Výpovede lekárov
Co si myslite ako tato kauza dopadne?
@zarrinka a kedy ste si po tie vysledky prisli? v case ambulantnych hodin lekara? nerypem, len sa pytam.
a sama pises, ze mas info z prvej ruky o kovide a vies, ako to napriek tomu ludia zlahcovali, a ako sa vyjadrovali.
Toto tu je presne to iste.
@gemerka17 ty co mas furt s tymi kseftami prosim ta. Poznam niekolko lekarov, znamych, aj v rodine. Nemaju ziadne “ksefty”, su radi ze su radi. A keby aj - ked si moze hocijaky iny statny radovy zamestnanec privyrobit, aby sa uzivil, preco nie aj lekar? Ak su taki sikovni, co stihaju, respekt. To budu mlade ucha, bez rodin este. Ich to casom dobehne tiez.
A 3 uvazky stiha tazko, ked lekar bezne sluzi urgent alebo nocnu. 8h pracov. doba - za nou hned nocna - a po nocnej este ostava dalej v robote
neviem o tom, ze by sme mali 48h den.
ty si lekarka? poznas nejakeho osobne?
@miskakyska
@gemerka17 presne tak, este dodám ze zoperovat za štátne a potom doliecovat si vo svojom súkromnom zariadeni a ryžovat na tom 👌👌👌
@zuzuliennka1 a ty tu už netrep prosim ta🤦♀️ aj 72ky robia chudacikovia, ze???
Mame v rodine lekarov, ako ambulantných, tak i nemocničných. Ani jeden z nich netrie biedu a nefrfle na plat. A samozrejme nepodal vypoved.
Jedna skupina je "zahojena" od "prispevkov" pacientov, druha od "prispevkov" farma firiem co len predpisujú ich lieky! A samozrejme aj s rodinami pochodili v ramci akoze kongresov pomaly cely svet. V súčasnosti pokial ideš k lekarovi len tak, na blink, jedna s tebou ako s odpadom, ktorý ho otravuje. Samozrejmosťou je úhrada poplatku za objednanie, ale na dverách si prečítaš, ze poradie pacientov určuje aj tak lekar!!! Tak sa pýtam, za co si platím??? Za to, ze na 8.00 si objedna so mnou ďalších 5 ludi a vezme predtým ešte 5 známych??? Za co by chceli viac peňazí???
Ja po mojich skúsenostiach neznámemu lekárovi ani nejdem. Lebo by som bola mŕtva. Detto ako moja mama, ktorú chceli pustiť domov s predstaveným črevo, ze nech si dá doma paralen. Do rána by bola zo sebou mŕtva...cize este raz sa pýtam, co chcú???
@zuzuliennka1 prišla som si pre výsledky podľa predchádzajúcej dohody ráno aby som vedela riešiť ďalšie pracovisko keďže manžel mal obličkové kamene a bolo treba riešiť ich "odstránenie". O lekároch z vusch a o tom ako "dokončili" môjho otca ti ani nebudem písať. Ja chápem tvoje argumenty, všetci by sme chceli lepšie nemocnice a celkovo zdravotníctvo. Ako si ale písala za minulých čias tu bolo eldorado.. a teraz ešte aj vďaka covid sa nedá očakávať, že sa nájde kúzelný prútik ktorý to zmení. Verím,že financie z eurofondov ktoré majú smerovať do zdravotníctva to aspoň trochu vylepšia no neviem ci tu zostalo dosť odborníkov
@lienka.7 zahojena od prispevkov, vo vlastnej rodine - a nezabudni potom kydat, ze lekari beru uplatky, ved to nepriamo podporujes.
so mnou nikdy nijaky lekar nejednal ako s odpadom.
netrep kraviny
@zarrinka kym sa tie eurofondy vobec stihnu vyuzit… statny lekar sam nezmoze nic, brese sa tu na nespravny strom.
za to, ako to vyzera v skolstve, zdravotnictve, mozu nase byvale vlady. A nie, za tri, mozno ani za 10r sa neda dokopy to, co sa v tomto sektore rozkradlo
@zuzuliennka1 toto hádam pochopia aj lekári 😉
@zuzuliennka1 lekári beru úplatky a pacienti ich dávajú...to je vseobecne zname. ci teraz sa tu ideme hrať ze tomu tak nie je???
A ako ja podporujem branie úplatkov? 🤣🤣🤣
@lienka.7 neobjedna - ti ludia povacsine meskaju, alebo lekar popri tom, ako ma ambulanciu, a vonku cakas, riesi telefonaty, napr. ludi, ktori sa opytaju, kedy ordinuje (lebo najst si to na google je raketova veda), pacient sa zakeca,… cele sa to poposuva, su to ludia preboha, nie stroje.
@lienka.7 tak keby ich lekari nebrali, ludia ich davat nebudu a naopak .
a opat opakujem - taketo spravanie lekara treba hlasit na udzs, nie vypisovat na mk
@lienka.7 “ame v rodine lekarov, ako ambulantných, tak i nemocničných. Ani jeden z nich netrie biedu a nefrfle na plat. A samozrejme nepodal vypoved.
Jedna skupina je "zahojena" od "prispevkov" pacientov,
@zuzuliennka1 este raz... na 8.00 si objedna 5 ludi naraz!!! Naraz !!!! 5 ludi na jeden termín, na 8.00!!!
Plus medzitým mu tam dojde ďalších pár kamarátov, ktorí idú automaticky dnu. Toto je fakt!!! Vieš citat s porozumením textu ci trpis dyslexiou??? Ci len mudrovat tu musis???
@lienka.7 a ako vies ze objedna naraz? 5 ludi na 8mu? pytas sa ich?
niektori cakaju na odbery, alebo len na vysledok. Pochodila som kvantum lekarov, zubarka, gynekolog, kozne,.. a nikdy som sa nestretla s tym, aby tam bolo naraz 8 ludi objednanych na rovnaku hodinu
@zuzuliennka1 ano, predstav si, rozprávali sme sa medzi sebou a boli sme všetci 5 objednani na 8.00! Za poplatok 20€. Mimochodom bez zaplatenia toho poplatku ta ani nevezme. O blociku kozes iba snívať. K tomuto co vieš povedať... hm? Jaaaj, ano mam zmeniť lekara, co? A ked iny nie je, hm? Zbožňujem také mudrlantky ako ty 👌🤦♀️
@lienka.7 a neviem, co sa tu rozkrikujes, ved pises, ze ty aj tak uz k neznamemu lekarovi nejdes 😁 tak ako teda?
@lienka.7 ze ja som normalne isla na vysetrenie, bez 20 eur🤣 a necakala som nikdy s 5 viac ludmi objednanymi na rovnaky cas
dyslexiu mal potom asi ten tvoj lekar, ked si zabudol zratat, kolkych ludi ma na 8mu
@zuzuliennka1 pisem o 5 ľuďoch, nie 8. Daj sa radšej vyšetriť ze nerozumieš pisanemu textu.
@lienka.7 jeziis dobre, tak 5. chytas ma za slovicka, pardon cisielka, tak asi argumenty dosli.
podstata je inde
@zuzuliennka1 nie, argumenty nedošli, len tu nerob z lekarov chudacikov, ktorí robia pomaly za minimálne mzdy. Ok? Platy maju také, aké si nasa ekonomonika moze dovoliť. Každý by chcel a mal mat viac. Netreba byt nenazrani. V prvom rade im ide o ich vlastne kesene, pacient je až na druhom mieste.
Uz tu bolo písané, aj ine povolania, študujú, robia 10-12 hod.denne, musia na sebe makať.. ano, len maju smolu ze nemôžu vydierať ako lekári. Lebo je ich málo a to musi urobit fakt pruser, aby ho vyrazili.. Toť vše.
@zuzuliennka1 ja len prilejem- dyslexia sa netýka počítania.
Ináč súhlasím s názormi, že momentálne si už nevedia, čo pýtať. Nehovorím potom, že je to povolanie, ktoré môže robiť každý…, odbornosť, štúdium, zodpovednosť… ale videli ste, koľko dostali ponuku? A vždy malo? K tomu osobný, príplatky za vikendy, nočné…a áno, aj v mojom okolí väčšina lekárov má 2,3, dokonca niektorí 4 úväzky. Jeden v nemocnici, vlastná ambulancia (zvyčajne po večeroch), jednodňovka, kde operujú, a ešte stihnú aj učiť na fakultách. Nehovorím o bokovkách, na tie ich navykli ľudia….
Milé mamičky,niektoré vaše komentáre sa nedajú čítať,očividne riešite len platy a ani náhodou ste si nezistili o co ide pri ich požiadavkách.Mali by ste si to dostudovat pokiaľ chcete útočiť na lekárov. Jedna sa o celkovú zmenu v systéme zdravotníctva a co sa týka platov,majú sa zvýšiť preto aby sme mali viac mladých novych lekárov v nemocniciach a aby ti starí so skúsenosťami a atestáciou mali motiváciu tu ostať a mladých zaucat. Niektoré komentáre sú neskutočne,hlavne od žien,ktoré nemajú absolútne šajnu o com píšu. To co ponúka denne televízia,je úplne mimo realitu,čo sa deje a co chcú lekári docieliť. Treba si pozrieť tlačovku LOZ a nie Lendvarskeho a spolu. A Dr. Visolajsky,je Pán doktor,čo zachránil veľa deti, a keď si ho nejaka ženská berie do ust,a hovorí o ňom zle,súdi na základe čoho,čo vidí na markíze??? Nieje Smerak,a v zdravotníctve urobili toho veľa aj za vlády smeru,len to treba mať nastudovane,to v telke nebudú dávať každý tyzden-piestanske CT,bielenie kariet v Nitre,Paška..... Stav v zdravotníctve je katastrofa,človek to vidí,až keď tam leží a nevrlost personálu,je veľa krát aj tým,že to tam nefunguje ako ma. Prajem Vám všetkým neznalym mudrlantkam,aby Vám ti vydieraci nemuseli raz liečiť.
@miskakyska
@gemerka17 baby,neutocte tu na @zuzuliennka,je pravda,že lekári majú toho veľa, koľko služieb ,pohotovosti a iných. Ako úprimne povedané,ja by som to za tie peniaze nerobila, proste je to veľká obeta. A jasné,aj to dáva logiku,že keď je ich málo a roboty veľa,tak musia makať aj za dvoch,nadčasy a iné.
A k tomu správaniu lekárov. Ja som tiež mala pocit že mi bolo ukrivdene a ako hrozne sa ku mne správali, ale.ked si to tak spätne pozriem,tak ich psravanie bolo ok,len ja som to viac prežívala,veď keď človek rieši nejaký problém,je emocionálne niekde inde a dotkne sa ho aj blbá poznámka,čo bola myslená inak. A aj keby,tak nepríjemných ľudí stretneš v hocakom povolaní, nedá sa to paušalizovať že lekári sú nadludia a správajú sa otrasné k pacientom. Sú aj takí,ale viac sa stretám s takými s ľudským prístupom.
@palicka nech sa paci, prihlasku stihas, prihlas sa na medicinu, prijimacky urobis urcite lavou zadnou a mozes sa teda ukazat.
Toto povolanie urcite nemoze robit kazdy.
a tie “bokovky” co spominas - co myslis preco to robi? pre prachy nie, ale preto, ze personalu je malo!, kto ma ucit na fakultach buducich medikov? podla teba asi predavacka z tesca (nic proti predavacke).
a ze “stihnu”, no ono hlavne musi - lekar ma predpisane, kolko musi oducit, odprednasat…. a z tychto tvojich vyjadreni vidim, ze fakt nemas najmensie tusenie, ako v skutocnosti praca lekara vyzera a co obnasa
@evica17 každá strana má dve mince. Jedna minca je, že sú tu aj tí skveli lekari, ktorí sa snažia, robia čo môžu. Ale druhá strana mince nevrha na lekárov dobre svetlo - chýbajúca odbornost, prístup, viac uvazkov a svoje ksefty, pofiderna morálka. Niektorí lekari sú spokojni a iní nie. Lekár nie je v zdravotníctve držaný na silu, kľudne môže zmeniť povolanie ak má pocit, že mu to nevyhovuje. Každe zamestnanie má svoje pre a proti. Písala som v príspevku naschvál len zamestnania s vysokoškolskym titulom. Tí ľudia tak isto sa vzdelávajú, pracujú, sú zodpovední. Nerobme z každého lekára chudacika, lebo to by sme museli potom ľutovať každého človeka, ktorí pracuje, pretože v každom jednom povolani sa nájde, kde niečo nefunguje, je nespravodlivé, chybaju financie, su tam moralne a osobne problémy atď.
@jakanaka a co ja ako pacient mam s tým ze to nefunguje??? Ja snad môžem za tuto situáciu a personal ma byt na mna nevrely kvoli tomu???
Pana Dr. Visolajskeho osobne nepoznám, a uprimne po tomto jeho extempore co predvadza ho ani poznať netúžim. A preco? Lebo nemám rada vydieracov. Ako lekar moze byt top špička, ale ako človek je u mňa uboziak, ktorý sa vyhráža a vydiera na tom najzranitelnejsom mieste všetkých - a to na zdravi. Ked sa niečo stane, a tebe nebude mat kto poskytnúť zdravotnú starostlivosť tiez s tým budeš ok? vsak nech bojoju za zmenu, ale tak ako to robia aj ini - vyjednávaním, napr.vo vw. Jaj, ci to su u teba iba sprosti robosi, ktorí sú ihneď nahraditelni, ze? No tak to sa teda veeelmi mylis. Ti robosi, keby sa dohodli a nenastúpili, tak položia vw na lopatky tak, ako teraz chcú lekári nemocnice. Ale neurobili to nikdy a vždy vyjednávali. Oproti lekárom.
A este dodám, ze škody na ekonomike by boli miliardové, cize ani na tie platy lekarov by nebolo.
Darmo to tu riešite, nad tým vyplakávate, a rýpete do tých dvoch-troch mladých doktoriek, čo sú tak naivne, že sem ešte vypisujú a pridávajú benzín do ohňa. Tak či onak, keď vaša milovaná polovička/matka/tatko/decko bude odkázané na tých naničhodných doktorov, tak či tak za nimi pôjdete a mnoho z vás im ešte aj ten tringelt ochotne zaplatí, len aby bolo lepšie. Arogantné jednanie je zo strany ľudí v tejto krajine samozrejmosť. Či lekár, či policajt, či úradníčka, či predavačka. A je to obojstranné, nie len lekár voči pacientovi, či predavačka voči zákazníkovi. Koniec koncov jasným príkladom sú aj neiktorí exoti v tomto konkrétnom vlákne. Lekári majú výhodu, že to čo teraz robia je pre nich naozaj realizovateľné. Ano, je to vydieranie, ale treba si priznať, každý by to isté robil, ak by na to mal reálnu možnosť a vidinu zisku. Oni majú možnosť. Väčšina má dostatočnú finančnú stabilitu, aby si mohli dovoliť aj 6 mesiacov "oddychovať" na úrade práce aj v krajnom prípade, alebo odísť aj s rodinou do iného okresu/krajiny robiť. Samozrejme, mladí absolventi nie, ale oni ani nepodali výpovede, alebo ak áno, tak len z nátlaku kolektívu či nadriadených a nechávajú sa unášať prúdom, ako sa hovorí. Robotník pri páse v automobilke môže štrajkovať a podať výpoveď, ale čo potom bude robiť? On zostane bez príjmu a na jeho miesto sa rýchlo nájde iný. Jednoducho nevedia držať automobilku na defenzíve a dožadovať sa zmien. Lekári sú v takej pozícii, že si to môžu reálne dovoliť a môžete nadávať na Visolajského koľko chcete, ale vie čo robí. Zvyšok toho je len obyčajná manipulácia zo strany médii a samozrejme neodmyslieteľná závisť bežného občana Slovakistanu za peniaze/výhody iných. Ale lekárom na čele s Visolajským je to úplne jedno, čo im kto závidí, lebo tak či tam za nimi budú utekať, keď pójde o zdravie decka/tatinka/maminky.
Nech im pridajú, ale tiež všetkým ostatným pracovníkom v zdravotníctve. Inak každý pracujúci na Slovensku by si zaslúžil viac. Lekárom čosi pridajú. Potom im nasľubujú, povyhrázajú sa im, ako je to bežná praktika tejto Vlády a všetko sa vráti do starých koľají. No a podplatení novinári napíšu zasa tisíce klamstiev, že aký je to veľký úspech terajšej Vlády.
A čo keby tak začali štrajkovať aj predavačky,že nepôjdu do roboty kým im nezdvihnu tu smiešnu sumu 3,47€/h a neotvoria potraviny .....a nech zatvoria v nedeľu obchody????? Som zvedavá ,čo by všetci jedli.....lebo deň zatvorené a sú všetci z toho hotoví,lebo bolo zatvorené 🤦🤦🤦

@zuzuliennka1 ty potrebuješ vypadnúť od klávesnice a ísť sa reálne pozrieť ako lekári pracujú. Ja rozhodne nemám pocit, žeby tam padali od únavy hlavne ak si odskoci riešiť svoje ksefty. Niekto stihne kľudne aj 3 uvazky. Nech sa páči, chod do sveta a porovnaj ako funguje zdravotníctvo inde. Každý má svoje problémy. A čo sa týka odbornosti a chýb lekárov je to na denno dennej báze, podmienky s tým nič nemajú ale lekar by vyhodnotit zdravotný stav mal vedieť. A to, že sa im zvýšia platy ako pomôže zlepšiť vybavenie nemocnic?