Výber medzi tabletmi Lenovo M11 a Xiaomi Redmi
Ahoj. Chceme kupit tablet zakladny pre 7 rocneho aj pre celu rodinu....na filmy,hry,vzdlavacie aplikacie,videa. Vyberame z 2 znaciek tabletov: Lenovo tab M11 (4GB/128GB) a Xiaomi redmi pad se ( 4GB/128GB).su takmer identicke,co sa tyka parametrov,tech.specifikacii. cena obdobna. Ktory by ste vybrali? Da sa instalovat Family link na obidva?
Podľa mňa si našla slabý tablet. Mám tento, v podstate za porovnateľnú cenu omnoho lepšie parametre.
https://www.planeo.sk/xiaomi-redmi-pad-se-8-256...
U nas lenovo teda nevyhralo, nedalo sa na nom nič tento rok davam sancu T Tablet a uz ten displej pomer cena a kvalita je neporovnatelné
moja ma len lenovo ..mala m10 teraz ma m11 a je max spokojna.. robi na nom aj ulohy a aj sa hra
osobne by som uz nikdy nesiel do tabletu. pokial chces dobry tablet, tak musis aj nieco zapaltit, ale zabudni na dlhy zivot tabletu. radsej by som riesil notebook.
ja som si volakedy kupil tablet, nie ipod za pekny peniaz. cena takmer ako ipod , ano bol super, ale dnes uz iba podlozka pod kvety.
Otázka na Family Link tu ostala visieť, tak aspoň k nej. Áno, funguje na oboch, obidva sú Android a Family Link nie je viazaný na značku. Je tam ale rozdiel, ktorý trápi kopu rodičov: HyperOS na Xiaomi agresívne zabíja aplikácie na pozadí, takže Family Linku treba ručne povoliť autoštart a batériu prepnúť na neobmedzenú. Inak sa dohľad po pár dňoch potichu odpojí a rodič sa to dozvie až vtedy, keď mu prestanú chodiť hlásenia. Na Lenove tento krok netreba. A keby niekto uvažoval o iPade, tam Family Link neexistuje vôbec, deti sa riešia cez Rodinné zdieľanie a Čas pri obrazovke.
K tomu, čo píše avanka a dadka1997, že Lenovo sekalo. Nie je to o značke, je to o tých štyroch gigabajtoch pamäte. Android s dnešnými aplikáciami na štyroch gigoch prepína appky tak, že sa musia znova načítať, a to je presne ten pocit seká a treba reštartovať. Preto je rozdiel medzi 4/128 a 8/256 väčší, ako to na papieri vyzerá, druhá číslica je len úložisko, prvá rozhoduje o plynulosti. Tip od martinky17 teda dával zmysel, len z iného dôvodu, než sa tu spomínalo.
frflos_nespokojny má tiež v jednom pravdu, aj keď nie z toho dôvodu, ktorý uviedol. Tablet nekončí preto, že sa opotrebuje, ale preto, že mu prestanú chodiť aktualizácie. A to sa dá zistiť ešte pred kúpou: Lenovo pri Tab M11 verejne uvádza dve veľké verzie Androidu a bezpečnostné záplaty do februára 2028. Xiaomi pri lacných tabletoch takýto konkrétny termín neuvádza, drží sa všeobecného minima dvoch rokov od uvedenia. Pri zariadení, ktoré má vydržať dieťaťu niekoľko rokov, je to podstatnejšie číslo ako uhlopriečka.
A ešte pre tých, čo sem prídu neskôr. Tablet do rodiny sa oplatí pozerať aj z druhej ruky, lebo tablet neznáša to, čo telefón, ktorý sa denne nosí vo vrecku a padá na chodník. Na iguru.sk je napríklad teraz Lenovo Tab M10 Plus tretej generácie v stave Vynikajúci za 119 eur a Xiaomi Pad 5 so 6 GB pamäte, 120 Hz displejom a väčšou batériou za 199 eur, so zárukou 12 až 24 mesiacov podľa kusu. Ten druhý je o triedu vyššie ako M11 aj Redmi Pad SE. Rovnaké kusy sa dajú nájsť aj na bazároch, tam ale záruku nikto nedá.

Ja som toto presne teraz riešila a pod stromčekom bude Lenovo Tab M11, tak ak ti to neponáhľa dám ti potom recenziu 🙂