Vodičský preukaz v 40tke
Zdravím
Robili ste si niekto vodičský preukaz v 40 rokoch? Zvladli ste to?
@kacenocka2 jedna známa robila teraz a ma 62 roky... A mojej mamky sestra mala tesne pred 50 ked si robila... A dnes uz 12 roky lieta na aute všade i 500km pôjde sama tam a späť.
Ahojte zeny. Ako sa teraz pohybuju ceny za kurz?
@kacenocka2 moja mama si spravila vodičák pred 15 rokmi ako 43 ročná. Nechodí dlhé trasy, len do mesta a späť a okolité obce. Banuje, že nezačala jazdiť skôr.
@kacenocka2 ja mam vodičak od 18 ale az teraz v 42 zacinam jazdiť. Neboj, dáš to, ale zvykni si na to že väčšina skúsenejších šoférov sú hnusni k zaciatocnikom. A chlapi na Ženy, podceňujú ich hrozne. Najhorší pre mňa boli inštruktori, až na jedného. Aj môj muž je obcas "zlý". Keď zvládneš manuálnu prevodovku, čo musíš, odporucam automatickú.
Moja mama robila v 50 a zvládla. Ide len o to, trénovať, trénovať, jazdiť - ak budeš mať pocit, že nestačia jazdy v autoškole, že ich je málo, trénuj aj s manželom alebo si doplať ešte jazdy navyše. Je to proste cvik.
@tatisna presne toho sa najviac obavam, viac inštruktorov ako manzela 🙂
@natalienka12 teorie sa nebojim.. Len instruktorov ze budu hnusní a ja to potom vzdam🙂
@aknimam5 odhadujem okolo 800eur ale este som si nezistovala
@kacenocka2 tak ja som urobila po 30. Aj som jazdila chvíľu. Ale ja proste nemám priestorové videnie a bol to pre mňa strašný stres. Mne vadia tie ostatné autá na ceste😁 Teória mi problém nerobila.
Ale v malom meste to zrejme bude iné. Ja tu mám pohodlnú mhd, a skôr prídem busom niekam ako nájdem parkovacie miesto.
Presne na svoje 39. a lepsie nez poniektori 20.rocny v skupine.
@kacenocka2 ak je inštruktor nanič, treba sa sťažovať. Inak Ta vynervuje a nakoniec prídeš o peniaze. Mňa vynervoval inštruktor aj oco za volantom. Najhorsie bolo ze furt len sanovali auto aby sa mu nič nestalo a sumafuk ze Ty sa nenaučís jazdiť a len sa vynervujes.Drzim palce.
@nmhc tiez by som si automat auto kupila keby ze som mala vodicsky a v meste automat lepsi
@tatisna presne tak toho sa bojim aby nahodou prevodovku neznicilo, atd. 😄
@kacenocka2 moja mama v 42 si robila. Zvládla v pohode, skúšky na prvýkrát, ale asi po 3 rokoch prestala jazdiť po drobnom “tukanci” a nejazdi.
@kacenocka2 daj potom vedieť, ako ti to pôjde, ja sa tiež odhodlávam,že si už konečne urobím vodičák. Budem mať 38 🙈
@tinkerbell oki..ked sa odhodlam..🙂
spravila som v pohode, ale nejazdím
@kacenocka2 tak nieje o čom. Sup chodte robiť aby ste to mali čím skôr za sebou. Ja som tiež robila vodičák v 25 (áno nieje to po 40) ale tiež som nechcela a nakoniec som sa odhodlala a neľutujem. Je to super, kúpili sme tiež automat keďže žijeme v Ba a nemám problém jazdiť už aj sama. Vodičský som robila ešte doma v Bardejove takže tieto cesty co su v Ba je premena skúška ohňom ale zvládam 🙂
@janage ja to isté. Vodičak som urobila v pohode v 20ke,ale v BA som sa vždy bála jazdiť takže dodnes nejazdím. Neprekonala som to aj keď pokusy boli a niekedy by sa mi to aj zišlo. No všetko mam po ruke alebo kúsok MHD takže až tak to nevadí, inak jazdí muž. Mam z toho strašný stres, vkuse kolóny, bezohľadni vodiči, miesta na parkovanie väčšinou v podzem.garazach na milimetre ,vytlacaju ta keď len ideš parkovať, no des pre mňa. A inak automat jazdenie dosť uľahčí, zo sa nedá porovnať, tip pre tých co začínajú a sa boja.
@rainee ja som skončila po tukesi na parkovisku. Už som bola tehu s druhým. Ešte som 2x išla a koniec, mi ten stres za to nestál. Ja proste neviem robiť naraz viac vecí, nemám odhad priestorový, čo vnímam ako najväčší hendikep.
Ale občas to ľutujem. Keď mimo mesta by som chcela s deťmi.
Na druhej strane šetrím nervy sebe aj druhým účastníkom premávky 😁
@evatko ja som sa tiez odhodlala az ked som v praci potrebovala. tie prve jazdy boli teda megastresy, cela spotena, svalovka na rukach, rano pred jazdenim hnacka 😀
ale dala som to, a teraz som dokonca ja ta, ktora nema problem soferovat po BA, frajer, co ma 20 rokov vodicak povedal, ze on radsej nejde po BA 😀
@hviera81 ale mozno v mladsom veku, či?
@janage asi by som chodila autom len tam kde netreba parkovat ani cuvat.. Nepodcenujem sa ale tiez som taky stresovač🙂
Suseda pride k mame, odstavi pred dom a ked odchadza obide dedinu dookola a ide si domov😄
@kacenocka2 mala som 35
@kacenocka2 teda v 35 som si robila vodicak, a teraz ho mam asi 4 roky, a prednedavnom to povedal frajer, asi 2m dozadu 🙂
Ahoj 🙂 Takisto si myslím, že vek nehrá žiadnu rolu. Určite to dáš 👍 Pravidlá a značky nie sú náročné na učenie. Na motorové vozidlo si zvykneš počas jázd. Moja osobná rada: hneď po ukončení kurzu začni jazdiť na svojom aute, aby si nevyšla ,,z tréningu".
@kacenocka2 k tomu parkovaniu. My máme auto aj s kamerou a je to nesmierna pomoc pri parkovaní 🙂
@nmhc aj my mame, len nieje automat. Ale to i tak manzel do prace berie tak by som si ine kupila a urcite minim.cuvacie senzory🙂

Moja mamina si robila a je z nej perfektný šofér. Teraz jazdí už vychod-zapad ako pani. Zo začiatku sa bála ísť len do mesta a teraz jej nič nerobí problém . Akurta má automat lebo s manuálom sa jej ťažko šoférovalo 🙂