icon

Vyhodil vás niekedy vodič MHD?

lenka_932
10. júl 2023

Dnes bol vonku extrémny úpäk, cestovala som aj s menším psíkom MHD, psík je veľmi pokojný mierumilovný oriešok, staršia fenka. Videla som ako jej je teplo, tak som jej na chvíľu stiahla košík, nech môže lepšie dýchať a chladiť sa vyplazeným jazykom. Prešli sme 4zastávky, v tom vodič na zastávke vystúpil zo svojho "kokpitu" a s agresívnym krikom smerom ku mne, že pes nemá košík, nech okamžite vystúpim. Nasadila som psovi naspať košík a pokojne sedela ďalej. On stále kričal, nech vystúpime. Hovorím si, to je nejaký frustrovaný chuj, veď už má pes košík, pokojne sedím ja aj pes, v autobuse je minimum ľudí, nenechám sa vyhecovať. Skúsil ma zastrašiť, že zavolá dispečera. V poho volaj, hovorím si v duchu, ale skôr ty by si potreboval košík. No tak sme tam stáli celý autobus na zastávke pár minút, už som si aj hovorila že vystúpim, na druhej strane - prišlo mi uplne mimo vobec reagovať na také primitívne správanie, aké práve vodič predviedol, tak som ticho sedela ďalej. Potom prisiel ku nam druhy krat a opat krical. To som uz so slovami, ci si potrebuje takto vylievat svoje frustrovane ego na cestujucich vystupila. Nieco este za mnou krical, nejake nadavky. Chapem ludi, ktori su nervozni kvoli psom, tiez by som bola, keby sa pes nevedel chovat, ale ked pokojne sedite, hned psovi natiahnete naspat nahubok, neprotestujete, nehadate sa, ste slusny, chcete mat len pokojnu cestu ??! Co by ste robili na mojom mieste? Natocili si ho na mobil? Alebo este pred nim zavolali na dopravny podnik? Hned vystupili? Alebo nevystupili vobec?

gejb
10. júl 2023

@pribinak ja som vriekajuceho autobusara zažila, takže jej verím... dokonca ma chcel vyhodiť cez zavreté okno a starú pani vykopnut . Popritom nás častoval rôznymi pomenovaniami... držme sa teda toho co autorka píše a nezlahcujme len preto ze si to nevieme predstaviť.

lenka_932
autor
10. júl 2023

@pribinak sofer vrieskal, bol ocividne agresivny a bol agresivny a zastrasujuci, skusala som s nim pokojne debatovat, vobec ma nepocuval, posobil ako niekto kto si rad kopne do ludi, ked zaciti prilezitost, o tom je cely moj prispevok, niekto tu pisal o 80rocnej pani ktora zazila nieco podobne. Podla mna to nie je ok. Som rada, ze ste tu vsetci dokonali a sposobni a nerobite chyby, tesi ma zit v takej krajine 🙂 Aj tak si myslim, ze v akychkolvek sluzbach, lebo mhd su sluzby, by na vas nik nemal byt nie skryto ale ocividne agresivny, ani v podniku, ani v restike, ani v mhd

lalala94
10. júl 2023

@pribinak ale no tak. Pes bol pokojný a celý čas pri majiteľke na vôdzke s náhubkom, ktorý mal pes na sebe (dala mu ho dole na pár minút, akonáhle prišiel vodič, košík mu nasadila naspäť). V buse bolo 6 ľudí, pokiaľ teda nevlastní veľkého rotvajlera, tak naozaj nie je šanca, aby nestihla zareagovať na jeho možné strhnutie k nejakému človeku. Vodičova reakcia bola absolútne neprimeraná a prehnaná. Iná situácia by bola, ak by pes niekoho obťažoval, štekal prípadne by náhubok vôbec nemal.

@cocolino234 bože, tie tvoje príspevky sú vždy také siahodlné a ničnehovoriace. Dobrú noc. 😂

lalala94
10. júl 2023

@gejb tiež som takého zažila pri tom dievčati, čo som opísala v predchádzajúcom príspevku. Vodič zastavil na zástavke, išiel dozadu a neskutočne tam navrieskal na to mladé dievča so psom, takže som pokojne ochotná veriť autorke, že sa to stalo tak ako to opisuje.

pribinak
10. júl 2023

@gejb ja som psickar, Nezľahčujem. Málokedy so psom cestujem v mhd, ale ak áno, tak proste má náhubok aj keby bol prázdny cely bus

Jeden psickar čo nedodržiava pravidla, kazí meno všetkým

pribinak
10. júl 2023

@lalala94 si tam bola?

cocolino234
10. júl 2023

@lalala94 nič nehovoriace pre človeka s iq 30, ako tu už bolo spomenuté. Neoznačuj ma, pokiaľ nie si schopná komunikovať aspoň na základnej úrovni. Dnešná sedlač sa už dnes vymyká kontrole. 😂😂 Argumenty a fakty 0, ponižujúce domnienky 100. 😂 Vôbec nechápem, prečo sa so mnou pokúšaš bavíť, keď je pre teba ťažké pochopiť k čomu sa vyjadrujem. Ja chápem, že za to asi nemôžeš ale v tom prípade sa utekaj sa rozprávať s tými, ktorí sú tebe podobní. Na mňa reagovať očividne nedokážeš. Dobrú noc. A svojim psom nezabúdajte kupovať vhodné náhubky.

petronelag
10. júl 2023

@lenka_932 Pravidlá sa majú dodržiavať, ako by to vyzeralo, keby si každý robil, čo chce. Keď má pes mať náhubok, tak má mať.

lenka_932
autor
10. júl 2023

@lalala94 je to maly flegmaticky oriesok, ale ok rozumiem, ze ludia maju predsudky voci psom, mnohi maju aj zle skusenosti, rozumiem tomu, preto sa snazim byt ohladuplna a komunikovat veci pokojne,

pribinak
10. júl 2023

@lenka_932 zaujímavé že si tá nikto nezastal

Nemala si diskutovať, ale ospravedlniť sa a dať psovi bez diskusie náhubok
Možno by to bolo oveľa lepšie

gejb
10. júl 2023

@cocolino234 ty sa tiež ukludni.

vamajka
10. júl 2023

@lalala94 Kto vie ako to bolo, ked sofer zostal nasraty, to ti majitelka nepovie, lebo ona ma svoju pravdu

cocolino234
10. júl 2023

@gejb absolútne sa nemusím ukľudňovať, pokiaľ sa bavím v diskusii, kde sa hlúpy človek snaží prekrútiť moje vyjadrenia, lebo im nerozumie. Takže ukľudni sa ty a označuj niekoho kto sa vyjadruje k tomu, čo riešiš. Vy obidve, podajte si ruky a bavkajte sa. Neťahajte do toho človeka, ktorý sa k vašim banalitám o vodičovi a autorke absolútne nevyjadruje. Toľko nechápavých ľudí v jednej téme, to tak ľahko nezažiješ.

@lalala94 Neviem odkiaľ ste vôbec zobrali, že mi vodičova reakcia prišla normálna, už to je pre mňa urážka a tam začala celá tá konverzácia. Máš bežne vo zvyku označovať ľudí, ktorí sa nevyjadrujú k veci, ktorú riešiš? Naučte sa čítať, argumentovať faktami a potom môžeme diskutovať.

lalala94
10. júl 2023

@cocolino234 preboha dievča, upokoj sa. Ja som ťa absolútne nikde vo svojom príspevku neurazila narozdiel od teba.🙄 Netuším, čím som ťa naštartovala, ale pekne si sa tu ukázala len ty. Neplánujem klesnúť na tvoju úroveň.

lenka_932
autor
10. júl 2023

@pribinak citaj s porozumenim, to som hned bez diskusie urobila, potom ked na mna neprestaval kricat ani v dalsich minutach, potom som pokojne hovorila. Inak mam trochu pocit, ze aj tu je dost tych frustrovanych, co tuto platformu pouzivaju len na to, aby si koplo. Dost zly napad sem nieco pisat. majte pekny vecer 🙂

lalala94
10. júl 2023

@vamajka
@pribinak
jasné, nikto z nás tam nebol, vychádzam len z toho, čo píše autorka, ale ako som písala vyššie, tiež som zažila osobne veľmi podobnú situáciu ako opísala autorka, kde ten vodič naozaj agresívne vyštartoval po mladom dievčati so psom, ale tak je to fórum, málokedy sa dozvieme obe strany. Ja reagujem len na to, čo píše autorka, nič viac, nič menej.

valeriakadarova
10. júl 2023

@lenka_932 určite by som nevystúpila keď mám platný cestovný lístok a mohol by si kľudne volať aj dispečera aj políciu a neviem koho 🙂 napíš sťažnosť na príslušný DP 🙂

chichua
10. júl 2023

@lenka_932 nemal po tebe čo blačať, aj keď si porušila cestovný poriadok. Proste to bol ch.... Na mňa tiež raz tak vyskočil šofér autobusu, lebo som bola hladná a odhryzla som si kus z bagety. Ani ma to vtedy nenapadlo, že sa to v MHD nemôže. Mohol ma upozorniť slušne, nie blačať.

pribinak
10. júl 2023

@lenka_932 čo chceš počuť? Že je to debil? A ty si super ? No nie
Nabuduce dodržiavaj pravidla a nebudeš mat zážitok že na teba šofér autobusu kričí

Veľa zdaru

basulaak
10. júl 2023

@lenka_932 v prvom rade vodic mal dodrziavat pravidla slusneho chovania. Pretoze sme ludia a vsetko sa da normalne povedat. “Poprosim nahubok musi byt nasadeny ak chcete nadalej cestovat, dakujem.” Stacilo. Zaujimave, ked ja ako sofer vytrubim niekoho, kto ma skoro zrazi na aute, tak tu nebudu obhajujuce komenty, “v prvom rade mal/a dodrzovat predpisy ten druhy, inak by nebol vytrubeny” ale budu tu komenty ako mozem trubenim vyplasit nejakeho nemozneho chujka za volantom. Takto funguje skresleny nahlad na predpisy, hlavne tu od zien co ti chcu “nalozit”.
Mrzi ma co sa ti stalo v buse, o to viac, ze aj ja mam psika a viem si predstavit tvoje rozcarovanie. Ja by som si ho vyfotila a hodila ho na stranku ako vysmech bratislavskej mhd. A co? Udrie ma? 💁‍♀️ nech potom vola dispecera a rovno zelenych. 🍀

cocolino234
10. júl 2023

@lalala94 wau, vieš reagovať aj asertívne. Škoda, že si tento spôsob nepoužila, keď si označovala mňa. To čo je za spôsob, že označím človeka, ktorý sa k veci vyjadril rovnako ako ty a prekrútim jeho vyjadrenie tak, ako sa mi hodí? Nemal čo byť agresívny, na tom sa zhodneme. Nezhodneme sa na tom, že som reagovala inak.

Prosím, na záver by si sa vyjadrila, kde som naznačila, že šoférova reakcia mi prišla v poriadku? Nech sa poučím, už keď si ma označovala na 2 strany ale túto info si neposkytla.

lulu0123
10. júl 2023

Je to riadny idiot.Ak to bolo az take hrozne,podaj nanho staznost na dopravny podnik.Mozno sa potom spamata.Kamoska raz mala neprijemnu skusenost so soferom,podala staznost a odpisali jej,ze mu vzali osobne ohodnotenie na par mesiacov

lenka_932
autor
10. júl 2023

@basulaak vdaka za reakciu 🙂

banalu
10. júl 2023

Ty si porusila pravidla (nech uz bol dovod akykolvek) a jemu rupli nervy asi z toho, ze si uz bola 25ta v ten den co si povedala, ze pravidla sa daju ohybat...obaja ste na tom rovnako.. nemal pravo na teba vrieskat, ale aj on je len clovek...

lenka_932
autor
10. júl 2023

@lulu0123 bolo to velmi cez ciaru, ostatni ludia podla mna ostali zlaknuti, taki ked ani nevies velmi ako reagovat, lebo ti je neprijemne, nie kazdy ma gule zastat sa niekoho, boli ticho, predo mnou kusok sedela pani, ktora sa ku mne otocila s pohladom ako ze co je to za debila, sofer bol okrem toho kriku aj velky objemny muz cez cca 120kg hmoty. Na dopravny podnik urcite napisem,

listy456
10. júl 2023

:0000 to jak vam takhle prepinat moze :000 sak jedina co tu nepisala o tej ich vymene nazorov dostane hejtu ze najviac??? sak cocolino tu pisala o psovi a ne o vodicovi co nevidite??? sa necudujem ze do vas ide ked jej reci prehadzujete aj ked hovori to covy .... co ste uz fakt dakde pod zemou ze nechapete? drze ste arogantne a ked vrati sa vam to takticho zrazu.... hocikto keby suhlasi s vami a vy ho obvinite ze ne tak by nebol prijemny ci co ste z jakej plateny?? @gejb @lalala94 sa upokojte odkedy tu som tak len mudro pise aj tu nechcela zle co napisala o psičke aby jej dobre bolo a ostatnym poradit jak dobry nahubok vybrat a vy sa pustite do nej jedinej co suhlasila s vami ze pise daco ine??? to fakt jedina som co to vidi???..... a nvm ved tie komenty vidite jak my tak co hubujete?? este skor jak vy napisala ze vodic sa nezachoval dobre a vy sa tu do nej pustite fuj toto mk plne je slepacich rozumkov.... a pre zakladatelku temy asi tolko povim ze posli ten nahubok ci mate dobry a potom obranuj seba.... vodic bol KOKO.... ze na teba nahukal to tu vieme setky nema pravo na to byt zly na teba

lalilla
10. júl 2023

Normalna reakcia to nebola, mozno mal zly dne mozno to bol len “jednoduchsi” clovek alebo taky co si potrebuje nieco dokazovat.
Ano porusila si pravidla, mi pes ked ma kosik je nervozna a furt si to snazi dat dolu aj ja jej stiahnem kosik a co. Samozrejme ked nejsu pri mne ludia. Keby na mna bliska povedala by som nech sa skludni a kludne by som aj so psikom vystupila.
Dufam ze vsetky co ste tu tak pohorsene ze si dovolila v prazdnom buse stiahnut kosik psovi, dodrziavate vsetky pravidla nielen v buse aj pomimo..

basulaak
10. júl 2023

@lalilla presne tak. Posledna veta 👍👏👏

lalala94
10. júl 2023

@cocolino234 prosím ťa pekne, napíš mi presne, kde konkrétne som prekrútila tvoje vyjadrenia tak ako sa mi hodí + kde som ti napísala, že hodnotíš vodičovu reakciu, že bola ok? Taký príspevok tu odo mňa nenájdeš, čiže nádych-výdych, naozaj si ich prečítaj ešte raz. Nikde som ťa neurazila a nikde som neprekrúcala tvoje vyjadrenia (narozdiel od teba v príspevkoch o 20:06 a 20:09, ktoré sú fakt cez a ja narozdiel od teba som na tomto fóre nikdy nemala potrebu nikoho urážať výrazmi typu sedlač, človek s IQ 30, hlúpy človek a podobne, ale ako som písala vyššie, týmto si sa ukázala ty, nie ja). Ja sa tu ale naozaj nemám potrebu hádať, čiže ustupujem z tejto nezmyselnej diskusie, lebo s tebou nikam nevedie a neplánujem už reagovať. Maj sa pekne. 🙂

onnagakusai
Odpoveď bola odstránená