icon

Voľte rozumne. Dajte šancu stranám, ktoré tu ešte neboli

4. júl 2023

Ach ludia volte rozumne.Dajte sancu stranam co tu neboli.Nevracajte sa k obdobiu z pred 4,8 10r

Strana
z3
evme0301
16. júl 2023

@zuzulka558 Kľudne si môžeš myslieť, že je niekto zastaraný keď chodí voliť. Inak kradlo sa už od dôb Jánošíka a vždy sa bude, ale aby si rozumela čo znamená voliť menšie zlo:iné je keď sa kradlo za smeru a ľudia mali čo do huby a iné je keď sa kradne teraz a ľudia nemajú čo do huby. A dieťa už len tým, že sa v tejto dobe narodí má dlh 4000 €. A inak tvoja teta, čo na tej ambasáde si nepísala, čo robila. Upratovačku? Ty vieš aké právomoci vôbec ambasáda má a robí?... Tak si zisti, keď si taká moderná. Čo to tu pletieš s vládou štátu.To je vnútroštátna politika.. A migračná kríza, keď už sme pri zahraničnej politike a zastupiteľskom úrade tiež nebola zvládnutá.

slovakboy
17. júl 2023

@evme0301 páči sa mi ako sa (Pro)- smeráci už ani nesnažia bojovať proti rozkrádaniu, dokonca to vydávajú za normálne. Len aby sme neboli zadĺžení. Ako keby nás práve to malo posunúť ďalej. Zadlžovanie ešte nemusí byt zlé, ak sa míňa dobre. Šetrenie je len splácanie budúcnosti ktorú nemáš zaručenú. Aj jedna aj druha forma financovania je správna a môže byt v extrémnych prípadoch zlá.

evme0301
18. júl 2023

@slovakboy a kto ti kedy povedal že ja som pro smerák?

evme0301
18. júl 2023

@evme0301 Ty prosmerák...alebo prooľano,či prodemetovič. Ja Niesom, ani som nikdy nebola za nich, keď už sme pritom... a prečítaj si ty ešte raz správu. Píšem že sa kradlo vtedy aj teraz atď...Ale teraz je ešte horšie. Nesúhlasím s minulou a terajšou vládou už absolútne, ale dôležité je aj zloženie vlády a kto sa tam dostane.

slovakboy
18. júl 2023

@mpg tak ako sa majú stať skúsenými ked ich nikto nezvolí a radšej bude voliť skúsených babrákov? Ja budem voliť systémovú stranu s programom ktorý mi sedí a s hodnotami, ktoré sa tu ešte nepodarilo od 1939 teho vybudovať.

slovakboy
19. júl 2023

@evme0301 Prečítaj si svoju vetu: “sa kradlo za smeru a ľudia mali čo do huby a iné je keď sa kradne teraz a ľudia nemajú čo do huby” Neviem o tom, že by za Smeru mali ľudia toho viac. Alebo že by sme niekde napredovali. Viď vražda Kuciaka, Jankovska, Kočner, Bodor, rozkrádanie polno dotácii, …A chod sa pozrieť do Poľska a do Rumunska kde boli a kde sú teraz.

mpg
19. júl 2023

@slovakboy Preto treba ísť na voľby, aby každý volil, to o čom je presvedčený, že to bude dobre, aj v minulých voľbách dostáli nové strany šancu a za tri roky sú tú traja premieri, celkove je dosť málo politikov, ktorí dajú aspoň jedno volebné obdobie.
Aj teraz mali šancu pred voľbami vytvoriť silnú pravicovú stranu a vidieť, že nevytvorili nič, o programe, ktorý by riešil hlavné problémy ľudí na celom území (nie len okolie BA) ani nehovoriac. A kradlo sa aj za tejto vlády, boli podozrenia aj v obstarávaní pomôcok počas korony, posledne Vlčan a ešte ktovie čo vypláva.

evme0301
24. júl 2023

@slovakboy a ty kde žiješ? Tak sa máš asi dobre, keď nevieš o dnešnej situácii Jánošík. A chceš povedať, že sa nekradlo za smeru? Vieš, ja to cítim a ľudia to cítia. Či na platoch, cenách, kto chodil vtedy na dovolenku teraz mu to už nevydá, zamestnanci na úradoch sa sťažujú že nemajú toner ani papier do tlačiarne a kupujú si aj hajzliak... Ja viem čo som napísala. A súhlasím so správou od mpg. Ty si totiž nepochopil moje slová, ale mpg áno. Choď na východ a opýtaj sa ľudí ako sa majú. Nemusím ti to ja vravieť. Mimo BA ani robotu už poriadne nezoženieš. Gastro, podnikatelia a iné... veľa z nich položila táto vláda,. a o štáte? zdravotníctvo na nule, školy tiež, bezprávie, blbiny riešia, ale ľudí nie... netreba hovoriť. Však choď medzi ľudí a opýtaj sa keď sa máš tak dobre, ako sa im páči.

evme0301
24. júl 2023

@slovakboy a vieš, ešte načo nás porovnáva š s Rumuni akože? Keď si už taký slovak... tak sa pozri kde sme boli a sme my. Nie je to u nich, u nás, či kdekoľvek aj vládou. Jaaaj sorry ty si odborník na všetko, čo nič nevidí a Slovensko sa má dobre, nemá menej predsa. Vidíš čo chceš..."choď sa pozrieť na Rumunov, Poliakov... ty vlastenec akože Slovák boy-to je vlastne v originál Slovenčine, že?

viestta
24. júl 2023

@evme0301 porovnat sa s inymi nie je na skodu. Len vdaka porovnaniu vieme, mozno objektivnejsie, posudit mnoho veci. Vdaka porovnaniu so susedom vieme, ze nam rastie v zahrade viac buriny a mali by sme to riesit, porovnanim s inymi vidime, ze v niecom sme lepsi, v niecom horsi. Nevidim nic zle v tom, ak sa porovnava akykolvek fakt na Slovensku s inymi krajinami. Kludne aj s Rumunskom, Bangladezom alebo Norskom. Porovnavanie nam dava moznost hladat rozdiely a hladat aj to, co mozme zlepsit. Porovnanie nam dava moznost byt hrdy na to co som dosiahol.

evme0301
24. júl 2023

@slovakboy ozaj pre tvoju info sme riadne zadĺžený štát... viac ako za smeru. Títo sú tiež výborní politici, ale v zlodejine asi lepší. Dieťa čo sa teraz narodí, je zadĺžené už len tým že sa narodí. Smutné, že sme za každej vlády len pokusnou vzorkou. Či už teraz, či v minulosti.

evme0301
24. júl 2023

@viestta ja vo veĺa veciach s tebou súhlasím, možno aj s porovnaním pre utvorenie si nejakého obrazu. OK. Ale nie pliesť hrušky s jablkami. A LEN prizerá ie sa, porovnávanie sa, nám v tomto prípade veľmi nepomôže.

evme0301
24. júl 2023

@viestta áno súhlasím, že porovnávanie sa nám dáva možnosť byť hrdí na to čo sme dosiahli. Ale zabudla si spomenúť aj tú druhú možnosť. Byť sklamaní, naštvaný, hanbiť sa za to čosi me nedosiahli a zlepšenie situácie v nedohľadne.

viestta
24. júl 2023

@evme0301 nie, porovnavanie nam v mnohom pomoze. Aj porovnavanie s tymi co su na tom horsie aj porovnavanie s tymi co su na tom lepsie. Lenze porovnanie nie je zaruka zmeny. Zmena musi vychadzat z nas. Ked nieco chcem, musim nieco spravit aby som to dosiahol...

evme0301
24. júl 2023

@viestta áno súhlasím. Preto porovnanie bez niečo... spraviť pre zlepšenie,čiže bez konania a prizerania sa ti nepomôže. Ani keď porovnáva š burinu so susedom a len sa kukáš na ňu ako sa množí.

viestta
24. júl 2023

@evme0301 a preto pre zmenu treba vyberat pri volbach rozumne. Nadavanie nepomoze

evme0301
24. júl 2023

@viestta tak

slovakboy
24. júl 2023

@evme0301 viem ako sa majú ľudia na východe a som možno lepší Slovák ako sú niektorí tí, čo sa búchaju do prsíčiek a dávajú si národniarske prívlastky. Maďar poctivo pracujúci na Slovensku a platiaci dane tejto krajine je väčší Slovák ako Danko, ktorý zbohatol na rozkrádaní podnikov v 90 tých rokoch so svojim ockom. Už mám alergiu na hejslovakoch, národniarov a ľudákov. Lebo podľa nich je Slovak ten, čo neznáša Rómov a všetkých neslovákov. A miluje Rusov. Táto vlada aspoň niečo dala aj ľuďom. A Smer, ktorý tu vládol 12 rokov priviedol krajinu do zaostávania vo všetkom. Spomínaš nezamestnanosť v gastro sektore. Práve sa kolega vratil z Bavorska. Hotel, v ktorom som vždy býval už neexistuje. Lebo skrachoval kvôli korone. Lenže podľa teba asi aj za koronu môže táto vlada a Smer nás zachráni. Ja nemám obľúbených politikov, pretože majú slúžiť a neslúžia. A celkovo, prečo by som mal mat rad nejakeho politika? Zvolil som ho a potom nech maká. Nezaslúži si viac úcty ako hocikto iný. Fico ma hrozne sklamal, pretože ja som presvedčením sociálny demokrat. Ale nie birmovany komunista so 70 tisícovými hodinkami na ruke. To je sociálny demokrat? To vážne? Prečítaj si knihu Vlastnou hlavou a pochopíš kto bol Fico a čím sa stal. Súhlasím s jeho vyjadrením, že je lepšie žiť v krajine, ktorá nie je ekonomický tiger, ale ľudia su spokojní. Máš pocit že sú ľudia spokojní? Alebo že by sme boli tiger? Vážim si politikov v Škandinavii a vo Svajciarsku. V Dansku a v Holandsku. Teda v krajinách kde je skutočná sociálna demokracia a kde politici sú sluhami naroda. Kde sa ľudia cítia najšťastnejší na svete hoci tam majú v zime tmu a v lete furt svetlo. Keď pred voľbami zacítim u niektorého politika, že smrdí ako sluha, budem ho voliť. A mimochodom, toto je priateľsky portál. Prečo tie osobne útoky na moju osobu? Beriem to tak, ze si to napísala v hneve. Ale pouvažuj nad tým čo ťa hnevá? Ja? Môj nick? Moje mudrovanie? A prečo? Lebo mám iný názor? A nemôžem mať iný názor? Ja ťa chápem, že si sklamaná z tejto vlády. Ale nechápem ako môžeš byt spokojná s tou predošlou. Ako to viedli? Nebudem sa opakovať, vieme ako.

autor
25. júl 2023

@evme0301 ale prosim Ta za 12 r vlady smeru sme tam kde sme.Najlepsi bil dzurinda.Alw skoda ze ludia nanhi zanevreli.

evme0301
25. júl 2023

Dzurinda?Nedaj sa vysmiať.

evme0301
25. júl 2023

@evme0301 Čo už ten pre Slovensko urobil. "Za 12r. vlády smeru sme tam kde sme", len si akosi zabudla pripočítať tie ďalšie roky, súčasnej vlády. Až potom sme spolu s tými 12r. tam kde sme. Nezdá sa ti, že od vlády smeru sa kadečo stalo? Doba sa zmenila, čas pokročil, vojna, covid, zadĺžené, nižšia životná úroveň, ale vyššie ceny.... Takže nepomohlo tých 12r.,to bolo tiež zlé ale tých zvyšných pár rokov doteraz to zaklincoval. A o úrovni, odbornosti, prejave, prezentovaní štátu nehovorím. To viac pre Slovensko Vlhová už spravila ako tieto vlády +Dzurinda dokopy+prezidentka. Tá má okrem iného aj reprezentovať štát v zahraničí.

evme0301
25. júl 2023

@slovakboy vo veľa veciach súhlasím a ver že nie som spokojná s vládou smeru, ešte raz opakujem ak si nepostrehol, keď si ma ty označil za prosmerák...,že som nič také nikde nepísala. Ja som minulú vládu ani pred minulú nevolila. Ale nie je mi ľahostajné keď vidím ako teraz ľudia žijú a trpia. Máš pravdu v tom, že nepomohlo ani tých 12r predtým, ale ako som už písala... zabúda sa na 12r.+tieto ďalšie štyri, čo nás dorazili úplne. Za covid samozrejme nemôžu, ale za deptanie, zastrašovanie, obmedzovanie slobody, príkazy a nezmyselné zákazy, nákupy vakcín po expirácii, nadbytočných testov pre nejaký ich biznis, rozdávanie iným krajinám bez rozmyslu, nadávky+urážky+ponižovanie sa navzájom t. j. úroveň politikov, zbytočné mrhanie ako tablety pre dôchodcov ktorý ich ani zapnúť nevedia (nemyslím v zlom) a pod. áno. Tebe sa zdá akože správne a férové dáme vám 400€ (mimochodom z našich daní-však vy nám to do kasy zase keď vás zderieme z kože, daňami a poplatkami zacvakáte do nej) a choďte voliť?

evme0301
25. júl 2023

Ešte raz... Čo ten už urobil pre Slovensko?

evme0301
25. júl 2023

Teda okrem toho, že SPP odpredal za 1€, zatiahol nás do vojny v Iraku, rozpredal náš štát, povolil prílety cudzích vojsk, ukrojil si pravdaže aj so svojou partičku dosť pre seba. Min. si prečítaj 12 najväčších škandálov Dzurindu. Aj keď realita, je ešte "lepšia" Ale oki, beriem tvoj názor. Každý má naň právo aj voliť koho chce. Inak otázka na všetkých... za koho vlády bolo podľa vás dobre? (ja osobne o takej neviem)

viestta
25. júl 2023

@evme0301 aj ked vynasobis Dzurindove skandaly troma, lebo taky je pomer rokov co bol pri vlade on a Fico, este stale nebudes mat ani polovcny pocet voci Ficovi. Ked porovnas financne straty, ktore to prinieslo, tak tam je rozdiel miliardach. A rozpredaj statneho majetku? Ten porozdava Meciar svojim ludom. Pre Dzurindovu vladu uz ostali len omrvnky a len vdaka tomu, ze umoznili vstup cudzieho kapitalu zachranili mnohe, aj strategicke podniky pred krachom.
(inac len taky na zamyslenie: Meciar bol vo VSZ peceny vareny, kazdu chvilu bol na "zdvorilostnej navsteve" u ludi, ktorym fabriku dovolil beztrastne ukradnut ucelovymi machinaciami s vytvaranim sro-ciek a prevodmi vastnickych prav, Durinda bol raz a Fico bol s tymi hnusnimi kapitalistami rokovat aj v Pitsburgu aj niekolkokrat bol v Kosiciach podpisovat rozne deklaracie o spolupraci, len aby zabranil odchodu USS z Kosic a zatvoreniu fabriky, ktora zivi velku cast vychodu Slovenska)

autor
25. júl 2023

@evme0301 a co take sa stalo?Cesty nedostavane,skola a zdravotnicvo v katastrofalnom stave.Mzda na sk 700€ asi to.

autor
25. júl 2023

@evme0301 a co ked sprivatizoval,Pozri sa nasi polnohospodari nie su rozoredani a stale nemale dostatok produktov any sme zasobili nas trh,vsetko dovazame z cidziny,maso ,obilie vsetko.Cize co si myslis slovaci nebedia ,urcite elektrarne a ine podniky by pod slovenskom boli rozoredane tiez ale Ficovi a podobnym oligarchim ako zdravotnictvo Pente.Sa tu slovakujes ale nasi polnohospodari co by sme si mohli na seba vyrobit zibronia aby ich stat podporoval vidis nam nieco ostalo a nerobime s tym nic.

evme0301
25. júl 2023

@viestta Nedržím ani jednému stranu. Máte pravdu. Ale keďže som ich nevolil, nebudem celkom na nikoho nadávať. A pozerať sa čo bolo nám veľmi nepomôže. Preto treba ísť voliť, každý podľa svojho presvedčenia. Veľakrát by voľby dopadli inak, keby sa ľudia aspoň zdvihli od telky a išli k urnám.

evme0301
25. júl 2023

Súhlasím s tým, že nie je Slovensko sebestačné. A to potrebujeme. Ale nie... dovezieme kontaminovanú ukrajinskú pšenicu a našim poľnohospodárom nedajú možnosť sa presadiť.

Strana
z3