icon

Voľby 2010

diddi
9. jún 2010

...tak dufam,ze Slovaci su natolko mudri,ze pojdu v sobotu volit...a snad aj inteligentni,ze uz stacilo 😉

Strana
z18
olivova
15. jún 2010

@teodorka - ja mam taky pocit, ze o chvilu bude aj ujo s titulom ing. kopat cesty......(nemam nic proti kopacskej praci).

diddi
autor
15. jún 2010

vysokoskolske vzdelanie je vzdy najlepsia investicia

ada32
15. jún 2010

@veronikapp prepac to bola flamenga. 😔 ospravedlnujem sa.

veronikapp
15. jún 2010

@diddi áno to je pravda, pokiaľ ti to treba...sú práce, ktoré nepotrebujú vysokú školu. Ja som chcela byť vždy zdravotná sestra a na to mi predsa školu netreba, neviem načo to vymysleli, ak niekto chcel vyššiu funkciu, ako staničná, vrchná sestra alebo dokonca hlavná sestra celej nemocnice, tak si vzdelanie doplnil, boli diplomované sestry, robili sa špecializácie a podobne...teraz porušili stredné zdravotnícke školy, sú len zdravotní asistenti, tí prakticky nemôžu robiť nič odborné, len pomocnú prácu a vymyleli vysokú školu. Takže vysoká škola, aby som mohla robiť to, čo doteraz a za ten istý plat...A každý nemôže robiť vedúcu funkciu...proste jedna veľká haluz. A ešte k tomu musím počkať 3 roky, kým splatím úver za byt, aby som sa mohla prihlásiť do školy a zobrať ďalšiu pôžičku 😅

zuzanakarolinka
15. jún 2010

no vidíte, koľko má každá z nás skúseností , tak nech potom niekto tvrdí, že je to ok, a to tu spomíname myslím, len dosť malú časť
neviem, či preberanie fungovania školstva je vhodné do tejto témy volby, ale keď sme to tak načali, už by som to iba zhrnula, nadžubali a niekedy doslova vymysleli kvantum VŠ, ktoré vôbec nebolo treba, teraz na nech chodia 4 bez prijímačok a potom tá kvalita sa aj niekde odzrkadliť musí. sú odbory, ktorým takýto študenti moc neublížia a v živote ako takom tiež nie, ale sami zo seba týmto robíme to čo tu všetko píšeme, že to funguje tak ako funguje, že sa dá kúpiť v podstate už aj všetko, tak potom o čom to je,
Naozaj o hovne?
má to potom aj nejaký zmysel?

bellada
16. jún 2010

absolutny suhlas s teodorkou, vsetci chcu VS titul, aj ti co ledva presli cez strednu...a naozaj neviem kto bude robit remeslnicke povolania, zohnat v dnesnej dobe kvalifikovaneho tesara je umenie, to ze v restike ma obsluhuje uplne neschopny casnik co nevie v ruke drzat taniere a o nejakom bontone pri servirovani ani nehovorim....ale mozeme byt vsetci pravnici, lekari, ekonomi.....a potom zomrieme od hladu, lebo nebude mat kto zasiat obilie, piect chleba, postavit dom, vyniest smeti....alebo to budu robit titulovane hlavy, na ich vzdelanie sme minuli z nasich dani neskutocne peniazea a co z toho ako spolocnost budeme mat? no smetiera s VS 😀

zuzanakarolinka
16. jún 2010

@bellada pekný príspevok, súhlasím

veronikapp
16. jún 2010

@bellada tiež súhlasím...
a ešte by som chcela doplniť o spoplatnení školstva. Po maturite som tiež chcela nastúpiť na VS, ale bohužiaľ, naši na to nemali peniaze, lebo už študoval môj brat. A to sa za školu ešte neplatilo. Aj tak musel brigádovať cez prázdniny aby si aj on pomohol. Tak som nastúpila hneď po maturite do práce, ešte k tomu mimo bydliska, lebo sestier v tej dobe bolo ako šafranu a u nás nebolo miesto,s tým, že pôjdem na školu diaľkovo, ale zase bohužiaľ- dala som si prihlášku a div ma v práci nezožrali, čo si to dovoľujem, veď predsa ideme podľa poradia, kto ako dlho tam pracuje a všetky predsa ísť nemôžeme...
čiže aj preto som proti spoplatneniu, lebo aj teraz to niektorí nemajú ľahké...sestra chce ísť na vysokú za 2 roky, už teraz je mama zo spolatnenia nešťastná 😖 a to sestra brigáduje každé leto aby si zarobila aspoň na oblečenie navyše a dokonca si odkladá peniaze aj na vianočné darčeky 😉 žiadny flákač, čo si štúdium neváži 😉
a tiež súhlasím, že spoplatnenie úroveň nezvýši 😝

bellada
16. jún 2010

ja som za zavedenie nejakeho stipendijneho systemu, aby ti co na studium nemaju finacie, ale maju v hlave, mohli studovat bezplatne a ostani co nebudu dosahovat urcite predom stanovene vysledky nech platia

veronikapp
16. jún 2010

my tu aj tak nič nevyriešime 😅 nechajme sa prekvapiť, aký bič zase na nás vytiahnu...a nič iné nám zrejme neostane, ako prispôsobiť sa... 😝

dadis
16. jún 2010

ja som za spoplatnene...samozrejme k tomu aj prospechove a socialne stipendia, vyhodne pozicky atd...a dost mi teda vadi, ze vyrastlo vysokych skol ako hub po dazdi, uroven ziadna, dufam, ze ten, co si bude platit, si bude tu kvalitu aj vyzadovat a nie len rychlo-rychlo zo skoly odist, nech mam titul v obcianskom ☹ ...

dadis
16. jún 2010

a @bellada mas pravdu v tom, ze teraz ma uz titul kazdy a kto nema, tak si rychlo narobil nejake socialne prace...ako keby bola hanba nebyt studovany...ja si vazim pracu a vzdelanie akekolvek...ak tu pracu clovek vykonava zodpovedne, vyzna sa v nej a hlavne ho bavi....

silvia123
16. jún 2010

Čo sa týka vysokých škôl, tak ja som tiež za zrušenie "akože vysokých škôl" a nechala by som len riadne akreditované univerzity -a tiež neuznávam rôzne prestupy z tretích ročníkov nejakých "akadémií vzdelávania" hneď na inžinierske štúdium - ako to bolo napríklad na Trenčianskej univerzite!

bellada
16. jún 2010

presne tak, ved nie je hanba byt murar, automechanik, kuchar atd., prave naopak, kvalifikovany remeselnik je na nezaplatenie a ak robi svoju robotu rad a dobre, tak je to doslovne, casto zarabaju viac ako VS vzdelani ludia a ja im to ani neberiem, lebo maju nato, kto umi ...ten umi...

juliagregor
16. jún 2010

a ja dám všetky deti na VŠ 😉 a nech si robia potom čo chcú .....to je na nich či s uplatnia alebo nie,...
vzdelanie im nevezme nikto...

bellada
16. jún 2010

ale to je spravne, aj ja chcem aby moje deti studovali VS, ale iba ak nato budu mat, lajdakov urcite nebudem podporovat a tlacit na VS

juliagregor
16. jún 2010

dúfam, že chlapci budú po mne ... 🙂

veronikapp
16. jún 2010

no to by som chcela aj ja 😅 veď to je normálne...ale keď uvidím, že dcéru napríklad baví strihanie vlasov, tak nech je kaderníčka...radšej jej pomôžem vybudovať vlastné kaderníctvo ako ju silou mocou trepať napríklad na ekonomiku, keď ju to nebude baviť a nikdy z nej ekonómka nebude 😅 nie je nič horšie ako si nasilu (a nezmyselne) uplatňovať svoje ideály 😝

veronikapp
16. jún 2010

uplatňovať svoje ideály na deťoch...pre doplnenie

bellada
16. jún 2010

@veronikapp - tak by mali rozmyslat vsetci rodicia, ale nerozmyslaju....hlavne nech decko ma stempel z VS a v hlave dieru alebo aj tak bude po skonceni robit to co chcel sam predtym

juliagregor
16. jún 2010

odbočím od temy...kto nepozná...rada čítam 😉
http://blog.etrend.sk/mihalblog/

teodorka
16. jún 2010

bellada tak nejak som to chcela napisat aj ja 🙂 dik za pomoc 🙂

stelluska1
16. jún 2010

Co sa tyka VS, nie vsetci studuju, aby sa mohli chvalit titulom. Ja som sa napriklad dala na studium z toho dovodu, ze chcem na sebe pracovat, citim sa zadubena v praci, kde robim v kuse uz 12 rokov, stale to iste a vobec nemam prehlad co sa inde deje, a mala som pocit, ze je to uzitocnejsie ako vysedavat kazdy vecer pri telke 😉
A hladat kvoli tomu inu pracu som nechcela, naco ked som inak spokojna, ked v robote vsetko robim uz z rutiny, pracovny cas mi vyhovuje a plat tiez.
Nechodim sice na univerzitu, ale "len" na VS, ale po strednej som mala prilezitost vyskusat 2 roky na univerzite takze viem porovnat a jednoznacne sa mi viacej paci uroven terajsej VS. Tym som nechcela povedat, ze je lahsia, zadarmo nedavaju nic - bola nejedna skuska na ktoru som sa ucila aj 4 tyzdne po nociach.
Od VS vobec neocakavam, ze budem zarabat lepsie, je to len pre moj lepsi pocit. Ako sa tu uz pisalo, sikovni majstri ci kadernicky dokazu zarobit aj viac ako niekto s "obycajnou" VS. My momentalne staviame dom a niekedy zasnem, co si zapytaju robotnici, alebo idem ku kadernicke a necham tam 60eur 😒 Ale na druhej strane nemoze byt kazdy ani murarom, ved nestaviame domy kazdy rok, co by potom robili?

zuzanakarolinka
17. jún 2010

@stelluska1 ty si asi sveatlá výnimka ako by to asi mohlo vyzerať, čo sa týka nejakého svedomia, alebo ako to nazvať ľudí,
ja viem, že všetkých nemôžeme hádzať do jedného vreca,
ale tí čo budú rozmýšľať a akonať ako ty, tak to budú robiť aj po nejakých zmenách a tí "neprispôsobiví " budú musieť niečo so sebou robiť, alebo to bude musieť vyriešiť štát nejakým inteligentným riešením, ktoré nebude len na skúšku
to je strašne moc faktoro, ktoré na to vplývajú, lebo je to aj také aj onaké

bubinko83
4. mar 2012

idete v sobotu volit? 😉

zuzkatko
10. mar 2012

a je to tu ako tipujete výsledky volieb?

Strana
z18