Výška sprepitného, koľko dávate?
Ahojte, boli sme sa dnes najesť v strasne predražene kolibe, nuz ale, raz za cas ideme na výlet, tak deti zoberieme aj jesť. Platili sme 49,40€ a ja som chcela nechať tringelt 0,60€ , cize zaokrúhliť na 50€. Je to podľa vas malo? moj otec chcel nechať 5€, lebo vraj 10% sa dáva, nuž ale ja sa na takéto stravovanie von dostanem raz za cas a 5€ je mi dost nechať ako sprepitné… Ci myslite?
Tak my zarábame určite nadštandardne, ale ja sa pri sprepitnom riadim zásadou, dávam iba vtedy, ak bol čašník milý, obskakoval nás, vedel poradiť, odporučiť, keď poprosím urobí mi kuchár mäso na minime tuku a namiesto hranoliek chcem veľkú porciu dusenej zeleniny, v takom prípade, nemám problém a nechám podľa svojho uváženia aj viac ako 10%. Ale minule som v podniku (žiadne obedové menu) dostala zhorenú pizzu, komplet odspodu to bolo čierne, čašník len mykol plecmi, tak mu vravím, odneste to pizzérovi a sucho som mu oznámila, že platím len kávu a minerálku. A do centa mi musel vydať, aj keď nemal. Tringeldom oceňujem spokojnosť a nie preto, že sa to "tak má".

@lalenka33 Väčšina diskutujúcich tringelt síce dáva,ale nie 10-15% percent. Proste menšiu sumu a to je hanba podĺa podaktorých.Lebo sa máme tak parádne na Slovensku.Učiteĺke zajtra nič,ale na konci roka vždy.Venuje sa deťom dlhšie ako čašník.Dnes som nechala 1 euro za donášku pizze Ale aby som sa hlúpo cítila,že aspoň 4 eurá,tak to teda nie.