icon

Vysoké ceny zubárov: Oplatí sa platiť za ošetrenie?

enver
31. júl 2025

Beru veľke peniaze od ludi a potom este z poistovne ziadaju čo si myslite ?

mandzula
31. júl 2025
@viestta

@mandzula zmluvny si svoje peniaze vypyta na dplatkoch. Tak ako zubar

@viestta ked si pozries ceny zmluvnych a nezmluvnych zubarov, su casto rovnake. Akurat ten zmluvny skasne este aj poistovnu. Zmluvny podvihali ceny, ked boli zubne benefity, potom ich vsak, samozrejme, neznizili. Rovnako to mas s dentalnou hygienou. Uz mas pomaly jedno, ktoreho si vyberies, v ambulancii platis rovnako a zacina to byt horor.

viestta
31. júl 2025
@mandzula

@viestta ked si pozries ceny zmluvnych a nezmluvnych zubarov, su casto rovnake. Akurat ten zmluvny skasne este aj poistovnu. Zmluvny podvihali ceny, ked boli zubne benefity, potom ich vsak, samozrejme, neznizili. Rovnako to mas s dentalnou hygienou. Uz mas pomaly jedno, ktoreho si vyberies, v ambulancii platis rovnako a zacina to byt horor.

@mandzula naozaj nemam prehlad o vsetkych zubarov, my mame zmluvneho a ceny ma za mna osobne primerane. Za dentalku som naposledy platila 35€, plomby netusim, dlho nam nebolo treba

rozculena
31. júl 2025

@enver zubári berú veľké peniaze? A remeselníci neberú? Ja som potrebovala vymeniť žiarovku,za jedno nevedela som ju vybrať,je to zapustené v strope,nevedela som,akú tam treba kúpiť.......doniesol žiarovku za asi 2 eurá a za 1 minutu roboty si vypýtal 40eur a ty tu očierńuješ zubárov,ktorí dlhé roky študujú,neustále sa vzdelávajú,podotýkam,to vzdelávanie si musia platiť,majú drahé prístroje a poisťovňa im preplatí smiešnu sumu za jeden zákrok? A všetci ani nerobia cez poisťovňu,lebo sa im neoplatí kvôli tým pár eurám sa doťahovať s poisťovňou.

sissy27
31. júl 2025
@sara07

@sissy27 všetko ostatné beriem okrem náročného študia ktore mu platíme my

@sara07 neviem ci mas vs, ale studium a specialne medicina nie je len chodenie na prednasky, knihy, skripta atd si kupuju z vlastneho. A ako som uz pisala, to vzdelavanie nasledne trva cely zivot a to si tiez platia.
A este raz - neobhahujem horibilne ceny za zubarske vykony, niektori su fakt nenazrani (za mna napr schill je uplny extrem, ale aj mnohi dalsi, hlavne detski), ale zas nemozeme to chciet zadarmo, to uz davno skoncilo. Hlavne nie ti, ktori su lenivi sa o chrup starat a potom vykrikuju, ze je to drahe. Svoje sluzby si necha zaplatit kazdy, ci zubar, instalater alebo kadernik.

mandzula
31. júl 2025
@viestta

@mandzula naozaj nemam prehlad o vsetkych zubarov, my mame zmluvneho a ceny ma za mna osobne primerane. Za dentalku som naposledy platila 35€, plomby netusim, dlho nam nebolo treba

@viestta ja mam teraz celkom slusny, kedze mi ex zubar zuby (spominane fotokompozity na cemente) potentoval a teraz to hasim za velke prachy.

sissy27
31. júl 2025
@rozculena

@enver zubári berú veľké peniaze? A remeselníci neberú? Ja som potrebovala vymeniť žiarovku,za jedno nevedela som ju vybrať,je to zapustené v strope,nevedela som,akú tam treba kúpiť.......doniesol žiarovku za asi 2 eurá a za 1 minutu roboty si vypýtal 40eur a ty tu očierńuješ zubárov,ktorí dlhé roky študujú,neustále sa vzdelávajú,podotýkam,to vzdelávanie si musia platiť,majú drahé prístroje a poisťovňa im preplatí smiešnu sumu za jeden zákrok? A všetci ani nerobia cez poisťovňu,lebo sa im neoplatí kvôli tým pár eurám sa doťahovať s poisťovňou.

@rozculena ja som minule potrebovala vymenit bateriu v kuchyni - nemame na to doma naradie. A pan “hodinovy manzel” ze no ale pod 60€ on nepride 😂 10min roboty, ani netusim, ci mal vychodenu zs 🤣

rozculena
31. júl 2025
@anonym_b74f87

stacilo aby stat jednotlive ukony zastropoval u nich

@anonym_b74f87 hej? Tak potom ich vybavenie bude vyzerať ako v 1985tom,a ordinovať budú na ulici,lebo nebudú mať z čoho zaplatiť nájom

rozculena
31. júl 2025
@sissy27

@rozculena ja som minule potrebovala vymenit bateriu v kuchyni - nemame na to doma naradie. A pan “hodinovy manzel” ze no ale pod 60€ on nepride 😂 10min roboty, ani netusim, ci mal vychodenu zs 🤣

@sissy27 tiež som mala aj hodinového doma,už ani on nevie,čo by pýtal a bez bločku na čierno samozrejme

simca06022011
31. júl 2025

Myslim si o tom tolko: vypytaju si kolko chcu, lebo mozu. Nic ine za tym nie je. Predrazene sluzby, predrazene materialy... velmi dobre vedia (tak ako aj ini lekari uz tahaju prachy z ludi za rozne "sluzby"), ze ked clovek musi, lebo vsak ho nieco boli, tak to zaplati. Co ine mu ostava.

enver
autor
31. júl 2025

Zbytočne sa tu bavit chodia tu sestričky alebo rovno zubari odpisovať :D a jasne nechcu pustiť z cien

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
procrastique
31. júl 2025
@mandzula

@procrastique top hlupost si napisala.

@mandzula držíme sa štatistiky a objektívnych dát, ktoré uvádzajú, že za 80% zubného kazu môže nedostatočná hygiena alebo ?

simca06022011
31. júl 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy bezne clovek nezaraba tisice a zbytocne sa tu MK matky hraju za vrchnych 10% v platoch, cize ano stovky eur a niekedy to ide aj do tisicky je pre bezneho cloveka vela. A aj pre nebezneho.. moj chlap dal minuly rok za jeden zub 1200EUR (aby si nepovedala ze raritka, kolega platil 800), keby to vedel dopredu co ho to bude stat, sam povedal, rovno by si ho dal vytrhnut... a to na to mal samozrejme, keby tam isiel nejaky nestastnik co zije z vyplaty k vyplate, tak neviem... aj by ho slak trafil. ANo ja som dala za dcerim povrchovy kaz, resp dva.. a robota par minut... 120EUR po zlave! inak vraj 180:DDD a pozastavila som sa nad tym a vobec sa za to nehanbim.

simca06022011
31. júl 2025

A k vybaveniu.. vela podnikatelov si vybavenia musi nakupit a neznamena to ze hodi zakaznikom marzu v stovkach percent na veci... alebo necakaju, ze im to niekto vyplati za rok dva tri... vela veci sa kupuje a vydrzi dlho, takze material jednorazovy, za ktory urctuju majlandy, nestoji za tie sumy. Tiez som chodila do skoly, tiez nas vsetko nieco stoji, aj stotisicove uvery na vybavenie a priestory mame a zajtra nenabehnem do prace a nevypytam si od cloveka co otvori dvere za sluzbu/tovar dvoj-troj nasobok.

enver
autor
31. júl 2025

Obyčajny zamestanec s malym platom jasne že ak mesiac človek robi a da zubarovi polovicu vyplaty kde som robil mesiac a on za par dni odo mna zoberie a este si zoberie z poistovne tak nenažranosť zubarov je sila

enver
autor
31. júl 2025

Stači Finstat stranku a najsť si zubara znameho v meste a uvidiš ako sa ma

enver
autor
31. júl 2025

💰 Koľko stojí materiál na jednu plombu?
1. Kompozitná (biela) plomba – najčastejšia
Samotný materiál (kompozit): cca 3 – 10 € za plombu, podľa kvality a značky.

Používajú sa aj:

Bonding (lepidlo): 1 – 2 €

Etchant (kyselina): centy až 1 €

Poliaci prostriedok a nástroje – drobné náklady

Celkovo: materiál na 1 bielu plombu vychádza cca 5 – 15 €
(špičkové materiály môžu byť aj drahšie)

miskakyska
31. júl 2025

Ja môžem povedať, že mám dobrú zubárku,aj dentálnu hygieničku... Nie...nie som žiadny zdravotník... proste kto hľadá nájde 😜 včera mi akurát trhala zadný zub, útla žienka..zmordované sme boli obidve😄 by som nedokázala toto... dentálna tiež zlatá... vždy okresá platbu tak,aby tam človeka nevykotilo... takže ich tiež,ako pri ostatných lekároch netreba hádzať do jedného vreca... sú zubári a zubári... zažila som aj toho nenazraneho, skrz ktorého som musela behať po poisťovniach ...ale tam sa pravdy nedovoláte...jeden sa bude vyhovárať na druhého

enver
autor
31. júl 2025
@miskakyska

Ja môžem povedať, že mám dobrú zubárku,aj dentálnu hygieničku... Nie...nie som žiadny zdravotník... proste kto hľadá nájde 😜 včera mi akurát trhala zadný zub, útla žienka..zmordované sme boli obidve😄 by som nedokázala toto... dentálna tiež zlatá... vždy okresá platbu tak,aby tam človeka nevykotilo... takže ich tiež,ako pri ostatných lekároch netreba hádzať do jedného vreca... sú zubári a zubári... zažila som aj toho nenazraneho, skrz ktorého som musela behať po poisťovniach ...ale tam sa pravdy nedovoláte...jeden sa bude vyhovárať na druhého

Oni su take zlatučke milučke a ty maš za hodinu prazdnu peňaženku
@miskakyska

lucka_ke
31. júl 2025

ešte 5 diskusií založ o tom istom

miskakyska
31. júl 2025
@enver

Oni su take zlatučke milučke a ty maš za hodinu prazdnu peňaženku
@miskakyska

@enver prečo?..lebo si povedal?.. nemám..si predstav, že nemám...cenu za včerajší úkon a poslednú dh Ti radšej nenapíšem,lebo by Ti ako vidím pukla cievka od jedu, že existujú aj seriózni ľudia...

saxana000
31. júl 2025

Ved nabidice otvor usta a opytaj sa kolko bude ukon stat.. nie si dat porobit vsetko a potom lamentovat

earlgrey
31. júl 2025
@sissy27

@earlgrey lebo je frustrovaný / á a potrebuje si uľaviť, to je celé 😀 presne preto, prečo tu ženy nadávajú na kadečo iné, od nízkeho rodičáku, cez ceny za gelové nechty, svokru, mužovu frajerku a ja neviem čo všetko 😀
A treba si uvedomiť aj to, že nie každý má rovnakú štartovaciu čiaru. Mám kamošku, ktorej mama neriešila krivé zuby, lebo veď to je nič, s tým sa vydá a stojí to veľa. No tak v dospelosti má dievčina poškodený temporomandibulárny kĺb, liečba ju stojí niekoľkonásobne viac ako by stál jej mamu strojček 20 rokov dozadu a o bolesti a problémoch ani nehovorím.

@sissy27 Veď dobre...ja som len napísala, že má 2 možnosti...buď do toho ísť alebo nie 🤷‍♀️ ja tu nič a nikoho neobhajujem...áno, zubári sú drahí...je to realita...buď sa s tým človek zmieri alebo nie...

mandzula
31. júl 2025
@procrastique

@mandzula držíme sa štatistiky a objektívnych dát, ktoré uvádzajú, že za 80% zubného kazu môže nedostatočná hygiena alebo ?

@procrastique netuším, aké sú presné štatistiky, no viem, že na vznik zubého kazu majú vplyv aj iné faktory ako hygiena, dajme tomu, že to bude tých 20 %. Nezabúdajme však, že zubov sa týkajú aj iné ochorenia, s ktorými si človek bez zubára neporadí, takže tvrdiť, že keď si človek bude umývať zuby, nebude potrebovať zubára, je proste hlúposť.

procrastique
31. júl 2025
@mandzula

@procrastique netuším, aké sú presné štatistiky, no viem, že na vznik zubého kazu majú vplyv aj iné faktory ako hygiena, dajme tomu, že to bude tých 20 %. Nezabúdajme však, že zubov sa týkajú aj iné ochorenia, s ktorými si človek bez zubára neporadí, takže tvrdiť, že keď si človek bude umývať zuby, nebude potrebovať zubára, je proste hlúposť.

@mandzula pánko tu rieši zubný kaz. A kedže je muž, tak štatisticky za jeho pokazený zub na 90% môže nedostatočná zubná hygiena.

lienka.7
31. júl 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy mame v rodine zubára, takže sa prosim ta preber. Minule v TV zubný technik vravel ze on predá zubárovi za 50€ a zubár predá tebe za 250€ 😁 a tiež ako sa vyjadril šéf komory na TA3 oni sú normálni podnikatelia, kvôli tebe nepôjdu do "straty".

anonym_74cb74
31. júl 2025
@viestta

Neviem co tak ludi vytacaju len zubari. Napriklad taky nezmluvny kardiolog vezme za jedno vysetrenie 150 €. A to "len" precita EKG, ktore natocila sestricka, urobi "len" USG, to je 10 minut, 5 minut berie anamnezu a 15 minut "len" tuka do pocitaca.

@viestta ty teda chodíš zaujímavým lekárom. Treba chodiť zmluvným.

jarulienka121
31. júl 2025

@enver chojte do Srbska tam vám zuby urobia veľmi lacno až polovicu ceny ako na Slovensku a ešte budú aj lepšie vyzerať 🙂

procrastique
31. júl 2025
@mandzula

@mandzula ,, Až 70–85 % zubných výkonov u dospelých je priamo alebo nepriamo zapríčinených zlou hygienou. “

Tu máš aj spísaný aký podiel viny má na danom výkone nedostatočná hygiena.
1. Výplne (plomby)
80–90 %
2. Ošetrenie koreňových kanálikov (endodoncia)
70–85 %
3. Extrakcia (vytrhnutie) zuba
60–80 %
4. Odstraňovanie zubného kameňa (dentálna hygiena)
100 %
5. Liečba zápalu ďasien a parodontitídy
80–100 %
6. Fixné a snímateľné zubné náhrady (mostíky, protézy)
50–70 % (ako následok predošlých problémov)
7. Korunky a estetické rekonštrukcie
40–60 %
8. Zubné RTG vyšetrenia (diagnostika kazov, zápalov)
– (diagnostický výkon)
9. Liečba citlivosti zubov
30–50 %
10. Zubná chirurgia (napr. abscesy, resekcie)
50–70 %

Je to blbé ale fakt je to tak… a to hovorim ja, ktora som pred pár rokmi zistila, že som si celý život umývala zuby zle a čudovala sa preco sa mi kazia ked ich umyvam 2x denne, kvalitnou kefkou a vzdy min 2~3min.
Odkedy som to začala riešiť nikdy žiaden kaz. Hygiena sa zvýšila, problém sa vyriešil. A to som sa tiež vyhovárala na to, že za to môže moje spanie s otvorenou papuľou atd atd

mandzula
31. júl 2025
@procrastique

@mandzula ,, Až 70–85 % zubných výkonov u dospelých je priamo alebo nepriamo zapríčinených zlou hygienou. “

Tu máš aj spísaný aký podiel viny má na danom výkone nedostatočná hygiena.
1. Výplne (plomby)
80–90 %
2. Ošetrenie koreňových kanálikov (endodoncia)
70–85 %
3. Extrakcia (vytrhnutie) zuba
60–80 %
4. Odstraňovanie zubného kameňa (dentálna hygiena)
100 %
5. Liečba zápalu ďasien a parodontitídy
80–100 %
6. Fixné a snímateľné zubné náhrady (mostíky, protézy)
50–70 % (ako následok predošlých problémov)
7. Korunky a estetické rekonštrukcie
40–60 %
8. Zubné RTG vyšetrenia (diagnostika kazov, zápalov)
– (diagnostický výkon)
9. Liečba citlivosti zubov
30–50 %
10. Zubná chirurgia (napr. abscesy, resekcie)
50–70 %

Je to blbé ale fakt je to tak… a to hovorim ja, ktora som pred pár rokmi zistila, že som si celý život umývala zuby zle a čudovala sa preco sa mi kazia ked ich umyvam 2x denne, kvalitnou kefkou a vzdy min 2~3min.
Odkedy som to začala riešiť nikdy žiaden kaz. Hygiena sa zvýšila, problém sa vyriešil. A to som sa tiež vyhovárala na to, že za to môže moje spanie s otvorenou papuľou atd atd

@procrastique ja som ti chcela povedat len tolko, ze navsteva zubara nie je len o zubnom kaze. Chapem, ze ak si odpovedala cisto len autorovi, ok, tam pripustime, ze sa mohol navsteve vyhnut, no ako vseobecne konstatovanie to proste pravda nie je.