Voľby 2010
...tak dufam,ze Slovaci su natolko mudri,ze pojdu v sobotu volit...a snad aj inteligentni,ze uz stacilo 😉
romska otázka sa dá riešiť len dvomi sposobmi---zníženie porodnosti (za každú cenu, ako v %Cíne, dve deti a dosť) a učením detí, a bratie ich do internátnych škôl...
a samozrejme ako sociálne dávky, poukážky na tovar...atd...SaS mal v programe tiež jeden návrh...
@juliagregor hm ano ale taketo veci ako ucenie deti tu uz boli 😉 ocividne neuspeli
@filipal ja nie som chlap , a do krcmi nechodim nepaci sa mi , ale som rada ze je..
az taku hanbu zase nerobi urcito ste s ao nom vela hovori na slovensku a v madarsku a mozno v cechach al einak zase netreba si nahovarat , slovensko velmi nefiguruje v sparavach..
prikald teraz su volby, pocula som len dve vety na slovensku boli volby vysledok vyhrala tato strana, .
nic viac.... 😒
zaplavy , bolo len raz a i to ze s azachranovali cigani.. le parisien..
v spravach bolo len v vychodnej europe su zaplavy
nic viac
je to smutne al enefigurujeme v spravach a ani ked je slota, tak nefigurujeme..
@vevusiatko a to je strasne ze to nevyriesia a nechcu riesit za chvilu to bude uz za 5 min 12 a bojim sa ze uz to bude neskoro.. 😠
neuspeli, lebo sa do nich opustili Ochrancovia ľudských práv...kým budú deti v tých cigánskych stanoch bude zle...komunisti ich kazili 50 rokov a my ich budeme 100 rokov preučovať 😝
@erikasadek samozrejme, nikde na svete politici neoplyvaju inteligenciou.
dokonca su to casto uplni vymeti....nerobim si o nich iluzie.
uz vobec, kazdy, co vstupuje do politiky, musi ratat so spinavostou, intrigami a pod.
a afery su tiez vselijake...a vselijaki extremisti.
ale taku netoleranciu, akou oplyva tento politik nemozem schvalovat... a rozvitit hladinu sa da aj inymi metodami, ktore niekomu prospeju a nie zvysuju nenavist. napatie medzi narodnostami sa ma utisovat a nie zvysovat....je to krajne nezodpovedne.
@erikasadek hovorila som v diplomatickych kruhoch. 😉
je to trápny ujo
je tam toho viac...spravte si názor samé...
@erikasadek prepac, dufam, ze sa neurazis, ale preco nebyvas na Slovensku? fakt ma to zaujima? z pracovnych dovodov?
@juliagregor ne boj cigani su aj tu a najprv aki su nestastni a teraz ludia ich tu nenavidia, len kradnu detska prostitucia.. a podobene uz na nich nepozeraju ako pred tym neboj par rokov a vsetci s aich budu zbavovat , naspat do krajin, kde pochadzaju.....
neskor pride na lamanie chleba verim ze s aim to vrati. 😠
filipal –
mame iny pohlad na vec ako kazdy iny clovek ...
@erikasadek vsak ano, ale taky ako ty, ma len 5 percent volicov....
@filipal preco by som sa mala urazit .. 16 rokov som prec staci tI 😉
po tolkych rokoch uz nemam nikoho a ni preco s avratit zacinat od zaciatku ani nahodou..
svoju krajinu zboznujem a som hrda ale zit uz by som asi nemohals mnohych dovodov...aj keby som si to zelala velmi..
@filipal co tym chces povedat ako ja 😠 ja sa nedavam do politiky ako viem.. 😀 takze volicov nepotrebujem..;
no ved to, aj ja mam kamaratky, ktore kritizuju z ameriky, ale problemy si tu vyzerieme my.... toto ma napriklad dost hneva....
@erikadasek,mna zaujma ako vnimaš slovensko,si to tu tušim pisala že ho vnimaš inak ked tu nežiješ?
@filipal pokial mam slovensky pas tak mozem kritizovat, !!!!!!!! tiez sa ma to dotyka....
mna s atiez dotykaju zakony sloveske !!!!ako ten debilny dvojityh zakon o obcianstve..
a ine;...
@bubinko83 radsej nie;. 😉 niekto by s amohol urazit. 😀
@erikasadek ved mozes, ja len pisem, ze ma to hneva....a myslim si, ze ani nemozes mat po 16 rokoch realisticky pohlad na dianie na Slovensku. mas ho zidealizovany.
samozrejme, ze ti tvoju prislusnost k Slovensku nespochybnujem....ako by som mohla!?
osobne si myslim ze pri Romoch je potreba im vratit ich hrdost a zakony ich spolocenstva ktore povodne mali vratit ich k remeslam ktore maju historicky dane... a dnes je takych majstrov nedostatok... respektovat ich naturu to ze radi pracuju vonku nechcu byt zvazovani je tam obrovska potreba terennych socialnych pracovnikov, stavat skoly a najma ucilistia v ich blizskosti, internaty nie su riesenim... lebo tie deti by boli vtrhnute mimo.. a co potom s nimi nepatrili by ani k Neromom /neznasam to slovo/ a ani k Romom...
ono je to o socialnej biede tychto ludi... a o tom ze tie deti su proste ponechane same na seba... su to misijne uzemia kde by sa aj cirkev mohla viac realizovat...
@filipal keby si vedela ako sa strasne mylis... 😉
@erikadasek,prečo? 😀 Mna to strašne zaujma ako to vnima ina krajina 🙂
inak neda mi nereagovat ešte na to ako sa tu preberalo že treba volit taku vladu aby sme ju necitili len ako jedinci ale ma nas zaujmat cela situacia slovenska.Ale poviem vam ,že mna momentalne školstvo vobec nezaujma neznamena že ma nebude zaujmat nikdy.Ale teraz sa nemam prečo tym zaoberat.Eriku zaujma dvojite občiastvo tiež len preto ,že to chcela využivat čo je normalne ,nie? A mna zase zaujma materska ,pretože chcem druhe dietatko tak ma zaujma všetko okolo toho.No podla mna je to normalne ,že každy sa zaujma o to svoje.Ved študenti si chcu presadit svoje,dochodci tiež,aj mamičky na materskej.Sto ludi ,sto chuti čo vam poviem. 🙂
@maznacik007 pekne napísané ale kým budú žiť medzi ostatnými, tak to nepojde, tých pár sa bude snažiť a tí ostatní sa im bude vysmievať....
zákon o dvojitom občiasntve som nečítala arýchlo som nenašla nejakú skrátenú verziu....
poučte ma, dvojité občianstvo je už nemožné?nie sú tam výnimky
@maznacik007 ja osobne nekomentujem , pretoze su rokmi zvyknuti nepracovat takze tak lahko ich nenaucis pracovat , skripnut kohutik, socialnych davok a naspat do reality...
skusali to v mnohych krajinach vsade zdavstuju , podu a teren;. kradnu , nejdu do skol .. a podobne... proste kde pridu ziju rovnako...
takze skor na neaky ostrov kde by boli sami na seb aodkazani a museli by znopva zit i a pracoavt aby prezili....
aby necakali kazdy mesiac davky, alebo v zahranici ze ked opustia stat tak dostanu peniaze;. a vzdy sa vratia 😠
@erikasadek tvoje deti maju uz dvojake obcianstvo? lebo ten zakon neplati spatne, takze obcanom dvoch krajin nezoberu slovenske. rovnako to neplati na nadobudnutie druheho obcianstva narodenim alebo sobasom. len ak sa dobrovolne rozhodnes prijat obcianstvo inej krajiny bez toho, ze by si sa napriklad vydala za jej obcana, tak ti zoberu slovenske. ak tvoje deti maju dve obcianstva, o slovenske nepridu.
@juliagrego id edo platnosti, od 17 ma pocit.. moje deti nebudu mat moznost si ponechat slovenske a realite si neviem predstavit , ze ja budem slovenka a oni budu v 12 mat frnacuzske pretoz evynimka na nich neplati..
su narodeni v fr al enemaju pravo na obcianstvo , automaticky kedze obaja nie sme francuzi..
vies si predstavit ze ty si slovenka atvoje dieta nie?? zakon ako bude chranit moje deti v pripade nuzde, mna ano a ich nie??? rozdelia nas?????? 😠
aj ked nezijem na slovesku mam povinost zapista svoje dieta na slovesku skolu a musi absolvat kazdorocne skusky a dosta vysvedcenie, je to povinne a dane staom...
takze je vel aveci ktore my slovaci zijuci v zahranici sledujeme a tyka s anas to..
ja teraz trpim len kvoli madarom..:!!! kvli tomu zakonu blbemu.. ktory ma diery a je podla mna proti ustavny.. 😠 ! 😖
@bubinko83 no ale studenti ani mamicky na materskej za tejto vlady toho teda prilis nepresadili... to skor dochodcovia. a pritom stat by mal podporovat rozvoj deti a mladeze, lebo to je buducnost. a nie len davat jednorazove prispevky sem a tam, aby mal volicov... ja som z VS sla rovno na RD a mozem ti povedat, som rada ze som odrodila este pred zakonom, ze si pri poberani RP nemozem mat iny prijem. ak by sa mi dieta narodilo teraz, nemohla by som si vdaka nasej "uzasnej" vlade na brigade zarobit ani korunu a sla by som rovno na ulicu... takze radsej nech vladne niekto, kto ma program na zlepsenie celej situacie slovenska a nielen mojej skupiny (mamicky), lebo to by som asi bola cely zivot nestatna. nech su dobre skoly, dobri lekari, kvalitna doprava a ten smiesny prispevok na RD ma hned prestane trapit...
@warholette vsetkym ja uz som volala aj na ministerstvi vnutra, mam smolu......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😠 a kolko je takychto deti... a kolko!!!!!!!!!
takze slovenske dianie sa ma dotyka, mozno nie kao vas, ale dotyk a, roky som platila socialne, a zdravotnu poistovnu bez toho aby som ju pouzivala; 10 rokov;;; povinne zo zakona, lebo slovenske zakony a vlada si to tak zelala, neskor aj , aj zahranicnu povinne cize dve, az do vstupu do eu.. 😒 takze je vela veci , co s ama dotyka a sledujem , sice zvonku ale sledujem.. 😉
@erikasadek moj maly ma slovenske aj americke obcianstvo, ja zatial slovenske, muz americke. ked poziadam o americke aj ja, mozem si slovenske nechat, lebo ide o sobas s cudzincom. len ked tvoj muz nie je francuz, tak to mas asi ine... tvoje deti maju teraz ake obcianstvo, slovenske ci francuzske? toto ma zaujima, lebo zakon sice hovori o tom, ze mozes mat dvojite obcianstvo narodenim, ale nic o tom, ze ak ti to druhe obcianstvo pri narodeni automaticky nedaju a musis on extra ziadat... 😒

@filipal az zase tak daleko nie som a internet mam..
nehovorim ze ho chcem vo vlade...
ale je dobre mat takuto trubu..
v kazdej krajine je niekto , podobny a vzdy len . rozburi hladinu veci.... a veci sa hybu a hovori sa o nich , ako len ked sa okolo nich chodi...
vsade na svete su skandaly a ni elen na slovensku...
😀
pre mne do vlady nie slota, ale vzdy v mediach ako trubu hlasnu , potrebujeme na slovensku......
j eto moj nazor 😀 .. 😉
slovensko vidim inak ako vy co v nom zijete je to iny pohlad...... moj.. 🙂