Voľby 2010
...tak dufam,ze Slovaci su natolko mudri,ze pojdu v sobotu volit...a snad aj inteligentni,ze uz stacilo 😉
jasne prave teraz deklarovali pravicove strany ze s Ficom nie... aj Figel za KDH...
ide to nazivo...
pozerám...
ikke 🙂
som presvedčená, že ani jedna z opoz.strán s Ficom nepôjde, podpísali by si tým úmrtný list....získali by (možno) 4 roky v parlamente, ale potom by skončili...
neviete náhodou, kde môžem nájsť, či sa prekrúžkovali kandidáti z vyšších čísiel? konkrétne OKS na kandidátke Mostu ma zaujíma
už som to našla, prekvapivé, všetci sa prekrúžkovali do parlamentu (Šebej, Dostál, Zajac Peter, Osuský)...keby tak jeden z nich bol min.školstva....
spevacka - prečo práve min. školstva.....nepoznám ich.....sú to učitelia?
o školstvo sa obávam, lebo chystajú ho spoplatniť....z čoho nie som nadšená....
to bude fakt smutné, keď si budeme musieť vzdelanie kupovať...
tým pádom ešte viac si budú môcť bohaté detičky dovoliť "vzdelanie" a tí čo budú na to mať...budú musieť najprv niekde v zahraničí drieť a až potom si urobiť školu....len tak ma napadá, že tí čo to navrhujú si urobili školu zadarmo, ale teraz už navrhujú ináč.....
Aj keď reformu v školstve treba, ale skôr tým smerom, aby sa zvýšila ich úroveň a hlavne, aby deti boli prijaté do škôl podľa vedomosti....
baby, keby aj skolstvo spoplatnili, nemame tu komunizmus, vsetci studaci moze v lete brigadovat kde ich len napadne, mozu si zarobit a cestovat naraz. nevidela by som to cierne, tiez som cez leto vzdy makala a kopa ludi len zneuzivala svojich rodicov, na brigadu boli lenivi ist, lebo rodicia ich dotovali.....skusky sa daju porobit v maji, juni a cele leto netreba opalovat pupky a chlastat pivo, trosku sa da pohnut zadkom, su to dopeli ludia...
ale iste to nebude take cierne s tym spoplatnenim...
a co mate pod kazdym intrakom? stovky flias a cigaretove krabicky....vacsina len zneuziva svojich rodicov a predlzuje si mladost....ale ako vzdy, najdu sa smoliari ktori aj ked makaju v skole, privyrobit si z roznych pricin nebudu moct, ti to budu mat tazsie, vezmu pozicku, ale to uz dnes kopa studakov ma..
mamutka - prepáč, ale Ty vieš ako sa žije tým čo nemajú veľa peniažkov??? A ešte ak majú chorých rodičov???
ja som od 16 rokov brigádovala(každučké leto minimálne mesiac až tri, ako sa kedy podarilo), aby som mala niečo pre seba.....otca som mala chorého, mamka sa musela o neho starať a nebyť toho, že bolo bezplatné školstvo, tak ani ja a ani bratia nevyštudujeme....
a ver tomu, aj doma trebalo pomôcť, takže niekam na západ sa nedalo....a nepijem ani pivo, ani nefajčím, ani nič.....
A brať si pôžičku??? A potom čo.....myslíš, že nebudú chcieť si zobrať pôžičku aj na byt???
A čo keď sa na školu ani nedostanú...lebo nemajú nato...lebo ich niekto v zozname v prijímačkách vymení...lebo nemá známych.....poznám aj také prípady...a nie je ich málo....
Ja chcem len pre každého rovnaké možnosti, aj pre lenivých....a dalo by sa....len menej šikovní a zazobaní by to mali ťažké....a to sa asi nedá dopustiť....
nera, no vies, so spoplatnenim skolstva by mali ruka v ruke prist aj zmeny v poskytovani stipendii, tak , ako je to napr. v UK. Tam aspon podla mojich informacii maju ti, ktori chcu studovat, lepsie podmienky. U nas je najvyssie prospechove stipko cca 330 € za semester, co je ako jediny zdroj prijmu studenta nedostatocne...
nera, velmi dobre viem ako je zit bez penazi.....ved aj dieta mame az teraz po 30-tke, lebo nam ani na hypo platy nestacili predtym a k rodicom sa nebolo kam nastahovat, pod most dieta neprivediem. ale nase skolstvo ide hrozne dolu vodou, treba vybavit ucebne, podporit vyskum, nasi profesori musia publikovat svoje studie v zahranici, to vsetko treba dotovat, neda sa to proste nechavat tak.....zial aby sa skolstvo niekam dostalo, treba sa mu dlhodobo venovat a robit aj nepopularne opatrenia.....ako vsade. ja stale dufam, ze to spoplatnenie nebude, aj ked rozum vravi, ze asi bude musiet byt....
ja nechcem rovnake moznosti pre lenivych.....nechcem ani spoplatnenie, vzdelanie by malo byt dostupne, ale lenivci by studovat nemali, prepac, ti su potom presne ti co podvodom skusky robia, jedni dru a jedni sa so stastim prelievaju....
to co opisujes, ze ked je rodic chory a tak, to nie su lenivci! ti proste maju smolu a je to smutne.....na to by mali byt nejake vynimky, proste student pomaha opatrovat rodica, nemoze predsa makat a dotovat skolstvo.....ale aby sa na solidarnom systeme viezli lenivci....to nie - ja tym myslim presne tych, co len hraju hry na pc cele vecery a leto, rodicia im posielaju tisice na intrak a oni chodia na pivo.....poznam ich dost a je mi tych rodicov luto.....foter chodi robit do zahranicia a deti 5-6 rokov doslova ze hyria....
nemyslím si, že spoplatnenie školstva prinesie aj jeho skvalitnenie, všetko je to v ľudoch ....
na prednášky nám chodí istý profesor, bývalý minister školstva za SDĽ, kt. nám hned zahlásil, že externé štúdium by nemalo byť vôbec, alebo len spoplatnené... 😠 prebehla veľmi búrlivá diskusia
a mne nevadí spoplatnenie ako také, ked bude v ruka v ruke so štipendiami a pod.
raz to príde, či chceme alebo nie...
ale to je už asi téma na inú diskusiu
ja som za spoplatnenie len externeho studia....denne studium by nemalo byt platene - vela studentov/rodicov na to nema a kvoli tomu nemaju ist studuvat?...zinteligentnit tuto priemernu krajinu?...ved kto chce nadstandart nech ide na sukromne VS!!!
nera..musím reagovať na tie študentské požičky /sorry,nemám "uo" na klávesnici/..je to o tom,ako je nastavený sociálny systém,moja dcéra študovala v Londýne vysokú školu,tam to funguje tak,že existuje organizácia,ktorá poskytne študentom požičku na celú dobu štúdia,splácať sa začína až vtedy,ak má študent dobrú prácu a dobrú mzdu,ak je aj po určitej dobejeho mzda nízka,nemusí splácať nič.
Dokonca v Škótsku niektoré finančné záväzky preberá štát.
Výsledok je ten,že si štúdiu každý váži a veľmi sasnaží,poviem ti,že to naozaj nie je o bohatých detičkách,i ke´d je jasné,že sú tam aj prestížne vysoké školy,ale to,čo som videla na promócii,ako tam boli mladí z rozvojových krajín,z Indie a dokonca z afrických kmeňov,kde ich prišla povzbudiť celá komunita a vydavála zvuky ako Indiáni vo filmoch.....boli hrdí na to,že ich deti majú vzdelanie..takže to naozaj závisí na vyspelosti spoločnosti a tom,ako to funguje.
diddi a prečo len externé?
ved poctivo platím dane 20 rokov a preto, že potrebujem vyššie vzdelanie musím zaň platiť?
blbne mi klávesnica,ešte raz pardon za preklepy 😉
často máme naraz skúšky s dennými študentami, my prídeme vždy pripravení, naučení, všetko vieme...a tie decká sú s prepáčením uplne blbé a ešte sa snažia aj od nás odpísať...
u nás je výnimka, že niekto opakuje skúšku, u denných je to normálne....
frisbee- ale to je úplne zas iné....to by som ešte brala....tam majú alternatívu aj pre tých menej solventných, ktorí majú záujem o štúdium....a myslím, že si aj trafila, teraz je záujem o skutočné štúdium strááášne malý(učiteľ naháňa žiaka, aby sa učil)...idem na školu, aby som išla...veď aj tak ju skončím, lebo školy sú dotované podľa počtu študentov(čo je blbosť). Sama učím na škole a doučujem aj študentov na VŠ a chytám sa za hlavu akí hlúpi sa chystajú na skúšku a oni ju napokon aj urobia....ale tu to ide od konca, najprv poplatky a potom budú možno aj možnosti....no neviem či až také dobré....
ale to je na dlho .....
Môj názor: ak platím odvody mám mať aj možnosti...a aj moje deti....a to najmä v školstve a zdravotníctve....
ja by som vam tu radicovu a dzurindu priala ,len ma mrzi ze nam zase vezmu aj to "malo" co nam fico dal.Zvyseny prispevok a aj jednorazovy bonus pri narodeni dietata.Ako to fico povedal nova vlada bude len zlepenec a za rok budu vsetci pohadany a my budeme mat z toho h..........!!!KDH a nova strana SAS,jedny krestania a druhy za drogy a homosexualov.To je super kombinacia. 😀 Asi nieco nam tom Ficovi bude ked ho volilo tolko ludi,nie? A hlavne teraz v obdobi krizi.By som rada,videla ako by to zvladol dzurinda.Co bolo dobre za dzurindu???
na jednorazovom prípevku na dieťa zarobili najlepšie predajcovia kočíkov...
a rozdávať sa donekonečna nedá a hlavne, ked nemá z čoho.....
KDH nefandím a nikdy mi nesedeli, nedalo sa im veriť...no Figeľ vyzerá ako slušný politik a v Bruseli to hádam pochopil...
SaS neviem prečo všetci vidia len drogy a homosexuálov, ich program je dobrý a ponúka nielen sľuby ale aj ako?
a čo bolo dobré...daňová reforma
a ešte dôchodková reforma...
niečo podobné sa teraz snažia spraviť aj v Čechách, včera dávali v telke priamy prenos, (bola to tuším snemovna) a bolo to veľmi zaujímavé...
ja sa vyjadrím iba takto-mne su cele volby u r...i ale najviac sa mi paci ako ta ,,uzasne sympaticka Radicová,, 😝 😝 😝 😝 na ktoru sa neda ani pozriet nie to este pocuvat zapotila,,ako dnes ludia rouhodli a zvolili si koho chu a ona zostaví vladu,, 😀 😀 😀 😀 😀 Do kelu vsak mala o 20% percent menej hlasov ako Fico a ona tu bude rozpravat ako nevyhrala-a taká výhra ze stoji na sachovnici ako pesiak a posuva ju ,,kral-Dzurinda,,.
A este jedna vec sme na Slovensku-nechcem teraz urazat nikoho kto byva juznejsie alebo vie po madarsky-kazdeho vec- 😉 ale vezmi te si ze kde,v ktorom okolitom state alebo vobec europskom má stranu mensina?toto sa fakt moze stat iba na slovensku-aspon ze sa tam nedostane -do parlamentu Csaky a Meciar
a este jedna vec-prve co spravi nasa nova pravica bude ze budeme zase platit u lekara 😠 mozno sa nám mladím zda ako blbost ked vacsina z nas nemá problem-ale vezmi te si ze starsi ludia ktorí tie problémy maju-zda sa mi to smiesne-ked clovek pride k lekarovi a nebude smrdiet Eurom tak ho asi nechaju skapat na chodbe 😠 😠 😠
srdcko, ked si toto pisala, uz bolo jasne, ze Meciar v politike skoncil a Csaky takisto odchadza zo strany, tiez ostali pred branami...
Sas nie je za drogy, chcu aby clovek ktory ma u seba jednu az 5 cigariet z marisky nebol automaticky odsudeny na roky basy akoby niekoho zabil. je to makka droga, chlast u nas zabija zivoty aj rodiny a veselo sa predava, zhuleny studak este nikoho nezabil pokial viem.
neviem preco by sa malo len externe spoplatnit...moj muz vystudoval popri praci, celych 5 rokov platil dane, venoval skole takmer kazdy vecer, vikend a dovolenku, nemohol si dovolit chodit na skusky nepripraveny a opakovat ich, kedze nemohol odbiehat z roboty tak casto, o to viac sa snazil. nemal po strednej ani halier podpory od rodicov, doslova, tak urobil VS popri praci a zvladol to, ale preco by mal este platit navyse? ved plati dane? bud rovnaky meter alebo tomu dat pokoj a nerobit hriechy medzi ludmi.
a tie reci ze nova vlada hned zrusi vyssie rodicovske...ved Radicova bola za to aby cely prvy rok materskej zena dostavala 100 percent svojej mzdy, tak hned neociernujte len preto ze to Fico tak povedal, lebo Fico este pravdu nepovedal, ani zo sna...
a keby zaviedli poplatky ulekara, tak je tam zase trochu menej cakania, lebo by babky museli sediet v parku a nie v teplej cakarni. ved ak ide opakovane s jednym problemom, tak plati len prvy krat nie? pamatam si ako som chodila po doktoroch a platila som len u prveho ktory ma prvy prezrel, bolo to suvisiace vysetrenie.
mne je luto ak mlady clovek musi chodit po lekaroch s dietatom a este ho aj osklbavaju, ale tieto vecne dochodcovske lamentacie, to je o nervy, moja mama bola dlhdobo nezamestnana, nedostavala nic, lebo otec robil a mal viac ako minimalku a teraz je v dochodku a vazi si kazdy cent a ziju skromne. len nadava na vecne sa stazujucich dochodcov...stazuju sa hlavne ti co beru pekne prachy, to uz tak byva.
ono keby vlada co prave skoncila nedala vsetky nase prachy a dokonca aj prachy buducich generacii svojim kamosom do predrazenych zakaziek, odsuvajuc na bok vyhodne lacnejsie projekty, tak by sme sa tu nemuseli natahovat. cisla hovoria jasne...
@srdcko81 mne sa zas nepaci,ze Fica som dostavala len jednu matersku-190 eur na dve deti-dvojicky!....a asi na tom tiez nieco bude,ze Smer ako jedina lavicova strana sa dostala do parlamentu...65%ma pravica!!!....volici Meciara hlasovali za Fica a ti,co to mali u r...ti a nesli volit,sa nemaju pravo na co stazovat....a tiez nie je nahoda,ze v Bratislave,v meeste s najvacsim zastupenim inteligencie nevyhral Fico!
ja som dostávala na tri deti jednu materskú a jednorazový príspevok som nedostala ani raz....
zle sme si to s mm naplánovali 😎
mna zabila Tomanova,ked sme na vianoce isli rano este s detmi do tesca,mala tam tu vianocnu kapustnicu a nas tam nalakali a ona zavalila mojim detom,ci k nej nepojdu na jeziska,ze u nej sa budu mat dobre-ja som sa vtedy tak nasr...la,ze vianoce,nevianoce a od srdca som jej povedala,keby radsej robila tak,aby sa vsetky deti mali dobre a nekradli im prispevky....bola zarazena a uz nas hned pratali od nej 😀
a tiez nie je nahoda,ze v Bratislave,v meeste s najvacsim zastupenim inteligencie nevyhral Fico!
tak to si zabila teraz.....

diddi ja si to myslím tiež a teraz Figeľ povedal, že bude rokovať 😒