Vyberavá návšteva, čo sa týka jedla
Príde k vám na návštevu, na 1/3 z toho čo bežne varíte hovorí že neje(mäso , ryby) 1/3 že to mu nechutí (cibuľa, hrýby atď) a a zvyšok možno zje možno nie...
Hríby 😉
Nešpecifikuješ viac.
Ja chodím svokre, vie čo nejem a just mi to nastre.
🤷♀️
@anonym_autor a ty si mu akoze ponukala nejake jedlo ci len tak ta informoval co mu chuti a nechuti?
ze je vyberavy/narocny? ... alebo tak otrasne varis :D a co my vieme? :D
@cyberk to je jedno kto varí. Ani doma mäso neje. Je to partner dospelej.dcéry. on na dovolenke.v zahraničí zje všetko, aj mäso aj ryby
nevdacnik... nech si da alebo necha tak... nevarila si prenho prioritne (predpokladam). Syn ma takeho kamarata... to bud robim palacinky ked viem ze pride, alebo nerobim nic a vezmu si keksik... jemu aj keby som lososa, mannu, naj top jedla na svete postavila na stol, aj tak ho nezje...
@cyberk to je jedno kto varí. Ani doma mäso neje. Je to partner dospelej.dcéry. on na dovolenke.v zahraničí zje všetko, aj mäso aj ryby
@anonym_autor oooo tak to potom povazujem za cloveka mudreho ako radio... nic mu dobre nie je... a v zahranici varia z coho? tu asi neide o to ze tvoje jedlo nie je dobre... jemu nie je dobre nic... snad si to raz vsimne aj dcera a posle ho daleko...
@anonym_autor povedala by som, ze nas na navsteve moju dceru 😂
@anonym_autor a ty si mu akoze ponukala nejake jedlo ci len tak ta informoval co mu chuti a nechuti?
@0silvia0 prídu s dcérou na pár dní. Dôjdu napr o 11tej a už je tma a nich nechce jesť. Potom dcéra behá ako besná medzi kuchyňou a.komorou aby mu niečo pripravila čo zje. Pritom na dovolenke zjedol všetko aj.kura aj steaky aj ryby.
Tiež som vyberava, plus mám rôzne intolerancie a alergie na potraviny, bežne na návštevách nejem.
Nič, každý je nejaký, tiež zjem len čo chcem alebo čomu dôverujem. Nerieš.
@anonym_autor povedala by som, ze nas na navsteve moju dceru 😂
@simsalabim tvoja dcéra zje na dovolenke všetko a.domo skoro nič? To koľko.druhov jedla varíš?
@anonym_autor ak inde nema problem zjest vsetko, iba doma robi cavyky, tak je to rozpistanec.
@0silvia0 prídu s dcérou na pár dní. Dôjdu napr o 11tej a už je tma a nich nechce jesť. Potom dcéra behá ako besná medzi kuchyňou a.komorou aby mu niečo pripravila čo zje. Pritom na dovolenke zjedol všetko aj.kura aj steaky aj ryby.
@anonym_autor a on je digitálny alebo inak postihnutý? Keď nechce čo máte má si doniesť vlastné alebo byť hladný. Dcéra je tiež blbá keď skáče ako píska ale to je jej vec.
@anonym_autor nerob si s tym starosti. Spytaj sa dcery, co mas uvarit a dokupit. Ona sa uz o zlatusika postara, asi je na to zvyknuta. Alebo nech si objedna donasku, ked z restiky mu chuti.
Ja som tiez taka fajnova papula, hocico nezjem a hocico mi nechuti😳
Hríby 😉
Nešpecifikuješ viac.
Ja chodím svokre, vie čo nejem a just mi to nastre.
🤷♀️
@maca1984 nezje žiadne mäso, vnútornosti, ani ryby ani hydinu , vajcia, syry, hrýby, huby, cibuľu, maslové halušky, je toho veľa
niesi povinna navsteve varit ,,bud zje co je alebo ma smolu ..nemusime ho my vobec niako nazyvat ... ak je hladny povedz dcere tam je chladnicka namasti mu chlieb alebo si daco navarte spolu -predtym si skocte nakupit co potrebujete
@anonym_autor nerob si s tym starosti. Spytaj sa dcery, co mas uvarit a dokupit. Ona sa uz o zlatusika postara, asi je na to zvyknuta. Alebo nech si objedna donasku, ked z restiky mu chuti.
Ja som tiez taka fajnova papula, hocico nezjem a hocico mi nechuti😳
@0silvia0 nepochopila si doma na.svk ani v reštaurácii nezje, v Turecku, na Bali, v Indii atď bez problémov zje aj hada
@0silvia0 nepochopila si doma na.svk ani v reštaurácii nezje, v Turecku, na Bali, v Indii atď bez problémov zje aj hada
@anonym_autor aha, tak to je nejaka specialna stravovacia diagnoza😁. Ja by som v tomto pripade sa spytala dcery, co mas uvarit, ako som uz napisala.
niesi povinna navsteve varit ,,bud zje co je alebo ma smolu ..nemusime ho my vobec niako nazyvat ... ak je hladny povedz dcere tam je chladnicka namasti mu chlieb alebo si daco navarte spolu -predtym si skocte nakupit co potrebujete
@ukgirls aj chleba s masťou nezje, ale.dcéra.začne variť neskôr večer keď už s mužom chceme mať kľud
Opytala by som sa, ktore jedlo, z toho co uz u mna jedol mu chuti a sem tam pripravila, ak by som vedela, ze su na ceste, ak je to nocna prepadovka, neriesila by som nic, som z rodiny, kde kazdy nieco neje, nemoze, vekom je to este narocnejsie, neberiem si to osobne, ale komunikujem, kuchynu zatvarom o 22:00…lebo nocny klud a kto sa dovtedy nenaje do rana neumrie hladom…
@anonym_autor ja by som ho nenazyvala nijako. Ale ani by som si hlavu nelamala s tým, čo bude alebo nebude jesť. Varila by som tak, ako bežne. A nechala by som dcéru, nech kmita aj o polnoci. To je jej rozhodnutie. Keby som bola na jej mieste, tak sa zastavím na večeru a na rovinu priateľovi poviem, že sa najeme vonku, lebo u mamy nejedava to, čo jedava inde a mamu to mrzí. Rešpektovala by som, keby bol veterian, jasné, že by som neverila mäso, keby mal nejaké intolerancie, ale mávať by so mnou nemaval.
@simsalabim tvoja dcéra zje na dovolenke všetko a.domo skoro nič? To koľko.druhov jedla varíš?
@anonym_autor nie, ona (ne)je rovnako vsade. A nevarim specialne pre nu, hoci ak sa da, beriem to do uvahy (napr my rybu, ona kuraci rezen) a priloha rovnaka aj salat (z ktoreho povybera a zje iba uhorky).
@anonym_autor ja by som ho nenazyvala nijako. Ale ani by som si hlavu nelamala s tým, čo bude alebo nebude jesť. Varila by som tak, ako bežne. A nechala by som dcéru, nech kmita aj o polnoci. To je jej rozhodnutie. Keby som bola na jej mieste, tak sa zastavím na večeru a na rovinu priateľovi poviem, že sa najeme vonku, lebo u mamy nejedava to, čo jedava inde a mamu to mrzí. Rešpektovala by som, keby bol veterian, jasné, že by som neverila mäso, keby mal nejaké intolerancie, ale mávať by so mnou nemaval.
@anonym_1cb512 človek ktorý v zahraničí mäso zje za mňa nie je vegetarián, nemá intolerancie
@anonym_1cb512 tak aby som sa rozpísala, sme.s mužom 60+ ešte pracujeme obaja, máme byt,.komoru na.prízemí bytovky. Muž chrápe, on spí v spálni, ja.v obývačke ktora.je.spojená s kuchyňou, dcéra s partnerom v detskej izbe. Nás jej pobehovanie večer dosť ruší. Muža.pri.pozeraní tv, mňa pri spánku.
Možno.som vadná ja ale, neviem pochopiť že niekto v zahraničí zle čo ja viem kung pao a na SVK nie, to je jedno ak3 mäso
@anonym_1cb512 človek ktorý v zahraničí mäso zje za mňa nie je vegetarián, nemá intolerancie
@anonym_autor veď ja som nepísala, že je vegetarián, alebo má intolerancie, mňa by ani nepohlo zo sedačky, keby prišli v noci a on bol hladný. Nemám ani špajzu ani chladničku zamknutú. Vždy mám doma chlieb alebo pečivo, nejakú suchú salámu, šunku, syry, jogurty, zeleninu, nejaké ovocie, nech sa páči. A na druhý deň by som varila, čo by ma napadlo. Prvý krát, keby bol u nás, tak by som sa spýtala či má na niečo chuť, uvarila by som, ak by to nejedol, viac by som si z jeho jedálničkom nelámala hlavu. Donáška funguje, prípadne môžme ísť do reštaurácie všetci
Nech mu navarí dcera😊
@anonym_1cb512 tak aby som sa rozpísala, sme.s mužom 60+ ešte pracujeme obaja, máme byt,.komoru na.prízemí bytovky. Muž chrápe, on spí v spálni, ja.v obývačke ktora.je.spojená s kuchyňou, dcéra s partnerom v detskej izbe. Nás jej pobehovanie večer dosť ruší. Muža.pri.pozeraní tv, mňa pri spánku.
Možno.som vadná ja ale, neviem pochopiť že niekto v zahraničí zle čo ja viem kung pao a na SVK nie, to je jedno ak3 mäso
@anonym_autor vy sa s dcérou nedohodnete, kedy k vám prídu? Koľkokrát do roka k vám chodia? Ak by to bolo dva, tri krát, tak by som to rušenie prežila, ak častejšie, tak by som to zatrhla, alebo prídu v rozumnom čase, alebo sa niekde ubytujú.
Čo vlastne riešiš? Dcéra má koľko rokov? Ešte býva u vás? Prečo tam spí jej priateľ? Riešenie je nech sa ona o neho postará. Ty spí v tej dobe v detskej, muž v spálni a oni nech sa riešia v obývačke.
Ja vás ženy obdivujem, aké ste pohostinne a tolerantne. Ja by som dcére povedala narovinu, že má jej partner jest to, čo je a ak sa mu nepaci, nech idu na hotel. Kokos, ja budem príšerná svokra😀🙈

ze je vyberavy/narocny? ... alebo tak otrasne varis :D a co my vieme? :D