icon

Využívate chalupu, ak žijete v dome?

23. júl 2021

Dobry deň,

chcem sa spýtať zienok ktoré bývajú v dome, či majú aj chalupu a využívajú ju. Ide mi o to že bývame v dome, s terasou s bazénom, so psom a deťmi, ale v meste. Doma máme súkromie, záhradu, ale nie je kam vybehnúť, ok trasa na bicykli, prechádzka po parku maximálne. Skratka taký únik od reality, horský potôčik, les, hubarcenie, potulky so psom, bylinky, prechádzky, relax v zime, relax v lete, resetnut hlavu, keď aj doma býva občas napätie, oddych od partnera..atď. Či teda obyvateľky rodinných domov chalupu reálne využívate Ďakujem.

Strana
z2
luccija
23. júl 2021

@u2jana tak to áno aj, keď dnes čo pozerám chalupy sú veľmi luxusne zariadené a som prekvapená za aké vysoké sumy sa prenajímajú a je vôbec problém ju zohnať.Ludia sú už nároční vírivka, bazén samozrejmost.Teraz ako je boom chát a chalúp chce každý trhnut aj na mini drevenej chatke v záhradkárskej oblasti.

autor
23. júl 2021

@hederamonstera uvažujeme o takej vzdialenosti preto, že v teplých mesiacoch by sme tam mohli bývať dlhodobejšie s tým, že máme aj prístup k práci..obaja podnikáme, vieme si prácu organizovať podľa potreby.

Mne nejde o nejaké výlety,.skôr sa vyhýbame preplneným oblastiam..napr. víkend v Tatrách nie je pre nás až tak zaujímavý. Ide mi o zmenu prostredia, užiť si pekné dni a večery v lone prírody ako na betóne v meste.

tara42
23. júl 2021

Moji rodicia si kupili chalupu na Kysuciach pred 16 rokmi. Byvaju v dome na zapadnom Slovensku na dedine s velkou zahradou, cize tak 2 hodiny cesty. Na chatu chodievali kazdy druhy vikend, na hriby, na bicykel, so psami, opekacky s kamaratmi, relax, atd. Bohuzial, tatino nam tento rok zomrel tak sa tam chodi uz menej ale oni ju velmi vyuzivali.

jaga18
Autor odpoveď zmazal
autor
23. júl 2021

@jaga18
Wau tak to je paráda..ak sa môžem spýtať ako zvládate údržbu chalupy, kosenie, vetranie atď počas celého roka?
Ja mám takú predstavu ako si ty popísala, je náročné udržiavať dom a chalupu zároveň?

jana_eyre_2
23. júl 2021

Bývam v dome, ale chalupu nemáme, hoci strašné túžim takú mať, viem že by sme na ňu nemali moc času, resp.boli by sme tam viac ako doma a zase by sme zanedbávali dom (len si prenajímame 2x do roka a hľadáme tu ideálnu.. tento rok sme ju asi našli).. keď deti odrastu, dom predáme a strašne by sme chceli kúpiť peknú chalupu niekde v malých Karpatoch (alebo Rakúsku), nie ďaleko od mesta ale v lese a tam by sme zili.. tam by sme vnúčatám robili tie najkrajšie prázdniny..

jaga18
Autor odpoveď zmazal
jaga18
Autor odpoveď zmazal
autor
23. júl 2021

@jaga18 skratka nádhera..inšpirovala si ma!

luccija
23. júl 2021

@jaga18 nádhera ten potok.My sme boli v Zuberci a strašne sa mi to páčilo tiež hneď vedľa penziónu potôčik detto v Liptovskom Jáne.Mate zaujímavo spravený elektriku🙂

jaga18
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2