Viera v Boha
Dobry deň prosím nesudte má ale je tu niekto na Tom podobné? Ako som vyrástla a dospelá nejako tá viera v Bohu u mňa bola menšia a menšia. A je mi to ľúto lebo nechcem stratiť svoju vieru, ale ako ju získať naspäť? Mám veľa neodpovedanych otázok a som taká zmätená z toho všetko. S snúbencom sa chceme zobrať v kostole ale predtým chcem mať lepši vzťah s Bohom.
@sazumak Žena má mať zahalené všetko okrem rúk a chodidiel a tváre. To sa nazýva hijab (to je to co nosila panna Mária). Muž má vrámci hijabu mat zahalené telo od nadpupkom až pod kolená (pupok ani kolená mu nesmie byť vidno, ani nič medzitým). Muži majú vrámci hijabu ešte iné pravidlá - a to zákaz nosenia šperkov, zlata a ozdôb. Ženy sa môžu zdobiť môžu sa maľovať môžu nosiť drahé šperky.
Každý druhy chlap sa otočí sa peknou polonahou ženou. A každá druhá žena sa otočí za vyobliekanzm mužom, ktorý príde na drahom aute, s drahými šperkami. Tomu máme nejakým spôsobom tými opatreniami predchádzať.
A na modlitbu platia ešte iné pravidlá odevu - muži tam majú mať dlhšie nohavice alebo také "šaty" nad členky.
Odev však nie je pilierom islamu. Sú dôležitejšie aspekty viery - vyznanie viery, modlitba, post, almuzna (zakat) a púť. - tychto päť pilierov je grom islamu.
Kde žije švagriná? 🙂 ja poznam moslimky ktoré majú exmanzelov alebo manželov z Tunisu,
Bosny, Uzbekistanu a Egypta - od nich mam tieto informácie. Možno to nie je všade rovnako. Ani u nás na Slovensku neplatí to isté čo napr v Rusku.
@lenkakravcova nehnevaj sa na mňa, nerada to hovorim, ale strč si tie svoje blaboly o moslimstve fakt niekam....každy ma pravo na nazor, ale ty sa ideš do slova potrhať za svojim. To nemas nič ine na praci len vypisovať siahodlhe spravy na koňovi ? Tema je o tom ako straca autorka vztah s Bohom, zvrtlo sa to na moslimske uctievanie. Ak sa potrebuješ vykecat , založ si vlastnu temu a piš si tam sama so sebou, je mi nagrc ako pretlačaš všade svoj nazor a znevažuješ krestansku vieru.
@monkasponka ona sa montuje do viacerých tém a presadzuje tam to svoje falošné hlásanie. Keby ja naklušem niekde tam do saudskej arabie alebo pakistanu, afganistanu alebo kde všade majú to ich právo šaria a začnem tam hlásať krestanstvo a zhadzovať toho ich alaha akbara tam sa tam nedožijem rána, také je to ich mierumilovné náboženstvo.
@biggi014 Nie, Islam je náboženstvo...ale normálni moslimovia sú ľudia ako aj my, nikoho nezabíjajú. Dokonca veľmi pomáhajú chudobným, sú pohostinný. Islamisti...to je niečo iné, s nimi normálni moslimovia nesúhlasia, dokonca si myslia, že sú v spojení s Američanmi, ktorí chcú všetko ovládať, dodávajú im zbrane atď. Ale to zase môžu byť len ich domienky samozrejme. Ináč, bratranec precestoval veľa krajín v Ázii a vravel, že ochorel, tak sa oňho mesiac nezištne starali, kým nevyzdravel. Cestoval sám s batohom na krku. Neviem, či by sem niekto niečo podobné spravil....takže aj keď tiež nesúhlasím napr. s mnohoženstvom, alebo inými vecami...ale vrahovia to určite nie sú 🙂
@monkasponka Ak má niekto označí a položí mi otázku, tak je podľa môjho názoru správne odpovedať. Neodignorovat ju. Čudujem sa ze Janu, ktorý má pár krát označila, za rovnaké dlhé "blaboly" o kresťanstve nekritizuješ. Reči, že iné náboženstva sú od diabla ti nevadia? Vadí ti, ze kritizujem katolícku vieru (nie katolíkov) argumentačne, nevadí ti ale ze napr biggi priamo nadáva na moslimov ako ľudí. Dvojaký meter?
Myslím, že mám rovnaké právo vyjadriť svoj názor ako napr Janka a iné ženy a ľudia v tejto diskusii. Ci sa ti ten názor páči alebo nie. Ak nie, preskoč to. Je sloboda slova.
@biggi014 Kresťanstvo ma kopec cirkvi rovnako ako ma islam kopec odnoží.
Nie je katolík ako protestant,, nie je Baptist ako kalvin.. Nie je koptsky kresťan ako monoritsky.
Rovnako tak nie je sufista ako salafista, nie je zástanca maliki islamských právnych škôl ako zástanca hanafi, hanbali a iných.. Sú tam značne rozdiely. Všetci z nich veria v 1 Boha a v Koran ako slovo Božie, no jeho výklady sa líšia.
Rovnako tak ako sa líši výklad Biblie u katolíkov a protestantov.
@lenkakravcova To čo človeka - telo oživuje je duch. To čo ozivovalo pána Jeziša bola Božia iskra. Oba sú inej podstaty. Ježiš bol časťou Boha, bol Láskou. Jeho telo bol odev ktorý tu všetci potrebujeme aby sme tu mohli posobit. Toto je hmotný svet a potrebujeme k tomu potrebné vybavenie - telo. Ale telo zas len potrebuje hmotnu stravu. Ak by Ježiš nejedol nepil nespal.... to by bolo proti Božim zakonom a keďže Boh je dokonaly, aj Jezisovo telo bolo podrobné tomu istému zákonu. V tom nie je nedokonalost. Prave naopak.
Ahoj autorka, ako si na tom s vierou teraz?

@lenkakravcova No nič, rada som si s Tebou podebatovala, idem sa venovať rodine 🙂 Prajem Ti, nech si spokojná so svojou vierou a raz sa všetci stretneme tam, kde nám bude najlepšie, bez rozdielu náboženstva.