icon

Virtuálne otvorenie fľašky a rozprávanie sa

amelishere
26. aug 2022

Dievčatá/ ženy a chlapci/muži,
keďže je ten piatkový večer, ktorý trávim po dlhej dobe sama doma bez akcie, mohli by sme si takto všetci spoločne virtuálne otvoriť fľašku prosseca alebo čokoľvek preferujete a porozprávať sa. Nejaké vtipné zážitky či postrehy z poslednej doby, aby sa to tu nenieslo iba na vlne osamelosti:Dd.
Tak cheers guys, čakám na vaše reakcie, heh

bessie12
26. aug 2022

@amelishere a o com by si sa chcela porozpravat ? 🙂

lamonita
26. aug 2022

Ja som si dala že Moscato a je to teda riadny hnus 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

amelishere
autor
26. aug 2022

@bessie12 môžete mi porozprávať o mnajkrajšom zážitku tohto leta:dd alebo vo všeobecnosti ktoréhokoľvek leta

amelishere
autor
26. aug 2022

@lamonita to som ešte nepila:dd čo sa týka alkoholu, som stratená a držím sa prosseca alebo istoty, gin tonic, ale to tiež iba čas od času heh

aniele
26. aug 2022

Cez couchsurfing sa mi v auguste ohlásili dve učiteľky, dôchodkyne. Fínka a Slovinka. Boli u nás dve noci a neskutočne sme si (pri dobrom vínku) sadli. Druhý deň prišla aj naša najstaršia s rodinou, tak sme mali príjemný záver víkendu.

bessie12
26. aug 2022

@amelishere ja som si urobila koktejl Aperol spritz s pomarancom a tonicom 😀

amelishere
autor
26. aug 2022

@aniele vau! Vždy, keď vidím postarších ľudí, ako sa neboja si týmto spôsobom užiť život, zoznámiť sa a ísť lem tak si hovorím, aké je to krásne a zároveň skvelé.

amelishere
autor
26. aug 2022

@bessie12 pripiijam!

bessie12
26. aug 2022

@amelishere tak teda na zdravie 🥂 .. a k tomu zazitku. Asi naj tento rok bolo, ked som bola s priatelom doma na Slovensku. Pre neho to bola premiera a nasa krajina sa mu zapacila 🙂

amelishere
autor
26. aug 2022

@bessie12 nezijete na Slovensku?🙂

amelishere
autor
26. aug 2022

@bessie12 ale je pravda, že Slovensko je veľmi pekné, prinajmenšom prírodou. S historickými pamiatkami je to už náročnejšie😅.

lejllamt
26. aug 2022

@lamonita ja som dostala Moscato jahodové a je to tiež blivajz ako aj to klasické 😅

bessie12
26. aug 2022

@amelishere nie. Zijeme v Holandsku a priatel je domaci 🙂 Hrady, zamky, jaskyne, zrucaniny, priroda, hory to vsetko sa mu velmi paci. 🙂 Z miest videl zatial len Kosice a aj to len malo, lebo akurat boli tropicke horucavy. Slovensko nazval "Afrikou" kvoli tomu 😂

bessie12
26. aug 2022

@lejllamt to som este nepila 😀

amelishere
autor
26. aug 2022

@bessie12 Holandsko! Krajina tulipánov q slobody, ako sa hovorí. Dúfam, že sa tam raz dostanem, kamarátka mi tam odišla študovať, tak ju plánujem navštíviť, ale či sa mi tam podarí dostať je otázne:dd. Keby si mala zhodnotiť miesto pre život, je podľa Holandsko lepšie ako Slovensko?

bessie12
26. aug 2022

@amelishere Domov je domov. Co si budeme klamat, ale co sa tyka zivota, tak si myslim, ze je tu je lepsie. Teda aspon pre mna. Nie kazdemu to moze vyhovovat. Je tu viac pracovnych prilezitosti ako na Slovensku a samozrejme vyssie zarobky. Na druhej strane je tu strasne drahy najom. Takze ked chces najom, tak musite byt minimalne 2. Ten sa tu pohybuje cca 1200€ / mesiac. Ceny podobne tym slovenskym. Ludia su tu velmi mili, aspon co ja stretavam co sa tyka domacich. Poliaci a podobna sorta to je uz iny pribeh.

amelishere
autor
26. aug 2022

@bessie12 a ty (dúfam, že nevadí, že som prešla na tykanie) si spomínala, že sa chystáte sťahovať do domu s priateľom🙂. Potom rozumiem obávam aj v tomto aspekte. Momentálne si myslím, že bude každá krajina drahá svojím spôsobom vzhľadom na situáciu. Ale pokiaľ sú ľudia milí, to je veľké plus. Najmä, ak si dokážete vzájomne pomôcť. A Poliaci? Tých mi stačí vidieť jazdiť na cestách, aby som vedela, odkiaľ vietor fúkaxd

bessie12
26. aug 2022

@amelishere spokojne mi mozes tykat. Dokonca tu na MK je to v pravidlach 😀 zijeme v jeho dome. Ale tento dom chce predat a kupit novy vo vacsom meste aj kvoli mne, aby som mala lepsi dojazd do prace. Nic proti inym narodnostiam nemam, ale tak Poliaci ( cest vynimkam) ... Ale Bulhari tiez nemam dobre skusenosti. Rumuni detto. V praci to bola katastrofa s nimi.

amelishere
autor
26. aug 2022

@bessie12 aha tak, rozumiem. Veľmi milé, že ste nakoniec došli k podobnému záveru🙂 a môže byť, ono ani Slováci nie sú o nič lepší zas, to ti môžem povedať, ako som si už zažila:d. Ale tak, asi každá národnosť bude mať nejaké svoje (negatívne) špecifikum.

bessie12
26. aug 2022

@amelishere zazila som tu aj protivnych Slovakov, ktori si mysleli, ze ked su za hranicami, tak su krali sveta. Nepochopim nieco take. Skor by sme mali drzat spolu, kedze sme na jednej lodi ako sa hovori a nie ist proti sebe. 🤦‍♀

amelishere
autor
26. aug 2022

@bessie12 s tým súhlasím:d ale my sme také špecifikum v tomto, že nie len, keď sme v zahraničí, ale aj doma sa tvoríme ako majstri sveta. Včera som bola akurát na akcií jednej realitnej kancelárie, 25. výročie vzniku a môžem povedať, že väčších horenosov som dlho nevidela heh. Chcem tým povedať, že nechávajú druhým značne pocítiť aj svojím správaním finančnú situáciu alebo radoby ,,miesto", kam by mali podľa nich patriť:d. Samozrejme, veľmi generalizujem, ale v podobnej situácii som sa už neraz ocitla meh.

bessie12
26. aug 2022

@amelishere svet sa uz davno nerozdeluje na prvu, druhu a tretiu triedu. ja by som im tiez dala pocitit kam patria, ak by boli ku mne protivni 😀

amelishere
autor
26. aug 2022

@bessie12 mám pocit, že veľa ľudí si to stále neuvedomuje:/

bessie12
26. aug 2022

@amelishere tak potom nech idu do nejakeho 15 storocia zit. 🤷‍♀️