icon

Výpovede lekárov

18. nov 2022

Co si myslite ako tato kauza dopadne?

Strana
z21
kvietocek87
24. nov 2022

@zuzuliennka1 a to nevieš, že chcú otvoriť ďalšiu lekársku fakultu???Si spočítaj koľko ich už bude.... Ešte aby to nešlo tak dole vodou,ako s pedagogickými.Vsak keď človeka nikde nezoberú, pôjde na lekársku.Budu pomaly v každom väčšom meste.Niektori lekári fakt klobúk dole, tí by si zaslúžili aj tie 5000 eurové platy.Makaju na sebe a aj to jednanie s ľuďmi je úplné iné, dokonca sú to kapacity prednostovia kliník, vyučujú a nie sú arogantní, ale pri takýchto sa zvezú aj tí, čo si to absolútne nezaslúžia.Mozno by mali byť odmeňovaní podľa nejakých kritérií a jedno z nich by malo byť aj od hodnotenia pacientov

sasa1983
24. nov 2022

@kvietocek87 môj názor, ak môžem je takýto. Choď do akejkoľvek polikliniky/zdravotníckeho zariadenia na Slovensku. Alebo urobme priemer..t.j. napríklad pediater, všeobecný lekár .koľko z 10tich je nad 50r, koľko je nad 65-70r a (aj nad 70). T.j.podla mňa do 5tich rokov spadne celý systém ambulantnej základnej starostlivosti. Nie že dobrý obvodný lekár, lepšie a ústretovejšie ambulantné hodiny ..ale žiadny obvodný lekár. Už len obyčajnú pn Ti nebude mať kto vypísať. Ťažko sa mi to píše. Samozrejme že toto celé je o štátnom sektore, vravíme o nemocniciach..len tí lekári na ambulanciach idú z niekadia..oni idú z nemocníc..sekundárne to celé dopadne nakoniec na tých ambulanciach ..

keksik83
24. nov 2022

@drake122 👏👍

keksik83
24. nov 2022

@kvietocek87 chcela by som vidieť teba, ako si od cca 8.30 odkrutis niekoľko čísel na operacke, o 16.00 pokračuješ službou, ktorá konci na druhý deň ráno, riešiš xy pacientov, napr. chalana, čo si niečo dokazoval na kolobezke, opitu dievčinu, čo sa zrútila na schodoch do baru a roztala si hlavu, mamičku, ktorá sa bojí vybrať dieťaťu kliešťa, dedka, ktorý si takmer odpilil prst, chlapíka, ktorého boli týždeň koleno, no príde v noci, lebo cez deň nemá čas, individuum, čo si skúša napchat do análneho otvoru šálku a potom ju nevie vybrať.... vieš, je normálne, že od únavy sa cloveku podarí zadriemat, keď 20 min nikto nepríde. lekar v sluzbe nemusi byt na ambulancii, ked tam nik nie je, je tam sestra, ktora ma kratsiu pracovnu dobu, pride o 18.00 a konci o 6.00. ona lekara ohlasuje. a je úplne parádne, keď počas noci takto na 10 minút zadriemes viackrát, spankovy režim mas jedna báseň.... aj doktor je len človek, a keď sa ti chce od únavy zvracat, nestaci ti utesovat sa tym, ze ved mas poslanie. ja som zažila môjho muža, keď sa v noci budil, vyskočil z postele a vykrikoval, že už ide, už ide, hneď je dolu. zažila som, keď ho cez víkendy v noci volavali prisivat odrezane prsty, rozstrielane ruky, odhryznute nosy (opitá majiteľka sa sklanala k psovi).... dnes už mikrochirurgiu robí iba BA a BB, lebo inde nemá kto. aj muž si raz povedal, stačilo. nie, nebolo to o peniazoch, bolo to o tom, ze chcel mat cas normalne zit. dnes uz nie je v statnej nemocnici. a k tomu luxusu a drahým autám, ja neviem prečo Slováci tak lipnu na značkách, je to smiešne. asi pozostatok z éry komunizmu, keď tu nič nebolo a teraz si to kompenzuju.

keksik83
24. nov 2022

Občas som sem nakukla, no už je tu popísaných toľko hlúposti, že až. Vypínam. Dajako to uz dopadne. Mozno dobre, mozno zle. Mozno budu v nemockach riesit iba urgentne pripady... Je mi ale smutno z toho, ako sa tu robí všetko pre to, aby boli ľudia voči sebe nepriatelski, agresívni, aby sa sústavne hádali. Bez logického úsudku a bez diskusie sa tu osocuju iste skupiny ľudí. Pamätajte, že štát funguje vtedy, ak funguje zdravotníctvo a školstvo, spoločnosť prosperuje vtedy, ak ju tvoria ľudia zdraví a vzdelaní.

luscious
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
24. nov 2022

@luscious a ty na com ficis? 😂

luscious
Autor odpoveď zmazal
luscious
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
24. nov 2022

@luscious jakym redbullom prosim ta? generator nahodnych slov? 😂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
luscious
Autor odpoveď zmazal
yasmeena
24. nov 2022

myslim,ze ludia by im dopriali-ak by lekari odvadzali dobru pracu a neboli arogantni k pacientom...netreba len o zvysovani platov-ale aj o tom,ze sa prestanu ich preslapy zametat pod kobercek...nech dostanu aj 200% zvysenie platov-ale zaroven nech sa namontuju kamery do ordinacii a na oddelenia v nemocniciach,aby sa pacient vedel domoct pravdy....v zahranici by si mnohe z toho,co si dovoluju tu voci pacientovi,nemohli dovolit...

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
luscious
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
24. nov 2022

@luscious ale viem, hlavne ze ty mas vsetko odsledovane

seahorse27
25. nov 2022

@kacena2305 pochybujem, ze niekto taha lekara po sudoch len tak pre nic za nic, z dlhej chvile 🙈 Vieme, ake byvaju dovody a len minimum z nich sa dostane na verejnost. Myslim, ze k tym pripadom netreba nic dodavat - dieta, ktore umrelo na dehydrataciu pri nespravnej liecbe crevnej virozy, dalsie mrtve dieta s neliecenou cukrovkou, zoperovane nespravne koleno, mrtve rodicky a deti pri porode atd. Vsetci vieme, ako dlho trvaju tieto sudne tahanice, co z toho sa dokaze, ako nemocnice popieraju vinu lekarov…Ci aj tu su na vine zli, arogantni a nevdacni pacienti alebo ich pribuzni, ktori sa len chcu domoct spravodlivosti? 🙈 Urcite je pre nich velmi prijemne vytahovat na svetlo bozie posledne chvile ich pribuzneho pred sudom a urcite si to uzivaju 🤦‍♀️ Ved ked je lekar nevinny a plni si svoje povinnosti svedomito, nema sa coho obavat…tolko na margo sudnych takhanic, ktore si spomenula

elbartoslava
25. nov 2022

To teraz sa nebudu musiet platit ani odvody do zdravotnej poistovne, ked nebude mat kto osetrovat?

sasa1983
26. nov 2022

@elbartoslava nie, teraz bude zdravotná starostlivosť podľa možnosti Tvojej peňaženky.

angelinja
26. nov 2022

a ku vsetkemu musim povedat ze to je vsetko vysledkom vsade toho ze slovak drz papulllu , uz len v praci, potom na fajciarskej nadaa na sevfa, veducu atd..dokelu uz konecne si otvorme huby ajv praci..to n eznamena ze sme rebeli ale to znamena ze clovek si vazi seba, svoju pracu, ze sa nenecha vyuzivat...a toto ucme aj svoje deti , to neni o tom ze je neposlusny ale ako hovoir to je o tom z e clovek si vazi sam seba dokelu...musime zacat od seba v praci a potom hadam zacneme aj hromadne na tomto slovensku kde stale cusime, zdravotnictvo je uz uplne v ...sak my naco vlastne nam idu odvody z platu???na matovica, na sulika a na vsetky celebrity atd?lebo verte ze oni zavolaju svojim kamaratom ten zavola svojmu a su na druhy den v ordinacii, no my mozeme len zufalo prosit do teleofnu sestricku aby n as n iekde pichla...takze zacnime konecne v praci hocikde ked sa nam nieco nepaci otvorme si usta mouno slovak konecne abere odvahu a vybojuje si aj na poli vacsom ako aj toto co sa deje teraz s lekarmi a vladou!!!

loginexistuje
26. nov 2022

@sasa1983 aj doteraz uz bola lekarska starostlivost podla penazenky takze nic nove pre nas a ani vyssie platy by na tom nic nezmenili

elbartoslava
26. nov 2022

@sasa1983 ano ale ja myslim mesacne preddavky ci sa nebudu musiet platit

valeria_h
27. nov 2022

Tak nech sa páči 😁, vraj nejde o platy.
https://www.ta3.com/clanok/252382/vlada-a-lekar...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
27. nov 2022

@valeria_h no vsak ani nikdy im nešlo o platy 🤣🤣🤣
Som zvedava, ako sa budu chovat teraz pani lekári k pacientom...
Nasledne môžeme teraz očakávať "vzburu" ambulantných lekarov.
A sucasne, teraz môžu začať ostatní, policajti, hasiči a pod. Ako povedal Zachar na TA3 sme na Slovensku, treba si uvedomiť, a podla toho žiadať aj platy. Nie ceske, nemecké a pod. Ale jasne to p.lekarov nezaujima.

sasa1983
27. nov 2022

@lienka.7 no ono to je teraz asi 3100hrubeho po zvýšení, základ, tie koeficienty 0,025 zas tiež zázrak neurobia . To sa Ti zdá vela? Mne veru nie. A lekári nebudú mať stabilizačný príspevok..žiadny zázrak s platmi sa nekoná podľa mňa. Samozrejme chápem, že pre niektorých sú to strašné veľke peniaze.

lienka.7
27. nov 2022

@sasa1983 uz sa mi tu nechce písať znova a znova co som napísala. Kto chce pochopi, kto nechce, nepochopi.
Ešte raz, ani jednému lekarovi plat nezávidím. Nech si ho ma. Ale na oplátku ako pacient, ako ten, kto si ho plati požadujem od neho za to adekvátne služby tomu zodpovedajúce. Snáď mi nechceš povedať, ze teraz sa lekári zázrakom spamataju a začnú sa viac " starať " o pacientov? Asi ťažko ze? Prečo nie sú platy aj na základe tzv.zasluh? Tj, ako majú "obycajni" ľudia na zaklad + pohybliva zložka? V ramci pohyblivej je to napr.o obľúbenosti lekara (pri pôrode kolko si ho zazmluvnuje), kolko daný lekar operuje, ako ďalej rastie a vzdelava sa? Atd. Atď. Vsrtko sa da pekne nadefinovat a pekne obodovat a podla toho ked je ten lekar šikovný nech ma aj 10k. Chapes? Ale nie všetkým rovnako unblock!!!! Toto vadi ludom, nikto im platy nezávidí. Stačí si pozrieť reláciu na ta3 co bola, tam to bolo všetko povedane - pre aj proti.
Btw, nech tu napise niekto kto bude po 1.12. v nemocnici, co také sa tam zmenilo. Samozrejme okrem platov lekarov...

sasa1983
27. nov 2022

@lienka.7 ale veď ti pôrodnici, ktorí sú viac v záujme, ti majú predsa viac, dostávajú podiel so zamluvnenia. Tak je to jasné kto a kto . A zmenia sa ešte platy sanitarov a sestričiek , asistentov, technikov, ošetrovateľov ..NIELEN lekárov, stále lekári..veď sú aj oni zdravotníci

nepic
27. nov 2022

@lienka.7
Presne tak,zo všetkým súhlasím. A ešte by som doprial tomu hlavnému organizátorovi (čo už na pohľad vyzerá nadradené a ako koko),keby mu začala horieť strecha nad hlavou aby mu povedal hasič že prepáčte ale štrajkujeme a podal som výpoveď.

Strana
z21