Vitamín D a slnenie
Ahojte baby prosím vás chcem sa poradiť nás dr nám predpísal vitamín d a čítam na nete že je to na slnečné lúče takže nerozumiem tomu potporuje to opálenie lebo mi sa tomu chceme vyhnut
@janci05 HM ale moju malú neobdrzim doma a ona je vystavená priamemu slnečnému ziareniu
@rumkolka no veru prawe preto nám ho predpísal lebo moja malá odmieta mliecko
@lilianocka2016 Však to je dobre, že je na slniečku. S opálením to nemá nič spoločné. Ak nechceš aby bola opálená, tak daj krém na opaľovanie.
@lilianocka2016 a ma ho nedostatok? Preco vam ho predpisala? Aku davku vam predpisala?
@lilianocka2016 Kolko ma dieta rokov? Totalna hlupost. Koli odmietaniu mlieka sa vit d nepredpisuje. Mlieko nie je k zdravemu zivotu vobec potrebne. Je ti ine mliecne vyrobky? Vapnik sa da nahradit aj inak. Nie je vylucne len z mlieka.
@lilianocka2016 jedna kvapka je nic...
Precitaj si viac o dolezitosti vit.D.
Populacia trpi jeho nedostatkom a odöirucane denne davky su hlboko pod hranicou naozaj realne potrebneho mnozstva.
Bez vit.D nefunguje nic!
A bacha-je rozpzstny v tuku tak treba ho jest s dobrym olejom orechami a pod.
@lilianocka2016 my berieme vsetci D vit uz cele roky ..specialne na jesen / zima / jar . pouzivame swanson - pre dieta D3 kvapky , pre nas tobolky 5000 iu . v lete ma kazdy kto sa travy cas v plavkach na slnku dost vit D .

Vitamín D je potrebný na tvorbu kostí a v tele sa tvorí pri pobyte na slnku. Kedže sú detičky malé a nie sú vystavené priamemu slnečnému žiareniu, tak ho majú nedostatok. Preto sa predpisuje ako doplnok.