Virtuálne karty – reálna výhoda alebo len ďalší trik?
Co furt je s tymi virtualnymi kartami? Dnes mi zas dosla notifikacia, ci si nechcem zriadit virtualnu dobru kartu, ktora pomaha charite bez toho, aby som nejako prispela. To co je za odrb? Spoplatnia fyzicku kartu a toto si mam zriadit? Aj vase banky vymyslaju taketo blbosti, ci to len SLSP sa snazi spekulovat?
Banky vedu statistiku a mnoho ludi uz plati mobilom / hodinkami. S vyrobou a dorucenim fyzickej karty ma banka naklady, ktore prenasa na zakaznikov.
To je rovnaky trend ako nasadit vysoke poplatky za operacie s hotovostou v pobocke alebo za tam rucne zadane prevodne prikazy.
@patrike Aj virtualna karta nieco stoji. Apple Pay si tiez berie svoj podiel, len to nevidis tak priamo ako poplatok za plastovu kartu
Virtualne karty pouzivaju online obchody vo velkom
Kupis si ubytko cez booking za 1000 Eur
Zaplatis bookingu 1000Eur
Booking si vytvori u svojej banky virtualnu Visa kartu na jedno pouzitie a vlozi na nu 800 EUR
Tuto kartu (iba jej cislo a expiraciy) posle hotelu nech si stiahnu svoju cenu za to ze tam spis
Karta potom zanikne
Vsetci su spokojny
Virtualne karty pouzivaju online obchody vo velkom
Kupis si ubytko cez booking za 1000 Eur
Zaplatis bookingu 1000Eur
Booking si vytvori u svojej banky virtualnu Visa kartu na jedno pouzitie a vlozi na nu 800 EUR
Tuto kartu (iba jej cislo a expiraciy) posle hotelu nech si stiahnu svoju cenu za to ze tam spis
Karta potom zanikne
Vsetci su spokojny
@martinmmartin zatiaľ všetky objednávky som nikdy neplatil bookingu, ale booking poslal údaje mojej karty ubytovaniu a oni si stiahli peniaze z mojej karty
@anonym_autor čo máš proti virtuálnej karte? Odkedy platím mobilom,tak som plastovú kartu nevidela.
@patrike Aj virtualna karta nieco stoji. Apple Pay si tiez berie svoj podiel, len to nevidis tak priamo ako poplatok za plastovu kartu
@anonym_autor vsak pouzitie a princip je rovnaky, ci v obchode prilozis mobil s virtualnou alebo realnu plastovu kartu. Len tu plastovu musel niekto aj vyrobit a poslat postou - s tym ma banka vacsie naklady, tak sa snazi uz ludi demotivovat ziadat plastove.
Ved trebars podobny princip ako napr. uz roky radsej zamestnavatelia posielaju vyplaty na ucet, virtualne.
Tiez mozes namietat, co s tym furt maju, preco nevlozia do obalky a by si si osobne prevzal(a) 🙂
Ja napríklad zlemvidim do blizka. Bežne chodím po vonku bez okuliarov a keď potrebujem rýchlo platiť, rýchlejšie vytiahnem kartu a zaplatím. Pri platbe mobilom by som si najprv musela nasadiť okuliare, lebo hovno vidím do blizka, potom natukat cO treba v mobile, dať dole okuliare , odložiť a keď som vonku znova dať slnečné okuliare. Oveľa viac krokov na zaplatenie. Tak babo rad.
@anonym_autor čo máš proti virtuálnej karte? Odkedy platím mobilom,tak som plastovú kartu nevidela.
@anonym_de8f2b Skor mi vadi ta cela manipulacia okolo virtualnej karty. Najskor sa spoplatni fyzicka karta a potom pride virtualna karta, ktorou pomahas, ked platis. A ked ju nemas, tak si vlastne zly clovek. Nech virtualna karta kludne existuje, ale preco to musi takto zasahovat aj mna?
Plast, doprava... zbytočne zaťažené životné prostredie, keď aj tak väčšina ľudí platí mobilom. Ja niektoré karty, napr. Revolut ani nemám plastové. Ani nechcem.
Môj muž ani karty nemá, používa len moje v mobile.
A veď vždy máš na výber. Nemusíš kartu vôbec používať, môžeš platiť cash, alebo môžeš mať aj plastovú kartičku, nikto ti ju nezakazuje, určite to vie banka poslať aj tú. Nikto ťa nenúti mať len virtuálnu.
Dnes je taký krásny výber. Môžeš platiť v hotovosti, plastovou kartou, virtuálnou kartou, mobilom, hodinkami, prsteňom, kryptom,... krása
@anonym_autor vsak pouzitie a princip je rovnaky, ci v obchode prilozis mobil s virtualnou alebo realnu plastovu kartu. Len tu plastovu musel niekto aj vyrobit a poslat postou - s tym ma banka vacsie naklady, tak sa snazi uz ludi demotivovat ziadat plastove.
Ved trebars podobny princip ako napr. uz roky radsej zamestnavatelia posielaju vyplaty na ucet, virtualne.
Tiez mozes namietat, co s tym furt maju, preco nevlozia do obalky a by si si osobne prevzal(a) 🙂
@romino A ked sa mi vybije mobil? Alebo sa mi pokazi? Potom budem tyzden bez platby, kym sa opravi? Taktiez stale vela spolocnosti potrebuje fyzicku kartu, napriklad niektore lietadla alebo vlaky. Ked sa ocitnes v takej situacii, tak si ani neprdnes, ale hlavne, ze reklama na virtualne karty je kazdy den.
Plast, doprava... zbytočne zaťažené životné prostredie, keď aj tak väčšina ľudí platí mobilom. Ja niektoré karty, napr. Revolut ani nemám plastové. Ani nechcem.
Môj muž ani karty nemá, používa len moje v mobile.
A veď vždy máš na výber. Nemusíš kartu vôbec používať, môžeš platiť cash, alebo môžeš mať aj plastovú kartičku, nikto ti ju nezakazuje, určite to vie banka poslať aj tú. Nikto ťa nenúti mať len virtuálnu.
Dnes je taký krásny výber. Môžeš platiť v hotovosti, plastovou kartou, virtuálnou kartou, mobilom, hodinkami, prsteňom, kryptom,... krása
@anonym_1c211c Ved mi Slovenska sporitelna spoplatnila fyzicku kartu na 10 eur. Proti virtualnej karte nic nemam, vsak aj ta Dobra karta je asi fajn, ked aspon niekomu pomoze. Ale prosim, nech to neobmedzuje mna.
@anonym_1c211c Ved mi Slovenska sporitelna spoplatnila fyzicku kartu na 10 eur. Proti virtualnej karte nic nemam, vsak aj ta Dobra karta je asi fajn, ked aspon niekomu pomoze. Ale prosim, nech to neobmedzuje mna.
@anonym_autor ako ťa to obmedzuje? Nikto ťa k ničomu nenúti
Ja napríklad zlemvidim do blizka. Bežne chodím po vonku bez okuliarov a keď potrebujem rýchlo platiť, rýchlejšie vytiahnem kartu a zaplatím. Pri platbe mobilom by som si najprv musela nasadiť okuliare, lebo hovno vidím do blizka, potom natukat cO treba v mobile, dať dole okuliare , odložiť a keď som vonku znova dať slnečné okuliare. Oveľa viac krokov na zaplatenie. Tak babo rad.
@anonym_53db5b platba mobilom - co tam natukavas? Dvojklik tlacitkom prilozim mobil a je zaplatene. Vytahovat z penazenky plastovu kartu nieje rychlejsie.
@romino A ked sa mi vybije mobil? Alebo sa mi pokazi? Potom budem tyzden bez platby, kym sa opravi? Taktiez stale vela spolocnosti potrebuje fyzicku kartu, napriklad niektore lietadla alebo vlaky. Ked sa ocitnes v takej situacii, tak si ani neprdnes, ale hlavne, ze reklama na virtualne karty je kazdy den.
@anonym_autor ktore lietadla a vlaky? Tam som plast.kartu nepouzila par rokov a cestujem vela.
Dnes bez mobilu ani neodletis, papierove letenky koncia. Takze hold treba nan davat pozir ak letis sama.
Listky na vlak rovnako
@anonym_autor Schválne som sa bola pozrieť,kedy mi končí,je tam 11/27,ani netuším,kedy mi ju poslali,tých 10 eúr raz za možno 3 roky snáď prežiješ.
Bola som v IB aj na stránke SLSP nikde nič o dobrej virtuálnej karte.
Je to navyse dobrocinnost slsp.
Teba to nic nestoji. A nik ti tvoju plastovu kartu neberie.
@anonym_autor Schválne som sa bola pozrieť,kedy mi končí,je tam 11/27,ani netuším,kedy mi ju poslali,tých 10 eúr raz za možno 3 roky snáď prežiješ.
Bola som v IB aj na stránke SLSP nikde nič o dobrej virtuálnej karte.
@rozculena mne to dosla ako notifikacia v Georgovi.. a ano, prezijem to, ale to mozme hovorit o vsetkom a potom kde to skonci ?
Je to navyse dobrocinnost slsp.
Teba to nic nestoji. A nik ti tvoju plastovu kartu neberie.
@natalka13 ved o tom je moja tema, ci to je naozaj dobrocinnost alebo nieco ine..
Robis z komara somara. Nik ti neberie plastovu kartu. Ak ju stale chces a chces tak prispievat okrem ineho k vyrobe zbytocneho plastu, za 10€ na XY rokov je tvoja. Vyhody virtualnej karty: mozes ich mat kolko chces zadarmo. Ja napriklad mam jednu, na ktorej mam vsetky subscriptions (netflix, google atd atd). Jednym smahom zrusim vsetko, keby sa mi nechcelo hladat jednotlivo na ich strankech. Dalsiu mam na platby na internete, ma pevny limit a platim iba nou. Raz za cas ju vymazem a zalozim si na tento ucel novu. Zlodeji mi mozu vies co. Mam aj plastovu, ale len cakam kym dobehne. Aj tak platim len hodinkami a mobilom.
@anonym_autor mal som starsi mobil, ano, niekedy som trpol, aby sa rychlo nevybil. Uz mam novy medzitym.
Ja som istu dobu bol konzervativny, mal som dlho plastovu.
Ale ako som presiel na platenie mobilom, tak si vravim, lepsie, pohodlnejsie, preco som sa tolko branil.
No a samozrejme mavam aj nejaku hotovost so sebou, nic nie je 100% ...ale neviem ci som niekedy musel pouzit.
Inak na 1 dovolenke sme uz boli tak, ze sme riesili uplne vsetko mobilom, myslim ubytovanie. Aj checkin, som sa musel aj odfotit ...a poslat tak aj obciansky.
A po prichode tam, si otvarat aj rozne brany mobilom, v kombinacii s dakym pin na klavesnici na brane. Osobne som nikobo ani nestretol.
Priznam, nebolo mi vsetko jedno, ked sme sa po polnoci vracali z mesta ...a ze ci system pofunguje...aj moj mobil, aj internet, aj ich system.. ...vsetko 🙂
Ale takyto je trend ...

Banky vedu statistiku a mnoho ludi uz plati mobilom / hodinkami. S vyrobou a dorucenim fyzickej karty ma banka naklady, ktore prenasa na zakaznikov.
To je rovnaky trend ako nasadit vysoke poplatky za operacie s hotovostou v pobocke alebo za tam rucne zadane prevodne prikazy.