icon

Viera a budovanie vzťahu - problém ?

bubblegum7
9. jan 2020

Ahojte 🙋
Takže ako začať. Mám za sebou jedno neúspešné manželstvo. Začalo to práve sexom pred svadbou a považujem to za najväčší "dôvod" prečo sa náš vzťah rozpadol. (Z hľadiska viery). Nechcem už takú chybu opakovať ale neviem si naozaj predstaviť ako vyzerá taký vzťah dvoch ľudí ktorí sú veriaci. Niečo sa mi totiž črta ten dotyčný je takisto veriaci ale nepovažuje sex pred svadbou za niečo príliš dôležité. Mne sa takpovediac nechce ísť do takého vzťahu keď viem že nebude akceptovať že nechcem sex len takto mimo zväzku. Ale ktorý chlap je ochotný čakať ? A ako dlho ? Prosím vás veriace žienky (nezáleží na vyznaní - kresťanky moslimky ...) Ako ste si budovali vzťahy ako dlho ste spolu chodili a pod ?
Pre info - nie som že príliš wau veriaca. Ale na tomto jednom (sexuálna čistota) si už sakra dávam záležať.

Strana
z3
lenkakravcova
10. jan 2020

@falbala132 Islam konkubinat nepripúšťa. Nevymyslaj si.
A polygamia pripúšťa aj judaizmus.

majkeel
10. jan 2020

@lenkakravcova No vies. 6 rokov budu dodrziavat zdrzanlivost. Potom sa rozidu, nejaky cas bez partnera, mozno dalsie kolo, ak su dost blbi. Potom chlap pojde x rokov na tyzdnovky, aby uzivil rodinu. Sexovat budu potom asi na dochodku. ;) Jemu pri krize stredneho veku dojde, aky bol d..., zoberie sa prec a zacne dohanat, co zameskal.

lenkakravcova
10. jan 2020

@majkeel Neviem čo to má s tým čo som písala ja. My sme tiež nečakali 6r :D

griska11
10. jan 2020

Ja ti odpoviem ako veriaca-kresťanka. Co som si prečítala tak ty veriaca - kresťanka nie si. Lebo my sa riadime podľa 10tora Božích prikázaní a hneď prvé je Ja som Pan Boh tvoj, nebudeš mať iných Bohov okrem mňa. A tu tvoja viera začína a bohužiaľ aj končí. Nechodíš na spoveď, veríš vo viaceré náboženstva, si hľadajúci človek. Ale takto v tmach je momentálne veľa ľudí. Výberu si z viery iba to co komu vyhovuje, to ľahšie co ma neobmedzuje. Ale takto to vo viere k Bohu proste nefunguje a nikdy fungovať nebude. Bud veríš, alebo neveríš.... osobne tvoj problém je na sexuálnu poradňu s Bohom to nemá nič spoločné.

roobett
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3