Vylúčenie kávy zo života
Ahojte, ste tu nejaké čo ste prestali piť kávu? Prečo ste sa tak rozhodli? Ako sa teraz cítite?
Postupne sa snažím vyradiť kavu, no je to silný navyk.
Ja som si parkrat dala od kavy pauzu, nerobila mi dobre na travenie a pod.,vydrzalo mi to vzdy len niekolko tyzdnov, trochu som sa zdetoxikovala ale po kratkom case zom znova potrebovala taku tu psycho barlicku a zacala som znova pit (kavu 😊). Ale ja mam aj nizky tlak takze bez kavy som naozaj o nicom, hlavne ked sedim v praci a neprudi mi poriadne krv...
@tatisna ahoj, u mna podobne. Kava mi vonala, chutila, ale najdolezitejsi bol ten pocit pohody - ta chvilka na kavu, ze teraz sedim a oddychujem. Myslela som, ze aj povzbudi, ale to bolo vzdy len na chvilku. Potom mi pokazila zaludok (dobra, z kavovaru a vzdy cerstvo zomleta). Musela som vysadit, dietovat, stale nepijem uz dva mesiace. Prvy tyzden som z toho mala aj detox - silna migrena, vyriesil nalgesin. Vody pijem dost, takze z dejydratacie urcite nie. Myslela som, ze to bez kavy nedam (nizky tlak, sedava praca), ale veru toto vsetko preslo. Povodne som bola stale viac unavena, kavou s cukrom som sa chcela prebrat a posobilo to na mna presne opacne (k tomu aj vykyvy nalad, podrazdenie). Teraz sa citim ovela lepsie, mam viac energie, konecne neboli zaludok, zhodila som nejake kilecka (vypustenim cukru - ved 3 kavy denne boli 3 lyzicky cukru) a este nemam zaludok uplne fit, ale naozaj sa citim omnoho lepsie. Ona akoby ma na chvilku nabudila a potom sup dole a nechcelo sa mi ani dychat, ladove prsty na nohach ma az boleli. Teraz je to lepsie, ale popravde sa ako nizkotlakova musim castejsie a viac hybat, aby som rozprudila krv a nejest tazke jedla... zda sa tazke vysadit kavu, ale potom si clovek povie, ze veru nie az tak. Napriklad prvykrat som prestala v tehotenstve, proste mi prestala chutit a vonat - telo rozhodlo za mna. Teraz druhykrat po pokazeni sliznice zaludka som jednoducho musela, opat to telo vyriesilo samo, ked hlava a zvyky nevedeli sami od seba, tak si povedalo dost a trochu ma potrapil zaludok. Teraz nemam problem, uvidime na ako dlho🙂
@trevis12 ja som mala caste busenie srdca, unavu, bolest hlavy, napinanie na vracanie. Nikdy by mi nenapadlo pripisovat to kave ale kedze sa to busenie srdca opakovalo coraz castejsie, skusila som ju nepit aspon vecer. Rozdiel som videla hned. Vecer sa mi lepsie zaspavalo, namiesto o pol noci som isla spat o 9vecer a rano som sa budila vyspata. Tak som prestala pit kavu o par dni aj rano a pijem iba jednu denne az po jedle uz vyse pol rok (nie na prazdny zaludok) a davam si najviac jednu malu lyzicku. Od vtedy mi vsetky problemy presli a uz si neviem predstavit pit tolko kav denne

@tncka -ja mam asi problemi so srdcom tiez kvoli kave. Pijem ju uz asi 25 rokov a niekolko denne. Presli ti problemi so srdcom po tom co si ju prestala pit? Ake si mala problemi so srdcom. dakujem