icon

Vyhodil vás niekedy vodič MHD?

lenka_932
10. júl 2023

Dnes bol vonku extrémny úpäk, cestovala som aj s menším psíkom MHD, psík je veľmi pokojný mierumilovný oriešok, staršia fenka. Videla som ako jej je teplo, tak som jej na chvíľu stiahla košík, nech môže lepšie dýchať a chladiť sa vyplazeným jazykom. Prešli sme 4zastávky, v tom vodič na zastávke vystúpil zo svojho "kokpitu" a s agresívnym krikom smerom ku mne, že pes nemá košík, nech okamžite vystúpim. Nasadila som psovi naspať košík a pokojne sedela ďalej. On stále kričal, nech vystúpime. Hovorím si, to je nejaký frustrovaný chuj, veď už má pes košík, pokojne sedím ja aj pes, v autobuse je minimum ľudí, nenechám sa vyhecovať. Skúsil ma zastrašiť, že zavolá dispečera. V poho volaj, hovorím si v duchu, ale skôr ty by si potreboval košík. No tak sme tam stáli celý autobus na zastávke pár minút, už som si aj hovorila že vystúpim, na druhej strane - prišlo mi uplne mimo vobec reagovať na také primitívne správanie, aké práve vodič predviedol, tak som ticho sedela ďalej. Potom prisiel ku nam druhy krat a opat krical. To som uz so slovami, ci si potrebuje takto vylievat svoje frustrovane ego na cestujucich vystupila. Nieco este za mnou krical, nejake nadavky. Chapem ludi, ktori su nervozni kvoli psom, tiez by som bola, keby sa pes nevedel chovat, ale ked pokojne sedite, hned psovi natiahnete naspat nahubok, neprotestujete, nehadate sa, ste slusny, chcete mat len pokojnu cestu ??! Co by ste robili na mojom mieste? Natocili si ho na mobil? Alebo este pred nim zavolali na dopravny podnik? Hned vystupili? Alebo nevystupili vobec?

limoncino
10. júl 2023

Hej, vyhodil, pri Auparku lebo som nastúpila s bubble tea v ruke, mimochodom neotvorenym nechavala som si ho do vlaku

hladamematku
10. júl 2023

@lenka_932 no kedze som uz psycho vodica zazila tak, vynadala by som mu, ale zaroven by som vystupila lebo by som nechcela aby bol moj pes v strese a urcite by som kontaktovala dopravny podnik, co som tiez spravila a poslali mi oficialne ospravedlnenie

cocolino234
10. júl 2023

@lalala94 Pokiaľ by si si nemyslela, že tvrdím, že vodičove správanie bolo v poriadku, tak by si ma neoznačila so slovami nebuď smiešna a nezačala by si mi vysvetľovať, prečo nikomu nemohlo vadiť, že pes nemá náhubok. Znovu hovorím, v tomto sme sa zhodli. Ty si ma označovala akoby som sa vyjadrila, že vodič je oprávnený sa tak správať s čím absolútne nesúhlasím. Ja som sem písala iba v prospech psa a nie autorky či vodiča. Prečítaj si to teda ešte raz ale už prosím nereaguj. Pekný večer aj tebe.

lenka_932
autor
Autor odpoveď zmazal
lenka_932
autor
10. júl 2023

@cocolino234 iny nahubok ako ten co ma na sebe neznesie, to by uz nemala nahubok vobec,

onnagakusai
Odpoveď bola odstránená
trgypadl
10. júl 2023

@vamajka vestko sa da povedat normalne, aj ked nedodrzis pravidla, vodic nema po Tebe pravo kricat, nadávať Ti atd.......staci slusne upozorniť... Taketo chovanie je nepripustne... Potom to tu tak aj vyzera🤦‍♀️

lenka_932
autor
10. júl 2023

@onnagakusai prepac, tak naco komentujes

kitycat
10. júl 2023

@lenka_932 nehraj sa na ublizenu. Dala si mu dole nahubok a potom sa tvarila, ze ho nepocujes a nahubok mu vratila.

Potom vravis, ze si diskutovala, tak si to ujasni.

Soferovi nieco preletelo cez nos, ale ty si mu dala prilezitost

venikaa
10. júl 2023

Mne sa stalo trosku ine, ale tiez bol sofer agresivny. Nastupila som do elektricky s dietatom v kociku, v sprievode svokry a svagriny, stikli sme si listky. Zrazu som iba zacula sofera vykrikovat, nech okamzite vystupime. Vobec som netusila, co sa stalo. Stale len hucal, nech okamzite s kocikom vystupime. Aj ked som sa pytala na dovod, stale si isiel svoje. Tak sme vystupili. Svokra so svagrinou nechapali, ja tiez. Tak som pisala staznost na dispecing. Nasledne mi bolo povedane, ze som nastupila zlymi dverami, nie tymi kam mozu vstupovat kociky. Netusila som to, kedze s kocikom som vtedy cestovala prvykrat. Aj tak si nemyslim, ze ma sofer blacat na ludi. Vsetko je to o komunikacii, stacilo mi vysvetlit, ze som zle nastupila a nie nas s dietatom vyhadzovat, dokonca este so stiknutymi listkami.

onnagakusai
Odpoveď bola odstránená
panonia
10. júl 2023

Neni to tak dávno čo všetci vrieskali keď niekto nemal nahubok v MHD, dokonca boli agresivni a vtedy to bolo v poriadku. Neviem prečo by to mal byť teraz problém😁

lenka_932
autor
Autor odpoveď zmazal
domka222
10. júl 2023

Ešte sa spýtam, ako má vodič vedieť, že tvoja fenka je mierumilovná a pokojná? Aj malé psy vedia byť "besné" a nevyspytateľné. Mal mať proste náhubok, či je 34°,alebo 10°. Keby sa niečo stalo,vodič by mal opletačky. Vidíš teraz vravíš, že si mu povedala,že náhubok má, pritom videl,že ho nemal. Možno stačilo povedať prepáčte a nasadiť ho. Nie mu tvrdiť, že ho akurát v tejto chvíli už má

nafka0483
10. júl 2023

@lenka_932 V uvodnom prispevku pises ze si TICHO sedela a ze az na druhe kricanie si so slovami ... vystupila.
Teraz si uz vraj pokojne komunikovala. Takze toto velmi nesedi.

V kazdom pripade nemal kricat a ty si sa mala hned slusne ohradit (a neporusovat pravidla), ospravedlnit sa, vysvetlit situaciu.

simsalabim
10. júl 2023

@limoncino na toto sa mi stale stazovala dcera, tak som jej povedala, nech si ho dava do tasky, kym nastupi… tiez to nechapem, co vadi, ved je zatvoreny rovnako ako flaska 🤷‍♀️

lenka_932
autor
10. júl 2023

@nafka0483 skuste si zazit podobnu situaciu a potom o nej zrozumitelne hovorit na MK, kde sa do vas hned obuju prajne supy, nema to vyznam.

kitycat
10. júl 2023

@venikaa mna raz nechal na zastavke, lebo uz tam bol vozickar a taka bugina, co ani za kocik sa neda povazovat, tak nas nechal tam ... ja kontrola po 6N a nervy v kybli z toho 😅

Ale ohrazok kocika hadam vies, ze treba hladat. Divne, ze ta neposlal do spravnych dveri 🤔

anonymanonym
10. júl 2023

Mam skusenost s agresivnymi vodicmi (ani raz kvoli psovi) takze viem si predstavit ako to prebiehalo. Od profesionalneho spravania to malo riadne daleko. Nikto nema pravo na teba vrieskat...
Co sa tyka nahubku ta viem pochopit. Ja napr. vobec nesuhlasim s nahubkami v mhd 😛 Ale ak to raz je v pravidlach, tak to naozaj treba dodrziavat (a psikovi zabezpecit nahubok v ktorom sa vie naozaj dobre chladit, dychcat, zivnut si...)

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
maranta_leuconeura
10. júl 2023

Autorka, ak vies cislo spoja a casy, ked si bola na konkretnej zastavke, tak sa pokojne stazuj na dopravnom podniku. Vedia dohladat konkretneho vodica. A uz takmer v kazdom buse su kamery, prave kvoli konfliktom a vandalizmu, takze to vedia preverit. Pokial sa naozaj spraval hrubo, strhnu mu to z premii.
Nabuduce skus miesto mlcania komunikovat, reagovat ze pes uz kosik ma (ak si mu ho potom nasadila, hoci lepsie je zohnat si taky kosik, cez ktory bude moct dychat).

lenka_932
autor
10. júl 2023

@lenka_aknel 😅 pomoc

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
10. júl 2023

Ak to bolo tak, ako opisujes, jeho pristup bol nevhodny. Ale ty jeho spravanie nemôžeš zmenit.. Co vsak mozes zmenit je to, ze nebudes osoravedlnovat svoje porusenie pravidiel. Jednoducho si porusila lravidlo, on ta vyzval vystupit (to uz je jeho vizitka, ze akym sposobom). Mala si ho hned rešpektovať, keďže sama vies, ze si to pravidlo porusila.

vler
10. júl 2023

@lenka_932 autorka, Ty si mala respektovat pravidla- Ty si sa rozhodla vziat psa von v tomto pocasi. A po prvom vyzvani vodica si mala vystupit.
Na druhej strane, vodic mal komunikovat profesionalne, ale vacsia vina je v Tebe

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
lenka_932
autor
10. júl 2023

@lenka_aknel wow, dakujem, tolko dobre mienenych rad za jeden vecer 🙂 milujem Slovensko, len trosku skoda, ze tolko dokonalych neomylnych ludi nevidiet aj bezne v realite, kolko vo virtualnom priestore 🙂

vlastnynazor
10. júl 2023

@lenka_932 mam rada psikov, ale i napriek tomu tvrdim, ze chybu si spravila ty. Ty si dala nahubok dole. Keby si dodrziavala pravidla, tak by si tu zbytocne nevypisovala taketo pribehy. A ci sofer naozaj az tak vyvadzal, to vie posudit niekto dalsi-objektivny, kto tam sedel.

venikaa
10. júl 2023

@kitycat odvtedy uz ano 🙂