Výpovede lekárov
Co si myslite ako tato kauza dopadne?
@89michaela89 by ste sa divili, koľko ich poznám... 😀 Nie je jediná lekárka v rodine... Asi tak...
Chcem este povedat,ze sa nevyjadrujem k platom primarov, nakolko o nej nemam vedomost, ale treba si uvedomit,ze je to veduci pracovnik a prebera zodpovednost za neatestovanych lekarov aj chod kliniky, tak samozrejme,ze jeho platove ohodnotenie je ine ako moje
@89michaela89 , môžem sa spýtať, pred tromi rokmi boli všetky podmienky dobré?
@huginko tak si asi žiadneho lekára,čo robil na reprofilizovanom covid oddelení nestretla! Boli to ťažké stavy zažívať to,čo sa dialo! Viem to od netere. Mladá baba,snažila sa všetkým pomáhať, čítala štúdie zo zahraničia, ktoré sú vždy vpredu oproti našim skúsenostiam. Covid sa správal podľa nej nevyspytateľne, bola zúfalá, unavená, uplakaná. Keď mala sama covid, ochorela v robote a cítila sa slabá, musela nastúpiť do služby, lebo nemali za ňu náhradu. Správy o úmrtí písala ako na bežiacom páse. Bola taká schudnutá,že sme sa o ňu báli. Áno, aj toto je jeden bežný príbeh lekára a niektorí stále budú tvrdiť, že nič z toho nie je pravda a covid neexistuje.
@deti95060810 bezny zubar je ina kategoria, miesate hrusky s jablkami. Vypovede podali lekari v nemocniciach, kde tie hlavne podmienky a teda ak platy nie su tie zubarske.....a to pri najvacsej ucte voci zubarom....
@89michaela89 platy lekarov by mali byt ako v každých inych profesiách. Mas zakladnu tabuľku. Potom plus príplatky a najmä hodnotenia od pacientov. By sme videli, ako by niektorým tam svietila veľká 0! Dat unblock všetkým rovnako je nefer. Vy vzdychate aky mate maly plat, ale za co ho chcete mat vyssi, ked ste ešte v podstate nic vo svojej profesii nedokázala? Nemáte atestáciu, stále potrebujete nad sebou "dozor". Mame v rodine lekarov, mam známych lekarov. viem o com pisem. Ti ked do tohto povolania sli, boli zrozumeni s tým co ich čaká, a to nekonecne studium.
A platy nie sú problem, problem je systém. Problem je ze poisťovne neplatia to, co maju, problem je zastaralé vybavenie, atď.
@89michaela89
Teraz keď nad tým silno premýšľam,tak to mohlo byť okolo 2009 roku a ak si dobre spomínam tak už vtedy tam bolo okolo 5tis €. Viem že niekto si to aj fotil do telefónu,tak možno by to niektorý kolega ešte našiel. Ja viem že to nemajú všetci,ale štrajkujú aj takýto primár a myslím si,že naozaj nemajú na to právo.
@madla60 predtym nez som som nastupila boli podane hromadne vypovede a vdaka tomu sa navysili platy na tych cca 800€ pre nestestovaneho..v case covidu bol nudzovy stav a nebolo mozne to riesit…ja som s platom aj pracovnymi podmienkami nebola spokojna vobec, avsak ja som radovy lekar a nie lekar na cele lekarskych odborov
@kikulienkadd bože, vy len ako viete koho som stretla a koho nie. S vami je ťažká diskusia, idete si len svoje.
@jane1987
Ja si to nemyslím,o lekároch určite nie. Pracoval som s nimi 12 rokov a viem čo dokážu,ako sa dokážu chovať ku sestre resp k ostatnému zdrav.personalu. Tvária sa ako nadludia,ako keby boli niečo viac. Samozrejme,keď oni niečo potrebujú,vtedy sú veľmi kamarátsky.
O to aké su podmienky na oddelení môže veľa zmeniť napr aj taký primár,formou sponzorov a pod,alebo už len na riaditeľstve čo si presadí. Lenže musí to aj chciet. Toho primára čo som spomínal,ako je možné,že doteraz sú tam není ani len okná vymenené?na druhých oddeleniach to išlo.
Ďalšia vec,čo oni dokážu ponúknuť za to,keď sa zlepšia podmienky a samozrejme zároveň platy?sú naozaj taký zodpovedný a dobrý? Keby som začal rozprávať o zanedbaní,zaintubovani do žalúdka a veľa veľa iných špecialít,čo predvede taký lekár so špecializáciou. Len o tom sa samozrejme žiadny nepochváli.
@huginko naopak Vy ste podľa vyjadrení človek,ktorý nevie uznať nikomu. Veď nie len ja som Vám odpísala, čo je Vám proti srsti. Prečítajte si prosím reakcie aj od iných žien. Pekný večer!
@gabriellka poviem ti robit za 700 eur v ambulancii- uz prehodnocujem ci tam aj zostat
@nepic Viete, lahko sa bavit o tom, co by ten primar mohol urobit a....skuste byt kriticky a bavit sa aj o mensich nemocniciach, tam to take jednoduche nie je. A ano, mozeme sa bavit aj o chybach, ale to nie je tema, ktora sa momentalne riesi. Lebo strielat teraz na vsetky strany= nic sa nevyriesi. Tiez som si zazila rozne pristupy a situacie, no napriek tomu, si tu pracu a ludi pracujucich v zdravotnictve cenim, tak, ako si cenim aj pracu upratovacky ci predavacky. A je pre mna nepochopitelna tato zavist....ale uznajme, nenapadlo ma volat predvcerom k panovi, co spadol na ceste priamo na hlavu a teda liala sa mu krv z hlavy, pani predavacku z lidlu....a ani by ma nenapadlo ju volat, ked mal niekto z mojich blizkych zdravotne problemy.....
@lienka.7 odchadzam z tejto diskusie, v zivote by som si nedovolila zhadzovat cloveka ci nieco v zivote dokazal alebo nie bez toho,ze by som ho poznala, z mojho pohladu som toho uz dokazala dost, vystudovala som narocnu vysoku skolu a hlavne svoju pracu som vykonavala svedomito, vzdy som sa snazila urobit maximum, som sice neatestovany lekar ale svoju pracu vykonavam samostatne a akurat riesim s nadriadenym narocnejsie stavy, co je v medicine uplne normalne…a ked sa uz mam chovat ako vy, tak aj keby som cely zila nebola atestovana mozno moja praca bude mat vacsiu hodnota ako osoby, ktora si dovoli toto napisat
@jane1987
Ja im ale nezávidím,ja som teraz spokojny aj s peniazmi aj s prácou ktorú vykonávam už 9 rok,ako som odišiel zo zdravotníctva. Nerobím v noci,ani cez víkend a zarobím cca raz toľko ako som zarobil na zachránke. A túto istú možnosť majú aj oni. Len dalo sa to aj v kľude a dá sa to aj takto ako to robia.
@huginko myslim, ze v praci....ach, mozem sa spytat, ked ste teda taka scitana, silno kriticka, v ktorej sfere pracujete? Aby sme teda vedeli, kto je natolko erudovany, ze s cistym svedomim dokaze toto pisat? A teda, predpokladam, ze Vas ak rodinu lieci bylinkarka z vedlajsej zahradky a ujo google, ze?
@89michaela89 nechapem, co sa urážas. Nikto ta nezhadzuje. V každej profesii sa postupuje, vzdelava a pod. Je to uplne normalne, hovorí sa tomu kariérny postup. Najskôr si junior a mas plat 800€, ked postupis na seniora, budeš mat 2.000€. Co je na tom nepochopitelne? Ci len preto, ze ty si lekar, si niečo viac? Mimochodom ked lekári zablokovali zvýšenie platov sestier, to bolo ôk? Hm? Ako tu už napisali vyssie, nie ste pupok sveta... su aj ine profesie v ramci zdravotníctva, ktoré pracujú za oveľa nizsi plat ako maju lekári a su potrební (sanitárky, upratovačky, pomocni personal).
No, oni maju povacsine uvazky aj inde. V sukromnych ambulanciach a pod. Cize bez prijmu nezostanu

@89michaela89 áno, ale je tiež lekár a lekár... Lenže nemôžme dat niekomu plat 5000 eur,a ostatným nič, lebo však rozpočet nepusti... Chápem, že obhajujete lekárov, keď ste sama lekárka, ale pozrite sa nato aj z tej druhej strany.