icon

Vyhodil vás niekedy vodič MHD?

lenka_932
10. júl 2023

Dnes bol vonku extrémny úpäk, cestovala som aj s menším psíkom MHD, psík je veľmi pokojný mierumilovný oriešok, staršia fenka. Videla som ako jej je teplo, tak som jej na chvíľu stiahla košík, nech môže lepšie dýchať a chladiť sa vyplazeným jazykom. Prešli sme 4zastávky, v tom vodič na zastávke vystúpil zo svojho "kokpitu" a s agresívnym krikom smerom ku mne, že pes nemá košík, nech okamžite vystúpim. Nasadila som psovi naspať košík a pokojne sedela ďalej. On stále kričal, nech vystúpime. Hovorím si, to je nejaký frustrovaný chuj, veď už má pes košík, pokojne sedím ja aj pes, v autobuse je minimum ľudí, nenechám sa vyhecovať. Skúsil ma zastrašiť, že zavolá dispečera. V poho volaj, hovorím si v duchu, ale skôr ty by si potreboval košík. No tak sme tam stáli celý autobus na zastávke pár minút, už som si aj hovorila že vystúpim, na druhej strane - prišlo mi uplne mimo vobec reagovať na také primitívne správanie, aké práve vodič predviedol, tak som ticho sedela ďalej. Potom prisiel ku nam druhy krat a opat krical. To som uz so slovami, ci si potrebuje takto vylievat svoje frustrovane ego na cestujucich vystupila. Nieco este za mnou krical, nejake nadavky. Chapem ludi, ktori su nervozni kvoli psom, tiez by som bola, keby sa pes nevedel chovat, ale ked pokojne sedite, hned psovi natiahnete naspat nahubok, neprotestujete, nehadate sa, ste slusny, chcete mat len pokojnu cestu ??! Co by ste robili na mojom mieste? Natocili si ho na mobil? Alebo este pred nim zavolali na dopravny podnik? Hned vystupili? Alebo nevystupili vobec?

Strana
z5
pribinak
10. júl 2023

@lenka_932 pes má mat náhubok. Som tiež psickar, ale rešpektujem pravidla
Potom kvôli takým čo nerešpektujú pravidla, sme za arogantných všetci

Zrejme nikto prišiel za ním a oznámil mu, že v buse je pes bez náhubku

lenka_932
autor
10. júl 2023

@pribinak nikto neprisiel za nim, v autobuse bolo tak 6 ludi, videla som pred seba

sszuzu8
10. júl 2023

Ja som tá ktorá upozorňuje že pes má mať košík. Cestujem s deťmi pes je zviera má svoje pudy. Nepoznám cudzích psov ako môžu reagovať. Nakoniec v prepravnom poriadku je určite zmienka o tom že pes má mať vodzku a košík 🙂 síce mal pravdu vodič ale mohol byť ľudskejsi

cocolino234
10. júl 2023

@lenka_932 ja osobne som frustrovaná z ľudí, ktorí svojmu psíkovi, dokonca staršej fenke, nevedia zabezpečiť náhubok, v ktorom môže pokojne vyplaziť jazyk a chladiť sa. To je povinnosť u psov, vždy to musí vedieť urobiť a aj napiť sa. Viazaný, stiahnutý náhubok sa dáva iba agresívnym psom a to krátkodobo.

Ak by si mala správny náhubok, neriešila by si túto situáciu. Ja som už v autobuse išla bez náhubku. Pýtala som si pre havku lístok na autobus a vodič mi povedal “ale nechajte tak a dajte jej to dole“. Stalo sa mi to viackrát. Tak som dala kým sme sedeli samé, akonáhle niekto prišiel bližšie, nedajbože deti, tak jej ho dávam naspäť aj keď je mierumilovná. Nevieš čo sa ľuďom mohlo stať a majú traumu zo psov, všetci sa vnútri autobusu majú právo cítiť bezpečne. Ty svojej havke pomôžeš kúpou vhodného náhubku.

lenka_932
autor
10. júl 2023

@pribinak ja tiez respektujem pravidla, len ako pisem bolo vonku 34 stupnov a v neklimatizovanom autobuse este viac. Sedeli sme mimo tych par ludi, co boli v autobuse a pes lezal pod mojimi nohami, tak som mu na chvilu posunula kosik, lebo som vdiela ze sa mu tazsie dycha. Sposob akym reagoval vodic je podla mna nepristojny, najma ked videl, ze ja nijak neprotestujem, a kosik davam naspat. Agresivne kricat na niekoho je podla mna cez ciaru

gejb
10. júl 2023

@lenka_932 áno, zažila som presne rovnakú situáciu. Autobusw asi 10 ludi a stará pani mala maličkého psa na kolenách, vodič vyšiel a začal na ňu kričať a vulgárne ju vyhadzovať. Pani mala tak 80rokov a zlomenú nohu...vodič tak IQ30

vamajka
10. júl 2023

@lenka_932 Mas respektovat pravidla a nestalo by sa to

lenka_932
autor
10. júl 2023

@cocolino234 ja milujem tuto slovensku naturu sudit aj ked nepoznas, prepac, ale dotklo sa ma to, nahubok, ktory ma je uplne v poriadku a aj v nom moze dychat, aj sa chladit, ale dnes bolo opakujem naozaj teplo a to asi vies, ze v takom upaku, je kazda zataz navyse problem aj pre psika,

beata_k
10. júl 2023

@lenka_932 No v prvom rade si tam nemala sediet jak nema. Posobi to arogantne. Vzdy je lepsie sa pokusit situaciu objasnit, vyriesit ako tam len tak tupo sediet.

lenka_932
autor
10. júl 2023

@vamajka aha cize ked urobis chybu ma niekto prave na teba navrieskat? ok

gejb
10. júl 2023

@lenka_932 súhlasím ze si sa mala pokúsiť situáciu upokojiť. Keď ignorujes hlupáka ešte viac ho nastartujes...

pribinak
10. júl 2023

@lenka_932 nebola som tam, neviem posúdiť či kričal akebo si to ty tak citlivo vnímala
Preto píšem len o rešpektovaní pravidiel

zeldia
10. júl 2023

@lenka_932 obdivujem ta že si dokázala tak pokojne reagovať a nedala sa vyprovokovať teraz sú všetci extrémne agresívni tak že osoba ktorá dokáže zachovať chladnú hlavu je podľa mňa hrdina😉
A k šoférovi poviem to takým židovským vtipom stary otec hovori vnukovi nech sa nehádam so šoférom autobusu ak by mal na viac nerobí šoféra.

lenka_932
autor
10. júl 2023

@beata_k ja som tupo nesedela, ja som pokojnym hlasom skusala argumentovat s niekym, kto do na mna blacal

beata_k
10. júl 2023

@lenka_932 Tvoj prispevok hovori ine...

lalala94
10. júl 2023

@lenka_932 zažila som podobnú situáciu, tiež vodič začal vyhadzovať dievča so psom, ktorého mala na rukách a nikomu nevadil, lebo v MHD už jeden pes bol a vraj dva nie sú povolené (ani sa nevideli, boli od seba ďaleko). To je čisto o ľudskosti. Bol tam jeden pán, ktorý sa toho dievčaťa zastal a nakoniec zostala. Čiže no, narazila si na idiota. Žiaľ, takých je tu viac ako dosť. Obzvlášť ak bolo v buse 6 ľudí a nikomu nevadil. A tak aj na takých svieti slnko.

vamajka
10. júl 2023

@lenka_932 On je zodpovedny za cestujucich, keby sa bolo nieco stalo tak ma problem ako som uz napisala mas dodrziavat pravidla a situacia sa nemusela vobec stat a usta mas tiez ako aj vodic tak kde je problem?

cocolino234
10. júl 2023

@lenka_932 ak vie správne dýchať, tak nemá žiadny problém a v tom prípade nerobím to, za čo by ma mohli vyhodiť z autobusu. Predsa vydrží to jemné teplo okolo papuľky. Vždy robím všetko pre komfort mojej havky, v taške mám vodu, mištičku a to jej dám aj v autobuse, keď jej je príliš teplo, pekne sa cez náhubok napije, dokáže zívať a chladiť sa. Vo veľkých horúčavách, keď sme zo 2x museli ísť 2 hodiny vo vlaku, tak som jej dala mini ventilátoriky, ktoré vyzerajú ako náhrdelník. Proste chladím toho psa ale nie tak, aby ma museli cudzí ľudia upozorňovať na náhubok. To, ako si už reagovala neriešim a ani vodiča. Takýmto situáciám sa predchádza. Vodič sa na tebe očividne odbavil, lebo si mu dala príležitosť. :/

luliu
10. júl 2023

@lenka_932 v prvom rade si chybu spravila ty, nemáš čo dávať psovi dole v MHD nahubok

pribinak
10. júl 2023

@zeldia neurážaj, robiť šoféra je zodpovedna praca, ti ľudia musia prejsť psychotestami, skúškami, je zo zodpovednosť má ľudí v buse a ísť do premávky, kde polovica účastníkov nepozna ani farby na semafore

marsmykkok
10. júl 2023

@lenka_932 A kde si sa trepala so psom v takom úpeku MHD? Ak nie na veterinu tak by si sa mala hlavne zamyslieť nad sebou, že či je ok vláčiť po najväčšej horúčave psa a riskovať prehriatie, lebo teba sa práve chce. Reakcia vodiča mhd nie je ok-že bol agresívny, ale toto ma naštvalo viac, že niekto nehľadí na potreby psa.

gejb
10. júl 2023

Mňa udivuje koľko ľudí si ho zastava. To aj vy bezne v práci vrieskate na svojich zákazníkov ?

lalala94
10. júl 2023

@vamajka
@cocolino234 ale prosím vás, nebuďte smiešne. 😀 V tom autobuse bolo 6 ľudí a z toho čo píše autorka, nikomu ten pes nevadil. Pes mal košík s výnimkou pár minút, kedy mu ho dala na chvíľu dole, akonáhle prišiel vodič, nasadila mu ho naspäť. Pán šofér bol očividne frustrovaný a teplo mu udrelo na mozog, tak sa potreboval na niekom vyvŕšiť. Toto by nikto normálny neriešil.

vamajka
10. júl 2023

@lalala94 Ten pes nevadil tak maximalne autorke, druhi sa k tomu nevyjadrili

cocolino234
10. júl 2023

@lalala94 nebuď smiešna ty a čítaj riadne, prosím. Ja absolútne neriešim reakciu vodiča a autorky, to je medzi nimi dvomi a ako ľudia ma vôbec nezaujímajú. V tejto diskusii rešim komfort psa. Plus som sama napísala, že sa na nej vodič odbavil alebo ako hovoríš ty vyvŕšil, lebo mu dala príležitosť. Ona mu bohužiaľ poskytla situáciu, ktorú by vyrovnaný človek neriešil agresiou ale slušne a asertívne. Vodič asi mal zlý deň. Tak ma prosím neoznačuj, pokým nepochopíš správne, na čo reagujem. Mňa ich mikro hádka v autobuse nezaujíma, ľudia sú všelijakí. Ale treba robiť všetko pre komfort psa v horúčave.

mackove
10. júl 2023

Priklaňam sa na stranu šoféra , aj keď nemusel byť tak hrubý na teba. Pes ma mať košík !

pribinak
10. júl 2023

@gejb neboli sme tam, nevieme posúdiť či naozaj vrieskal, alebo ona ako osoba do treba vyjsť z busu to tak citlivo vníma

Možno zdvihol hlas, ale nemusel naozaj vrieskat
Ja zas chápem že on zodpovedá za bus a ľudí v nom a preto trval na dodrziavani pravidiel

lalala94
10. júl 2023

@vamajka a ako presne si to predstavuješ? Má si každý majiteľ psa pred vstupom do autobusu pýtať povolenie od ostatných? 😀 Kebyže ten pes šteká, behá po autobuse a otravuje ostatných spolucestujúcich, jasné, že to je dôvod na vyhodenie. Pes, ktorý pokojne sedí na zemi s náhubkom, ktorý dá majiteľka na pár minút dole, a potom ho nasadí späť fakt nie je problém. Ale tak uznávam, ľudia už nemajú čo riešiť.

@cocolino234 veď autorka mu očividne komfort zabezpečila v rámci svojich možností a podstata témy je o ich hádke. 😉

pribinak
10. júl 2023

@lalala94 ale riešil. Šofér zodpovedá za bezpečnosť. Ak by pes niekoho pohrýzol, musel by sa zodpovedať prečo prepracoval psa bez nahubku

Baby, keď neviete ako to šoféri majú, tak neurazajte

cocolino234
10. júl 2023

@lalala94 presne, ja podstatu témy neriešim. Vybrala som si odtiaľ čo chcem a k tomu som sa vyjadrila, pretože to jediné mi z tejto hlúposti prišlo najpodstatnejšie. 😉 Myslíš, že som povinná riešiť len podstatu veci? Predsa pre každého podstatu tvorí niečo iné, pre mňa je to komfort psa a pre vás je to prehnané správanie vodiča. 😉 Čo je pre mňa oproti zdraviu psa totálna banalita a preto som sa odmietala k tomu adekvátne vyjadriť. Ľudia sú ehm.. a žiadnemu sa nedá veriť. Vodič by mal možno iný názor.

Takže znovu, čítaj s porozumením predtým, než sa rozhodneš ma označovať. Pretože ak by si riadne rozmýšľala, tak by ti došlo, že sme sa zhodli v tom, že šoférova reakcia (podľa toho čo píše autorka) bola prehnaná. Ale ja aj riešim komfort psa, čo ty neriešiš. Tak by som tento nezmyselný dialóg, v ktorom si nevieš uvedomiť na čo reaguješ, ukončila. 😉

A v rámci svojich možností pri zvieratkách nestačí. Buď viem dať všetko potrebné alebo nemám zviera. Ale autorka píše, že má vhodný náhubok, tak to z časti beriem do úvahy.

Strana
z5