icon

Vybrali by ste si mať dieťa v 15tke alebo v 40tke?

16. mar 2023
luccija
17. mar 2023

@zuzanka.zuzu veď v tom veku bude väčšina rodičov na stužkovej🙂neviem čo sa tu stále rieši.Aj, keď by mali dieťa v 35,37 r čo má pomaly väčšina ľudí budú mať 55 r a viac...časy kedy sa rodilo v 19 r sú preč.

terezia323
17. mar 2023

V 15 som ešte ani menzes nemala 😂 takze ja určite radšej 40, ale soľ rada, že som to stihla do 30 s prehľadom a teraz rozmýšľame nad 3 a netlačí nás čas

ankare
17. mar 2023

40

elmivelmi
17. mar 2023

@pralinka25 ved ok,nenarazam na Tena ,skor ze si mala uzivat seba a pohyb atd ked mojla a to v mladom veku.Nie rodit v 19 a potom chciet dobehnut vsetko,co pri deroch zameskala.

ivangeline
17. mar 2023

V tom obdobi medzi.xD

kvetinka75
17. mar 2023

to čo je za otázku. Ani jedno ani druhé. Obidve možnosti mi prídu extrém

hrabovo
17. mar 2023

@luccija ja som mala v 21 a som šťastná, že na stužkovú pôjdem 11/24, čo budem mať presne 39...

scila
17. mar 2023

40

derdia
17. mar 2023

@elmivelmi to je hlupost... za rok dokazes zazit viac ako za cely zivot😁😊🙏
A mas pred sebou napr este 45 rokov zivota. Takze zacat sa da vzdy....

yanni
17. mar 2023

Ze stuzkova. Mooooje nervy. To sa este riesi. No enriesim stuzkovu a aj keby som zila na SK, tak mi je to jedno.

No a spät k otazke. V 15 urcite dobrovolne nie. Pre pana kana, to co je za blbe zmyslanie. A kto akoze sa bude o to dioeta starat? V 40tke s radostou. Dokonca mam dieta v 41. Ma 4 roky a nic lepsie sa mi nemohlo stat. Ked obcas vidim tie megery 20tnicky na ihrisku, tak to je som vo svojich 45 mladicaaaa. Okrem ineho mam este 7 rocne dieta a ze uplna pohoda.

breznica
17. mar 2023

Ani ani.mam 36,doma teenagera, brat má teraz prvé dieťa, ktoré viem tak na 10 minút popestovat a stačí mi,nie ešte že v 40tke rodiť
V 15 som ešte nevedela ani ako sa bozkávať 🙈

elmivelmi
17. mar 2023

@derdia ale no,uz v 40tke po diskotekach nehat nebudes🙂Proste zivot si treba uzivat ored detmi,nie sa neskoro spamatat a potom dohanat diskoteky s detmi(to som zazila) ale jasne aj ori detoch v 40tke sa da ale to uz niesi taka mlada,pekna a tak.A dlier ma svoje caro,v 40tke uz si za zenitom;)

elmivelmi
17. mar 2023

@breznica ono ked musit tak budes aj v 36 vstavat k detom,na serko si da zvyknut, o tom to nieje.

breznica
17. mar 2023

@elmivelmi ja k môjmu bohužiaľ musím vstávať aj teraz, je ťažko postihnutý a v noci ho treba polohovat plus donedávna mával epilepticke záchvaty aj v noci

derdia
17. mar 2023

@elmivelmi diskoteky to vobec.ja skor myslim svoj klud, vezmem sa kam chcem...
Atd.

miadi
17. mar 2023

@elmivelmi no dovol mam 41 som mlada pekna Mozno v 40 budes za zenitom ty! Hovor za seba nie za druhych. Ty si Asi za zenitom uz teraz 🤣

pralinka25
17. mar 2023

@nykkushka 😀 tak este taky stary nie je aby mu to neslo. ci? 😎

miadi
17. mar 2023

@pralinka25 nie je tak stary aby mu to neslo 😁len Mne sa uz nepaci po Amber 💩 je taky spuchnuty od drog a alkacu..,Vanessa ho este drzala nad vodou v ramci normalnosti ..

annm81
17. mar 2023

@miadi No v tom "za zenitom" je kus pravdy, či sa nám to páči či nie. Ešte mi čosi do 40ky chýba, kondičku mám v pohode. Nie že mi nerobí problém zvládať bežné činnosti, nemám problém ani s náročnejším športom (lyže, korčule, lezenie, potápanie...), ale nedostatok spánku zvládam omnoho horšie ako pred 10-15 rokmi. Fyziologicky je človek v zenite cca v 25 rokoch a ďalších 10-15 jeho sily klesajú vcelku pomaly,potom to naberie rýchlejší spád.

kofa77
17. mar 2023

Ani ani, strasidelna predstava v oboch pripadoch.

miadi
17. mar 2023

@annm81 ale to si ty 😃Ja som frcala posledne 3r na 4-5h spanku a dost akcne. To by som v mladsom veku horsie prezivala. Ci sa to niekomu paci alebo nepaci je irrelevantne. Za zenitom sa necitim a este niekolko rokov neplanujem. Netvarim sa ze mam 20 ale ani 80 😆este nemas 40 a uz citis taku unavu Asi ti chybaju nejake mineralne latky. Ja nemam problem so starnutim je to prirodzena vec. Ale ako hovorim je to individualne Niekto vyhori skor iny neskor. Su ludia co este v 80 lietaju po svete a ludia co v 65 sedia pri okne a pozeraju ako idu okolo auta.

miadi
17. mar 2023

@annm81 a tie tvoje spomenute sporty nie su vobec narocne Ved to robi hocikto aj dochodci 😄ty mas predstavy Akoby ludia po 40 boli invalidni .

zuzinka888
17. mar 2023

@annm81 ja som mala v 22 a teraz39. A do tej 22 by som uz nesla. Mala som pocit,ze mi dieta "berie" slobodu a mladost. To vstavanie, zodpovednost za dalsiu bytost, .... Aj ked som babo velmi chcela, asi som si v tom veku nedokazala uvedomit, co vsetko to prinasa. Teraz si to neskutocne uzivam. Je pravda, ze v 30 som sa citila uz stara na babo paradoxne po 35 som opat tuzila po dietatku. Vladzem tak ako ked som mala 20. Este viac. Vtedy sa mi nechcelo ist na 10 km prechadzku a radsej som cumela na rozpravky. Teraz ju dam do obeda, potim navarim....a poobede dalsia ( ihrisko).Ale kazda to mame asi inak.

breznica
17. mar 2023

@zuzinka888 ja som to mala naopak, v 23 som s bábätkom denne dala tých 10km,teraz sa mi častokrát nechce ísť vôbec von (mám večné bábätko na vozíku)

yanni
17. mar 2023

@miadi moja rec. mam 45 a ked vlani prisla do susedov Ukrajinka s dětmi (13 a 6 rokov) bola u mna na kavicke a pyta sa, kolko mam rokov. No co, nehanbim sa, povredala pravdu (tedy 44). Ta skoro odpadla. Ona o 10 menej ako ja. Ono vela robin geny, sposób zivota, aktivita ale si myslim, ze ak tie male deti v neskorsom veku. Ja nemam vobec ani cas, ani dovod rozmyslat, ze aky mam vek a ze som na to ci ono uz "stara". Vek je len cislo a mam pocit, ze teraz mam aj viac casu, aj pracujem, aj vela cestujeme, a aj napriek malým a aj velkym detom sa tak nenahanam.

annm81
17. mar 2023
annm81
17. mar 2023

Tak ak teda bežne ľudia lezú po skalách, korčuľujú (nie premávanie sa po hrádzy) a potápajú sa, tak neviem, kde to všetci prevádzajú... lebo v horách a pri mori stretávam ľudí, čo sa vyvezú lanovkou a ležia na pláži... za zenitom predsa neznamená, že je niekto dôchodca... asi si treba pozrieť význam slova zenit.

yanni
17. mar 2023

@annm81 ja z teba umriem. ozvy sa, ked budes mat 40+. Uvedom si, ze uz par 10roci sa to poussa. Ludia kiju uvedomelejsie, sportuju, lepsie sa stravuju, zdravotní starostlivost je na vysej úrovni. Ja ked som mala 20+ tak som mala taky spánkové deficit ze az (a nie, nebolo to z nekonecnych party). Studium, popr. extra skola, 2 roboty, cestovanie atd. Ale sa oplatilo. Mam sice este (aj) male deti ale zivot si uzivam, co sa medzi 20-30 nedalo povedat. Nemam spankovy deficit (aj ked es pred ca. 2,5 roko som spavala naozaj malo), prakticky ziadny velky stres, pohodovu robotu, deti su tiez ok. Tie tebou vymenovane aktivity, to je u nas bezny pohyb. Lyzovanie? Pre pana jana, ved to davaju aj 70tnici. Terza trenujem na maraton, s detmi so stale niekde. Neviem cim to je, ale asi aj siöa vole. mam kolegu, nema este zdaleka 40sat a stale je chory, stale sa na nieco stazuje. Ako sa nastais, tak sa budes mat (citit).

annm81
17. mar 2023

@yanni Zasa nepochopenie. To tvrdenie o zenite v 25ke nie je môj výmysel ani nikoho pocit, ale biologický fakt. To, že niekto zvládne zjazdovku v 60ke ešte neznamená, že v 60 zvládne skialpinizmus a už vôbec to neznamená, že jeho schopnosť regenerácie a sila (alebo buďme presnejší, potenciál jeho sily a regenerácie) je lepšia ako mal v mladosti

yanni
17. mar 2023

@annm81 neviem kde ty zijes, ale my byname v oblasti, kde väcsina ludi luzi po horach a lyzuje. Je to jednoducho taka oblast a vidim to kazdy den. Tak isto cyklisti. Posledne dva tyzdne ako ostalo teplo a sucho uz sa vsrtci "vyliahli". Ked veziem deti zo/do skoly/skolky len ich obchadzam: Tak sito moj muz. UZ zisiel "rolky" a bajkuje vonku. Potapanie? To clonek musis mat rad a mat na to aj peníze. My tu mame aj niekolko potapacskych oddielov. Keby si videla tych "starcov" v dcerinom plaveckom klube. Na tych sa nechytas. POdobne je dcera v Triatlonovom klube. Muz je tiez hobby triatlet a co ti (aj zeny) vo veku 40-50 plus odkazů. A ano, väcsina z n ich nie su profi. Uplne normalni bezni ludia s jobom a rodinou.