Vytiahla som si kliešťa a spadol mi na gauč
Dievčatá pomoc! Nasla som si na nohe kliešťa, bol malý ešte len prisaty. Vytiahla som ho von a chcela som ho vyhodiť a on mi spadol na gauč ani neviem ako. Hneď som brala vysávač a gauč povysavala. Ja teraz neviem sa mi to podarilo a ci mi neušiel a nechodí po byte 😩😩
@ketrint toto pre boha nikdy nikto nerobte ze ho budete tahat rukou mozete sa nakazit uz len tym....kazdopadne s boreliozou mam bohate skusenosti a roky na liekoch a aj tak neviem ci budem mat zivot ako predtym :( nasledky su...kazdopadne davajte si pozor nie len na klieste rovnake riziko ako kliest predstavuje komar a kazdy jeden cucavy hmyz ovad, muchnicka- vsetka tato haved prenasa boreliozu !
@lubiss ona ho netaha, urobi len taky rychly pohyb (ako pol koliecka) a je to vonku. Potom ho niecim rozpuci... Dava pozor, vie ze aj z toho sa da nainfikovat...
No ved prave... Ja som celkovo strachopud a teraz co mam fakt tychto blizkych ludi vazne chorych kvoli kliestom, tak.mam uplnu paniku... Uplne mi hrabe, aj v lete radsej idem s malou na vybetonovane ihrisko.ako kusok do lesa/prirody. 🙈 Nechcem aj malu zmagorit, ale aj ked vidim ze vbehne do vyssej travy tak to uz mam v hlave hned...
@ketrint ja som na tom tak isto. Dcera ma 4 roky a uz upozornuje mladsieho brata, aby nebehal po nepokosenej trave🙈 napriek tomu mala ma kazdy rok aspon jedneho kliesta 😭 uz ako babatko mala prvykrat a to sme ozaj v trave neboli. Po nasom paovi liezol kliest v centre mesta v cajovni, kde je cela zahrada upravena, je tam len strk a z neho vyrastaju take trsy ozdobnej travy, tak mi povedz, ako je mozne, ze sa tam ten klieat objavil 😳 ja uz mam paranoje, len co vystrcime paty z bytu. Velmi sa bojim a zaroven ma strasne mrzi, ze ma/nas to tak obmedzuje a nevieme si uzit leto naplno. Ja ked vidim, ze sa niektore deti valaju po trave, tak mi uz vlasy dupkom stoja a zaroven ich mamam zavidim, ze su v pohode a neriesia. Ale tiez mam v okoli dost pripadov borelky a strasny strach 😭
@lindusss2016 presne!!
Aj ked nahodou vybehneme na piknik s kamoskou, tak si to neuzijem, sibe mi z toho...
Moja mala uz tiez mala klieste, ked sme boli u mojej mamy na medvedi cesnak len kusok za jej domom... Asi pol hodku len, a pozeram, ze mala ma kusok hliny pri ocku...a to mala kliesta na vnutornom viecku (tam kde sa dava spodna linka) !! 😱😱😱 Nechapem. Panika maximalna, mama to hned vybrala, hoci so spinavymi rukami, ale ja uz som hystercila maximalne... Potom sme prisli domov a mala aj na ruke aj na krku... Ja som revala 😂 ale fakt, strasne nervy mam z toho.. potom este aj v tej troske medvedieho cesnaku sme nasli dvoch pri umyvani...a to by ich cesnak mal odpudzovat, tak nechapem vobec...asi sme nejako zle vliezli akurat do ich nejakeho hniezda alebo co... ale fakt sme sa nikam nepretlkali, len tak skraja v ramci kratkej prechadzky... Na druhy den som vstala a mala som kliesta na krku a mala na cele. Nechapem!! Jasne ze sme predtym pred spanim vsetko vydrhli, aj vlasy, oprali oblecko a podobne... Tak som sa ospravedlnovala mame ale hned sme sa zbalili a isli prec, uz mi tiekli nervy ze vsade su...
@lindusss2016 a minuly rok isla v lete do denneho tabora v lesnej skolke... Vies si predstavit ako bola "navonana" repelentami a silicami... Az som sa smiala, ze kliesta isto nedostane, ale ci bude mat kamaratov, to neviem 😂🙈🙈
@ketrint moj syn uz vie ked je trava vyssia nejde ani za svet 🙂 ved videl ako i bolo...zato moja svorka je extrem po lukach a krikoch sa furt taha na chaplupe zbierat bylinky majovky..a vzdy kopa kliestov...ja som kedysi chodila na medvedi cesnak ziafna trava nic len cesnak a aj tak jak som ho trhala kliest mi lozil po ruke a dasieho som si doniesla na cesnaku domov...takze uz aj s tymto som skoncila, ten hnus je naozaj vsade a moj pes bezne chyti kliesta pred vchodom na predzahradke
@ketrint no ja sa kvoli tomu aj bojim dat malu do lesnej skolky 🙈
P.S. tiez zvyknem plakat, ked jej najdem kliesta 😭
podla mna je uz davno po nom
@slniecko187 od 3.maja,kedy bola položená tato otázka,určite😉😃
@bona som si nevsimla datum 😀😀😀😀😀

@anulienka26 dakujem! ❤️
Najdem v lekarni?