Voľby 2010
...tak dufam,ze Slovaci su natolko mudri,ze pojdu v sobotu volit...a snad aj inteligentni,ze uz stacilo 😉
no neviem Srdcko, ale ja som pocuvala rannu tlacovku Radicovej a hovorila velmi rozumne. bodaj by sme mali viac inteligentnych zien politiciek...ze uz nie je najkrajsia, ale ved zeny v strednom veku uz nemozu byt missky, nemozeme posudzovat politikov podla vyzoru. pacila sa mi aj tlacovka Bugara, hovoril vecne, zrozumitelne a realisticky. o Figelovi som nevedela co si mysliet, ale videla som jeden dokument, ako za nim prisli do Europarlamentu s pozvankou na polovacku a on bol taky zaskoceny a vravel im, ze skor chce zvierata chranit a nie strielat!. zda sa mi, ze ma charakter....no, dufam, ze sa nemylim....
skor sa trochu bojim SaS, su to mladi chalani....co ma tesi, odpovedali zodpovedne na dotazniky o ochrane prirody dost erudovane, zrejme si dali tu namahu a zohnali si odbornika....
no, uvidime!
diddi, to s Tomanovou bola kvalitka 😀
no ale v Ba naozaj Fico nevyhral.....
srdcko,ved aj teraz je to tak,ze ak nedas do vacku tak o teba nikto ani nezakopne...cest vynimkam samozrejme
a co sa tyka spoplatnenia studia - v zasade nie som proti pretoze teraz je velka cast studijnych odborov o nicom a jedine,co funguje,je produkovanie absolventov s min moznostou uplatnenia vo svojom obore...mne sa na skole xkrat stalo,ze sme prisli a vyucujuci sa na to vyflakol a potom na skuskach a statniciach sa na nas odbavoval...keby som si to platila aspon by som mala pravo si dupnut..ze ocakavam,ze vyucujuci pride,odprednasa k veci lebo u nas riesili teda vselico len nie o co mali 😠
a co bolo dobre za dzurindu? len si spomenme kde bola nasa krajina v 98 a v akom stave ju odovzdavali v 2006..chyby urobili aj dzurindove vlady ale pri ficovej vlade bol kazdy den nejaky skandal a miliony a miliardy len tak lietali
a pravica dostala viac hlasov ako fico,proste je evidentne viac ludi,kt ho nechcu ako ti co ho chcu
@lucinka4 sme na tom podobne, aj ja som to vystudovala, v Bystrici. Ty si studovala kde? Suhlasim s tebou, politicka kultura v tomto state je na bode mrazu, politikom uplne kludne tolerujeme preslapy, za ktore by v inych krajinach nielenze sami davno odstupili, ale v niektorych pripadoch aj drhli vazenske zachody 😠 . @teodorka co sa Kotlebu tyka, ciastocne s tebou suhlasim, chapem tvoje pohnutky, preco si ho volila, citala som ich predvolebny letak a veru, kopa veci sa mi velmi pozdavala, ale nie je mozne robit takuto politiku v state, ktory je sucastou EU, uz len za to, ze by sa dostal do parlamentu, by na nas uvalili sankcie. Ja som volila SDKU, nehanbim sa za svoj nazor a viem si ho aj obhajit, len nemam rada diskusie s ludmi, ktoŕi na vsetko reaguju vetami typu "za Dzurindu sa to robilo tiez". A pre tych, ktorym je nesympaticky vzhlad p. Radicovej, nemam pocit, ze by sa na nu nedalo pozerat, ma uz svoje roky a nemusi vyzerat ako Miss, okrem toho, je to vzdelana zena, ktora bude nasu krajinu na poste predsedkyne vlady dostojne reprezentovat.
michelle - ja som studovala v NR ale predpokladam,ze niektori vyucujuci boli spolocni 🙂 takze asi vies hlavne na koho narazam,ze rozpraval uplne o inom ako mal, je proste fenomen 😀
Problém začína niekde úplne inde, najviac ludí zamestnávajú malí a stred.podnikatelia, keď je politika v prospech tejto podnikateľskej skupiny, tak je to predpoklad nárastu zamestnancov, ziskov firiem a to úzko súvisí aj s nárastom miezd, následne aj väčšieho objemu daní a prímov pre štát. Keď je štát bohatý zanikajú aj rôzne poplatky a stúpa blaho občanov. Nebudem hodnotiť vládu Fica, veď to už spravili mnohý odborníci, pokiaľ ale viem, ani jeden nesúhlasil s tvrdeniami p. Fica. MM je drobní živnostník a preto mám možnosť posúdiť v reále mnohé veci, verte, že táto vláda za štyri roky pre nikoho nič nespravila, teda ak nemyslím ich vlastné vrecká. Asi by sa mala obmedziť aj možnosť voliť príliž mladých ľudí do veku 25r a ľudí v dôchodkovom veku nad 62r- prvá skupina sa dobre ešte nemôže rozhodnúť a tá druhá vo väčšine už ani nevie čo všetko to obnáša, samozrejme sú aj výnimky.
diddi ty si to úplne zaklincovala...aj ty si jedna, akože z tých viac inteligentných? 😕ale veď to vždy bolo, že Blava zvysoka s..... na nejaký východ, na to ako tu ľudia žijú, s kým tu žijú, či majú prácu, diaľnice...a dalo by sa pokračovať, Myslím, že sme malá ,,haluška,, na to, aby sme sa ešte takto delili- na ,,viac inteligentných,, (Bratislava) a ,,menej inteligentných,, (zvyšok Slovenska) 😝 aspoň že Radičová to pochopila a v Markíze povedala veľmi pekne posledné vety pred koncom adresované Ficovi na margo ,,červenej mapy,,.
ad dôchodkový systém- lepšie sa sporí z vyššieho platu ako z nižšieho a v tomto smere je zase Bratislava popredu, tak prečo by mali byť tí ,,viac inteligentní,, proti...
@veronikapp ja som to pochopila tak, ako to vidim, na vychode zostavaju ludia co sa zivia rukami, zvacsa, ti rodicia a ich deti, co sa zivia hlavami, sediac nad pc, tie idu do BA, lebo proste je tu viac prace v tomto smere. aj mm je vychodniar a je tu, lebo doma by pracu ktoru vie robit nezohnal, ja detto a tiez nepochadzam z BA.
sama to vidim na kope ludi ako dojdu domov z roboty, kde len dru ako robotnici, vecer maximalne pozru spravy ktore su o nicom, ziadna pravda o politike a nemaju chut ani sancu precitat si napr.Trend, takze tak...potom veria Ficovi, lebo ten aj ked klame, ale krici to tak nahlas a casto, ze to naozaj vyznieva ako pravda, ale clovek musi o veciach ktore on berie do huby citat co pisu odbornici a ludia ktorych sa to dotyka, aby zbadal, ze on ozaj len spinavo klame.....
mamutka nepodceňuj východniarov 😉 aj tú sú veľmi šikovní vzdelaní ľudia, úspešní podnikatelia, nielen robotníci, ktorí drú a nestíhajú alebo śa im nechce sledovať nejakú politiku...
myslím samozrejme tých, čo nezutekali do Bratislavy 😉
ja som spokojna s Ficovou vladou 🙂
no minimálne sa za tie 4 roky zvýšila pôrodnosť 😉 a to je pozitívne, nie?
ale to preto, lebo rodili silné ročníky...
mladé kočky normálne a my staršie, lebo bol najvyšší čas 😀
a celkom pekná materská a príspevok po pôrode 😀
veronika, kde ich podcenujem? nevnucuj mi cudzie slova...
to s tou porodnostou, to je velmi jednoduche, ako volakedy 25 rocna bola vydata a mala deti, inak bola stara dievka, tak po komancoch ludia zatuzili najskor vystudovat, cestovat, pracovat, nie hned zakladat rodiny, hlavne nedostavali hned mladomanz.pozicky....takze nastala pauza, nic ine,
teraz silne rocniky - decka zo 70-tych rokov maju cez 30 a zakladaju rodiny, lebo uz zarobili dost na hypo. pauza prekonana....to snad nemienis pripisat ficovi 😉
mesto s najvacsim zastupenim inteligencie sa meria poctom institucii,strednych a vysokych skol,produktivita,umelecka obec.....
@veronikapp cakala som tvoju poznamku 😉 ....tak mi vysvetli,preco tam Fico nevyhral 😉
kazdeho zaujima co sa bude platit a co nie. vo vyspelejsich krajinach sa skoro vsetko plati a aj tomu odpoveda potom kvalita sluzieb. je pravda ze na jednej strane su tu nizke platy, ale zas mozno keby tu uz bol zabehnuty system spoplatnenia skolstva ci zdravotnictva a podobne tak by aj na vyssie platy zvysilo. v inych krajinach to funguje tak by mohlo aj tu, ale to by sme asi museli pomenit ludi, lebo tu sa vzdy najde niekto kto si privlastni aj to co mu nepatri. ja verim, ze nova vlada bude lepsia ako ta stara, tolko skandalov a bordelu ani za Dzurindu nebolo.
ta materska bol len predvolebny tah, v tom spravnom roku to stihli, naco to dat skor, zejo... 😒
a vies kolko veci dobrych pre deti prislo na pretras v parlamente od opozicie a bolo to zmietnute pod ciernu zem len preto, ze to vymyslela opozicia? deti su pre take hyeny len rukojemnici....napr.opozicia navrhovala aby sa mohli deticky z DD hned adoptovat, a nemuseli sa tam drzat 6 mesiacov na pozorovani, ved je to rozhodujuce obdobie aby sa to neviniatko citilo dobre a neplakalo samo cele dni a noci v postielke a neostalo apaticke...samozrejme to koalicia musela kompikovat....
viete co je zvlastne? ze kazdy hodnoti vladu len podla toho kolko mu z toho kvapne... ci ma charakter, ci sa chrani priroda, podporuju alternativne zdroje energie, prava mensin - aj zien...skutocna rovnopravnost, aj podmienky pre zeny matky, o tom sa nezmienuje nik....
kazdy sa len boji o svoj valov..... fakt divne....
aj ja verim, zisli sa seriozni a slusni ludia, nie ozrani a hulvati. Bugar je madar ale vzdy bol slusny rozumny clovek, to povedal kazdy koho som stretla, ci uz riadil podnik alebo pasol kravy! Radicova je velmi seriozna, Sulik dufam nesklame, KDH beriem s rezervou, ale lepsi Figel ako Hrusovsky
filipal trafila klinec....
och Mamutka, aspon niekto zdiela moj nazor.....niekedy si pripadam, akokeby som zila na Marse ☹ ☹
😅 ja sa nemienim hádať...
ale jedno mi nedá- inteligentná diddi doknoca predvídala MOJU reakciu na SVOJ príspevok z predchádzajúcej strany 😅
tak ako boli kauzy za Mečiara, boli aj za Dzurindu, nepopieram ani za Fica a verte, že budú aj za Radičovej.
filipal, to nie je zvlastne, to je typicke pre Slovensko 😀
skoda, ze Ficova vlada nebola schopna vydat spravu o stave financii a stave socialnej poistovne v termine, aby sme videli, ako "dobre" sme sa mali...socialka je pred krachom, zas si budeme musiet vziat pozicky, pred volbami velmi nechceli ist s pravdou von.
mafian Harabin na cele ministerstva spravodlivosti - skutocne nadherne...a pozicku Grecku (ktore bude tak ci tak nutene o par rokov vyhlasit krach) budu splacat aj detne deti...nemozem povedat, ze som bola s Ficovou vladou spokojna. dufajme, ze buduca trosku ten bordel v state uprace...
ja netvrdím, že Fico je Boh, za jeho vlády som prišla o prácu...robím v zdravotníctve, ale nikdy nezabudnem na Dzurindu, keď lekári žiadali na nejakom zhromaždení vyššie platy, a on sa na nich usmieval a kýval hlavou, že ,,no nemáme,, a potom ho zahádzali plášťami...a teraz má účty vo Švajčiarsku...
a to že bude premiérka Radičová, nie je isté... z toho čo dnes bolo povedané, je SDKU rozdelené na dva tábory, tak žeby Miky len tak cúvol?
mamutka,presne tak!....tato vznikajuca pravicova vacsina-podla Fica "zlepenci" maju vysoke predpoklady,kvality a profesionalitu....ide totiz aj o reprezentovanie Slovenska v zahranici....a to s nejakym ozranmi a nervakmi nedosiahneme nikdy!....a nechapem,co stale riesite Dzurindu....pozrite sa,co sposobil Meciar,Slota a Fico!....Dzurinda spravil najlepsie co mohol,opustil kandidatku a tym poslal stranu vpred...vedel,ze bude trnom v oku,presne tak,ako tu vypisujete.
prečo to vnímate tak, že ľudia volili Fica len preto, že im z toho niečo kapne?
ja som spokojna že SMER ziskal tolko hlasov to svedči za všetko.A nemam rada,nazory typu čo spravil Fico s financiami atd.Ved je v prpblemoch snad cela europa.Akurat že za Ficovej vlady sa išlo do EU.Nikto nieje spasitel a snad on sam nemože teraz zachranit slovensko pred svetovou krizou.Vyše polovica ludstva ho volila a to je teda uctihodne.Asi to potom nieje tak ,že nič neurobil.Teraz bude vladnut Radičova a bude tam vačšina priživnikov ,ktory nič neurbia a budu cely čas hadzat vinu na Fica ,že ved on to tu take zanechal a už sa stym určite neda robit.
Ale sto ludi sto chuti,nechcem nikoho presviedčat,je to len moj nazor.A vidim že tu v tejto diskusii je vačšina proti Ficovi a smeru.Tak tu nebudem vyrit vodu. 🙂

a co nie je pravda?