icon

Vojna na Ukrajine: Znepokojenie rodičov o Európu?

veronika19895
25. jan 2024

Maminky ako vy vnímate vojnu za rohom a pripadne riziko o tom, že by mohol konflikt sa presunúť ďalej do Európy?

valeria_h
Autor odpoveď zmazal
stanislavicenka
25. jan 2024

@valeria_h ty im vidis do penazenky? Alebo na ucty? A ty hovoris o drzosti? Ty si drza a vyvysujes sa tu nad ludmi inej narodnosti, este si aj sovinistka. Skvela pomocnicka ludi 🤦

kiwi3
25. jan 2024

@stanulienkat tito obycajni ludkovia tu okrem toho ani nemaju sajnu, ako vojna prebieha v 21. storoci. na ukrajine maju podla nich asi ekonomicky uplne skrachovat a len sa triast cele dni v krytoch.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
stanislavicenka
25. jan 2024

@valeria_h ty nepotrebujem rady. Svet sa ruti do zahuby pre ludi ako si ty

valeria_h
Autor odpoveď zmazal
diewcatqoo
25. jan 2024

Btw, ako si predstavujete vojnu vy, ktori tvrdite, ze vojna na Ukrajine nie je? Ze kym nie je cela krajina zrovnana so zemou, vojna tam nie je? Ved aj u nas za vojny sa nebojovalo vsade. Boli oblasti, kde sa bojovalo, boli dediny a mesta, ktore boli vyplienene a zrovnane so zemou a rovnako boli oblasti, kde sa zilo relativne normalne - ludia pracovali na poliach, chodili do prace, deti do skoly. Ani vtedy u nas vojna nebola?

miskakyska
25. jan 2024

... že sa vždy v tejto téme zletia ako muchy na lep vždy , vždy tí istí nadľudia 🙄 🤔

refly
25. jan 2024

@kiwi3 Toto presne irituje aj mňa :D Vždy keď je téma utečenci, tak hlavný argument, prečo nepotrebujú pomôcť je že "veď aha, aký má telefón/auto/oblečenie, ect". Lebo keď príde vojna, treba vyhodiť všetko čo vlastním, dať si roztrhané háby, umazať tvár popolom a bosá utekať do iného štátu, ináč nie som dosť úbohá aby som si zaslúžila pomoc. Ľudia fakt majú takú filmovú, hollywoodsku predstavu o tom, ako tieto veci reálne vyzerajú.

A fakt sa zasmejem ak sa to rozleze aj do zvyšku Európy. Keď ľudia tak veľmi tú vojnu závidia, tak sa môžno dočkajú.

majlo1234
25. jan 2024

Serie ma to, ze sa to deje v dnesnej dobe. Serie ma, ze su ludia k tomu slepi, pripadne zavidia tym chudakov este aj vojnu. Som rada, ze zijem na slovensku. Obavy nemam, ja stale verim, ze Putin ma dost rozumu, aby sa nepustil do vojny so zapadom

euka210
25. jan 2024

@veronika19895 uz vojnu nejako neriesim...riesila som prve mesiace, kedze sme 12km od hranice a velmi som to spociatku prezivala...
...dalej sa dostat nemoze, lebo SR je v Nato a Putin to velmi dobre vie...co by nasledovalo...takze len cakat, nech ten blazon cim skor zomrie a dufam, ze bude aj pokoj potom

cafelatte
25. jan 2024

Ja zas nevidím jediný dôvod prečo by mal napadnúť putin SR, nemáme spoločný jazyk ani konflikty ako Krým, Doneck, Luhansk..akože dôvod by bol teda aký? ( pretoze bez vetra sa ani listok nepohne )Keď uz tak, tak by som očakávala že pôjde rovno do západnej Európy k hlavným sankcionarom.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
annm81
25. jan 2024

@cafelatte Ehm, to sa pýtaš tak naivne, akoby si nevedela, že Rusi nás už vo svojej sfére vplyvu mali. Myslíš, že v 68 sa len pomýlili, lebo zabudli, že s nami nemajú spoločný jazyk? A že Putin sa len pomýlil keď vyhlásil, že Rusko chce naspäť svoje pozície, aké malo pred rozširovaním NATO vo východnej Európe, čo sa teda týka aj nás?

dadis
25. jan 2024

@lulupulu Comu neveris??? Kks ja mam chut sa z tejto j.bnutej krajiny sa katapultovat. Ludia, co si nevedeli na ZS zapamatat ani malu nasobilku maju rovnake volebne pravo ako ludia pricetni.

cubo2
25. jan 2024

@dadis ja toto hovorím stále. Že ešte aj na Babetu potrebuješ mať vodičák, ale voliť a mať deti môže úplne každý. A ono to tu presne tak aj vyzerá.

tomika
25. jan 2024

@veronika19895 a ako vnímaš vojnu v Gaze?

veronika19895
autor
25. jan 2024

@cafelatte mame rovnakú minulosť tiež sme boli súčasťou ZSSR a to chce putin naspat. Je problém ze USA sa všade rozširuje všade si robí svoje základne. Používa na boj iné miesta ako svoje. Rozširuje sa. USA sú na malom svetadieli tak majú málo miesta a potrebujú byť všade. Toto je skôr vojna USA proti rusom a zneužíva sa europske územie.

veronika19895
autor
25. jan 2024

@stastnamanzelka to predpovedal nejaký veštec ze vojna bude v tureckom istanbule

veronika19895
autor
25. jan 2024

@ptvw nie nezabudla len to nejako neriešila. Teraz sa to viac rieši zase. Uz to dlho trvá a žiadne snahy o mier.

viestta
25. jan 2024

@veronika19895 dopln si vedomosti. My sme neboli sucastou ZSSR, vzdy sme boli samostatny zvrchovany stat (CSSR, CSFR), len sme boli clenmi RVHP a Varsavskej zmluvy. Ukrajina bola zvazovou republikou ZSSR, ale jej samostatnost, uzemnu celistvost a zvrchovanost odsuhlasila Ruska federacia v Budapestianskej dohode. Uzemnu celistvost vratane Krymu a Dombasu a Luhanskej oblasti.

annm81
25. jan 2024

@euka210 Ja by som sa tým, že sme v NATO utešovala len v krátkodobom horizonte. Na dlhšej škále to môže byť úplne inak. Pozri sa, ako je na tom Maďarsko- člen NATO. Orbán je najlepší kamarát s Putinom. Väčší ako Fico, pretože Fico je len mafián, čo sa potreboval dostať k moci a využil na to zakonšpirovaných haterských voličov. Orbán je ale s Putinom ideologicky zarovno - aj on by najradšej obnovil zašlú slávu veľkej ríše a nijako zvlášť sa tým netaji. Stačí, keď Rusko podporí materiálne Maďarsko a máme vojnu u nás bez toho, aby Rusko priamo napadlo NATO. V tejto chvíli by bola Maďarská verejnosť jednoznačne proti - ale masírovanie verejnosti prebieha v Maďarsku masívne, protivládne média ani občianska spoločnosť nie sú zďaleka tak zdravé a silné ako to našťastie máme na Slovensku. Vieme, čo bude o 10-15 rokov?

annm81
25. jan 2024

@veronika19895 Ah bože.. my sme boli súčasť ZSSR? Američania sú na malom kontinente? Už si skúsila pozrieť do mapy a hoc len do Wikipedia, aká je hustota zaľudnenia USA oproti napr. Európe? A presne o koľko štvorákov sa zväčšili za posledné desaťročia USA?

maminkadeticiek
25. jan 2024

@riyadh Netrep kraviny!

maminkadeticiek
25. jan 2024

@stastnamanzelka A to ty podla coho vies preboha??

marianarem
25. jan 2024

@cafelatte Dovod moze byt taky, ze mu proste rupne v bedni. Tam uz vela nejakeho zdraveho usudku nezostava.

viestta
25. jan 2024

@annm81 takto to dopadne, ked jedincovi chybaju vedomosti z uciva ZS. Potom mu natlacia do hlavy aj taku kravinu, ze sme boli sucastou ZSSR. Skusme hadat, odkial sa k Terezke taketo informacie dostali

lulupulu
25. jan 2024

@dadis predstav si ze na celej ZŠ som mala samé 1 🙂 a skoro samé aj na strednej. To ze nepodporujem posielanie peňazí na nejaké ich sračky ktoré ani niesu také ako sa popisujú môj problém už nieje

annm81
Autor odpoveď zmazal
katkami123
25. jan 2024

@stastnamanzelka
@veronika19895
Baby, ale vám to tu kvalitne haraší. Jedna sa považuje za “vedmu” Biblie a odtiaľ ide veštiť, pritom sama tým veršom ani nerozumie, druha zas verí na tureckého veštca. No zbohom zdravý rozum.