icon

Vojna na Ukrajine: Znepokojenie rodičov o Európu?

veronika19895
25. jan 2024

Maminky ako vy vnímate vojnu za rohom a pripadne riziko o tom, že by mohol konflikt sa presunúť ďalej do Európy?

veronika19895
autor
27. jan 2024

@slovakboy tak potom ako sa začalo s krymom to bolo 2014, vojna začala 2022 tak je 8nrokov

dadis
28. jan 2024

@eva8 Mna by zaujimalo, co ucili deti v jasliach a skolkach v 80.rokoch, ked moj brat je gej 😁

kristiii
28. jan 2024

@dadis presne, väčšinu homosexuálov, ktorých ja osobne poznám, majú po štyridsiatke. Ale podľa niektorých je to novodobý trend.

adrianap83
28. jan 2024

@kristiii
@dadis presne, ved to bolo s nami od praveku. Nebudem rozpisovať, no počas celej histórie ľudstva to všetko tu máme. Stačí si nejaké životopisy prečítať, nemusí byť človek ani historik. Niekedy sa ti ľudia museli viac skrývať, niekedy menej. Teraz sme vo fáze, že by mohli aj menej a žiť si podľa seba. Ale zjavne všetko vadí. Smutné.

cafelatte
28. jan 2024

@adrianap83 nie, nevadí všetko, nech si žijú tak ako zili kedysi v tichosti, nevidím dôvod na protesty a pochody. Aj ja hetero žijem v tichosti.

dadis
28. jan 2024

@cafelatte Ja v tichosti rozhodne nezijem a ani nemienim! Proti tejto vlade ma uvidis na namesti kazdy tyzden kricat 😀

eva8
28. jan 2024

@dadis v tych rokoch bola tato tema (homosexualita) tabu. Ale tusim, ako si to myslela

cafelatte
28. jan 2024

@dadis

Ja nepíšem o vláde, ale o lgbt, nemusíš sa šťaviť.

Ale k tvojmu komentáru len toľko, ze ľutujem všetkých od rána do večera šťaviacích sa progresivcov ci na sieťach ci vonku..zmylili ste si krajinu.

dadis
28. jan 2024

@cafelatte Haha..ja viem ako hlupo si to myslela 😀. Akoze ty si nikdy s muzom nedas na verejnosti pusu, nikdy ta nechyti za ruku, ci zadok, nikdy ta neobjime. Nikdy nemas chut sa obliect trosku vyzivavejsie, ze si das kratucku suknicku, vysoke podpatky. A nikdy netancujes poburujuco blizko muza 😄. Keby sa takto na verejnosti spraval hocijaky muz k muzovi na SK, tak ti potom poviem, ze maju rovnake postavenie. A toto je ta najmenej podstatna cast ich zivota. Ty "šťava" v tichosti, som inak veriaci konzervativec 😀

eva8
28. jan 2024

Fini si dnes volia prezidenta. Vyherca je dolezity kvoli vojne na Ukrajine, aky postoj bude mat. Finsko sa stalo clenom NATO kvoli vojne

cafelatte
28. jan 2024

@dadis nie nebudú mať rovnaké postavenie v spoločnosti, lebo je to protiprirodzene, co by si ako veriaci konzervativec mala chápať.

adrianap83
28. jan 2024

@cafelatte ale Ty môžeš toľko veľa veci, ktoré v momentálne v našej spoločnosti oni nemôžu. Aj ten tichy zivot je pre nich veľakrat problem!
Bohužiaľ to chcú a vedia pochopiť len empatickí tolerantní ľudia. Ale všetci máme svoje obmedzenia a nevidíme niekedy viac ako chceme. Aby si raz nebola veľmi prekvapená.
To čo za výraz šťaviť 🤣 sa môžeš doma so synom, keď budete trénovať tie gender veci na test🤣

dadis
28. jan 2024

@cafelatte Ja ako konzervativec viem, ze laska je dolezitejsia ako hnev, trest ci nenavist. Mam vo svojom okoli vela homosexualov - muzov i zien - rodinu, kamaratov aj kolegov (aj nadriadeneho). Co neprirodzene je na tom, s tymito ludmi vychadzat a mat ich rad takych, aki su? Bez toho, aby museli svoje sukromie skryvat a tajit a spravat sa v spolocnosti neprirodzene? https://spravy.rtvs.sk/2023/12/katolicki-knazi-...

cafelatte
28. jan 2024

@adrianap83 áno môžem, lebo sa správam prirodzene.
Fakt? budem sa učiť s dietatom 72 pohlaví?. Ved ste spochybnili " vevech "o tom, ze nepíše pravdu..ale teraz sa ti to hodilo, tak typické.

cafelatte
28. jan 2024

@dadis áno súhlasím, láska je najdôležitejšia, ja netvrdím ze mať s nimi vzťah je neprirodzene a prečo by som mala mat nenávisť a niekoho trestať.

dadis
28. jan 2024

@cafelatte Kym tvoje dieta vyrastie, urcite sa pri nasej "rychlej" transformacii skolstva nedockas toho, aby sa nieco take ucili.. skor sa bude ucit zo slabikara zo 60. rokov..pamatas na kauzu v slabikari - pribeh Zigmunda, co si mama vzala suseda 😅? https://domov.sme.sk/c/7022239/slabikar-s-rozvo...

cafelatte
28. jan 2024

@dadis nie to si vážne nepatam, toto fakt tam bolo?😅

dadis
28. jan 2024

@cafelatte Hej, myslim si, ze syn to tam mal. Vtedy bol okolo toho humbuk ako svet a myslim si, ze dcera o 2 roky to tam uz nemala, akoby to bolo neviem co..

adrianap83
28. jan 2024

@cafelatte tak nech ti To s tou konzervativnou prirodzenosťou vydrží. Akurát, že prirodzené a normálne sú aj iné veci, nie len to co je Tebe prirodzene. Ale dobre, sme iné. Vidíš, ja to prirodzene chápem. Ty nie.
No ved sa štiavte doma nad vecami, ktoré iní už majú v sebe vysporiadané a sú kulturne niekde úplne inde. Nech sa páči 💗
Kde som ja spochybnila? Si sa zmylila. Sexuálna výchova je dôležitá ja som písala o tom.

cafelatte
28. jan 2024

@adrianap83 tak ja hovorím o kresťanskej prirodzenosti, čo ti zrejme uniklo.
Tak isto prirodzene chápem ľudí lgbti, ako ty, ale nesúhlasím s ich pochodmi, atd... To je super, ze si kultúrne inde a môžeš napísať aj kde? a správne sa píše šťavte, nie štiavte.

adrianap83
28. jan 2024

@dadis no áno, to bolo vtedy veľká " kauza" . Hlavne, že každý druhy pár zosobášený v kostole je buď rozvedený, alebo deti mimo zväzku kopa. Ale pre niektorých je to neprirodzene...🤣🙄 vtedy sa ukázala morálka, vodu kázať, víno piť.

adrianap83
28. jan 2024

@cafelatte jaaaaj kresťanskej, ahááá, tak to veľa vysvetľuje. Láska láska láska a miluj blížneho svojho, to tam tiež mame ze.
To slovo šťavte v kontexte, ako si ho použila ty, vidím prvý krát, tak prepáč 🤣
Áno tolerancia je trochu inak nasmerovaná zjavne.

adrianap83
28. jan 2024

@cafelatte ale ved ta niekto núti ísť na ten pochod? Chod na kresťanský proitipochod. Alebo nechoď nikam vôbec. Nerozumiem tomu pobúreniu 1x rocne.

dadis
28. jan 2024

@cafelatte Ja poznam prirodzenost iba Bozsku a ludsku..aka je to krestanska?

cafelatte
28. jan 2024

@dadis rodinu tvorí len muž a zena

dadis
28. jan 2024

@cafelatte Fakt? A deti, rodicia, surodenci - rodina nie su?

cafelatte
28. jan 2024

@dadis muž a žena ( a nijak inak ) zakladaju rodinu a plodia deti.

dadis
28. jan 2024

@cafelatte Ak bude tvoje dieta homosexualne? Ako sa s tym vyrovnas? Bude este sucast vasej rodiny? Budes akceptovat jeho/jej partnera a jeho novu rodinu?

cafelatte
28. jan 2024

@dadis no toto ti odpovedať neviem, lebo v tejto situácii nie som. Jedna primárka mi vravela, že kedysi to bolo považované za chorobu a diagnózu, matka si všimla, ze chlapec je pozenstely, išli k doktorovi, pichali sa mužské hormóny a bol vyliečeny. Potom prišli objavy, štúdie a múdrosti zo západu a z diagnoz sa to vyskrtlo..zrejme nezáležalo na týchto ľuďoch a ich liečbe..myslím, ze na tom môže byť veľa pravdivého, ale osobne ma to nikdy nenapadlo skúmať a študovať.

dadis
28. jan 2024

@cafelatte Takze keby sa ti javila dcera v detstve ako chlapec, resp. syn ako dievca - riesila by si to u endokrinologa?