Voľby 2010
...tak dufam,ze Slovaci su natolko mudri,ze pojdu v sobotu volit...a snad aj inteligentni,ze uz stacilo 😉
ale samozrejme kto má zalepené oči tak to nevidí...keď si prečítam volebný program, tak som akože odborník na politiku? A môžem diskutovať? Aj keď v televízii sa vyjadrujú celkom inak?
a by ma veru zaujimalo kolke ste si nieco z volebnych programov hoci akej strany precitali a kolko diskusnych relacii pozreli, aby ste tu tak hodnotili a kritizovali....
no to aj mňa by zaujímalo...už to tu bolo povedané, že mnoho ludí sa politike vôbec ale vôbec nerozumie..
fili...ste sa rozpísali,mi to uniklo 😀
ono je to veľmi jednuchý recept...poslanec je váš zástupca,on tu musí byť pre vás,nie vy pre neho,aby si on iba zarobil a namastil vrecká..vo fungujúcich demokraciách idú do politiky ľudia,ktorí majú určitý majetok,určité postavenie,pretože základ dobrého politika je ten,že by mal byť neúplatný..to v prípade ľudí,čo si chcú iba "prilepšiť" dosť dobre nie je možné.
politici sú nejakým sposobom kontrolovaní a nenadarmo sa hovorí,že tlač je siedma veľmoc,funguje ako strážny pes...neexistuje to,čo sa deje v našich štátoch....pozostatok komunizmu...diktát toho,o čom sa smie,alebo nesmie písať.
veď si vezmite kauzy cudzích politikov,ktorí sami odstupujú z príčin,ktoré sú niekedy z našeho pohľadu smiešne..nejakou milenkou napríklad sa tu nik netrápi,držia sa pri koryte .,...a to je ten rozdiel medzi nami a zahraničím.
varovaním musia byť naši politici populistického typu,preboha,keď chcem hlasy,nasľubujem modré z neba,ale v konečnom dosledku všetko ide z rozpočtu a to,čo prilepšia nám,o to oberáme svoje deti..jednoduché počty...
lebo to je ako ked teraz chlapi v krcme diskutuju o futbale...oni by lepsie hrali a kolko golov by strelili...len asi do vlastnej brany 😀
..takže miesto emócií je v prípade volieb treba zapojiť rozum a premýšľať globálne a hlavne dopredu,a spoliehať sa na odborníkov,nie na toho,čo mi dá guláš zadarmo.
čo sa týka nacionalizmu,preboha,i menšiny sú tu doma,narodili sa tu a platia dane,tak im neupierajme práva,štát je financovaný i z ich prostriedkov..a ruku na srdce,v strednej Európe sa miešali ľudia medzi sebou takým sposobom,že čisté etnikum neexistuje..tak buďme tolerantní,to je tiež znak vyspelosti.
bellada...presne 🙂
@frisbee
moja reč..
čože by som nevolila lavicu, ktorá by bude stále dávať aj ked nemá z čoho... no bohužial nemôže...
a tom to je , že niektorí ľudia nevedia( čo sa týka politiky)zásádne veci... ako čo je pravica a lavica 😅
sociálna demokacia(to tu ž bolo tuším) nie je v podstate zlá, no nie s Ficom...
vždy sme videli, ako sa majú česi dobre, ženy mali vyššiu materskú, lepšie platy ....a pod...
dlhé roky tam vládla ľavica a kde sú teraz???
dlh na štyri generácie....
bellada, jery veď vás je tu škoda 😀 preboha, prečo tu strácate čas? No predstavte si, že som čítala volebné programy, ktoré ma zaujímali, ktoré sa zaoberali mojím pracovným odvetvím, sledujem politiku pravidelne, normálne si predstavte, že nie len predvolebnú kampaň Fica, ale celé 4 roky a všetko čo sa dá...To je čo? A rozhodovala som sa medzi Ficom a Radičovou, ale SDKÚ má vo svojom programe jeden bod, s ktorým nesúhlasím ani v sne, preto som sa rozhodla tak ako som sa rozhodla a to dať ešte jednu šancu Ficovi...ale pevne som verila, že bez HZDS. Aspoň niečo sa podarilo...a mám radosť z opozície, koalíciou, nie len podľa mňa, zlepencovou si nie som istá, ale veď uvidíme, možno to nebude zlé. A možno to bude ešte horšie ako zlé, ako za Dzurindu, keď ho už mali všetci plné zuby...
chcem sa spytat.to bol sulik v TA3?kedy?chcem si to vyhladat.
@jonki ja ani nepisem, ze vsetci......uz som to vysvetlovala. a ty si jasny priklad ze sa da, studujes teraz a mas aj zarobene, moj muz tiez studoval popri praci, kto chce, studovat moze a bude moct a dopredu zbytocne bedakat nema cenu. kto ma zdrave ruky a je bez zavazkov, ten moze ist aj na nejaky program workand travel a urobit vysku potom. nie som velky zastanca spoplatnenia, ale ked sa bude musiet, tak sa ludia prisposobia, je vela sposobov, aj studovat neskor, poznam dost takych ludi...
fíííha a predstav si, že viem aj čo je pravica a ľavica!!! 😎
@ada32 boli tam podpredsedovia
@veronikapp
😉
ďakujeme, no len vyjadrujeme svoj názor...nevidím na tom nič zlé...
už som tu písala že ten negativizmus stojí za zamyslenie 😉
asi si nalepím fotku Sulíka nad posteľ aby som sa zamilovala 😀 a možno mu budem veriť...
jery nemáš za čo 😉 predsa každý tu vyjadruje svoje názory, ale len jedna strana uráža, podceňuje a ponižuje
veronika kedy to bolo prosim ta?
@veronikapp
😔 😔 😔
škoda rečí...
@veronikapp ale ja ti nic nevycitam, kazdy ma pravo volit koho chce, ja neodsudzujem ak si volila Smer, SNS, HZDS, SMK....je to o slobodnej volbe, len by sa kazdy mal rozhodnut na zaklade uvazovania a zdraveho rozumu, to je vsetko....ak si tak urobila, ze si o tom uvazovala a zistovala si veci ako sa maju, tak je to ok, bolo to tvoje pravo a dôlezite je ze sme sa volieb zucasnili.... 🙂
flamenga, ty si to pisala co je to za sprostost - ponechat rozhodovanie o platoch ucitelov na zriadovatelovi skoly, potom si dodala,ze akoze riaditelka rozhodne o platoch, ze no pekne......ale riaditel nie je zriadovatel!!! .........tahto sa fakt bohovske famy a hysterie vyrabaju......
@ada32 bolo to včera večer od 20.00 do 21.00, relácia V politike, tuším...
predsa tu nikto nikoho nechce presvedčovať o svojom názore...ja som volila toho , ty toho...
no v momentálne situácii na SR treba pohnuť ekonomikou a nie stále nejaké žabomyšlie vojny s maďarmi alebo vykrikovanie na novinárov akí su sprostí...
@mamutka a objasníš to? Kto je teda zriaďovateľ ak nie riaditeľ...
u nás v práci to tak fungovalo už za Dzurindu. Pevný plat a plus osobné príplatky podľa ,,zásluh,,. Potom to tak aj vyzeralo.
mamutka myslim ze flamenga nespajala v prispevku zriadovatela a riaditela skoly.zriadovatel rozhoduje o existencii skoly ako takej a riaditelovi, no a riaditel by mal rozhodovat o platoch uciteliek.
aspon ja som tak pochopila prispevok.
veronika diky 🙂
veronika zriadovatel nie je riaditel.
@jery51 nie, nepresviedčate, ale sem tam niekto urazí, napríklad že Fica volili len ľudia, čo si niečo prečítajú v novinách, alebo si nechajú zalepiť oči nejakou 1000 korunáčkou a podobne. Ale to nie je pravda.
a kto je zriadovateľ?
aha, už čítam...

ono netreba si len prečítať ten volebný program ale aj počúvať ako sa vyjadrujú, čo hovoria a človek zistí, že si nejak protirečia...