icon

Výkup mobilov

mugg111
24. apr 2023

Ahojte, chcel by som sa opýtať. Máte niekto skúsenosť s výkupom mobilných zariadení alebo vykup mobilov? Kde by ste odporučili odpredať staré zariadenie?

Ďakujem.

majka2959
Odpoveď bola odstránená
majka2959
24. apr 2023

@mugg111 Ja som predala na bazáre. Môžete skúsiť tu na Modrom koníku dať na bazár.

jimmyy128
18. júl 2026

Téma je staršia, ale otázka je stále aktuálna, tak doplním ako to vyzerá dnes. Máš v podstate dve cesty a každá má inú logiku.

Predaj napriamo (Bazoš, FB skupiny, bazár tu na koníku) dá najviac peňazí, typicky o 20-40 % viac ako výkup, ale zaplatíš za to časom a rizikom - dohadovanie, výmena za "iPhone od brata", platba vopred, ktorá nikdy nepríde. Pri lacnejších Androidoch to často nestojí za to.

Výkup je pohodlnejší: vyplníš model, stav displeja a batérie, dostaneš predbežnú cenu a zariadenie pošleš. Robí to napr. iguru.sk (nacenenie vopred, poslanie cez Packetu zadarmo, peniaze na účet do 5 dní od diagnostiky, berú aj mobily s prasknutým displejom alebo nefunkčné), PCexpres, ktorý má pobočky po celom Slovensku a vypláca aj v hotovosti, alebo mobilplace. Pri každom si over jednu vec - čo sa stane, keď s finálnou cenou po diagnostike nesúhlasíš. Seriózny výkup ti zariadenie pošle späť zadarmo, to má byť napísané v podmienkach.

Čo ovplyvní sumu: vek (do 3-4 rokov má mobil ešte slušnú hodnotu, staršie Androidy už často len symbolickú, iPhony držia cenu podstatne dlhšie), zdravie batérie, praskliny na displeji a či máš originálne balenie.

A pred odoslaním kamkoľvek - odhlásiť sa z iCloudu/Google účtu a spraviť factory reset. Bez odhlásenia z iCloudu je iPhone pre kupujúceho aj výkupcu nepoužiteľný a vrátia ti ho.