icon

Vysoké ceny zubárov: Oplatí sa platiť za ošetrenie?

enver
31. júl 2025

Beru veľke peniaze od ludi a potom este z poistovne ziadaju čo si myslite ?

Strana
z6
procrastique
1. aug 2025
@lienka.7

@procrastique keď budem potrebovať "transplantáciu sanky" za to si rada zaplatím. Ale aby som si mala zaplatit 450€ za vytrhnuté 8cky, to je ale ze MIMO! a to je reálna cena, co povedali známemu. Aké je to komplikovane a bla bla bla. Mimochodom na Heydukovej ho to stalo 20cku. Ale chápem, tam majú asi stare vybavenie ako zo sociku, kresla predrate a zubari bez vzdelania a kurzov, vsak?

@lienka.7 Nuž, treba sa zmieriť s realitou a bude húř. Nebude dlho trvať a budeš si platiť za všetko, nie len u zubára... lebo to čo dostaneš " zadarmo " (rozumej za 500-2000eur mesačne z odvodov) bude stáť za milú jarmilu :D

lienka.7
1. aug 2025
@procrastique

@lienka.7 Nuž, treba sa zmieriť s realitou a bude húř. Nebude dlho trvať a budeš si platiť za všetko, nie len u zubára... lebo to čo dostaneš " zadarmo " (rozumej za 500-2000eur mesačne z odvodov) bude stáť za milú jarmilu :D

@procrastique ja nikde netvrdím, že zdravotná starostlivosť ma byt "zadarmo" v každom mojom príspevku píšem, ze ma byt stanovené co je teda "zadarmo" a co uz nie. Maju byt normalne poistné produkty, budeš si platit poistku a podla toho aj to dostaneš. Lebo neexistuje, aby mal nárok na rovnakú starostlivost taky bezdomovec alebo stály "zakaznik" UP, co nikdy neodviedol ani euro, na rozdiel od pracujúceho človeka, co reálne platí nekrestanske peniaze každý mesiac. A potom si ma zaplatit 10-20-30- XY eur u lekára.
A teda najmä zubári tuto dieru na trhu pekne zneužívajú. A nepomoze, ani keď ti dopredu povie, ze tu je cenník, lebo keď ti na kresle povie, že hopla "musi" ti urobiť ešte to a to a bude to za päť set" tak co mu s rozrypanym zubom povieš, že nie? Asi ťažko. Plus on ti jeden zub bude opravovať aj 5x a ťahať od teba 5x 300€ po každé namiesto toho, aby ti ho vytrhol, lebo vie, že je to o nicom. Ale prečo by to robil, ze?

anonym_f4ed5d
1. aug 2025

Veru strašne draha je návšteva u zubára. Ja mám cez 30 rokov chodím k zubárke teraz každý mesiac a platím okolo 150-200 eur podľa toho čo mi robí plus dentálna 100 eur každé tri mesiace. Rodičia mi zanedbali zuby a teraz ich dávam do poriadku, mám ich v hroznom stave. Zišlo by sa mi aj strojček čo sú ďalšie výdavky. A áno chyba mi tých 200 eur z výplaty keď zarobím cca tisícku.

mircalla
1. aug 2025
@anonym_5bda77

@lussyl5 ho ho hoooooo ale keby sa staráte o zuby mladá dáma u zubára za prevenciu neplatíte. Žiadne mám kazy lebo genetika. Čistý zub sa nepokazí.
Iné je genetické keď zub chýba alebo krivé zuby, predkus a podobne. Žiaľ je to ale estetika.

@anonym_5bda77 Ste brutalne predrazeni. Brutalne. Teraz sa tu nebudeme bavit o tom, kto sa ako stara. Mate ovela vyssie ceny ako v zahranici za uplne vsetko - aj za RTG, aj za preventivku, aj za dentalnu. Takze ziadne hooooo

anonym_f0f9d4
1. aug 2025

@enver zaujimavostou je aj zalezitost, ze ked prejdes od jedneho k druhemu, zrazu ma clovek kazov viac, pripadne na inom zube, tskze aj tu svieti kontrolka, ako je s ich odbornostou a schopnostou zhodnotit a citat snimok,
Domnievam sa, ze ludia ozeleju tie moderne minimalisticke priestory a max 2 stolicky v cakarni, recepciu, a co ja viem co este, ceny za zubarske ukony nezohladnuju ich skutocnu hodnotu a su cez

lienka.7
1. aug 2025
@anonym_f0f9d4

@enver zaujimavostou je aj zalezitost, ze ked prejdes od jedneho k druhemu, zrazu ma clovek kazov viac, pripadne na inom zube, tskze aj tu svieti kontrolka, ako je s ich odbornostou a schopnostou zhodnotit a citat snimok,
Domnievam sa, ze ludia ozeleju tie moderne minimalisticke priestory a max 2 stolicky v cakarni, recepciu, a co ja viem co este, ceny za zubarske ukony nezohladnuju ich skutocnu hodnotu a su cez

@anonym_f0f9d4 a samozrejme, treba povymienat všetky plomby, a najlepšie za tie najdrahšie.👌😉
Lebo realne vidíte, co vám tam "namieša". Ci iba tu klasiku, alebo prémium za 100% príplatok.

Strana
z6