Výber šiacieho stroja

owecka
5. aug 2018

Zdravím dievčatá,

chcem Vás poprosiť o radu. Viem, tieto diskusie tu už boli, no sú staršieho rázu. Tak vytváram novú. Som začiatočníčka a zvažujem kúpu šijacieho stroja ako hobby. Chcem sa naučiť šiť šaty, sukne, domáci textil a patchwork. rozpočet je okolo 250 eur plus/mínus. Pozerám už asi mesiac a priznám sa, čím ďalej pozerám, tým som viac zmätená. Komunikovala som aj s p. Haferom z pean. Ten mi poradil janome 423s. priznám sa, že Janome mi akosi nesedí ako značka. Aj keď viem, že je dobrá. Najviac sa mi páčila Bernina Bernette 33/35. NO v porovnaní s tým Janome sú slabšie. Prípadne Brother hf 37.
Vedeli by ste mi, prosím, poradiť? Viem, že som náročná a hlavne nerozhodná, no čo už 🙂
Ďakujem..

aniele
5. aug 2018

Prečo sa ti Janome nevidí? Mne by na oboch chýbal automatický odstrih nite a polohovanie ihly. Takisto by som sa pri oboch pozrela na dĺžku ramena, to je pri PW dôležité. Momentálne uprednostňujem horizontálny chapač, ale to je individuálne.

owecka
autor
5. aug 2018

@aniele neviem, ma tak vela funkci8, ze sa bojim, ze sa pokazi. Ale coraz viac o tom citam, tak som len dopletena. Zvazujem, ze je to aj dost 260 eur za stroj. Janome ma problem s osvietenim. Niekde pisali, ze ma slabe osvetlenie a nema kolecka ale polohovanie z lava do prava..neviem sa rozhodnut. A dizajnovo ma moc neuputal:(

aniele
5. aug 2018

@owecka Polohovaním sa myslí to, že môžeš stlačením gombíka zvoliť, či ihla ostáva hore alebo zapichnutá v látke. Veľká výhoda najmä pri otáčaní látky. A 260 € nie je na kvalitný stroj veľa. Ak sa pustíš do PW, zistíš, že vyvoláva prudkú závislosť a že potrebuješ dobrý stroj. Nič za 100 € 🙂.

owecka
autor
5. aug 2018

@aniele a myslis, ze janome je d9bra?

aniele
6. aug 2018

Janomky sú vo všeobecnosti spoľahlivé. Samozrejme, sú v rôznych úrovniach, čo sa odrazí aj v cene. Sú lacnejšie ako Bernina (pri tých istých funkciách), ľahšie a lacnejšie sa dostaneš aj k špeciálnym pätkám. Brother majú tiež dobrú povesť, ja ich mám odskúšané ako vyšívacie stroje. Najlepšie by bolo, keby si si niekde v predajni fyzicky obzrela jednotlivé stroje, ako sa ti s nimi pracuje, ako ti sadnú.