Vplyv mena na osud dieťaťa
Maminky,mozno blba otazka,ale zaujimalo by ma,ci ste pre svoje dietatko vybrali meno podla toho,ake sa vam pacilo,alebo ste sa zaujimali aj o zivot _osud ckoveka s tymto menom?ovplyvnilo vas to nejak pri vybere?
@mirage2017 povedz mi jedno, prosím Ťa. Ak nie si Slovenka, ako si našla toto fórum? Je dosť divné, že cudzinec, absolútne nehovoriaci a nepíšuci po slovensky narazí práve na toto fórum....
@libawet Žijem tu
@libawet aj pracujem tu, platím dan, moja diéta narodil tu, ešte niečo..... pardon a som 😇
@libawet prepac, ale preco by tu nemohla pisat? Ty mas odkial pravo tu riesit, kto odkial je, ako pise, preco pise? Ty nedokazes najst zahranicne forum? A navazat sa do jej gramatiky? Je jasne viditelne, ze to nepise niekto, kto ju neovlada, lebo v skole sa na ucenie vykaslal, ale ze to pise cudzinec... Ukaz ty v akych jazykoch dokazes gramaticky spravne pisat...
@libawet
liba - hus po madarsky .....wet - mokra po anglicky . Cize MOKRA HUS - a to si !
@katka253111, cudzinec? Pobavila som sa. Ta baba si evidentne z toho striela. Rozumie aj najjemnejsim narazkam, akykolvek text jej nerobi problem, jej prispevky su perfektne stylizovane s bezchybnou vetnou skladbou. Ked by cudzinec takto vynikajuco ovladal slovencinu, mozno by sa obcas pomylil v rode ci pade, ale rozhodne by nesplodil takyto text. Zaciatocnik by zase nezvladol take vetne skladby a formulacie.
@libawet Nevidim nic divne v tom, ze cudzinka pouziva slovenske forum, naopak si myslim, ze je fantasticke, ze je aktivna. Ked sa clovek uci cudzi jazyk, jedna z najvatsich chyb je zrovna, ze si mysli, ze ak nehovori perfektne cudzim jazykom, musi byt ticho. Prave cez chyby sa uci, je to pomaly proces. Slovencina je velmi zlozity jazyk a ja obdivujem ludi, ktori sa dokazu naucit tento jazyk.
@libawet Ja zijem dlhe roky v zahranici a tak viem z osobnej skusenosti, ake tazke je zvladnut cudzi jazyk (teraz je to taliancina, ktoru musim dobre ovladat, druhy jazyk po anglictine). Stretla som sa s roznymi postojmi ludi, ale vzdy ma vedeli vytocit ti, ktori zhadzovali cudzincov, pretoze neovladali ten jazyk ako domaci - moja kamaratka tak bola sikanovana v praci. Ja si myslim naopak, ze treba mat pozitivny postoj a povzbudzovat toho cloveka, pomahat mu.
@mirage2017 ide len a len o to, že ja ako Slovenka, ak by som chcela žiť v inom štáte, tak musím ovládať perfektne aj ich jazyk - slovom aj písmom. A prepáč, ak by som ako Slovenka prispievala na inojazyčné fórum a nevedela ten jazyk, tak sa aspoň dopredu ospravedlním, že ho komolím a dobre neovládam, pretože sa to cudzinca môže dotknúť. Tebe evidentne ohromné sebavedomie rozhodne nechýba, pretože bez akýchkoľvek pardónov si tu píšeš hlava - nehlava, veď Slovák - rozlúšti si.
@triciachloebrody Tvoj " nick " radšej ani lúštiť nejdem a radšej nekomentujem, s hlupákom je to škoda.
@libawet Dráha Libawet, veľmy to milé že snažis mne pomoct, ale jeden dvolozite vec. Toto nie je moja práce, ale keby tak robím 100%. Píšem a čítam kvôli tomu aby hlboko som poznal ľudské sredca. Slovo dôkaze zrkadlovat človeka, ale nato potrebujeme ponoriť hlboko. Ďakujem tvoje slovo. Stále nie robím života čo to nozaj chem len kvôli tomu, že života som počula rátane aj detsve že nie dokážeš. Som hrdá že žijem na Slovensku, pre mňa najdôležitejšie vážiť mne to kultúru a históriu. Ďakujem ešte raz
@libawet samozrejme mas pravo na svoj nazor, ale tak zasa s nicim v zivote clovek neulahodi kazdemu a ospravedlnovat sa zakazdym za vsetko dopredu, aby sme boli politicky korektni a niekoho sa nedotkli, to zoberie celu radost zo zivota 😀 ako ja sudim podla seba, zila som na severe, hovorila som ich komolenym jazykom (a nie, ten nie je mozne sa perfektne naucit rychlo, ak vobec), a tak aj prispievala na ich fora, brala som to, ze si aspon precvicim ich jazyk. Nikto na mna nikdy nevyletel, kazdemu bolo od prvej vety jasne, ze som cudzinec, naopak dost mi tam pomahali 🙂
Neprisla tu s tym, ze sa navaza do kazdeho a kazdeho uraza alebo sa povysuje (typicke pre niektore echt slovenske pouzivatelky), keby hej, tak nepoviem ani slovo, kapky si zasluzi, ale fakt netusim, preco ta az tak poburila a urazila prave ta stylistika 😕 Mozno mas zle skusenosti z cudziny, ale ved ona ti nekradne pracovne miesto a nejde ucit na skolu - predpokladam, ze s takou slovencinou asi nic seriozne ani nemoze robit. Rovnako ako Slovaci v zahranici, vsade je to rovnake, toto je len forum, nie pracovny pohovor 🙂
@libawet a aj si niekde v zahraničí žila? Podľa mňa nie. Lebo to by si vedela, že všade je x cudzincov, ktorí sa miestny jazyk poriadne nenaučia ani po rokoch. Nie to ešte perfektne slovom aj písmom. Slováci nie sú výnimka. Ver mi. No a asi si jediná, ktorú uráža, ako píše @mirage2017 ...nebude chyba v tebe?
...nechcem nikomu brať jeho názor, a každá máte v čomsi pravdu, určite. Vo Švajčiarsku, napríklad - by ste ale takto žiť nemohli, musíte jazyk kantónu, v kt. žijete ovládať na 100% slovom, aj písmom. Som hrdá na Slovensko a na náš jazyk, ktorý je krásny a patrí medzi tie jazyky, kde viete napr. dom povedať aj ako domček, domčúrik, domisko... ( má také slová napr. angličtina ? ). Obdivujem mirage2017, že náš jazyk poriadne nevie a píše, toľko odvahy by som ja nenabrala. A možno je to chyba aj nás Slovákov, že sme akí sme, holubičí národ, ktorý si nechá všetko...Francúz by sa bavil len po francúzsky, Slovák sa len prispôsobuje iným. Kto sa prispôsobí konečne aj nám? A nie je to len veľkosťou našej krajiny, je to v zmýšľaní - viď aj vaše reakcie, takí proste sme, a ak aj niekto nie je, patrične mu to tá väčšina osladí. Všetkým pekný deň a ak ma aspoň ktosi z vás pochopil, budem rada. (ospravedlňujem sa zároveň autorke príspevku, lebo som tému zvrtla úplne inam ).
@libawet Francuzi su obmedzenci a anglicky celkovo moc nevedia, viem to naisto, lebo mam za sebou ich skolu a velmi dlhe pobyty tam. Ich by som ako priklad nedavala, su sice hrdi, ale jazyky nevedia, v inom ako svojom sa citia neisto. Ale napriklad Skandinavci, tam zacnes hovorit ich jazykom, zistia v sekunde, ze to nie je tvoj jazyk a uz sa bavia len anglicky, a to plati o vsetkych ich krajinach. Tam je prave umenie donutit ich rozpravat ich jazykom, aby si potrenovala 🙂 Su mensi narodovci? No to by som nepovedala ani nahodou. Mne sa slovencina ako jazyk tiez ohromne paci, ale proste ma neuraza, ked ho nechtiac przni cudzinec a za to sa necitim byt holubicia 🙂 Skor ma udivuju Slovaci, ktori sa ho nie su schopni naucit, napriek tomu, ze je to ich materinsky a casto jediny jazyk :( No ale mas pravdu, tema sa zvrtla a vycerpala, myslim, ze vsetci chapeme, co chcel ten druhy povedat, tak to mozme nechat takto 🙂
...dámy...asi by bolo vhodné kontaktovať admina...myslím, že sa tu pomiešali príspevky k dvom úplne odlišným témam...
V upozorneniach mi vypisuje, že bol pridaný príspevok do témy "Vplyv mena na osud dieťaťa", ale tu sa zrazu diskutuje o jazykových a gramatických nedostatkoch prispievateľky do diskusie a v dôsledku toho jej vylúčení z portálu ...
No čo už...
@dorottka, ja viem, ze som uplne mimo temy, ale vacsich obmedzencov ako v Skandinavii som nestretla nikde. Francuzi su nacinalisticki a arogantni (nie vsetci, ale dost velka cast), ale Skandinavci su obmedzeni v tom najklasickejsom slova zmysle (urcite nie vsetci, ale tych rozhladenych som este nemala to potesenie stretnut) Vediet po anglicky za znak “neobmedzenosti“ nepovazujem, v istom kontexte je to prave naopak.
@vroni ja som to myslela len v tom jazykovom 🙂 Inak samozrejme suhlasim, ja urcite nie som ten typ, co povazuje za Skandinaviu za zazrak ako vacsina ludi, ved som stamad zdrhla :D Hovorila som cisto cisto len o jazyku. Francuzi ine jazyky velmi nevedia (podobne ako Spanieli atd), cize aj preto odmietaju hovorit inak ako francuzsky, nie je to len ich hrdost, ako by sa mohlo niekomu zdat, ale tak to urcite vies aj sama, ked s nimi robis 🙂.
Moje meno je magda a nikdy by som sa nechcela volať inak 😀 dúfam, že to neznie blbo, že ľúbim svoje meno

@libawet no to bude taške ja nie som slovak, ale snažím sa. Už som povedala pre dámy možno bude fórum ohľadom slovensky gramatika, budeš vitana ako pani učiteľka. 😉