icon

Výpovede lekárov

18. nov 2022

Co si myslite ako tato kauza dopadne?

nepic
18. nov 2022

@gabriellka
Ale nooo... 330 hodín?len tak si hoďte do kalkulačky koľko to vychádza denne od pondelku do nedele...🤔.
A tiež sa pridám pracoval som v zdravotníctve 12 rokov a naozaj si myslím že im nechýba a nemajú sa moc na čo stazovat. Čo majú povedať také sestry, sanitárky, upratovačky v nemocnici?bez nich to tiež nepôjde. Ba aj takého údržbára tam treba,čo keď aj ten odíde?

helcanw
18. nov 2022

😱😱😱 to co sú tu za komentáre????? Grcam z vás ženy! Odhliadnuc od toho, že im nejde len o platy…. By som chcela vedieť, či by ste za take platy chceli mat taku zodpovednosť ako oni, zodpovednosť za ľudsky život! Nie za jogurt po záruke…

miskakyska
18. nov 2022

@koniarova covid je slabý odvar.taky personál,kde leží mama teraz tam ani byť nemusí.. nič nevedia, nič neporadia,nevedia odpovedať na základné otázky,krv Tí zoberú na 50x,lebo nechtíky im to nedovoľujú, človek dáva modrinove ruky dokopy niekoľko týždňov...na zaplakanie, božie dopustenie toto, čo človek vidí na vlastné oči a zažíva na vlastnej koži.

miskakyska
18. nov 2022

@helcanw asi si ešte nebola nikdy hospitalizovaná,by si sa rýchlo zobudila aj s Tvojim jogurtom po záruke do reality.. zodpovednosť?.. dovoľ sa mi zasmiať

lienka.7
18. nov 2022

@helcanw presne ako píšeš. Kde je ich zodpovednost??? Asi ti nikto blizky nezomrel vinou lekarov, ze??? Asi si nikdy nerodila a nechovali sa k tebe ako k odpadu, ze??? Si myslíš ze ked takemu lekárovi das teraz 10k sa zmeni? 🤣🤣🤣Sa zobud prosim ta!!!!

helcanw
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
18. nov 2022

myslím že nepôjdu NIKDE. ostanú tu na sk a naďalej budú vyplakáva(ť ako sa majú na figu...

deti95060810
18. nov 2022

@helcanw zodpovednosť? však sú skrytí v nemocniciach jeden za druhého. Nedopátraš sa pravdy čoby si zahynula.

helcanw
18. nov 2022

@miskakyska
@lienka.7
@deti95060810 nech sa páči dámy, kludne si to choďte vyskúšať 👍

oli18
18. nov 2022

@gabriellka ja som bola nedavno hospitalizovana a mlady zdravotny brat s titulom mgr. Mi povedal, ze s platom je spokojny, len system v nemocnici je zly. Preto ide do zahranicia. Vsetky nemocnice treba sprivatizovat a nie stale len oddlzovat. Sukromnik si urobi poriadok, ale stat nevie uz 3 desatrocia. Vsetko statne sa tuneluje.
Ja som zbierala 2% z dane a mala som aj od lekarov. Spatne sa da vypocitat zaklad dane. Nechci vediet ten plat.

89michaela89
18. nov 2022

Ani sa necudujem,ze je na tom Slovensko ako je,ked jedna profesia zavidi druhej..ja som neatestovany lekar a pred nastupom na matersku som zarabala cez 800€ v cistom, viem,ze teraz je to blizsie k 1000€, ak aj platy navysia podla tabulky bude mat neatestovany lekar 1188€ V cistom…neuvedomujete si, ze mnoho lekarov obzvlast zien atestuje okolo 40tky, co je 15 rokov po skonceni skoly, ja sama mam po 30tke a k atestu este daleko, ked sa Vam tato suma zda horibilna vzhladom k narocnosti studia a danej profesie, tak potom z tejto krajiny radsej odist..a co sa tyka Hippokratovej prisahy len z pocitu dobre vykonanej prace nevieme vyzit, my takisto platime ucty a v potravinach mi tiez nic nedaju za pekny usmev..a tych 330hodin je uplny normal v statnych nemocniciach

kikushaa
18. nov 2022

Drzim im palce

kikulienkadd
18. nov 2022

Ahojte, včera som čítala na fb post lekárky z neonatológie z Košíc. To, že podala výpoveď vysvetľuje hlavne preťaženosťou (napr.voľno cez Vianoce mala za 32 rokov 3×, do mesiaca urobí 10-11 24hod služieb), nevhodným pracovným prostredím (roky v prenajatých priestoroch, ktoré nie sú zrekonštruované, steny zatečené, plesnivé) a jej zárobok ju až naposledy trápi. Argumenty boli jasné a triezve, úplne ju chápem. Držím všetkým lekárom palce, de facto bojujú aj za lepšie podmienky pre pacientov. Takisto preťažené (možno aj viac) sú aj zdravotné sestry a ostatný personál. Chce to zmenu,aby nám ľudia neutekali, ale mali motiváciu sa zamestnať na Slovensku. Zmena musí prísť od vlády.

jane1987
18. nov 2022

@huginko no asi sa vyborne nemaju, staci taky pacient ako ty, co ai mysli, ze nad nu niet....a z reality, nie, nemaju sa dobre a ani sestricky a ani pomocny personal. Platy mizerne, ludia nevdacni- staci si precitat tuto diskusiu, pracovne a studijne podmienky biedne, .....

oli18
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
18. nov 2022

@seahorse27 nadstandardne?🤣 nebud smiesna. mas aspon trochu sajnu, kolko zaraba lekar mesacne?

89michaela89
18. nov 2022

@oli18 ja nehodim ine profesie ale svoju…dopriala by som kazdej profesii viac, ale presne toto vidim ako problem Slovenska tu sa kazdy boji,ze ten druhy bude mat viac a on nie..mozno keby ludia sa navzajom viac podporili zilo by sa tu lepsie

deti95060810
18. nov 2022

@oli18 aký plat? Synov kamarát je zubár. Nástupný plat po škole dostal 2000 e + byt.
Teraz má 27 rokov, plat 2500 e a samozrejme ten byt ktorý mu zamestn. poskytol. Tvrdí že sa má super.

lilope
18. nov 2022

Nie je nič ľahšie ako kritizovať povolanie, ktoré človek sám nevyskúšal, takže nevie ani v päte, čo všetko také povolanie obnáša. Preto ja si nedovolím generalizovať aj keď mám s istým zamestnancom danej profesie zlú skúsenosť, nemôžem predsa paušalizovať. Takej učiteľky, predavačky, sa v iných témach zastávate, ale na lekára len nadávate, vaše zmýšľanie nedáva zmysel.
Tie, ktoré píšete, že čo chcú, keď sa takto správajú. Veď práve preto, že tu vo veľkom zostávajú tí menej ohodnotení, možno niektorí aj menej cieľavedomí, ostatní odchádzajú do zahraničia za lepšími podmienkami (nielen plat, ale aj vybavenie, pracovné podmienky) tak práve preto sa štrajkuje, aby takí, čo by inak odišli, tu mali chuť ostať a situácia sa nezhoršovala, naopak sa zlepšila. Lenže tu, mám taký pocit, sa u niektorých to pochopenie situácie nedostaví nikdy.
Nepracujem v tejto oblasti, ani nemám nikoho takého v rodine, preto nemám dôvod sa tu kohokoľvek zastávať. Ale po vypočutí zástupcu odborového zväzu lekárov som si urobila mienku, nie z jednostranne skonštruovaného článku nejakého pisálka, ktorý nepozná danú situáciu ani z rýchlika.

huginko
18. nov 2022

@domiklik a tomu fakt veríte vy sama? Minule sa vyjadrili, že ide najmä o platy... Na tých sa nedohodli. Teraz im nevadí, že týmto prístupom sa onkologicki pacienti nedostanú ani k tej liečbe na úrovni Ugandy....????

huginko
18. nov 2022

@89michaela89 lenže z tej podpory ľudia nevyziju.Preco lekár má mať plus 37 percent zvýšený plat, ucitel 10,verejna správa 7 a iný nič? Tak poďme dat rovnako

huginko
18. nov 2022

@jane1987 vy kde žijete? Nemajú sa lekári dobre, nadpomery? Ale no tak... A co potom obyčajní ľudia...

seahorse27
18. nov 2022

@zuzuliennka1 priemerne platy lekarov su zverejnene, vidim aj platove ponuky v inzeratoch pri ponukach prace, kde hladaju lekarov…a ano, zdaju sa mi nadstandardne. Mozno ty zijes v inych standardoch ako ja. Tiez mam VS, 15 rokov praxe, neustale sa vzdelavam, za vzdelavanie si platim a o takom plate mozem snivat…

nepic
18. nov 2022

@zuzuliennka1
Raz sme sa nejako dostali k výplatnej páske primára v nemocnici na Považí. Bolo to už pár rokov naspäť a bolo to pred vianocami,tak neviem či tam boli aj nejaké koncoročné odmeny alebo to mal normálne takú výplatu. Už ten primár nerobí,ale robí tam jeho syn. A povedal by som teda,že ten plat bol naozaj nadštandardný. A nepovedal by som, že tie výkony zodpovedali tomu platu,lebo každého liečil len tak, že treba schudnut. Ale doma mal ženu hádam 130kg.

huginko
18. nov 2022

@89michaela89 okolo 40?z rodiny lekárka mala atestáciu v 36 a aj to vravela, že veľa spolužiakov je už po... Jej sa to oddialilo, nakoľko pracovala v zahraničí....

jane1987
18. nov 2022

@huginko ja zijem tu....na Slovensku, pracujem v zdravotnictve uz 17 rokov. Vy? Sme kolegyne, aby sme adekvatne vedeli ohodnotit pracu lekarov a vseobecne zdravotnikov? Resp poberate za nich plat, pracujete a studujete v ich podmienkach? Dokoncujete si studia a atestacie pomaly, ked mate uz velke deti? Beriete bezne zodpovednost za zivoty inych ludi? Citate to po sebe?!

89michaela89
18. nov 2022

@huginko nie kazde studium ci profesia je rovnako narocna, takze platy nemozu byt rovnake...takisto kazda profesia ma svoje odbory, ma pravo sa postavit za svojich ludi a ich pracovne podmienky, ja by som si urcite nedovolila hodnotit,ze ich poziadavky su neadekvatne nakolko som lekar a nie ucitelka ci pravnicka a pod.

huginko
18. nov 2022

@gabriellka 330 hodín? Ale už nepreháňajme. Aj cez covid sa vravelo, ako sú vyčerpaní, odpadavaju od únavy, atď... Česť výnimkám, no tak to nebolo. Robili ako doposiaľ.

yanni
18. nov 2022

@lienka.7 tak v DE je studium zadarmo. EU tak ci tak. Vystudovala som tiez v DE, zadarmo. Studijne poplatky v DE nie su. Ale na to treba aj dobre jazykove znalosti.

89michaela89
18. nov 2022

@huginko vy poznate jednu lekarku z rodiny, ja som lekar a pracujem s mnozstvom lekarov kazdy den..mnoho kolegov/kolegyn atestuje v takomto veku nakolko na Slovensku dost stazuju specializacne studium a aj toto je jedna z podmienok nasich odborov