Vysvätenie domu

25. mar 2021

Ahojte, kúpili sme rodinný dom na dedine, dom je krásny a veľký budu sa tam prerábať nejaké veci určite, ale mame informáciu od predávajúcej ze v dome zomrel jej brat na infarkt v kúpeľni, manzel sa mi smeje ze uz to bolo davno ale ja zvažujem ze po prerábke dám dom vysvätit mate s tým niekto skúsenosť?

sardinka32
25. mar 2021

Vysvätiť dom si môžeš aj Ty sama...pokiaľ sa v ňom nič nadprirodzene nedeje, bude to úplne stačiť.

1aduliatko1
25. mar 2021

tiež mi svokra doniesla svätenú vodu, našla som si "básničku" čo treba povedať a vysvätila som si všetky izby, keď sme sa nasťahovali....nechcela som volať nášho farára...

autor
25. mar 2021

@1aduliatko1 tak stačí ked mi niekto da svätenu vodu a vysvatim si sama?

janulienka20
25. mar 2021

My sme si dali vysvätiť dom hned ako sme sa nasťahovali. Nie kvôli duchom a pod, je to podľa mňa normálne kedže som katolíčka. V pohode zavolaj aj kňaza a myslím že ochotne príde.

1aduliatko1
25. mar 2021

ja som si sama a dobre sa nám býva 😀 môžeš si aj kňaza zavolať, ak s tým nemáš problém.

miriam11
25. mar 2021

Urob to ešte pred prerabkou. My sme takto kúpili dom, diali sa nám divne veci a po 5 rokoch sme sa dozvedeli, že manžel pani, čo nám dom predala nezomrel v nemocnici na infarkt, ale ze spadol v chodbe zo schodov a pri páde zomrel. Ja nie som kresťanka, ale až po tomto mi svitlo prečo sa nám diali "čudné" veci. Energia v dome zostáva, rieš to.

autor
25. mar 2021

@miriam11 práve preto to chcem riešiť moj muz ba také veci neveri a smeje sa mi nie je ani veriaci ale urobiť teda este pred prerábkou?

miriam_s
25. mar 2021

Pokiaľ to nie je extrém ktorý by bol prípad pre exorcistu, vysvätenie tebou je rovnako platné akoby to urobil kňaz... Rozprávala som sa o tom s tým našim a on mi to potvrdil...

autor
25. mar 2021

@miriam11 a co sa vám n dialo v dome ak môžem vedieť, určite si to zariadim aby sme to vysvätili mamm pred tým rešpekt

ivamotylik
25. mar 2021

Dobry den,
Nezvyknem sa zapajat do diskusii, clovek na to nema moc casu popri detoch, ale vasa diskusia ma zaujala. Nerobila by som si to na vasom mieste sama. Ked tak zavolat knaza. Tomuto sa venuju aj samani ( ano dobre pocujete). Viera neviera. Ak sa Vam nieco v dome deje, tak na to treba odbornika. Energia duse, ktora tu ostava a neodide nie je na zahravanie sa. Cistenie energii domu je ako oprava statiky domu, tiez si ju nespravitr sami ale zavolate odbornikov. Svatena voda sama o sebe nezmoze nic. Purpenou prasklinu na dome nezastabilizujete. Drzim palce aby to dobre dopadlo. Btw som veriaci clovek takze vam nepisem ako nejaky okultista ;)

karolinakr
25. mar 2021

To, že niekto zomrie neznamena problemy, znesvätenie.Proste proces života, ĺudia sa rodia, umierajú.Kvõli tomu by som nič nevysväcovala
Nezaškodi to samozrejme, ale napr.u nas zomrela susedka vdova byt sa prerobil, dáva do prenájmu, ale nemyslím, že tam straši ..
Keby to bola násilná smrť, možno potom...

miriam11
26. mar 2021

Zapínalo sa nám svetlo v dome, dcéra, manžel videli tiene... Ja som na to neverila. Bola som ako tvoj muž. A potom s tým svetlom ma to dorazilo. My sme dom nevysvatili, ale bola u nás pani, ktorá niečo v dome porobila a pomohlo. A na základe toho sme zistili co sa stalo a predávajúca sa potom priznala, čo zamlcala. Odvtedy mam rešpekt a verím na také veci. Dovtedy som sa z toho vysmievala.

bonavoxa
26. mar 2021

Řekněte knězi, nevolejte žádné šamany, homeopaty, nedejte na rady nějakých bylinkařů na vykuřování, křídy, kyvadla, apod. Ono se to těžko rozlišuje, protože se můžou tvářit jako věřící, používat obrázky andělů apod. To je okultismus a naopak je to pozvání pro zlé duchy. Kněz je sám vysvěcen, má pomazané dlaně, na vysvěcení domu používá k tomu určené modlitby.

tomcimka
26. mar 2021

Čo najskôr zavolať kňaza, ešte pred prerábkou. Predsa kňazské požehnanie je iné ako naše laické.