icon

Výhody a nevýhody sibírskeho huskyho ako domáceho maznáčika

nikolka5432
15. dec 2023

Ahojte máte doma huskyho? Mna by zaujimalo pre a proti tejto rase.Psik by bol v dome s prístupom na záhradu.

nin12345
15. dec 2023

@nikolka5432 kamarat ma.. je to skvely psik ale potrebuje naozaj vela pozornosti ako take dalsie dietatko. Nevyhody vidim v tom ze konkretne tento pes dost zavyja bud ked pocuje nejake zvuky alebo proste v roznych situaciach velakrat do dna a nahlas a teda neviem akych mate susedov ale moze to byt skutocne otravne, neviem ako fenky ale psiky mozu byt dost tvrdohlave a nie az tak pritulne. Tento kamaratov aj ked ma perfektnu starostlivost a naozaj sa mu poriadne venuju tak sa nechce velmi nechat hladkat a nema rad male deti. Vyhoda je asi ta ze je to naozaj krasny pes a ked si s tebou raz vytvori puto tak je na teba naviazany ale teda treba to poriadne zvazit je to plemeno ktoremu musis venovat ČAS mozno najblizsich 14 rokov a ked mu ho venovat nebudes tak to nebude mozno najlepsi spolocnik.

uriva
15. dec 2023

Majú ho susedia. Nádherný pes, ale teda v dome úplne neviem. On je taký šťastný, keď je na záhrade - behá a teraz ako napadol sneh, no krása na neho pozerať, ako šantí. A čo viem, treba s ním naozaj chodiť často von na dlhé prechádzky a beh(susedia bicyklujú a máme les pri sebe, takže chodia). Skoro vôbec nešteká, ale keď je sám doma, on tak zavýja, až plače, je to niekedy fakt smutné. Vydrží to aj hodiny. K deťom je milý, chodíme ho "susedsky navštevovať".
Ďalší susedia majú malamuta, ale to je horšie - ten nemá moc priestor na beh na menšej záhrade a je fakt veľký, keď narástol, tak k nemu už nikto okrem suseda nechodí, lebo rád skáče a je to fakt že ako medveď veľké, neskutočne ťahá a keď sa mení srsť na letnú, tak to sú úplné kríky, čo odchádza z neho.
To mi ten husky príde ako "pes elegán". Krásne sa nosí. Toľko odo mňa ako pozorovateľa ;). Našim sa tiež ľúbi.

bela30
15. dec 2023

@nikolka5432 Mam a ziadny problem s nim nie je. Nezavija, nesmrdi dokonca nepotrebuje ani vela pohybu, je to o tom ako si psa naucis, ked ho naucis na niekolko km prechadzky tak ich bude nutne absolvovat, ked nie tak bude z neho gaucovy pes, ktory ti prespi pol dna. Pocitaj dvakrat rocne s vymenou srsti, moja sa napr.hara len raz rocne, co je tiez vyhoda. Nie je to strazny pes, ma rad aj cudzie navstevy avsak vonku, ked je nebezpecie, vie ochranit.Takto v skratke zatial

cica8
15. dec 2023

@nikolka5432 takisto mame Huskyho ale poviem uprimne majiteľka sa ho zbavila tým ze sa odsťahovala a dala ho deťom ktoré naň majú čas iba cez víkend.... Chodia preč do školy, ja mam male deti takže čas naň nemám vôbec, to co ona navystrajala hrôza a des, pohyb potrebuje to je jasne ale nemá s kým, partner je od rána do večera v práci, príde a je rád že je.... Keď sme sa pýtali majiteľky ci ho môžme dat preč že nie lebo deti.... Deti že nie lebo... Tak je zavretá lebo ja z nej nemám dobrý pocit(v minulosti rzotrhala 4maciatka,5 sliepok a2 kocúrikov,)

simca06022011
15. dec 2023

@cica8 tak to je prirodzene, to psi robia, ked ich to nik nenauci, neusmerni... ja mam mierumilovneho psa a maca som mu uz z papule vyberala, aj vtakov a urcite by ani sliepkam neodolal ale to hned bol usmerneny este pred pokusom...

janulik2008
15. dec 2023

@cica8 kolega má huskyho a tiež mal v obľube sliepky pritom pri deťoch je ako "med"

simca06022011
15. dec 2023

pes bude potrebovat to na co ho naucite, a starostlivost beznu.. v kadzom pripade, ci gaucovy, ci vonkajsi, potrebuje pozornost. Nejaku cinnost, aktivity aby sa nenudil a bol spokojny. Jasne, bude mu dobre aj ked bude cely den spat na gauci, ale su stastne tie psy ked lietaju po vonku a proste podla mna lepsie "prospievaju" ked sa im aj po tej fyzickej stranke dostane to, co to ich plemeno potrebuje = beh, pracu.
Na tvojom mieste huskymu riesim riadny vybeh na dvore, v pocasi primeranom kludne nech beha dnu a von (napr dvierkami pre psa), zabezpecit dvor pred utekmi. A teda ja mam gaucaka viszlu, ale minimalne 1-2x do tydzna sa musi ist riadne vylietat do lesa na aspon tie 2hodiny, zaplavat a tak. Aj hlavu unavit, cize aportovat, povely, trening doma nejaky...
A samozrejme ako kazdy pes, potrebuje aj vycvik "poslusnosti" aspon zakladny

sintra
15. dec 2023

@cica8 kde je zavrety?

daniela626
8. apr 2025

Ahoj 🙂
Husky je naozaj krásne plemeno, ale určite nie je pre každého. Je veľmi inteligentný, silný a citlivý pes – no vie byť aj tvrdohlavý a nie vždy túži po mojkaní ako iné plemená.

✅ Plusy:
– úžasná energia a radosť zo života
– keď si vás obľúbi, vytvorí si silné puto
– skvelý parťák na prechádzky, bicykel či do prírody

⚠️ Ale treba rátať s tým, že:
– niektorí huskies zavýjajú, najmä ak sú sami
– vyžadujú pravidelný pohyb a mentálne vyžitie
– nie sú typickí strážcovia a niekedy radi „vyčuchajú“ aj sliepku, mačku či čokoľvek pohyblivé 😅

Každý husky je trochu iný – niektorí sú pokojnejší, iní stále „v akcii“. Dôležité je, aby mal človek čas, trpezlivosť a vedel, do čoho ide. Ak ich to naučíme, vedia byť aj skvelí rodinní psi.

Písali sme o tom viac aj tu: https://labenka.sk/tag/sibirsky-husky/

Držím palce pri rozhodovaní 🐾