icon

Vodič ma vyhadzoval z autobusu s kočíkom. Čo vy na to?

zuzana923
2. okt 2010

Včera som nastúpila do autobusu 68 v BA. Vodič hlasno reagoval a najprv ma žiadal aby som vystúpila. Keď som mu povedala, že nie tak vypol motor a odmietal odísť zo zastávky. Potom prešiel k druhým dverám a vynucoval si, že on rozhoduje o tom koľko kočíkov povezie. Spolu so mnou nastúpila ešte jedna mamka s dieťatkom a v pohode sme sa zmestili, dokonca nám cestujúci uvoľnili miesto. Aj na boku autobusu je značka 2 kočíky, takže sme nič neporušili. Vodič však trucoval ako malé decko a dupotal nôžkami na zastávke a kričal, nech okamžite vystúpim, hoci som mala označený prestupný lístok. Zostala som prekvapená, pretože sa ma zastali aj cestujúci a upozorňovali ho na jeho nevhodné správanie a nakoniec polovica z nich na protest vystúpila. Tá druhá mamka to nevydržala s nervami a nakoniec vystúpila, hoci som jej povedala, že na to ten vodič nemá právo. Aj ona mala cvaknutý lístok, ale keď vystúpila zo spoja - tak až potom ten chumaj naštartoval a odpichol sa zo zastávky. Dosť spolucestujúcich si odfotilo jeho ksicht a značku autobusu. Ja som to urobila tiež a už som aj poslala sťažnosť na Dopravný podnik Bratislava. Poslala som aj na www.sťažnosti.sk.

Stalo sa niečo podobné aj Vám? Napríklad aj toto - nechal ma na zastávke s 2 deťmi v daždi ani dvere neotvoril, nadával mi do kráv keď som použila tlačidlo 2xstlač pri výstupe s kočíkom (ževraj načo to mačkám - on ma vidí).

Strana
z2
nufacikmi
22. nov 2013

@zuzana923 dobrý deň, viem že váš príspevok už 2r starý,ale zaujimalo by ma ako ste pochodili...lebo deje sa to aj nadalej..ked som sa sťažovala, tak to stale odôvodňujú cestovným poriadkom. A mám sa sťažovať na dopravný podnik a magistrát mesta, aby zmenili ten nezmyselný cestovný poriadok, že smú prepravovať len jeden kočík...

lucik194
23. nov 2013

uf tak to je sila..... lebo do MHD v BA mozu vzdy nastupit 2 kociare..... aj ked je este pridane ze je na vodicovi aby to "odobril". Niekolko razy sa mi stalo ze sme boli dokonca v autobude 3 kociky, ale keby sa nieco stalo, mal by problemy vodic. Ja s kociarom cestujem po BA uz viac ako 4 roky a nikdy sa mi nic podobne nestalo .... preto nechapem....... a dokonca cestujem hlavne elektrickou a teda 1/2 casu mi vzdy sofer / soferka pomohli nastupit aj vystupit z kociarom..... a aby som nezabudla viete preco treba v elektricke vystupovat prednymi dverami ? sedeli ste niekedy na sedadle sofera v elektricke? ak vystupujete inymi dverami nemusi vas zbadat...... krajne dvere byvaju zosikmene ..... moze vas pricvaknut.... ale teda jedina vec bol to debil ........... lebo inak za posledne roky sa vodici dost zlepsili v BA .......

Strana
z2