icon

Vytrpelo som si peklo

stratenaneznama
13. feb 2018

ahojte velmi by som uvitala vase rady, mam problem ktorý nechcem velmi rozpisovat lebo to by bolo fakt na dlho. jednoducho zijem s muzom ktoremu uz ani na meno neviem prist a vytrpela som si hotove peklo. mame syna 4r byvame v okoli BA. uz dlho sa snazim tento vztah ukoncit nie manzelstvo, ale som v komplikovanej situacii vzdy ked som odisla som bola nutena sa vratit mozno aj zo strachu ze to nezvladnem a hlavne z jeho vyhrazok, je velmi na syna naviazany a nechce mi ho dat, nedavno to skoncilo vyhrazkami mojim podanim trestneho oznamenia a on zamontoval socialku a pravnikov naklamal strasne veci o mne. ale k veci , mam dlhy cca 2000e splatkovy kalendar sa mi nepodarilo splatit lebo som teraz totalne bez prijmu,bez statnej skolky lebo su totalne plne a v tom je problem...ja chcem ist do prace, spatit dlhy,a ked uz budem ako tak finance samostatna chcem dat dieta na striedavu starostlivost. ale muzovi vyhovuje doma full servis a hadze mi polena pod nohy aby som pracu nemala a dlhy nesplatila a neodisla od neho, jedina moznost je dat ho do sukromnej skolky ale to bude musiet zaplatit muz aspon kym mi exekutor neodblokuje ucet. a to on odmieta a podotykam ze peniaze na to ma ale prednejsie mu je dat 100e za tricko ako na skolku. zijem tu pod ultimatom a mam strach ze hockedy mu drbne a vyhodi ma a ja nemam kam ist nemam nic a nikoho ani pracu ani peniaze ani rodinu ani byvanie a neviem co robit. uz si dva roky lamem hlavu skusala som vsetko mozne ale dopadlo to vzdy zle. on mi povie ze treba ti na skolku zarob si... ale ako ked tu nonstop im robim sluzku a opatrovatelku ? ani len na brigadu ist nemozem ani len bezplatny repas kurz nemozem ist robit lebo on s malym doma nebude ale na druhej strane keby ma vykopne tak zrazu bude aj na opatrovatelku aj skolku aj vsetko mne to robi naschval! a dost mi tym komplikuje zivot. chcem odist ale s dlhmi odist s dietatom nemozem neuzivim ani seba nieto este syna...potrebujem tochu priestoru a casu na pracu lebo ani pracu do 16:30 a s dobrym platom sa mi nedari najst...mozno som to chaoticky napisala ale hlavne potrebujem vediet ako by som toto mohla riesit? a keby docastne ostal syn s muzom kym sa financne nepozbieram tak co by mi ho sud zobral? alebo ako to funguje? kym nemam na skolku tak ani praca nehrozi a bojim sa ze to muz vyuzije zase sa pohadame a vyhodi ma ako chuderu a prisudi si syna lebo ja som financne na dne. potrebujem aspon 4 mesiace pracovat aby som sa pozbierala...poradte nieco prosim. a ked si teraz najdem pracu a dupnem nohou ze idem do prace a ty si dieta daj kde chces tam mam pocit ze mi mi povedal ze tak si mi tu zbytocna a vypadni odtialto.

Strana
z4
stratenaneznama
autor
13. feb 2018

a co mam urobit ked naozaj ma vyhodi v tejto situacii?... on mie dieta nebude chciet dat zase tu bude doma bordel a vlastne ani nemam kam ist

stratenaneznama
autor
13. feb 2018

jedine viem odist bez syna a najst pracu s ubytovanim docastne.

jana_eyre
13. feb 2018

a zistovala si si uz nejake krizove centra v okoli? rodinu nemas vobec, alebo len daleko?

fokuska
13. feb 2018

@stratenaneznama Tie dlhy si mala uz pred manzelstvom? Alebo vznikli pocas manzelstva? Mate zuzene, alebo zrusene BSM?

janinka007
13. feb 2018

@fokuska citaj s porozumenim, nie su manzelia

janickacrazy
13. feb 2018

@stratenaneznama No skús si obvolať nejaké krízové centrá pre matky s deťmi, či by ťa tam neprijali. Určite neodchádzaj bez malého, lebo to sa obráti proti tebe, on si ho dá zveriť do opatery a už ho nedostaneš, mám jednu známu, ktorá bola v podobnej situácii, no 2 deti mala a stále sú u jej bývalého, naspať sa jej nepodarilo ich dostať, bola bez penazí a nemala kde bývať.

pribinak
13. feb 2018

Nemoze ti mama, otec, sestra, kamoska požičať? Aby di si zacvakala skolku a sla robit. Splatiť 2000eur nie je su tak vela.
Vies, si v blbej situacii, ale svojim pričinením. Ten dlh je z čoho? Preco nie je v statnej MS?

deti95060810
13. feb 2018

asi nie si moc zbehlá v paragrafoch že? aj keď nebudeš pracovať, na syna aj na teba bude prispievať ten čo ťa z bytu vyhodil - tvoj ex... takého podobného vola som mala, vyžmýkala som od neho čo sa dalo....Len s tým rozdielom, že ja som mala kde ísť, ale platil celkom slušne....a vlastne platí doteraz... 😀
nedaj sa, postav sa mu na odpor....

fokuska
13. feb 2018

@janinka007 aha, citala som zen tento vztah, toto manzelstvo :D tak ok potom...

blairgossip
13. feb 2018

Pocuj ved on kedze je otec dietata by ti platil vyzivne vsak? Obvolaj najprv krizove centra a tam sa porad myslim ze oni maju aj take pracovnicky co by ti poradili v pravnej veci.. neviem odkial si ale aj v kosiciach je take centrum .. A su inak aj krizove centra "bez adresy" ktore su velmi utajene a nema sa tam ten muz ako dostat.. Podla mna obvolaj centra ktore mas v okoli a zisti situaciu povedz im co sa deje vsetko.. Ak sa da tak zbal seba a dieta ked ten debil bude v robote a chod do toho centra.. tam by ti urcite vwdeli pomoct aj ako si najst pracu .. a ako je to s tvojou rodinou?? Kde su rodicia atd? A kamosky nemas ,?

blairgossip
13. feb 2018

a inak da sa zarabat aj z domu.. Nenapadne tak aby nevidel muz .. a budes si tak odkladat peniaze

martinka150
13. feb 2018

@pribinak ved pisala ze skolky su plne

martinka150
13. feb 2018

@deti95060810 na by platil vyzivne len do 2 rokov dietata, kedze nie su mamzelia (a dieta uz ma 4).
Tak som to citala

martinka150
13. feb 2018
pribinak
13. feb 2018

@martinka150 vsak riešim, MS treba riesit uz ked ma dieta 3, on ma uz 4

martinka150
13. feb 2018

@pribinak neznamena ale ze ked ma dieta 3, ze ho zoberu do skolky. Mozno to aj riesila a nezobrali ho, co je uplne dnes bezne

pribinak
13. feb 2018

@martinka150 neviem, nezoberú 3rocne, ale 4rocne by mali. Sa mi to nezda. Tiez žijem v BA. Ďalšia vec je, ze príďte hladam riešenia, proste zháňam prachy, MS.
Ale píšem len svoj nazor

stratenaneznama
autor
13. feb 2018

@pribinak v petrzalke ako 3r nezobrali a prestahovali sme sa do bernolakova a tu je to uplny des lebo je tu iba 1 skolka a sme v podnajme takze nemam trvaly pobyt a bojim sa ze ani tento rok mi ho nevezmu lebo tu 130 deti caka!

martinka150
13. feb 2018

@pribinak v petrzalke ani 4rocne nemusia zobrat, jedna vec je takto radit a druha to aj na vlastnej kozi zazit. Nam sa lahko davaju rady

majcika
13. feb 2018

@stratenaneznama hlavne si vymaz foto...ak ta spoznaju nejaki ludia, urcite mu to oznamia

miriam11
Odpoveď bola odstránená
rohypnol1
13. feb 2018

@majcika nema svoje foto. Je ukradnute z netu.

beky1813
13. feb 2018

Vrd sa zo skolkou nemusis orientovat len na miesto bydliska. Ja by som obvolala ine mestke casti, dediny. Ale zaujimave. Foto stiahnute, bydlisko ine v profile, ine tu a este aj novy nick.

stratenaneznama
autor
13. feb 2018

@rohypnol1 hej fotka neni naschval moja.

stratenaneznama
autor
13. feb 2018

@beky1813 jezis riesite voloviny je jasne ze to pisem naschval anonymne...

cecilia68
13. feb 2018

@stratenaneznama Podľa toho, čo píšeš, máš jedinú možnosť, a to krízové centrum....ked nemáš nikoho....rodinu, alebo priateľov.

beky1813
13. feb 2018

@stratenaneznama tak si nedaj radsej ziadnu foto a informacie, nie je to nutne mat vo svojom profile.

stratenaneznama
autor
13. feb 2018

@cecilia68 no ved to ale to by som ako poslednu moznost lebo raz som v jednom bola a mi povedali ze jedine najblizsie miesto je v presove no zbohom. Takze zo skusenosti viem ze ani to nieje az take super riesenie a hlavne mozno to znie blbo ale bojim sa ze krizak by bol pre maleho dost sok a muz by mi robil peklo jasne ze synovi by bolo lepsie tu doma ale iste nie bezomna no ak otec preukaze ze u nho su podmienky odost lepsie tak mi ho z krizaku socialka nevezme?

cecilia68
13. feb 2018

@stratenaneznama Ak nepiješ, nefetuješ a o dieťa sa príkladne staráš, tak prečo by ti ho vzali? Ekonomicky ťa vydiera a psychicky týra, neviem, či je to skutočne tak, ale v krízovom centre by ti s tým vedeli pomôcť.....Ak teda nečakáš nejakú verejnú zbierku na nový začiatok 😢

jana_eyre
13. feb 2018

@pribinak zijem za ba a nezobrali mi 4r dceru, lebo nemali kam.. plno.. nezobrali ani par predskolakov, kebo uz nemali kapacity..

Strana
z4