Vráti sa spoločenský život do normálu?
Moja otazka je,ci sa tiez obavate, ze pocas Korona krizi si ludia uplne odvyknu spolu realne komunikovat a cely nas zivot sa presunie do online sfery. Uz pred Korona- krizou som bola nespokojna s tym Ze Bolo s vekom coraz tazsie vytiahnut kamosku na kavu, do kina atd. Teraz mam pocit, ze sucastny stav Vela ludom vyhovuje a su spokojni, ze nemusis nikam chodit. Mam strach ze o par mesiacov Ked to (dufam) skonci uz naozaj nikto nepridem na grilovacku a ze priatelstva budu minulost...
Tak my sme tiež boli zvyknutí sa stretávať. Mám priateľov medzi rodinou-pochadzam z viacclennej a už teraz si veľmi chybáme. Mame vytvorené chatove skupiny, kde si pravidelne posielame fotky-kazdodenne. Takže myslím, že u nás ten problém nebude
@heidy222 Môže to byť skôr naopak, ľudia sa budú nesmierne tešiť na skutočné stretnutia a budú si ich aj viac vážiť.
Aspoň ja by som už veľmi rád sa stretol s ľuďmi normálne a teším sa aj na obyčajné veci, ktoré som až tak výnimočne predtým nevnímal (hoci len obyčajná jazda vlakom na nejakú aktivitu s ľuďmi, kúpenie si časopisu od predavača NotaBene... 🙂 )
Podla mna sa vela ludi v tejto veci spamata a zacne viac zit mimo socialnych sieti a bude sa chciet viac stretavat s ludmi, kedze teraz je to kvoli bezpecnosti nevhodne a vela ludi sa nevidi ani s najblizsou rodinou nie to este s kamaratmi 🙂 ale mozno sa mylim :D
@heidy222 ja si tiez myslim, ze to bude skor naopak a ludia sa budu chciet stretavat "nazivo", nie online. Ja som sice introvert a som rada sama, ale uz teraz sa na to tesim a dufam, ze to pride este skor ako nastane jesen
@denden77 poznam 😁😁 my tiez sme chodili kade tade a uz ma to nebavilo 😁ked som otehotnela taka som bola rada ze uz nebudeme tolko chodit aj moj muz bol rad 😂😂😂 Najlepsie natom bolo ze AZ ked som otehotnela som si uvedomila aky je moj drahy vyrecny ked ma vypite 😂😂😂😂ze sa mu “huba nezavrie” 😂😂😂
Budeme sa viac vážiť.
@smejko25 🤣🤣🤣 ja mam vlastne kvoli tomu karantenu uz od januara, cize som v pohode 🤣🤣🤣 chlap uz tiez zacina zdomacnievat.. a huba sa mu nezavrie ani doma triezvemu 🤣🤣 ale uz teraz hovorim bruchu "ked pojdes do skoly v prirode, mama s tatom zavolaju kamosom a pojdu na vino", sem tam mi to chyba 🤣🤣🤣
@nika_m nebola by som taká optimistka
@iva812 nachvíľu....teraz majú všetci plné ústa pokory, setrenia, ako nevideli týždne babičky zrazu su všetci osvietení a prišli na to, že rodina a zdravie je dolezite myslím, že keď opatrenia opadnu ľudia padnú zase do zaužívaných kolaji a zabudnú na všetko a hor sa do nakupakov, do MC Donaldov a žiť ten svoj život ako predtym
Ja si myslim ze sa potom ludia zacnu viac stretavat a budu si vážiť ze mozu byt opat spolu
Hned po skonceni to bude presne naopak, ludia po dlhej izolacii si budu ovela viac vazit osobny kontakt, lebo uz im bude jasne ze to nie je samozrejmost...a casom sa to vrati do beznych kolaji, ludia zabudnu a bude to ako bolo pred pandemiou...
Diki ludia za optimizmus!
@korunka1 ma to viac dovodov. Bohuzial medicine rozumiem, cize viem ze Ani za mesiac, Ani za dva po Probleme nebude. Znasam momentalnu situaciu zle, lebo zijem 700 km od rodiny a neviem kedy ich znova uvidim. Mozno o rok? doteraz som chodila kazde 2 mesiace. Do toho manzel uz stratil pracu. Ja som na materskej ale bohuzial som lekarka na plucnom, takze cakam na Telefonat Ze sa musim vratit skorej.
Aj ja si myslím, že si ľudia uvedomia to šťastie byť spolu, môcť sa objať, podať si ruku a byť vo svojej blízkosti, začnú si viac ceniť a vážiť spoločné chvíle bez online života.
@heidy222 mas to tazke financny stres plus byt prva na rane. rodina daleko... bude to este trvat je to kriza jak svina. kazda kriza je prilezitistou na rastm individualny a spolocenskym ttoo co sa deje nas zmeni. nas vsetkych. ide o ti prezit to tak aby si z toho nemala post traumaticku poruchu. velmi ti drzim palce
Národným zvykom bolo nadávať na lekárov, po tomto by sa to malo zmeniť.
By ma zaujimalo ze filmy co mali mat premieru pocas korony, ci ich daju po nej, alebo budu pokracovat tym co bude v danom mesiaci aktuálne.
@heidy222 nebudu... kym som tu ja nebudu... mna mozes pozvat na kavu aj na grilovacku rad pojdem. Online svet je sezonna zabava na zimu. Jakmile je dobre pocasie tak som furt vonku. Uvazujem dokonca aj nad zmenou zamestnania aby som mal viac volneho casu.
@heidy222 mne nechybaju stretnutia ani grilovacky s kamaratmi to sme neroboli ani predtym,chyba mi rodina na sk mame 800 km na sk ,chodili sme asi 5x rocne,teraz je mama po operaciii a neviem jej podat ani pohar vody,hlavne ze sa staram o cudzich lusi 12 h v sluzbe,pracujem v zdravotnictve
@nikolka1986 nemate to jedini Tak, to je presne moj problem 😂 samozrejme je to ok, kazdy je iny. Ja potrebujem neustaly Kontakt s ludmi preto nesiem karantenu tazsie.
@iva812 národným zvykom je nadávať na všetkých, ktorí majú iný názor a nie len na lekárov 😀 ja si myslím, že sa to nezmení, lebo my sme veľmi ušomraný národ a bez šomrania na niekoho by sme var ani nezačali deň. 😀
@koronavirus akurat vcera som pocula v radiu, ze v USA posunuli premiery filmov na rok. Napr. James bond, avatar...
@heidy222 kedze na moj zivot nema korona ziadny vplyv tak by si rada bola v mojej jozi ja nemam ziadnu karantenu, chodim medzi ludi, takze tak. Ja by som zase radsej mal troska karanteny bral by som to ako oddych od tohto uponahlaneho zivota.

@heidy222 ako kto, my už teraz máme s kamarátmi naplánované grilovačky, výlety a pod... ale my sme boli zvyknutí sa pravidelne a často stretávať