Vyslúžka pre oblievačov

17. apr 2022

Keďže som neplánovala byť na sviatky doma, nič som nechystala.
Ale plány sa zmenili, tak musím narýchlo prichystať niečo pre zajtrajších oblievačov. Mám 13r dcéru a vraj všetci spolužiaci sa k nám chystajú, lebo sa tešia, že máme dvor, môžu ju "utopiť" ona sa teší, ona je taký blázon ako som bola ja v jej veku.
No ale ja neviem čo takým chlapcom. Určite peniaze, ale koľko? Keby prišiel jeden, tak ok, dám symbolické vajco a 5€, ale 10tim to už je trošku moc. A plus ešte z rodiny prídu.
Čo dostávajú vaši chlapci, respektíve, čo dávate vy takým už pubertiakom. Nechcem sa cítiť trápne, ale zase ani nechcem aby stiahli o rok ďalších do partie, že naša rodina rozdáva ako keby mala veeeeľa. 😀
Peknú sviatočnú nedeľu prajem.

ukulela
17. apr 2022

Ja peniaze nedavam. A chlap ma zakaz peniaze brat, ked ide so synmi. € max od starkej. Ale od spoluziaciek v ziadnom pripade. Ja by som ich ponukla a rozdala vajcia, ci sladkosti. Stuzku na korbac a hotovo. Ma to byt o zvykoch,niezarobkova cinnost.

martul
17. apr 2022

Spoluziakom peniaze určite nie. Za mojich čias by ich to zahanbilo, ja som dávala každému čokoládu. A pohostila samozrejme.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikushaa
17. apr 2022

Ponukla by som ich napecenym a dala kazdemu po vajci (po sladkosti nech si vyveru z kosicka co chcu) peniaze rozhodne nie 🤷‍♀️

qwert87
17. apr 2022

Spolužiakom urcite nie peniaze, stačí zákusok, chlebík. My iba v rodine dávame chlapcom € - krstniatkam, malým synovcom. Symbolicky 5,10€.

jaskolka
17. apr 2022

Koláčik, čokoládové vajíčko. Peniaze určite nie.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diamond007
17. apr 2022

Môj muž vravel, že keď chodili šibať, aj väčšia partia, dostali 100korun a sadli si potom na Kofolu napríklad. Že ako partia zbierali aj sladkosti aj peniaze a potom si rozdelili v šenku pri kofce 😀

zuzikak
17. apr 2022

u nas tak isto. Syn chodil s muzom od malicka sibat a hned som kazdeho vopred varovala, ze peniaze neberieme, ani nedavame. Je to o tradiciach a pre deti o sladkom. Pubertiakov ponuknut upecenym kolacom, chlebickami alebo niecim podobnym a z kosika cokoladove vajicka, zajace....a ked maju korbace, tak uviazat stuzku. Koniec. V nasej rodine len babka davala peniaze vnukom. Inak nikto nikomu.

ninusa221
17. apr 2022

Mamina vzdy ked ma boli oblievať chalani z triedy tak im dala daku čokoladu vzdy u nas boli dost dlho takze sa aj napapali aj si s mamkou vypila ja som nemohla ale oni hej🤣nabrali vodu a isli dalej. Peniaze sme vzdy davali bratrancom susedovi proste rodine

spadnutaslivka
17. apr 2022

Spolužiaci nejdú kvôli peniazom, ale preto, že majú spolužiačku radi a tešia sa, že spolu budú ako partia. Pohostiť ich niečím, ak máš vajíčko, tak vajíčko, ak nie, odídu aj bez toho. Fakt tam nejdú kvôli výslužke. Aj môj sa chystá so spolužiakmi pooblievať spolužiačky, chodia každý rok a nikdy neriešia výslužky.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz