam kolko aku mal vyplatu tak mi povie ,nemyslim že by ma klamal ,nema na to dovod.Iba keby mal par drobnych bočnych peniažkov pre moje dobro,napr. na darčeky pre mna a to je ok. 😀
Moj manzel,hned ako dostane vyplatnu pasku,tak ma o tom informuje.Podla mna je dobre vediet o tom,ved su to nase spolocne peniazky,ved nakoniec ,aj tak ich spolu pominame 😉 A u nas plati co je moje je aj tvoje 🙂
My mame spolocny ucet, spolocne deti, spolocny byt, samozrejme obidvaja mame kartu, ked treba vyberieme, no o chod domacnosti a nakupy aj oblecenia sa vacsinou staram ja, ale prehlad mame obaja, myslim, ze je to o dohode 😉 😉 😉
My sme mali 2 účty, ale odkedy som odišla z práce a môj príjem bol nestabilný a banky zdraželi poplatky, tak som zrušila 2 účty, máme len 1 účet a k nemu 2 karty. Raz mesačne vyberiem väčšiu sumu, dám do obálky a chodíme si tam podľa potreby. Internetbanking obhospodarujem ja, takže mám úplne presný prehľad. MM vlastne nevie, koľko ja zarobím, ale zasa vie, že tie peniaze neutrácam na zbytočnosti, ale vždy ich aj tak dám do rodinného rozpočtu. Odkedy máme 1 účet a nie 2 tak sa nehádame kvôli financiám, ja nežiarlim, že on zarába viac, takže mu z výplaty viac ostatne a MM takto už nerozhadzuje ako predtým, lebo mal pocit, že to čo mu ostane z výplaty je vreckové, ktoré môže len tak mínať na hocičo aj nepotrebné. Stále asi nepochopil princíp šetrenia, že nemusí mať všetko a hneď ale treba aj strkať do ponožky.
MY si teiž hlasime kto kolko mal , hned jak dostaneme pasky . Nikdy ma nenapadlo žeby sme si to nepovedali prsne vieme kolko mame kolko možme minuť . Nie sme manželia stavame dom mame kopec finančných zavezkov ale ja s mojej vyplaty nedavam ani korunu všetko si škrečkujem a minam na debiliny . Už ked sme spolu začinali pmaličky mi prezradzal jeho finančnu sitiaciu 😀 ved treba vedieť na čom som. Teraz už sme rodina a podla mna by to tak malo byť . Sice mame odelene učty a dokonca každy 2 ale o všetko m mam prehlad ja .
Moj manzel zarobi velmi dobre. Urcitu dobu ked sme spolu byvali ale neboli manzelia cca 3roky sme to tak brali ze jeho peniaze boli jeho a co som dostavala socialku ako studentka bolo moje a plus nejaka ta 2000sk brigadne. Svokrovcom sme davali kazdy za seba on 5000sk a ja 1000sk mesacne. Ked mi nevyslo na cosika alebo mi chybalo rad mi financne dopomohol. U na zaciatku vstahu. Cestovala som za nim 180km vzdy mi na cestu dal nechcel aby som si minala, kredit mi tiez dobijal. Po svadbe som to tiez neriesila uz sice bol nas prijem spolocny ale platenie toho co bolo treba bolo na nom. Ked sme sa osamostatnili pred dvoma rokmi sa svokrovci prestahovali do noveho domu nam ostal byt a spravovanie uctu bola moja starost. Ved treba aj nakupovat na varenie a podobne on do obchodu nema ani kedy chodit. Jeho karta ostala mne a ja som veru razne drzala uzdu, pre financne problemy to nevychadzalo. Ked sme si otazku problemu vyriesili (to je na velmi dlhu debatu, a to tu nebudem rozpisovat), hned sa nam lahsie dycha . Konecne si naplno uzivame tie tazko zarobene peniaze. Uz sme to vyriesili tak ze jeden ucet manzelov ma hlavnu kartu a podkartu ktora patri mne a aj kazdy mame na ten isty ucet svoj vlastny IB. Ale vieme obaja o kazdom kroku, ked vyberem ja pride mu sms a aj mne. Co je super. O drobnostiach sa nedohadujeme ale ak ide o velke sumy riesime to spolocne, ci to treba teraz, ci to vyjde a podobne. Urcite v manzelstve by malo bit spolocny prijem spolocne hospodarenie. Zatajovat? Nato ma urcite nejaky dvovod. Kazdopadne sa s nim porozpravaj a nedaj sa odbit.
mne tiez manzel neukazuje pasku, ale aku taku predstavu o jeho prijme mam. mame oddelene ucty a pri plateni vydavkov mame jasne pravidla kto co plati. stravu platime spolocne, spolu chodime na nakupy, aby moj milovany mal predstavu, co kolko stoji 🙂
Je to všetko o dôvere. Nikdy sme si navzájom nekontrolovali výplatné pásky, len sme jeden druhému spomenuli kto koľko zarobil. A teraz keď som na materskej, všetky financie rieši manžel, výdavky, účty, nákupy a ja som rada, že sa tým nemusím zaťažovať, koľko, kde a ako minúť či neminúť. Ja mu dôverujem a viem, že hospodári dobre. Chcel mi dať aj prístup k jeho účtu, aby som s ním mohla narábať aj ja, keby sa niečo stalo a on nemohol, len ja sa k tomu nejak nemám 😅 Takže to asi nie je o tom, že on ti ich neukazuje, ale o tom, že ty mu nedôveruješ ... a asi na to máš nejaký dôvod, či? 😕
ano máme spoločné peniažky 🙂
hej viem, jeho pijem chodi na moj ucet😉
mne ked takto zatajoval vyplaty tak mi veru aj tajil a klamal ma! zistila som ze hraval automaty!!! je to uz davno pradavno, ale vtedy som urobila kratky proces, zrusila mu učet, vyplaty nechala posielat na moj a dala mu PK s denym limitom že 20 eur 😀 a s každym vyberom mi pipla sms, tak hned som volala čo vybera a na čo... tvrde opatrenia, ale bohuzial... po par rokoch som mu zvysila limit na 50 eur a teraz uz ma neobmedzeny, ale stale mi pipa sms 😀
Ja nechapem, preco by ti mal manzel predlozit pasku kazdy mesiac a preco musis vediet presne na cent, kolko zaraba (vsak pribliznu predstavu o jeho vyplate by si mala mat). 😒 Ja som si od mojho nikdy pasku nepytala, dokonca nikdy som nechcela vediet, kolko vyplaty dostal, ale keby som sa ho opytala, povie mi to bez problemov a uverila by som mu aj bez dokazov.. 😅
máme učet na moje meno,ked potrebuje môže si z toho samozrejme vybrať,financie riešim ja,takže viem koľko si zarobí,ale tajnosti nemáme,riešime nákupy všetko spolu.Väčšinou to tak chodí,že ja poviem čo treba a on povie ty to vieš,aj deťom aj pre nás.U nich doma boli traja chlapi a mamina,tiež mama riešila financie ,mali spoločne uložené peniaze,výplaty,zobrali si z toho vreckové,tak on sa do toho moc ani miešať nechce,pohodlne si nechá vybavovačky na mna.
pride mi to take smiesne ze by mal nosit vyplatne pasky domov🙂)))ako nic v zlom🙂 take detinske.my mame spolocny ucet a na ib vidim jeho vyplatu a dokonca aj sms nam navzajom o peniazoch chodia.ja som teda jednoznacne za spolocny ucet.
No jasné, že vidím. Veď sme manželia 😀. On totižto, nechcem ho vykresľovať, ako "podpapučáka", ale nemá ani svoju bankomatovú a grid kartu. Dá sa povedať, že čo sa týka financií, celú kasu držím ja, lebo on sám povie, že by nevedel hospodáriť tak ako ja 😀 . Samozrejme, že vždy mu vydelím nejakú hotovosť 😀
áno. musí ma informovať a vidím aj pásky. dokonca mu vyplata chodí na spoločny učet tak vidím aj vypisy....
Samozrejme ze viem kolko moj muz zaraba,Pri v stupe do manzelstva sme sa stali z dvoch ludi Jeden.Vieme o sebe vsetko a ni len o financiach.Kazdy chlap co taji vyplatu nema ciste svedomie.Ak by ju tajil a nechcel ukazat isla by som k nemu do prace na osobne oddelenie a opytala by som sa.Hned by ho preslo to zatajovanie.
my mame s manzelom spolocny ucet. takze tak chodi aj moj RP aj jeho vyplata. a kedze kazdy mesiac ma rovnaku sumu a aj premie su presne v rovnaky cas tak sa ho nemusim kazdy mesiac pytat. spolocne sa potom rozhodujeme na co minieme peniaze ktore nam zostanu navyse.
kedze sme manzelia a zijeme spolu, tak mame aj spolocne vydavky a prijmy...kazdy ma svoj ucet...ani moj mm este nevidel moju vyplatnu pasku a ani ja neviem presne ake ma prijmy kedze on zas podnika, ale to neznamena ze nevieme priblizne o svojich prijmoch, alebo ich pred sebou zatajujeme...chod domacnosti ide bez toho aby sme si vyhadzovali na oci, kto co kupil, alebo kto co zaplatil, myslim ze nie je dovod na to aby som presne do centu vedela kolko zarobi...ved to by nam ani nemohol urobit prekvapko s dovolenkou, alebo neakym darcekom...
Je to velmi jednoduche - pokial ste manzelia a nemate zrusene BSM, tak vsetky prijmy idu do spolocneho hrnca a ty mas pravo vediet o vsetkych prijmoch a vsetkych vydavkoch. Pripada mi skor nezodpovedne reakcie typu: "mne to je jedno, mna to nezaujima". V prvom rade preto, ze si treba s financiami hospodarit - t.z. evidovat si prijmy a vydavky (v dnesnej dobe je kopa softwarov na tento ucel).
V druhom rade preto, ze ked dojde k deleniu majetku, tak ty musis vediet z coho vychadzat.
Je nepripustne, aby si manzel z tohto "spolocneho" (co on mozno povazuje za vylucne jeho) odkladal na nejaky dalsi ucet, o ktorom ty nevies. Toto moze praktizovat len ak nie ste manzelia alebo mate zrusene BSM.
Ak okolo toho robí obštrukcie, treba sa pýtať. Je to podozrivé.
Ja sa síce nepýtam, manželove pásky ale archivujem (ako všetko), ale nikdy nemám presný prehľad o tom, koľko peňazí ma na účte, koľko v peňaženke... A ani sa nebudem pýtať. Vždy keď niečo chceme kúpiť, peniaze sú. A odkladá a šetrí sa z mojich peňazí, ktoré ja mám plne pod kontrolou. Niekedy ideme na doraz, občas si prenesieme "paušál" do ďalšieho mesiaca...
no mi niesme manzelia žijeme spolu a od zaciatku su peniaze spolocne dokonca vzdy ked zarobi na vyse mi povie kolko zarobil a v druhom rade mame spolocny ucet kde ja cez ib platim vsetky ucty vzdy sa ma pyta on kolko na ostalo penazi. sme rodina teda vsetky peniaze su spolocne chodime spolu na nakupi zase ja neriesim ked si z uctu zoberi, kolko mu ostalo co potrebuje kupi to iste co sa tyka vydavkou na malu to nikdy nevie kolko miniem uz ked som bola tehu mi povedal ze on nevie co vsetko mala potrebuje ak to potrebuje mam to kupit no aj ta mu vzdy poviem co sa mi podarilo kupit za super cenu vie ze neminam peniaze len tak😀 takze v poctate nasich spolocnych o financiach vieme vsetko 🙂
no ja vidim jeho celu vyplatu dostava ju v hotovosti a celu ju da mne pretoze ja spravujem ucty ak nieco potrebuje porozpravame sa a spolu to vyriesime

Hneď ako dostane pásku tak ju vykladá na stôl,,,a ako korigujete s peniazmi keď nevieš koľko zarobí??