Vystúpenie z cirkvi
Co by vas ,,motivovalo,, k vystupeniu z cirkvi? Teraz mame vela ludi, co prestali chodit do kostola, ale realne z cirkvi nevystupia, nepodniknu pravne kroky. Motivovala by vas napriklad cirkevna dan? Alebo co by vas motivovalo?
Mna by motivovali ich pravidla odporujuce zdravemu rozumu
Zvláštna otázka a k tomu zadaná anonymne. Zastupuješ nejakú politickú stranu alebo je to nejaký spoločenský prieskum?
Ak by si cirkev narokovola odo mna cirkevnu dan, lebo som pokrstena, tak by som podstupila prislusne administrativne ukony ak by boli podmienkou toho aby som ju neplatila. Inac mi je uplne jedno ci ma eviduju ako svoju ovecku, ci nie, ja sa k nim nehlasim.
Cirkev je jeden najlepsi biznis vo svete haha...mala by si sama zarabat sama na seba a nie statom a vtedy by zistili co je skromnost,,,ale zase by viac pytali od ludi haha...ja som prestala chodit do kostola len kvoli knazom ..--pedofilia,moderni knazi,ziadna skromnost u nich nic...vodu kazu,vino piju...
verim co verim a staci mi to...
veď cirkevná daň sa platí... v ev. cirkvi určite - 5e/rok/duša
@deti95060810 to je poplatok, zákonom daná alebo zrazená dan zo mzdy to nie je
ja si myslím že keby to bolo viac na telo, že by tam na tej páske svietilo -10% cirkevná dan žeby vela ludí si dalo tu námahu, iná vec je a to sa vie že robia dost obštrukcie pri vystupovaní nie je to len vypíšem tlačivo a dovi dopo čo teda ako nie je fér kedže zoberieme že dieta o sebe nerozhoduje a je pokrstené čiže zaradené
malo by sa s tým niečo robiť lebo kostoly prázdne , a čím dalej si cirkev pýta lebo máme dušičky, však kto chce nech prispieva
aj ked bude dan cirkevna štát na kulturne pamiatky spojené bude aj tak prispievat aj ked si myslím že sa dost plytvá podla toho ako sa vkuse napr u nás mení strecha na kostole
Jedna vec je kto vsetko je pokrsteny a absolutne nie je veriaci (aj ja) a druha kto aj uvedie, ze je veriaci pri scitani, ale nie natolko, aby cirkev financoval ;) som za to, aby bola cirkevna dan, samozrejme nizkoprijmovym ludom by mala byt odpustena, len to zas hrozi, ze tam spada polovica Slovenska...
@deti95060810 u nás je to 15 na osobu
inak ma napadlo , zaviesť cirkevnu daň, napr 10% , zrušiť časť cirkevných sviatkov ako 15.9, 5.7 napr, alebo zrušiť uplne tzv cirkevné sviatky ktoré sa viažu napr ako cez september vyslovene, a dat im radšej na tie dni tzv. cirkvenu dovolenku, proste platenu dovolenku lebo platí dan a je veriac a potrebuje ist do kostola atd..
myslim že pre štát aj zvyšok sk by to bolo ekonomickejšie a kto má potrebu mať tieto štátne sviatky prosim , však nech je v cirkvi aj dan platí
za mna je zbytočné mať tolko štátnych sviatkov viazanych ku krestanstvu

Som lenivá vypisovať papiere ... Tiež sa k cirkvi nehlasim a ani pri sčítaní ľudu som ju neuviedla .a áno cirkevná daň by bola jeden z dôvodov urobiť kroky k vystúpeniu