Viera v Boha
Dobry deň prosím nesudte má ale je tu niekto na Tom podobné? Ako som vyrástla a dospelá nejako tá viera v Bohu u mňa bola menšia a menšia. A je mi to ľúto lebo nechcem stratiť svoju vieru, ale ako ju získať naspäť? Mám veľa neodpovedanych otázok a som taká zmätená z toho všetko. S snúbencom sa chceme zobrať v kostole ale predtým chcem mať lepši vzťah s Bohom.
@lenkakravcova Kresťanská láska tkvie v milovaní človeka (hriešnika, teda aj pedofila) a nenávidení hriechu (teda homosexuálneho, pedofílneho...skutku), myslím, že si riadne zle pochopila Bibliu ak si píšeš, že kresťan má dať znásilniť aj druhé dieťa...+
@staleja To isté je aj v isláme, nemáme odsudzovať človeka, ale máme odsudzovať jeho konanie - avšak za toto konanie sa musí aj zodpovedať. Niesť zodpovednosť za svoje skutky.
A čo podľa teba znamená "nastaviť druhé líce" podľa kresťanstva?
Čo znamená, ak mi niekto ukradne v obchode peňaženku a kňaz povie: treba nastaviť druhé líce. Čo pod tým chápeš? Ako sa zachováš?
@lenkakravcova Lenka presne v pripade nielen tvojom sa mi utvrdzuje jedno, ze prave diabol da tu možnosť, vedomost, trpezlivost pri studovani, pri hladani, alw opacnym smerom. Tvoje komentare su 2x dlhšie ako ostatnych, koho presviedcas? Nas ci samu seba.... Darmo pravda je, ze tvoje srdce bude nespokojne kym tvoja dusa nespocinie v ňom .... Veľa pokoja ti želám.
@lenkakravcova ja chápem nastaviť druhé líce tiež cez lásku ako celého Boha, niečo ako prostriedok nevyprovokovať ešte horší stav, ale určite nie podporiť iného v krádeží, v znásilnení, v... Proste keď mi niekto povie vulgarizmom - dostala som práve po líci, a to, že som mu to neopatovala je pre mňa to nastavenie druhého líca, zabránila som tomu, aby som ho ešte viac vytočila, aby povedal, alebo spravil ešte niečo horšie+
@lenkakravcova ty ale VOBEC nechapes bibliu a princip krestanstva...
Boh odpusti hriech, ak UPRIMNE olutujes. On ti odpusti. Ale tiez ta caka trest. A to nie je nieco, cim ta Boh potresta, to su vycitky svedomia, ze olutujes, uvedomis si, ze si spachala hriech, ze si urazila samotnu Lasku.. A ta bolest v srdci, ze si sa vzdialila Bohu, ta tuzba po Jezisovi, ktoreho ale nemozes prijat.. To je trest.. Ak si nezakusila bolest z toho, ze Jezis je premeneny v eucharistii, nuka ti svoje telo, krv, svoju posilu, svoj pokoj, ale ty nemôžes pozvanie prijat.. Tak nevies, co je trest.
Ja nepoznam koran, nemozem s tebou diskutovať o teologických naukach. Ale ten pokoj a radost v srdci, ten uzasny pocit po prijati eucharistie.. To je nieco, co sa neda vypovedat slovami.
Ver si, comu chces, a pokojne si mysli, ze ja verim v nespravnu vec.
Pre mna je Ježiš cesta, pravda i život.
Ten vztah s Bohom, ktory mam v srdci, to nie su poucky a frazy a teologicke argumenty, co je moralne lepsie a co sa ti zdá logickejsie. Viera a logika niekedy nesuvisia. Ze hladas nabozenstvo, ktore je najspravodlivejsie...
ChvalaPanuBohu, ze Boh je milosrdny a zlutuje sa. Neviem, kde by sme boli, keby kazdy z nas naozaj dostal trest, ktory mu patri podla spravodlivosti.
@lenkakravcova ahoj ak mozem vyjadrit svoj nazor tak tym myslel ze ja sa radsej necham okradnut znova nez aby som sama kradla len preto ze ma okradli...
@griska11
Diabol nám dal možnosť študovať a argumentovať? 🙂 No potom sa ani nečudujem, ak ešte niekto dnes verí, že Zem je plochá, alebo že sex je vec, ktorá je povolená len za účelom plodenia potomkov..
Neviem, prečo si myslíš, že som nespokojná, alebo nepokojná 🙂 len preto, že mám argumenty, na ktorých je postavená moja viera, a len preto, že ak sa niekto niečo pýta, tak odpoviem ako tomu chápem?
Áno, nemám vo zvyku dávať krátke odpovede, pretože častokrát sa stáva, že sú pochopené nesprávnym smerom. Niekedy je lepšie vec rozviesť viac, než len napísať jeden všeobecný výrok - napr. ako si napísala ty, pretože to isté môžem napísať ja v opačnom gráde: že diabol stvoril nevedomosť, tmu, a len ľudia tmy uprednostňujú cestu nevedomosti a ostávajú v nej spokojní.. ale k čomu by to bolo? K ničomu. Preto keď ospovedám, argumentujem.
@staleja Tak ja by som zavolala políciu. Nech s ním naložia podľa Zákona.
@kiki19191919
Nechápem, kto by kradol naspäť.. Veď to nie je to, ako máme podľa Koránu postupovať. Ak ma niekto okradne, mám zavolať políciu a riešiť to podľa Zákona.
Nenastavujem druhé líce, nenechám sa okradnúť znovu... a už vôbec nekradnem TIEŽ - keďže to Zákon zakazuje! Nechápem, ako si si niečo také mohla z môjich slov vyvodiť. Spravodlivosť Zákona, ktorá nám bol daný je v jeho dodržiavaní - a tiež v treste za jeho porušenie.
@lenkakravcova To vážne, som rada, že žiješ v takom svete, žiaľ v tom mojom sa už aj deti takto titulujú, u nás v kancelárií je to bežný slovník :(, takže v nervoch tu padajú naozaj rôzne slove. Ale aj napriek tomu to bol len príklad... +
@stevvvka
Boh podľa Koránu odpustí každému, kto úprimne ľutuje.
Joj,, toto na mňa nemusíš skúšať,, neverím, že Ježiš je v oplátke. Neverím, že Boh sa dá zjesť - s jeho krvou a telom. Neverím, že nejaké ľudožrútsvo nás spasí..
Ten pocit, čo máš po prijatí eucharistie je euforický pocit z viery v to, že to čo veríš je správne a vedie ťa to dobre. Nič iné. 18 rokov som bola kresťanka, krstná je rehoľná sestra, otec pracuje u farára Kuffu, znalostí mám habadej.. od 9r som každú nedeľu chodila na eucharistiu a áno, cítila som to tak ako ty, kým som si to sama vsugerovávala. Potom mi to tak nejako začalo dopínať, keď som zistila, že ani po birmovke sa nič nezmenilo, ani po 9 prvých piatkoch. Stále som to bola len ja. Žiaden duch sv ma neosvietil. Nič sa neudialo. Sklamalo ma to. Došlo mi, že som sa celý ten čas snažila oklamať samú seba..
Ja verím, že prorok Ježiš je cesta... cesta k Bohu 🙂
@lenkakravcova iba moj euforicky pocit? Najdi si studie o eucharistii, kolkokrat do svedčili, ze nejde o obycajnu oplatku. Ked spadla na zem, ako ju skumali, ze obsahuje ludske tkanivo i krv.. Nie jeden pripad, nie dva...
@lenkakravcova Veď kiki19191919 nepovedala, že by políciu nevolala, len povedala, že by bola radšej aj dva krát okradnutá ako by mala ona sama kradnúť. Neviem či vieš, ale v kresťanstve pri hriechu je následok hriechu vina a trest, vina sa odpúšťa pri sv. spovedi a trest zostáva, takže pekne očistec 🙂... +
@stevvvka No koľko je takých prípadov? Jeden, dva?
Koľko z tých prípadov sa vedecky skúmalo?
V koľkých prípadoch bola odobratá a porovnaná DNA?
🙂
@staleja No však to isté aj ja. Kradnúť sa nesmie. Tiež by som bola radšej okradnutá, než žeby som kradla. (podľa šárie zlodejovi, ktorý kradne nie z chudoby, ale pre zábavu, patrí: 5:38. Zlodejovi a zlodejke odseknite ruky po zápästie ako odplatu za to, čo získali. Je to
odstrašujúce ustanovenie Bohom určené. A Boh je mocný a múdrosťou oplýva.), takže si zlodej dobre rozmyslí, či kradnúť bude, alebo nebude.
Tak keď sa vina podľa kresťanstva odpúšťa, ale trest ostáva, tak potom nerozumiem, načo ten Ježiš podľa kresťanstva vlastne zomieral... Vinu predsa vedel Boh odpustiť aj bez toho, väčšinou sa práve kresťania odvolávajú na ten trest - ale keď ani ten sa neruší, podľa tvojho výkladu, tak je to celé ešte menej logické.
Vlastne keď sa opýtam: Judáš je podľa tvojej viery v pekle, alebo v nebi?
Nečítala som to cele, tak len z môjho pohľadu...tiež som veriaca, od malička sme chodili celá rodina do kostola v podstate zo zvyku. To že Boh existuje nepopriem, keďže sestra raz z duchovných cvičení prišla s Darom Ducha Svätého. A to už je proste neprestrelne. Keď som bola na výške tak samozrejme som už nemusela chodiť ale občas som išla. Áno pomáhalo mi to aj keď vždy som mala pocit a vlastne aj teraz mám že tá moja viera nič moc. Teraz je to úplne zle keďže malé deti, omsa u nás len jedna skoro ráno. No za mňa môžem povedať že toto bezbozne obdobie je úplne najhoršie. Naozaj ta viera dáva človeku zmysel. Sviatky bez omši sú len všedné dni volna. Aj keď teda musím povedať že po spustení rôznych chorôb som sa začala uberat úplne iným smerom. Zameranie sa na vlastnú myseľ a práca s psychikou. A to boli veci ktoré mne v kostoloch chýbali najviac. Vždy sa tam kázalo ako byť dobrý ako nemať hriešne myšlienky, ale nikdy za tých 20 minút kázne som nezistila ako. Čo sa týka myšlienok v cirkvi je to prezentované ako keby ich človek vedel ovládať. Čo je úplná blbosť. Viete na čo budete myslieť za 10 minút? Nie...čiže vy neovladate myšlienky ale myšlienky vás...a chce to veľmi tvrdú a dlhú prácu aby človek zmenil seba a celkovo aj svoje nastavenie. Myslím že celé je to prepojené. Najprv musí človek chcieť zmeniť sa. Lenže to sa u mňa nedialo chodením do kostola. Podľa mňa má viera veľmi silný odkaz, ktorý nám pomáha prežiť. Ak máte depresiu tak Vám chýba VIERA, NADEJ aj LASKA. Nič z toho necítite. Čiže nemáte ani Ježiša v srdci. Myslím že kresťanstvo je nastavené tak aby pomohlo ľuďom žiť krásny život. Akurát je podľa mňa toto posolstvo podané nezrozumitelnym spôsobom. Čo je veľká škoda...
@lenkakravcova ja ti to hladat nebudem, presviedcat ta nasilu. Islo o to, ze moju "teoriu" podporuju aj vedecke fakty. A vyslovene som pisala, ze to nie je ani jeden ani dva. A ak si aj vyguglis, doatanes odpoved aj na tu DNA.
@lenkakravcova takze preto ze teba duch svaty neosvietil, preto lebo si necitila to co citia ostatni co ti tu pisu, tak to je blud 😂 aha, myslim si ze je uz vsetkym nad mieru jasne co sa tu snazis dokazat tymito komentarmi, je vidno ze nie si sama so sebou spokojna, spokojny clovek nema taku potrebu ako ty v kazdej teme o viere presviedcat krestanov ze to com veria je nezmysel, zamysli sa nad sebou, teba duch svaty neosvietil, ale mnoho ludi ano, ale nepotrebuju o tom presviedcat druhych ako ty, o tom to je...
A "Myslíš, že mne bude vadiť, že on bude mať viac "žien"? Tam kde je láska a všetko čo človek potrebuje, tak nie je lipnutie, majetníctvo.", tymto si myslim ze je uz vsetkym vsetko jasne, vravis tym totiz ze ak niekoho milujes tak na nom nelipnes a je ti vlastne jedno kolko ma zien, to je chore, tak ak to je tak, preco nema tvoj muz uz teraz zien kolko chce, a ak ano vobec by ti to nevadilo ze? Vlastne nemusis ani odpovedat, koran to dovoluje 😄
Mě by zajímalo:
1. Jestliže jako Křesťané se modlíte k Ježíši, jakožto podle vás Bohu, tak ke komu se modlili věřící lidé než se narodil Ježíš, koho uctívali? Nekonali ani křest, nic...
2. Komu se klaněl a modlil sám Ježíš? Sám sobě?
3. Kdo vymyslel, že symbolem Křesťanství je kříž, který někteří dokonce líbají?
4. Kdo vymyslel, že se Křesťané křižují? Ježíš se křižoval? Co to má za smysl?
Budu moc ráda, pokud mi na toto některá Křesťanka zde odpoví. Děkuji.
@stevvvka No ale tak ako môžeš ťda tie vedecké fakty. Lebo dosiaľ čo som hľadala a hľadám, tak nikdy opakujem NIKDY sa DNA neskúmala.
@matqa411211 Takže veríš, že pri birmovke kresťana neosvieti duch sväy? 🙂 Alebo si vyberá podľa výšky, farby pleti, alebo ako to je? Lebo teda mňa neosvietil, a verila som v to vtedy úprimne. Nejaký filter má na vás/nás? 🙂 heh
@dahliaa
1 modlili sa k Bohu, k nebeskemu Otcovi. Jezis je Syn. Ked je Otec Boh, aj Syn je Boh.
2 modlil sa k Otcovi.
3 neviem, kto to vymyslel. Ale v krestanstve je to jedna z najdolezitejsich veci. Bez Jezisovej smrti by nebol vecny zivot, kriz je symbolom spasy.
4 "krizovani" u nas "prezehnanie" je kratkou modlitbou, vyznanim viery v Boha a je to aj "volanie o pomoc zhora".
@lenkakravcova tak nechaj DNA stranou. To fakt potrebujes vedecky dokaz? Ved viera je cela o tom, ze veris bez dokazov. Daj mi ty dokaz, ze koran nenapisal nejaky fetak.
Viacere ti tu píšeme, ze kazdy ma narok na svoju vieru a presviedčať iných o tom, ze ich viera je tá zlá...
Ja si zas myslim, ze ty sa mylis... Ale nejak nemam potrebu ta o tom nasilu presviedcat. Vyjadrujem svoj nazor, svoj pohlad, svoju vieru. Zatial co ty tvrdis, ze TVOJA viera a tvoje presviedcenie je to jedine spravne a neomylne..
@dahliaa Skúsim odpovedať stručne, ostatné je na Tvojom dohľadaní.
1. Stará zmluva alebo Starý zákon, modlili sa k Bohu. Príbehy poukazujú na príchod Proroka, vykupiteľa, záchrancu.
2. Vychádzal zo Starého Zákona
3.4. http://ukrizovananekonecnalaskamilujemta.sk/wor...
@stevvvka
1. Takže syna ani neznali. Nevyznávali tedy trojici, to až potom začalo být podstatné. Ok
2. Modlil se k otci? Otec a syn je jedno - podle vás? Takže se modlil v podstatě k sobě?
3. Zajímá mě, kdo to vymyslel, kde se to vzalo a proč je to tak důležité, když je to tedy zřejmě lidský výmysl. - Snad někdo jiný odpoví?
4. krizovani" u nas "prezehnanie" je kratkou modlitbou, vyznanim viery v Boha a je to aj "volanie o pomoc zhora". - A toto vymyslel kdo? Ježíš se křižoval? Takto Ježíś vyznával víru v Boha nebo kde se to vzalo?
Děkuji.
@katkamatka7
2. Modlil se k otci? Otec a syn je jedno - podle vás? Takže se modlil v podstatě k sobě?
3. Určitou symboliku kříže, jak ji vnímají Křesťané poznám, ale zajímá mě, kdo to vymyslel a proč je to tak důležité, když je to tedy zřejmě lidský výmysl.
4. krizovani" u nas "prezehnanie" je kratkou modlitbou, vyznanim viery v Boha a je to aj "volanie o pomoc zhora". - A toto vymyslel kdo? Ježíš se křižoval? Takto Ježíś vyznával víru v Boha nebo kde se to vzalo?
Děkuji.
@lenkakravcova https://saletinirozkvet.webnode.sk/products/naj... Osobne sme tam boli.
@lenkakravcova diabol nestvoril absolutne nic. Kope bohuzial druhe husle a vzdy bude 😉. A hlavne niekedy je mlcat zlato. Tak si argumentujte kludne o "svojej" pravde aj nadalej.
@dahliaa Je to ľudský výmysel,ak Ti to pomôže pochopiť. Sto ľudí ho vysvetlí stomi rôznymi spôsobmi. Bez toho,že klamal. Vidí to po svojom.

@anaj_janka Čiže Boh potrebuje niečo dokazovať človeku..
No nič Alláha jeho Milosrdenstvo voči ľuďom nestojí. Boh nie je ako človek. Hocičo koná, nič ho to nestojí. Stvorí nový vesmír a nič ho to nestojí. Myslíš, že nám tým, že nám všetkým dal život, dal slobodnú vôľu, že nám dal Zákon, že nám tým dal málo? 🙂
S tými homosexuálmi, tak by som veľmi nepolemizovala o vzťahu Bohu k nim. Veď aj podľa Biblie Boh zničil Sodomu a Gomoru. Žiadne ťuťu muťu sa nekonalo.
Riešenie zla človeka je Zákon. Ak ho človek poruší, znáša dôsledky - ktoré pozná dopredu aké sú. Ak niekto kradne, nemôže očakávať pohladkanie. Áno, niektorí kresťania (aby som negeneralizovala, hovorím niektorí) len radi hovoria o nastavení druhého líca, ale v praxi je to utópia a riadia sa tiež Zákonom (nedajú zlodejovi auta ešte druhé auto, nenechajú ubližovať i druhému dieťaťu ak bolo prvému ublížené..)
Láska je v Zákone. A len ten, kto sa pozerá na spoločnosť ako celok, to dokáže vidieť. Ak totiž ľudia žijú podľa zákona, neprekračujú ho - nerobia kriminalitu - tak láska medzi nimi rastie.
Ty ako sa zachováš k pedofilovi, ktorý znásilní tvojho syna? Nastavíš mu druhé líce (a dáš mu aj ďalšie svoje dieťa), tak ako sa to píše v Biblii, alebo budeš požadovať spravodlivý trest podľa Koránu (ktorý nevylučuje odpustenie hriešnikovi, ale trest ostáva)? Odpovedz si úprimne.