Vnímate izraelsko-palestínsky konflikt citlivo?
@lenkakravcova ja Dubaj neznasam a nechodim tam. Nepodporujem cestovanim muslimske krajiny. Nebudem podporovat krajiny kde sa k zenam spravaju neuctivo a povazuju ich za muzsky majetok. Chodim do krajin kde je budhizmus alebo zostavam v Europe. Uz ta nic ine nenapada ako si vymyslat neuveritelne pribehy?
Si trapna.
@lenkakravcova ach lenka, ty si v hlave prazdna ako heliovy balon. Samozrejme chudaci extremisti z Hamas asi nasli pod stromcekom 5000 dialkovo riadenych striel aby zacali vojnu. Mozno by bolo najlepsie, keby si im tam isla pomoct, Urcite ta ocenia.
@lenkakravcova och Lenka🤦♀️🤦♀️ ja radšej nebudem písať čo mám momentálne na jazyku.
Ano, sledujem to, uz druhy den mam doma "na pozadi" zapnute CNN a pocuvam...
@lenkakravcova komu drzis stranu? moslimom ci zidom?
Áno, keďže tam mám známych, bola som tam a chcela ísť opäť.
Ak niekoho zaujíma táto problematika, odporúčam skvelý seriál Fauda (napríklad aj na Netflixe).
Pokial viem, ten konflikt tam uz je roky rokuce... bol tam este v casoch, ked bol tu socializmus...
@aaaa1111 Ani jedným papierovým.. ak niekto zabije nevinného nie je veriaci podľa mňa.
A tí ktorí sú skutočne veriaci, tí by nešli proti sebe a už vôbec nie so útoku (ktoré vidíme na oboch stranách, niektoré nenápadne, iné napadné).
Otázkou ostáva či sa to bude riešiť roky, ako doteraz, mierovou dohodou (čo asi nevyzerá aktuálne), alebo to skončí nejakým masakrom kde vyhrá jedna strana (a tam už je len otázka, čo je viac - či množstvo vojakov /Hamas/ alebo peniaze a dráha technika /Izrael/.
@lenkakravcova a nepapierovym?
@lenkakravcova lenka tu mas video ako mierumilovny alah akbar zhrabli nemku na festivale a s dobitou a v bezvedomi sa s nou prehanaju v aute niekde po uliciach. Napoly vyzlecenu ju ukazuju ako trofej. Este tam na nu frajer opluje. Ona nie je ani Izraela ani zidovka. Je to nemka. Aaaaale samozrejme to sa asi splietli. Chudacikovia.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-nemka-...
Ano Lenka, cisty mier a laska. Ty naivka.
@lenkakravcova tak v izraelskej armáde je minimum veriacich židov, takmer všetci sú sekulárni.
@valeria_h
Prestan sa spravat primitivne!!!!!!!!!!!!!!
To ze mame sucit s ludmi na ukrajine, neznamena, ze nema sucit s ludmi v izraeli!!!
Kde sa v tebe bere tolko zloby? Rada sa prezentujes ako veriaca zena, ale pritom niekedy tu taku kravinu zabijes, ze ja sa necudujem, ze ludom sa zacina krestanstvo protivit.
Krestania sa modlia za izraelsky lud a zaroven su sucitni s kazdym trpiacim ludom.
Uz fakt tu nedemonizuj ukrajincov. Bud ludska, bud laskava. Ak taka nie si, neobtieraj si usta do Boha. Lebo aj "branie mena Bozieho nadarmo" je vazny hriech.
@lenkakravcova
V Izraeli nie je mozny mier s moslimskou komunitou. Kedze som sa tam čo to nachodila a zazila par raketovych utokov, som presvedcena, ze existencia palestiny je omyl. To je ako zivot v domacnosti s agresorom. Nikdy nebudes s nim zit v miery, vzdy si najde dovod na teba zautocit.
Áno, vnímam... akákoľvek vojna je strašná, neviem si predstaviť že toto sa môže diat v modernom svete, že obyčajní ľudia stále a stále trpia... moc ma to mrzí a každý ďalší, nový konflikt vyvoláva nové a nové obavy, kam smeruje ľudstvo...
Každý jeden vojenský konflikt môže potenciálne ovplyvniť svet,keď už nie priamo Slovensko,tak môže ovplyvniť nepriamo.
Viď covid. Keď sme o ňom iba pozerali reportáže,brali sme to ako "informáciu",čo my s ňou.
Čiže,nikdy nemôžeme vedieť.....
@zmrzlinka2021 Daj mi pokoj a neprenasleduj ma!!! Čo si dovoľuješ ma poučovať? Svoje kecy si nechaj pre seba!! Nesúď!
@deti95060810 aj ja mám vlastné starosti, ale rozhodne nežijem len vo svojom obmedzenom mikrosvete
Tvojim vystupovanim sa sudis sama a ukazujes svoj charakter.
Vdaka ludom ako ti mnohi odmietaju co len sa zamyslat nad krestanstvom.
Nezabudaj: podla ovocia ich poznate!!
Jezis miluje kazdeho cloveka:
- ci je slovak, american, ukrajinec...
- ci je cierny, biely...
- ci je hetero, ci gay
- ci je zena, ci je muz, ci "nevie co je"
- ci je fitnessak alebo vykrmeny
- ci zije v zapadnutej dedine alebo vo velkomeste...
- ci...
Viem, ze sa ti to neprijemne pocuva, lebo ty si ta, ktora tu hovori, ktory clovek ma hodnotu a ktory nie, ale "podla podla ovocia"
@zmrzlinka2021 Tak ešte raz, mne je absolútne ukradnutý Tvoj názor alebo názor niekoho cudzieho. Staraj sa o seba a poučuj a vychovávaj svoje deti.
@valeria_h Moze ti byt ukradnuti hocikoho nazor, ale tym padom nemozes byt nikdy solou zeme.
@dagmarovita Presne tak! Ja si pri akomkolvek konflikte spomeniem na knihu Ericha Maria Remarqua - Na zapade nic noveho.. len zomrel clovek.. lebo v konfliktoch zomieraju ludia.. na oboch stranach.... Je jedno, na ktorej strane, prosto su to ludia a tam roky zomieraju ludia, kopec deti, matiek.... na oboch stranach, nie iba izraelskej...a to je smutne na kazdej, kazducickej vojne, ktora bola, je.. a zial, iluzie si nerobim, aj bude...
@mamkalentedkova ked uz verejne priznas aka si blba aspon si ti nechaj pre seba, lebo tvoj prejav k teme vojna a v nom blbe vyrehotane emotikony su mimoriadne primitivne. Preto je slovensko tam kde je , pretoze su osoby ktore zaujima len hokej.
@guliver19 no,mozno jej koment je napisany hnusne,ale co mame robit? Ja viem,ze co tam je,lebo sledujem slovenku ktora tam zije. Inak by som tiez nevedela a pre svoje dobro to uz nesledujem,necitam. Par videi mi stacilo. Tiez zijem dalej,aj tak s tym nic nespravim. A tym,ze tu budem vyplakavat,trapit sa,sa ta vojna aj tak neskonci.
@guliver19 a este dodam,ze slovensko je tam kde je pre ine veci,nie preto,ze ju nezaujima situacia niekde inde. Ty porovnavas uplne rozdielne veci
@guliver19 🤣🤣🤣🤣 dúfam , žeriav vnako places nad každou vojnou .Čo má. Teraz plakať do vankúša ? Práve preto ,že sú ľudia sprostí ,a takí ako ty,si myslia ,že múdrejší ako iní,práve preto sú vo svete vojny .Preto ,že niektorí jedinci si potrebujú dokazovať svoju múdrosť a silu a vyvršovať sa na iných .Ty tu tiež hneď útočis..presne takí agresori sú zodpovední za to ,že sme tam ,kde sme 🤦♀️
Ano.
@thereisabear Veď toto.. ja si ani nemyslím, že by skutočne veriaci židia a skutočne veriaci muslimovia šli takto proti sebe. Ako teologické naťahovačky to hej to bolo a bude ale tam by to končilo. Jedine ak ľudia neveria v trest Boží za zabitie nevinného veriaceho, tak sa dokážu tak správať ako sa tam v Tom konflikte niektorí správajú. Tým pádom to veriaci byť nemôžu.. ti na to len doplatia.
Je to smutné celé. 😑
@aaaa1111
Ja neviem.. môžem ti k tomu napísať len to, že ako bude tak bude.
Povedz: „Nie je v mojej moci sebe samému škodu alebo prospech privodiť, môžem len to, čo Boh chce. Každé spoločenstvo má určený čas a až sa naplní ich čas, nemôžu ho zadržať čo i len na hodinu a ani ho urýchliť. (Korán, 10:49)
Či to bude tak alebo onak, asi tam nejaké spoločenstvo skončí.. či spoločenstvo izraelitov alebo spoločenstvo palestínčanov. Alebo spoločenstvo bojujúcich ľudí.. niečo skončí. A iné začne. Uvidíme časom.

Toto je celkom zaujímavý komentár situácie ((čítajte obrázky po ciselnom poradí, prevádzkuje mi ich z mobilu))