Voľby 2010
...tak dufam,ze Slovaci su natolko mudri,ze pojdu v sobotu volit...a snad aj inteligentni,ze uz stacilo 😉
@erikasadek
•Osoba, ktorá získala cudzie štátne občianstvo na základe výslovného prejavu vôle, je povinná túto skutočnosť oznámiť obvodnému úradu v sídle kraja. Ak si túto povinnosť nesplní, bude jej uložená pokuta vo výške 3319 €.
no tak ked decka dostanu ine obcianstvo, tak to skratna neoznam 😀 😀 pokial ta niekto nebonzne, si OK.
ale zas
K strate slovenského občianstva nedôjde, ak bolo cudzie štátne občianstvo nadobudnuté narodením
ak sa narodili vo FR, tak o obcianstvo neziadaju na zaklade vyslovneho prejavu vole, ale v suvislosti s narodenim. viem ze to moze byt stresujuce, ale ja by som to asi zatial neriesila.
BTW nikde v tom zakone sa nehovori o znovunadobudnuti slovenskeho statneho obcianstva po jeho strate. ak teda niekto strati slovenske obcianstvo, moze on poziadat znovu. a v pripade tvojich synov, ktori maju slovensku matku, nie je dovod im ho neudelit...
@bubinko83 ale ved to je normalne, ze sa nezhodneme vo vsetkom.... o tom je diskusia! 🙂
aspon sa dozvieme, co si myslia ini ludia. vacsina nasich kamaratov ma podobne nazory ako my, preto si ich vyberame, ale prave tu na koniku sa da diskutovat aj s ludmi s diametralne odlisnymi nazormi. ja si to napriklad vazim...
a v tejto diskusii nikto nikoho neuraza, jasne ze sa niekedy zaiskri, ale to je primerane... 🙂
Akurat v správach hovoria o obrovskom dlhu-ktorý nechala ficova vláda.A z coho bude zit vlada Radicovej?V dlhu bude pokracovat-pretoze z niecoho zit musí-ale este mozu sprivatizovat a predat letisko a zeleznice to je este slovenske ☹
@warholette moji maju len slovenske zatial a mienim ich im nechat. 😠 😉 aj ked bude francuzske kao som cakala neskor maju pravo poziadat ked budu mat 12 rokov a dostanu automaticke kedze sa tu narodili..
a vidis je to jedna s veci ktore dokaze cloveka vonku nastvat.. co si znova vymyslela vlada.. 😠
@warholette ano ty mozes, ale my co mame cuzdincov , v cuzdiej krajine nie;. 😉 ani nase deti nemaju tym padom automaticky obcianstvo ak by bol moj muz francuz tak to neriesim, ale nie je;.. 😠
takze ked som volala tak som hovorila, aj o takejto vynimke deti narodene v cuzdine, majuc tento status narodene v zahranici... a rodicia cuzdinci. 😉 tiez to mohli da 😉 t do vynimky.. 😉
hm z tych dlhov si budeme dlho lizat rany. 😖
idem si konecne pozriet tu TA3
@filipal pises @erikasadek, ze jej nazor ja nazorom len 5 % volicov, nie je pravda, ze urcity nazor maju len ti, ktori tu stranu volili😉 myslim, ze malokomu jedna strana pokryje jeho cele nazorove spektrum a ak sa rozhodol volit, zvolil toho, kto ho pokryval najviac, ale to neznamena, ze nesuhlasil s nicim, co predstavovali ine strany...
@inkinka s duse mi pses.. 😉
no dlhy je dalsia vec ktora trapy, ale trapy celu europu a teraz tato vlad abude mat tazky oriesok pred sebou dodrzat vsetko co slubila, s stiahnutym opaskom asi tazko dokaze.; a zase bude len zaplatavanie a ludia nepsokojni.. $ treba sa pripravit na vsetko teraz,😒
a este by som bola rada, keby si dementovala aj ine nepresnosti, ktore zaznali v tejto diskusii, alebo si vysadena na tie moje?
@filipal 😅 😕 nie som v obraze 😕 ;.?? komu bola venovana tato otazka;.
nuz tych nepresnosti tu zaznelo teda pozehnane.
sto ludi sto chuti-a navyse kazda sme z ineho mesta z ineho kraja dokonca ineho statu-takze kazda da sa povedat zijeme v niecom inom a takisto u kazdej vela spraví aj okolie s kým sa stýka a tak-netreba to tak prezívat-koniec koncov mi to nezmenime ani ci bude chlieb drahsí ci lacnejsi-mi iba budeme musiet prijat skutocnost a kupovat ho-pretoze uz ani luky nie su take zelené zeby sme sa sli napást.Je to tazke-sme aj po krize celosvetovej no ziadny stat to nemá lahke.A co sa týka grekov-nechcem urazat nikoho tmavsej pleti-ale v podstate maju korene podobne romom.
@erikasadek to mas pravdu s tou vynimkou. poznam niekolko parov slovakov, co ziju v zahranici a chcu mat deti, tak ktovie, ako to potom budu riesit... treba len dufat, ze nova vlada tento zakon promptne zrusi 😉
@warholette jaj tak ja dufam nedovolim aby moje deti stratili slovensku prislustnost.... 😠 😉
@warholette necitala som ten zakon, ale dvojite obcianstvo je vecou bilateralnej dohody a pokial ma krajoina so Slovenskom bilateralnu dohodu, tak ta plati. V pripade Madarska islo prave o to, ze madarska strana o tomto so Slovenskom vobec nerokovala a dvojite obcianstvo musia odsuhlasit obidva staty.
@sharlotta slovensko prave rokuje s ceskom o dvojitom obcianstve... inak myslim takato dohoda este neexistuje so ziadnym statom. tu je cely text zakona. podla mna je to hlupy zakon a verim, ze ho nova vlada zrusi.
MV SR / Tlačové správy / 2010 / jún
Od 17. júla bude účinný novelizovaný zákon o štátnom občianstve
14.06.2010
Novelizovaný zákon č. 40/1993 o štátnom občianstve Slovenskej republiky zavádza do nášho právneho poriadku ďalší spôsob straty slovenského štátneho občianstva. Novela ustanovuje stratu slovenského štátneho občianstva ex lege ako následok nadobudnutia cudzieho štátneho občianstva na základe výslovného prejavu vôle.
Nová úprava nadobudne účinnosť 17. júla 2010.
Dvojaké štátne občianstvo je nežiadúci jav, pretože udelením ďalšieho štátneho občianstva vzniká štátoprávny vzťah k dvom štátom súčasne. Z hľadiska práv a povinností, ktoré z takéhoto vzťahu štát-občan vyplývajú, môže dochádzať v praxi k závažným problémom. Negatívne dôsledky sa znásobujú, ak nejde o ojedinelé prípady, ale dochádza k hromadnému udeľovaniu štátneho občianstva.
•Štátny občan Slovenskej republiky stratí slovenské štátne občianstvo dňom, ktorým na základe výslovného prejavu vôle /žiadosť, vyhlásenie alebo iný úkon smerujúci k nadobudnutiu cudzieho štátneho občianstva/ dobrovoľne nadobudne cudzie štátne občianstvo.
•K strate slovenského občianstva nedôjde, ak štátny občan Slovenskej republiky nadobudol cudzie občianstvo v súvislosti s uzavretím manželstva s občanom iného štátu, a to za predpokladu, že cudzie štátne občianstvo manželského partnera nedobudol za trvania spoločného manželstva.
•K strate slovenského občianstva nedôjde, ak bolo cudzie štátne občianstvo nadobudnuté narodením.
•Osoba, ktorá získala cudzie štátne občianstvo na základe výslovného prejavu vôle, je povinná túto skutočnosť oznámiť obvodnému úradu v sídle kraja. Ak si túto povinnosť nesplní, bude jej uložená pokuta vo výške 3319 €.
•Dňom straty slovenského štátneho občianstva zaniká pracovnoprávny, štátnozamestnanecký a služobný pomer, alebo obdobný právny vzťah zakladajúci funkciu, zamestnanie alebo povolanie, výkon ktorých je podmienený štátnym občianstvom SR. Zároveň takejto osobe zaniká oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami.
--------------------------------------------------------------------------------
Novela zákona nemá retroaktívne účinky. To znamená, že ak niekto nadobudol a nadobudne cudzie štátne občianstvo pred účinnosťou novely (t.j. pred 17. júlom 2010), nestráca štátne občianstvo Slovenskej republiky.
Novela zákona neobsahuje žiadne prechodné ustanovenia, to znamená, že ak je žiadosť o nadobudnutie cudzieho štátneho občianstva podaná pred 17. júlom 2010 a k jeho nadobudnutiu dôjde po 17. júli 2010, dôjde k strate slovenského občianstva ku dňu nadobudnutia cudzieho štátneho občianstva.
K strate štátneho občianstva Slovenskej republiky dôjde až nadobudnutím cudzieho štátneho občianstva po účinnosti tejto novely, teda po 17. júli 2010. Zákon nerozlišuje medzi jednotlivými cudzími štátnymi občianstvami. Vzhľadom na spoločnú históriu však expertné tímy Českej a Slovenskej republiky začali pracovať na bilaterálnej dohode, ktorá umožní, aby osoba, ktorá získala české občianstvo, nestratila slovenské.
@erikasadek pisala si ze sa ti nepaci ze tvoje deti pridu koli novemu zakovu o dvojite obcianstvo a zaroven si pochvalujes Slotu, kto s tym zakonom prisiel podla teba?
inak uz naozaj nerozumiem tejto diskusii, len co som napisala co presne kto zo SAS povedal o potratoch, okamzite zopar rozhorcenych reakcii koli potratom v 8.mesiaci.....mam dojem ze kopa ludi vie len pisat ale citat ani nahodou......proste potrebuju prilievat olej do ohna
proste ludi to bavi, vyrabat problemy tam kde nie su! rozculovat sa, rozostvavat, potom tu mame vecne vyrabanie nejakej madarskej karty a pod.. treba riesit skutocne probleny a nie nasierat sa a dupat ako nervozne decko, ze existuje dajaky problem tam kde sto krat clovek logoicky vysvetli, ze sa nic nedeje....
len tak pre zaujimavost som to sem hodila...nema to s potratmi nic spolocne 🙂
ale ludia vzdy budu mat rozdielne politicke nazory, to je normalne, to chapem. svedci to ciastocne aj o ich hodnotovom rebricku. najhorsie je podla mna to, ze nemaju dostatok informacii. napriklad si nenastuduju volebne programy, ale kritizuju ich. alebo prehliadaju fakty....
ja nie som celkom proti, aj ked som tuto stranu nevolila, s vacsinou suhlasim....
napriklad mojmu synovi by sa zislo, na skolu si trochu zarobit, viac by si ju vazil. samozrejme, je dolezite vypracovat system stipendi, aby sa k vzdelaniu dostali dobri, ale nemajetni studenti....hoci ani my nie sme majetni, ale keby islo o sumu okolo 50 € mesacne, nebolo by to nezvladnutelne....
sama sa presviedcam, ze to co si ludia zaplatia si aj viac vazia. ked som viedla kurzy jogy zadarmo, ludia vynechavali, ked museli zaplatit poplatok, hned sa ucast zvysila! 😅
moj nazor studium by malo byt bezplatne a zarobit by si stuedenti mali co to bokom pre seba, ked si chcu kupit oblecenie a podobne podla mna by uz rodicov nemali tymto zatazovat...
je smutne, ze sa inteligentne osoby na skolu nedostanu lebo jednoducho na to nemaju a pozicky kam vedu aby chudak student ich musel splacat par rokov a aj ked skolu dokonci ani len pracu poriadnu nedostane?
@vevusiatko no, to s tou pracou je horsie. mne sa skor zda, ze dnes sa na skolu dostanu aj ti najslabsi ziaci, ale ako absolventi si nemozu najst uplatnenie. a fakt sikovni. to je demotivujuce... ☹
nechcem byt svina ale podla mna uroven nasich vysokych skol je nic moc ako nech si kazdy mysli co chce ale poznam par ludi, ktori fakt nie v zlom ale hlave maju prazdno a dostali sa na skolu a viete ako??? hm kazdy to vie len nik s tym nerobi a moja kamoska naozaj inteligentna baba v skole mala jednotky aj ked doma sa nemusela biflit a nmemala to vobec lahke sa ledva dostala na jednu skolu ale aj to taku co z nej nic nema ☹ ☹ ☹ je to smutne ale je to tak

baby tu sa nikdy s nikym nezhodne.Ja sem tiež nakuknem a potom mi neda nezareagovat.Každy si z toho vezme len to zle a už su tu len utoky.